Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για μενα ειναι οσο απλο ακουγεται... Δηλαδη...

Η τζαμπα ταινια εδρεωθηκε. ΤΕΛΟΣ.

Ακομα και το ιντερνετ να πεσει στην Ελλαδα, τροπος θα βρεθει να ξαναερθει η τζαμπα ταινια.

Σε μια εποχη που μπορεις απο Xor, Tor και DarkNet να εχεις privacy.

Που με ενα KaliLinux να εισχωρησεις στο μεγαλυτερο πληθoς networks.

Που με ενα DSploit και ενα HotSpot με εξυπνο SSID απο το κινητο σου, τσημπας πανω απο 20 FB accounts..

Σε αυτη την εποχη θελουμε να πουμε πως θα πληρωσουμε για ταινια?

Plzzzz... Ας σοβαρευτουμε....

Δημοσ.

Ναι, Spotify και Netflix π.χ. ψάχνουν πελάτες με το ντουφέκι.

αν ερθει το nerflix ελλαδα τα 10 ευρω του θα γινουν 50 (τουλαχιστον) και γιατι το ξερουμε καλα και θα εχει και λιγοτερο απο τα μισα που εχει τωρα...

+ αλλο να δεις ποιτοτιτα του neflix και αλλο 1080p high bitrate και dts ηχο

όσο για ταινίες ... όποιες αξίζουν της βλέπω στο cinema και αργότερα archive για να τα ξαναδώ από torrent όποιες δεν αξιζουν τα κατεβάζω κανω ενα fasto forward μπας και δω τπτ καλό και μετά δρόμο

Δημοσ.

αν ερθει το nerflix ελλαδα τα 10 ευρω του θα γινουν 50 (τουλαχιστον) και γιατι το ξερουμε καλα και θα εχει και λιγοτερο απο τα μισα που εχει τωρα...

Αν ερθει το netflix και οχι μια παρομοια υπηρεσια τοτε η τιμη πιστευω θα ειναι στα ιδια και φθηνοτερη. Παρε παραδειγμα το spotify. 

Δημοσ.

H πειρατεια υπαρχει απο τη στιγμη που εγινε το τορρεντ γνωστο και ακομα πιο πριν. Απο τοτε, δεν ειδα την παραμικρη διαφορα, οσο αναφορα οικονομικα και χρηματικα, στις παραγογες ταινιων. Οπως παντα βγαινουν καλες ταινιες, αλλα και κακες που δεν αξιζουν τιποτα. 

Υπηρχε, υπαρχει και παντα θα υπαρχει.

Θυμαμαι τον εαυτο μου με συνδεση 384 (34κβ/σ)  να κατεβαζει και να περιμενει μια μερα για να κατεβει η ταινια ωστε να μην χρειαστει να τη νοικιασω απο το βιντεο κλαμπ και ξεχνωντας να την επιστεψω 2 μερες να πληρωνω οσο πληρωνα 1 μηνα στη συνδεση μου.

Παντα θα βρησκεται τροπος να εχεις τζαμπα αυτο που θες χωρις να επιβαρυνεις κανενα, και ακομα περισσοτερο τη τσεπη σου.

Η μαγκια κρηβεται στο καναπε με 4 κολλητους, και οχι στη Gold class με συνολικα 100 Ευρω εξοδα (4 ατομα). Και δεν καθεσαι σε θεση που εκλανε ο αλλος και δεν καταπιεζεσαι στο καπνισμα και ποσα αλλα.

Αν θελει η βιομηχανια της ταινιας να πληρωνει ο κοσμος, ας γινει αξια των χρηματων της και των υπηρεσιων της. 

Και σε μια χωρα σαν την Ελλαδα που μηκε ο ΦΠΑ στην εκπαιδευση, με μεσο μισθο 400-500 Ευρω, ανταλλασεις το σινεμα, η την ενοικιαση ταινιας, με 2 μακαροναδες και 2 λιτρα κολα και σου μενουν κιολας.

Στην Ελλαδα που το iphone κανει οσο ενα μεταχειρησμενο αμαξι... 

Να μου περισεψουν τα 20 Ευρω να τα κανω donate, να νοιωθω και καλα με τον εαυτο μου.

Ασε μας κουκλιτσα μου... Θες και λεφτα για να δω ταινια... Ουστ

(παραληρημα... σορρυ...)

Τυχαίνει παλιότερα όταν στην ελλάδα έβρισκες DSL σύνδεση 384kbps στην καλύτερη να νοίκιαζα DVD απο βίντεοclub να τα έβλεπα και να τα αντέγραφα σε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα χαρίζοντας μετά ή πουλώντας τα σε φίλους και αγνώστους. εποχές πολύ πριν το DVDshrink που έπρεπε να σπάσεις το dvd για να αντιγραφεί... εκτύπωνα την επιφάνεια υιοθέτησα το lightscribe άλλα κάποια στιγμή πεθάνανε αυτά με τα φλασάκια (USB keys τα λέγαμε τοτε και το μαζικό broadband) Θα ήμουν ο μεγαλύτερος Έλληνας τράκερ στο kazaa αν είχα κανένα upload της προκοπής yfi και μαλακίες :P

Το λέω αυτό για να μην φανώ ψευτοκουλτουριάρης δήθεν πονάω τους καλλιτέχνες ή και εγώ δεν ξέρω τι.

Απο εκει και πέρα επειδή δεν είδες δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει... εγώ -θεωρώντας τον εαυτό cinefil μιας και είναι κάτι που κάνω αρκετά συχνά για κάμποσα χρόνια- παρατηρώ την τάση να γίνονται οι ταινίες όλο και περισσότερο generic και target specific

Αυτό το σημαίνει (κατα την άποψη μου τουλάχιστον -γιατι μόνη άλλη δικαιολογία είναι να βαριούνται να κάνουν ταινίες της προκοπής και να μην υπάρχουν ταλέντα πράγμα που μου μοιάζει απίθανο- ) πως δεν υπάρχει το χρήμα που υπήρχε παλιότερα.

Καταρχήν οι περισσότερες ταινίες ειναι γυρισμένες είτε εξολοκλήρου είτε αρκετές σκηνές τους σε greenscreen το ίδιο και οι σκηνικές παρουσίες των ηθοποιών... και μάλιστα Β ποιότητας rendering στην καλύτερη.

Απο εκεί και πέρα αν υπάρχουν ταινίες με μεγάλα budget δεν σημαίνει κάτι (αν και ακόμη και εκεί συγκριτικά με παλιότερα τα πράματα είναι πεσμένα) ίσα ίσα ειναι καλό παράδειγμα για να υποστηρίξει την θέση ότι η πειρατεία σκοτώνει τις ταινίες.

Γιατι πότε βλέπεις πολλά λεφτά σε ταινία; όταν είναι κράχτης και πιο generic και targetspecific πεθαίνεις....

Πιο απλά εννοώ πως είναι λογικό να δείς λεφτά σε "ταινίες" που υπόσχονται να είναι κράχτες και άρα να φέρουν πίσω λεφτά ποιος επιχειρηματίας στην σημερινή πραγματικότητα θα διακινδυνεύσει να επενδύσει σε ποιοτική ταινία αν δεν ειναι μαθηματικά (και άρα ψυχρά χωρίς τέχνη και μεράκη καθαρά μέσα απο μαθηματικά μοντέλα μάρκετινγκ) βέβαιο πως θα έχει καλές πωλήσεις...

Ας πάρουμε το 2014

πχ Lucy (150 μύρια) όλη η ταινία ήταν γύρο απο τον κώλο της Γιόχανσον με ένα πιασάρικο σλόγκαν που περιορίστηκε σαν σλόγκαν (χρησιμοποιούμε το 10% του εγκεφάλου μας δείτε τι κάνει η σέξυ γκόμενα που χρησιμοποιεί το 100%) ουσιαστικά όλη η ταινία ήταν γύρο απο 1 άτομο και όλα τα σκηνικά απο PC

Δώσε εφέ και κώλο στον λαο για να βγάλεις τον λαγό...

Guardians Of The Galaxy 170 μύρια... υπόθεση pew pew pew  Το καλό αθλητικό πρότυπο, ο μυόδης βλάκας, το μουνάκι ο καλόκαρδος βλάκας και ο κοντος και πονειρός σε μια περιπετεια με πολλά εφέ χωρίς λογική και νόημα... τέλειος μαγνήτης για "netflix and chill" Καταστάσεις και για 16χρόνα...

Godzilla (πόσες φορές θα αρμεχτεί αυτή η αγελάδα) 300 μύρια... εφφέ μιας τεράστιας σάβρας να πολεμάει για μικρό χρονικό διάστημα μια ακρίδα (βασικά δεν θυμάμε καλά τι ήταν) και να της ρύχνει ροχάλα στο λαρύγκι... αυτό ήταν η όλη ταινία και η όλη υπόθεση ήταν ότι παιδιά θα δείτε τον Godzilla.....

απο εκει και περα καμιά 2,3 άλλες είχαν 80+ μύρια παραγωγή ίδια φάση με τις απο πάνω όλες οι άλλες ήταν "φτηνιάρικες" (για ταινίες γιατι οκ για εναν μέσο άνθρωπο μια ταινία 3 εκατομμυρίων ακούγεται λόγω του ποσού που ο ίδιο δεν πρόκειται να βγάλει σε μια ζωη σαν υπερπαραγωγή)

Και γενικά όπου βλέπεις μεγάλη παραγωγή ποιά δεν είναι τυχαίο ειναι κράχτης φραγκομαγνίτης με υπόθεση που συνοψίζεται σε μια γραμμή Α4   με 2,3 επίθετα.

Απο την άλλη ας πάρουμε μια τυχαία χρονιά πριν όλα αυτά...

Πχ 2001? Potter, Lotr, Donnie Darko, beautiful mind, Amelie, Road to Perdition,The Majestic, K-Pax, Das Experiment

πάμε πάλλι τυχαία 2004? kill bill, million dollar baby, the aviator,troy,anchorman,hotel rwanda,saw,national treasure, the machinist, άλλο harry potter :P, The Chorus, dawn of the dead

και πόσες άλλες απλά αυτές ήταν οι πρόχειρες που είχα στο μυαλό...    όλες ταινίες που είτε είχαν είτε δεν είχαν ειδικά εφέ δεν περιορίστηκαν σε αυτά (αν και ήταν ΑΑ+ ποιότητας για την εποχή τους) με πραγματικά ενδιαφέρουσες πλοκές ερμηνείες και σκηνικά.  αρκετές ήταν και ταινίες ορόσημα για το είδος τους έδειχνε ο κινηματογράφος ότι εξελίσσεται την περίοδο 1999-2010 μετά η πειρατεία άρχισε να τον σκοτώνει...

εγω παντως εβαλα netflix και hulu και ησυχασα!!

σιγά την υπηρεσία μούφες ταινίες έχει τις περισσότερες φορές.

Γιά όσους θέλουν τόσο πολύ netflix και hulu+ κτλ... δεν είναι δύσκολο μπορείτε να έχεται και τώρα απλά θέλει να νοικιάσετε μια υπηρεσία VPN που να σας δίνει αμερικάνικη IP (με ενα κλικ την ενεργοποιείτε/απενεργοποιείτε όποτε θέλετε) είτε τζάμπα είτε με λεφτά (καλύτερη ποιότητα και μεγαλύτερη σιγουριά στον τρόπου που δουλεύει και ότι θα είναι πάντα διαθέσιμη ειναι εξάλλου πιο φτηνές απο μια συνδρομή netflix) και με 11$ τον μήνα έχετε netflix HD

Δημοσ.

με τους ευρωπαϊκούς και ελληνικούς φόρους και όλα τα κλασσικά ενδιάμεσα... το 10 θα γίνει 100 (στην καλύτερη)... και το ξέρεις πολύ καλά

Αποφάσισε τελικά σε τι τιμή θα έρθει να ξέρουμε και εμείς.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε μαγκες απότι κατάλαβα δεν θα σου δινει σε λίστα τις ταινίες που γουστάρεις στο όμορφο γραφικό περιβάλλον, αλλά παίρνεις άμα θες ένα οποιοδήποτε τορρεντ, παράνομο ή μή και ντραγκ εντ ντροπ τσακ μπαμ! Το μόνο που θα συμβεί είναι κάποιες γκόμενες που απλά κάνανε δυο κλικ σε ένα "προγραμματάκι που μου έβαλε ο δικός μου", δεν θα μπορούν πλέον. Η φοράδα κάτι έπαθε στο αλώνι.

Δημοσ.

To έβαλα το butter (πρέπει να κάνεις make τον κώδικα) για δοκιμή και το interface είναι ακριβώς το ίδιο με το κλασσικό popcorntime. Λείπουν οι άλλες δυο κατηγορίες (TV Series και Anime) για την ώρα. Σε έτοιμο υλικό έχει μόνο 14 ταινίες και είναι όλες ελεύθερες απο πνευματικά δικαιώματα.

fMWp0fq.png

Ρε μαγκες απότι κατάλαβα δεν θα σου δινει σε λίστα τις ταινίες που γουστάρεις στο όμορφο γραφικό περιβάλλον, αλλά παίρνεις άμα θες ένα οποιοδήποτε τορρεντ, παράνομο ή μή και ντραγκ εντ ντροπ τσακ μπαμ! Το μόνο που θα συμβεί είναι κάποιες γκόμενες που απλά κάνανε δυο κλικ σε ένα "προγραμματάκι που μου έβαλε ο δικός μου", δεν θα μπορούν πλέον. Η φοράδα κάτι έπαθε στο αλώνι.

Κάνει και αυτό. Όπως το κάνει ακόμα και το Popcorntime.

• Like 1
Δημοσ.

Ξέρει κανείς πως στο καλό κατεβάζουμε το Butter?

Για την ώρα δεν υπάρχουν εκτελέσιμα αρχεία για να κάνεις εγκατάσταση. Μόνο σε Linux μπορείς να χτίσεις τον πηγαίο κώδικα και να το τρέξεις.

• Like 1
Δημοσ.

Οι ατάκες των τσαμπατσήδων δίνουν και παίρνουν. Αν δεν θες να πληρώσεις κάτι τότε τα επιχειρήματα έρχονται βροχή.

αν τρολλάρεις αυτό είναι το καλύτερο bait που έχω διαβάσει εδω μέσα τα τελευταία χρόνια.

υ.γ. αν δεν τρολλάρεις: ΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Δημοσ.

Η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας είναι κακούργημα. Απλά πράγματα.

Τα στούντιο του Χόλυγουντ θα σου πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλλες για να πας σινεμά ή για να αγοράσεις το DVD/Bluray. Δεν σου βάζει κανείς το μαχαίρι στο λαιμό να πας στο σινεμά..  

Αν δεν θες να πληρώσεις, περίμενε τη Νova/OTE να φέρει την ταινία.

Αν θες να την κατεβάσεις παράνομα και να την δεις, κάντο, αλλά αν σε πιάσουν μην κλαίγεσαι.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Οι ατάκες των τσαμπατσήδων δίνουν και παίρνουν. Αν δεν θες να πληρώσεις κάτι τότε τα επιχειρήματα έρχονται βροχή.

Γενικα δεν βλεπω πολύ τηλεοραση λογω επαγγελματικων υποχρεώσεων. Οταν βλεπω θελω να βλεπω ο'τι βλεπει και ο υπολοιπος κοσμος εκτος Ελλαδας, και όχι τα σκουπίδια που μας ταιζουν εδώ (συμπεριλαμβανομενου ΟΤΕ ΤΒ και νοβα).

Όταν λοιπον σου εχει στον ΟΤΕ τβ το ιδιο επεισοδιο το πρωι και το βραδυ επι μια βδομαδα εσυ τι πιστευεις ότι θα κανουν ακομα και αυτοι που πληρωνουν....

Ως τοτε τορρεντ και ξερω ψωμι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...