mrOban Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Καλησπεραεχω το λαπτοπ lenono G505s και του εχω βαλει βαλει ενα ssd δισκο και στην θεση του cd εβαλα τον hdd που ειχε απο την αγορα του(για extra αποθηκευτικο χωρο). Μεχρι προσφατα ετρεχα μονο windows 10 και ολα ηταν καλα με τον υπολογιστη.Σημερα εγκατεστησα Ubuntu 14.04 και εχω ενα προβλημα, οταν ανοιγει ο grub(bootloader) και bootαρω καποιο λειτουργικο(ubuntu ή windows) ενω ειναι μεσα ο hdd μενει σε μαυρη οθονη οταν βγαζω τον hdd τοτε μπουταρει κανονικα και στα 2 λειτουργικα.Ξερετε τι μπορει να φταιει?
EddieObscurant Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 οταν εχεις συνδεδεμενο το hdd εμφανίζεται ο grub? Aν όχι , τοτε προσπαθει να μπουταρει απο τον αλλο δισκο, οποτε μπες στο bios και αλλαξε τη σειρα με την οποια μπουταρουν οι δισκοι. Αν ναι επιλέγεται η σωστή επιλογή ή προστιθεται αυτοματως και αλλη στο grub καθώς ψάχνει για λειτουργικά? Ειχες και αλλη εγκατασταση στον hdd? Tελος όταν εκανες εγκατασταση το ubuntu να φανταστώ δεν ειχες συνδεσει τον hdd?
mrOban Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 οταν εχεις συνδεδεμενο το hdd εμφανίζεται ο grub? Aν όχι , τοτε προσπαθει να μπουταρει απο τον αλλο δισκο, οποτε μπες στο bios και αλλαξε τη σειρα με την οποια μπουταρουν οι δισκοι. Αν ναι επιλέγεται η σωστή επιλογή ή προστιθεται αυτοματως και αλλη στο grub καθώς ψάχνει για λειτουργικά? Ειχες και αλλη εγκατασταση στον hdd? Tελος όταν εκανες εγκατασταση το ubuntu να φανταστώ δεν ειχες συνδεσει τον hdd? Οταν εχω συνδεδεμενο τον HDD εμφανιζεται κανονικα ο grub, διαλεγω λειτουργικο αλλα κολλαει σε black screen(οπως αυτη οταν bootatroun τα Ubuntu). Sτον hdd ειχα ενα partition για data και ενα partition με καποια ubuntu τα οποια δεν χρησιμοποιουσα, τα windows bootaran κανονικα απο τον δικο τους bootloader. Oταν εκανα εγκατασταση τα νεα ubuntu στον SSD ειχα συνδεδεμενο τον HDD. Αφου βρηκα το προβλημα εκανα φορματ τον HDD και εκανα update τον grub(sudo update-grub) αλλα δεν εφτιαξε τιπoτα. Επισης δοκιμασα και αλλον ενα δισκο και με αυτον εχω το ιδιο προβλημα.
EddieObscurant Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 πιστευω οτι επειδή είχες κάποια εγκατασταση στο hdd o grub καπου μπερδευτηκε. Επιλέγοντας τις υπολοιπες επιλογες για ubuntu απο τον grub εξακολουθεις να μην μπορεις να μπεις? Αν θες δοκιμασε το grub customizer μήπως σε βοηθήσει να βρεις πού ειναι το πρόβλημα. Προσωπικά πάντως θα ρωτούσα και στο αντιστοιχο subforum του λινουξ καθώς αρκετοι που ίσως γνωρίζουν πώς να σε βοηθήσουν δεν θα το δουν εδώ το θέμα και γω δεν εχω ιδιαιτερες γνώσεις όσο αφορά τον λινουξ.
mrOban Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 πιστευω οτι επειδή είχες κάποια εγκατασταση στο hdd o grub καπου μπερδευτηκε. Επιλέγοντας τις υπολοιπες επιλογες για ubuntu απο τον grub εξακολουθεις να μην μπορεις να μπεις? Αν θες δοκιμασε το grub customizer μήπως σε βοηθήσει να βρεις πού ειναι το πρόβλημα. Προσωπικά πάντως θα ρωτούσα και στο αντιστοιχο subforum του λινουξ καθώς αρκετοι που ίσως γνωρίζουν πώς να σε βοηθήσουν δεν θα το δουν εδώ το θέμα και γω δεν εχω ιδιαιτερες γνώσεις όσο αφορά τον λινουξ. Περασα τον burg bootloader και ξανα αλλαξα καποια πραγματα απο bios και επιτελους εφτιαξε!! Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα