Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εντοπισα καποιους που κλεβουν wifi απο την δικη μου συνδεση αλλα δεν ξερω πως να τους μπλοκαρω. Η συνδεση μου  ειναι Cyta και το IP ειναι 192.168.10.254, μπορει κανεις να με βοηθησει?

Δημοσ.

Ηρέμησα προς στιγμήν γιατί εγώ κλέβω από ένα wifi OTE (κανά mail , κανά Insomnia , όχι τίποτα παραπάνω)

Πέραν της πλάκας μπορείς να κλειδώσεις μόνο τις δικές σου συσκευές με MAC ADDRESS μέσα στο router.

Αν δεν ξέρεις να το κάνεις πες το μοντέλο του router σου , να σε βοηθήσουμε και να σε κατευθύνουμε τι θα κάνεις

Επίσης πόσες συσκευές έχεις δικές σου που συνδέονται (πχ κινητό , λαπτοπ , σταθερό , ταμπλετ ) να σου πούμε πως θα βρεις τις MAC ADDRESS του καθενός για να τις βάλεις στο router

Και φυσικά μετά τις αλλάγες να αλλάξεις και password στο ρουτερ

Δημοσ.

Ηρέμησα προς στιγμήν γιατί εγώ κλέβω από ένα wifi OTE (κανά mail , κανά Insomnia , όχι τίποτα παραπάνω)

Πέραν της πλάκας μπορείς να κλειδώσεις μόνο τις δικές σου συσκευές με MAC ADDRESS μέσα στο router.

Αν δεν ξέρεις να το κάνεις πες το μοντέλο του router σου , να σε βοηθήσουμε και να σε κατευθύνουμε τι θα κάνεις

Επίσης πόσες συσκευές έχεις δικές σου που συνδέονται (πχ κινητό , λαπτοπ , σταθερό , ταμπλετ ) να σου πούμε πως θα βρεις τις MAC ADDRESS του καθενός για να τις βάλεις στο router

Και φυσικά μετά τις αλλάγες να αλλάξεις και password στο ρουτερ

εχω 4 συσκευες (1 λαπτοπ,2 smartphone, και 1 tablet)  και ο τυπος του router ειναι THOMSON TG782

και κωδικο δεν θελω να αλλαξω

Δημοσ.

Εάν έχεις τον εργοστασιακό κωδικό, το πιο πιθανό είναι να τον βρήκαν πολύ εύκολα με προγράμματα που κυκλοφορούν. Η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση είναι απλά να τον αλλάξεις. Η διεύθυνση MAC αλλάζει εύκολα σε έναν υπολογιστή. Ακόμη και αν το κλειδώσεις ώστε να δέχεται μόνο συγκεκριμένες διευθύνσεις MAC, κάποιος θα μπορέσει να συνδεθεί αλλάζοντας τη MAC Address του με αυτή που έχει μία από τις συνδεδεμένες συσκευές σου. Δε λέω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνει κάποιος, απλά ότι υπάρχει σαν ενδεχόμενο.

Δημοσ.

Εάν έχεις τον εργοστασιακό κωδικό, το πιο πιθανό είναι να τον βρήκαν πολύ εύκολα με προγράμματα που κυκλοφορούν. Η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση είναι απλά να τον αλλάξεις. Η διεύθυνση MAC αλλάζει εύκολα σε έναν υπολογιστή. Ακόμη και αν το κλειδώσεις ώστε να δέχεται μόνο συγκεκριμένες διευθύνσεις MAC, κάποιος θα μπορέσει να συνδεθεί αλλάζοντας τη MAC Address του με αυτή που έχει μία από τις συνδεδεμένες συσκευές σου. Δε λέω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνει κάποιος, απλά ότι υπάρχει σαν ενδεχόμενο.

ναι ειναι ο εργοστασιακος κωδικος οποτε θα τον αλλαξω ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

1) Αλλάζεις κωδικό Ρουτερ με έναν "δύσκολο" κωδικό (>=8 χαρακτήρες) π.χ. 5@gap@0!%=

2) Αλλάζεις κωδικό Wifi με δύσκολο κωδικό - με πρωτόκολλο WPA2 και AES encryption με κρυφό SSID, ώστε να μην είναι ορατό το όνομα του wifi σου, και να το βάζεις μόνο εσύ στις συσκευές σου!

3) Επειδή έχεις 4 συσκευές κάνε αντιστοίχιση mac με σταθερή ip σε αυτές αν διαθέτει τέτοιο χαρακτηριστικό του Ρουτερ σου, αλλιώς κλείδωσε τα mac address όπως αναφέρεται πολύ σωστά πιο πάνω!

Νομίζω με 3 βήματα αυξάνεις τις πιθανότητες να δυσκολέψεις πολύ έναν κακόβουλο, όπως επιπλέον να αλλάζεις τουλάχιστον για αρχή συχνά πυκνά το wifi pwd...αυτά από μένα...

Δημοσ.

να ρωτισω και κατι αλλο: αν αλλαξω κωδικο αυτοι που εχουν ειδη συνδεθει θα μπορεσουν να μπουν χωρις κωδικο?

όχι - αυτό το νόημα έχει η αλλαγή κωδικού και όσα αναφέρουμε πιο πάνω...Ο κωδικός είναι να φανταστείς το κλειδί που σου ανοίγει την πόρτα. Αν το έχουν 4 άτομα αυτά τα 4 θα ανοίγουν τη συγκεκριμένη πόρτα, αν εσύ αλλάξεις το κλειδί θα την ανοίγεις μόνο εσύ, αφού ουσιαστικά αχρηστεύεις τα κλειδιά τους!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όχι - αυτό το νόημα έχει η αλλαγή κωδικού και όσα αναφέρουμε πιο πάνω...Ο κωδικός είναι να φανταστείς το κλειδί που σου ανοίγει την πόρτα. Αν το έχουν 4 άτομα αυτά τα 4 θα ανοίγουν τη συγκεκριμένη πόρτα, αν εσύ αλλάξεις το κλειδί θα την ανοίγεις μόνο εσύ, αφού ουσιαστικά αχρηστεύεις τα κλειδιά τους!

ευχαριστω πολυ αλλα πως αλλαζω κωδικο? (το ειχα βρει στο παλιο μου laptop αλλα ηταν windows 7)

Επεξ/σία από bathshebak

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...