Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Εχω ενα λαπτοπ. Μετακομιζω σε μια πολυκατοικια. Θελω να παρω μια κεραια για να πιανω  μακρινα σηματα απο μαγαζια  ή καποια φρεε της πολης. Μου ειπαν για 

USB TP-link 

nano station

εγω  δεν σκαμπαζω! Εχω δει κατι κεραιες εξωτερικες μιαζουν με μικρες δορυφορικες αλλα δεν ξερω ουτε απο αυτα. Διαθετω μεχρι 70ε να μπορω να πιασω κατι εντος 200 μετρων το πολυ!! χωρις οπτικη επαφη.

μπορειτε να βοηθησετε? ακουω προτασεις

Δημοσ.

Για ποιον λογο θες να ποιανεις γειτονικα WiFi?

Δεν θα εχεις δικη σου συνδεση?

Πριν μπεις σε εξοδα, να σου πω απλα οτι εχει περασει ανεπιστρεπτι η εποχη που καποιος αφηνε ανοιχτο (χωρις κλειδωμα) το WiFi του ή η εποχη που μπορουσε καποιος να σπασει ευκολα ενα ασυρματο δικτυο (ειτε λογω χρησης μη ασφαλους πρωτοκολλου [WEP] ειτε λογω εργοστασιακων κωδικων που δεν αλλαζαν οι χρηστες).

Ακομα ομως και να υποθεσουμε οτι υπαρχει κοντα σου καποιο ανοιχτο δικτυο, απο cafe ή καποιο δωρεαν του δημου π.χ, θα ειναι σπασιμο νευρων η περιηγηση στο Internet, αφου θα το χρησιμοποιουν και αλλοι χρηστες.

Αυτα απο μενα.

Αν επιμενεις παντως να μπεις σε εξοδα, θα βρεθει καποιος πιστευω που να σου προτεινει σχετικα προιοντα.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω δει κατι κεραιες εξωτερικες μιαζουν με μικρες δορυφορικες αλλα δεν ξερω ουτε απο αυτα. Διαθετω μεχρι 70ε να μπορω να πιασω κατι εντος 200 μετρων το πολυ!! 

Αυτό που ψάχνεις λέγεται κατευθυντική κεραία.

http://users.otenet.gr/~sr-wifi1/wifi/wifi_tech_more.htm

Δημοσ.

Και πως θα καταφέρει μια κατευθυντική κεραία να συνδεθεί σε μία ελεύθερη ασύρματη εκπομπή (από άγνωστη πηγή) χωρίς οπτική επαφή όπως αναφέρει;

Αλλά ακόμη και να καταφέρει να την δει, πως η άλλη συσκευή θα μπορέσει να κάνει το ίδιο, εφόσον έχουμε αμφίδρομη επικοινωνία για να επιτευχθεί η ζεύξη;

Δημοσ.

του απαντώ πώς λέγεται αυτό που περιγράφει

τον βοηθάω να ξέρει τί ζητάει και αν θέλει βλέπει τί μπορεί να κάνει παραπάνω

Δημοσ.

Αν ειναι σε κοντινη αποσταση με ενα Nanostation Loco ειτε το TpLink Cpe210 θα κανεις τη δουλεια σου. Το καλυτερο για σενα θα ηταν να εχεις την δικια σου συνδεση. Παρε προσφορες απο παροχους. Με ξενα δικτυα θα εχεις συνεχεια προβληματα ταχυτητας.

Δημοσ.

ρε παιδια δεν ζητησα γνωμες τυπου για πιο λογο να πιανω απο τους γειτωνες και γιατι δεν εχω δικια μου κλπ κλπ. εξυπναδες ξερω και γω. συγκεκριμενα πραματα ρωτησα.  για δικο μου λογο θελω να πιανω απο γειτωνες για δικο μου λογο δεν με ενδιαφερει η ταχυτητα.  με ενδιαφερει να πιανω κατι μακρινο με τα κριτηρια που ανεφερα.

Δημοσ.

Σοβαρή πρόταση για εξωτερική συσκευή μέχρι 70€, για άγνωστη θέση της πηγής και μάλιστα χωρίς οπτική επαφή, μην περιμένεις.

Αυτό που πιθανόν κάνει είναι ένα εξωτερικό ΑΡ με omni κεραία αλλά πάνω από 80€, π.χ. το Picostation.

Μέσα στον προϋπολογισμό παίζεις σε εξωτερικά ΑΡ με κατευθυντική κεραία, που σημαίνει ότι πρέπει να το περιστρέφεις χειροκίνητα για να βρεις την πηγή. Π.χ. CPE210, TL-WA7210N και NanoStation Loco M2.

Σε κάθε περίπτωση πόσο μακρυά μπορείς να συνδεθείς με την πηγή, έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες και πρώτιστα την θέση και δυνατότητες αυτής.

Δημοσ.

Το Picostation, διότι έχει omni κεραία και δεν θα χρειάζεται να την περιστρέφεις χειροκίνητα καθε φορά που θέλεις να αλλάξεις σύνδεση.

Και γιατί θεωρώ καλύτερες τις συσκευές της Ubiquiti έναντι της TP-Link.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...