Προς το περιεχόμενο

Ambilight Clone με Arduino και WS2811 Led Stripe.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Νωρις απανταω αλλα τελος παντων. :P

Για τηλεοραση μικρου σχετικα μεγεθους (>50") δεν φαινεται κακο. Και η τιμη δεν ειναι ασχημη. Αλλα για οτιδηποτε μεγαλυτερο των 50" δεν νομιζω να φτανει.

Κοιτα αυτο που θα στησεις εσυ το φερνεις καλυτερα στα μετρα σου. Μπορεις να παρεις πιο φωτεινα led, με controller ανα led και οχι ανα 3-5, κοκ. Αλλα θα παιδευτεις λιγο περισσοτερο.

Και τα ετοιμα εχουν δουλεια ομως μην νομιζεις. Το setup δεν ειναι το πιο ευκολο. Παντως αξιζει. :)

https://www.youtube.com/watch?v=jAClW8rbJEs

Παρε το, αν σε ενδιαφερει ακομα, να μας πεις εντυπωσεις και οτι βοηθεια χρειαστεις εδω ειμαστε. 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είμαι άσχετος μερικές ερωτήσεις  :

1. Τα LED δουλεύουν ως ambilight εντάξει, αλλά πως "συγχρονίζονται" με το τι δείχνει η οθόνη ?

2. Το ambilight δουλεύει όπως φτιάχθηκε (αρχική έκδοση) καθώς και η λύση του ebay για μια πηγή κάθε φορά (οποιαδήποτε και αν είναι αυτή) ;

3. Για ενσωματωμένο TV media player και tuner πως δουλεύει; Για novabox, raspberry pi2 & kodi, home cinema, android box πρέπει να πάρω επιπρόσθετα εξαρτήματα ή μπορώ να αλλάζω κάθε φορά την προέλευση του σήματος : π.χ βγάζω Novabox βάζω Android box ; 

4. Και στην περίπτωση του DIY όσο και στην περίπτωση της λύσης ebay το PC/RPi είναι απαραίτητα για την σύνδεση και λειτουργία του ambilight?

5. Μια ερώτηση τα LED ξεκολάνε εύκολα και χωρίς ίχνος?

Ρωτάω γιατί σκέφτομαι να το βάλω στην καινούρια TV που θα πάρω, φοβάμαι όμως ότι σε περίπτωση βλάβης (φτου φτου) αν βρουν τα Led κολλημένα από πίσω θα μου κάνουν μανούρα για να σκαπουλάρουν την εγγύηση...

6. Το PC ή το Rpi είναι απαραίτητα για την λειτουργία κάθε φορά ή μόνο στην αρχή για το σετάρισμα.

(ένα γενικό σχεδιάγραμμα πως συνδέονται μεταξύ τους - θα βοηθούσε)

Επεξ/σία από yiankap
Δημοσ.

Φίλε μου το ενσωματωμένο tuner της tv δεν δουλεύει.

Οποιαδήποτε άλλη πηγή εικόνας με HDMI δουλεύει.

Θα μιλήσω για το σύστημα που έχω στήσει εγώ και δουλεύει μέσω pc. Ναι το PC θα πρέπει να είναι ανοικτό αν θέλεις να έχεις Ambilight.

Λοιπόν η συνδεσμολογία είναι η εξής:

Τα leds συνδέονται στο Arduino, το οποίο συνδέεται σε PC με USB.

Οι συσκευές εικόνας συνδέονται σε HDMI splitter (1 σε 2) η μια έξοδος του splitter συνδέεται στον projector και η άλλη σε έναν μετατροπέα hdmi to av (composite).

Το σήμα composite πηγαίνει σε μια φθηνή usb analog capture card η οποία και συνδέεται και αυτή μέσω usb στο PC.

Μέσω της εφαρμογής ambibox κάνεις capture την εικόνα που δείχνει εκείνη την στιγμή ο pc και υπολογίζει τα χρώματα.

Οπότε η διαδικασία είναι η εξής: Ανοίγεις το Ambibox, ανοίγεις το πρόγραμμα της usb capture και βάζεις την εικόνα full screen. Έτσι έχεις mirror την εικόνα που δείχνει η συσκευή στην τηλεόραση σου στο pc και μπορεί να δουλέψει.

Για πολλαπλές συσκευές η λύση είναι HDMI switch.

Εγώ έχω 4 συσκευές στον projector και αλλάζω με το switch. Αν δεν έχεις switch τότε πρέπει να αλλάζεις καλώδια.

Τα led που έχω δει κολλάνε/ξεκολλάνε εύκολα χωρίς να αφήνουν σημάδια που δεν μπορούν να καθαριστούν.

Αν έχεις σαν μόνη πηγή εικόνας ένα pc εννοείται ότι δεν χρειάζεσαι όλη αυτή την διαδικασία με hdmi splitter, tv capture card, κλπ. Απλά ένα arduino στον pc.

Υποθέτω ότι αν αντί για pc έχεις rasberry pi η διαδικασία είναι η ίδια στα υπόλοιπα. Απλά χρησιμοποιείς το pi αντί για pc.

• Like 1
Δημοσ.

Να κανω μια ερωτηση? Επειδη βλεπω οτι αρκετοι αναφερουν προβληματα με το video grabber, ποιο χρησιμοποιεις?

Χρησιμοποιω ενα ezcap tv usb capture και σαν εφαρμογη για εικονα εχω καταληξει στο KMPlayer.

41ZJMARxh8L.jpg

Ενα συχνο προβλημα ειναι το οτι αυτες οι συσκευες δεν δουλευουν καλα σε USB 3.0. Και το arduino και το capture ειναι καλο να ειναι σε USB 2.0.

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα κι απο εμένα!

Φρέσκος στο forum και επειδή είμαι άσχετος.. έχω απορίες. Είμαι κάτοχος τηλεόρασης LG 50'' smart και 3D. Θέλω να την κάνω ambilight χωρίς να ανακατέψω το pc. Γίνεται αυτό; Εάν ναι, πώς γίνεται; Ενδιαφέρομαι για να βάλω led πισω απο την TV MONO με USB.Αυτό γίνεται:Έχετε κάτι να μου προτείνεται - ενδιαφέρομαι από Ελλάδα; Ευχαριστώ!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μια που υπάρχει το θέμα και για όσους τυχόν έχουν κατασκευάσει ένα σύστημα με ambilight βασισμένο σε ράσμπερι και δεν γνωρίζουν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιαδήποτε άλλη κοντι πηγή (android box ή pc πχ) με ένα απλό addon για το κόντι που το βρίσκετε εδώ:

https://github.com/hyperion-project/hyperion.kodi

Δεν χρειάζεται video grabber έτσι, η επικοινωνία κοντι με το ράσμπερι γίνεται μέσω δικτύου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...