Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. πρόσφατα απόκτησα το TP-LINK TL-WPA4230P kit. Το συνέδεσα και όλα καλά μέχρι πριν λίγες μέρες όπου παρατήρησα ένα πρόβλημα. Κάθε φορά που θέλω να κατεβάσω ένα μεγάλο αρχείο, γίνετε μετά από λίγο αποτυχία λήψης. Αν συνδέσω το PC με ένα 10μετρο ethernet καλώδιο μέχρι το router, όλα καλά, το αρχείο κατεβαίνει κανονικά. Είναι κάποια ρύθμιση αυτή που πρέπει να αλλάξω? Δεν έχω βρει κάτι μέχρι στιγμής. Να πω ότι το ίδιο συμβαίνει και αν συνδεθώ ασύρματα στο powerline, ενώ ασύρματα στο router όλα καλά πάλι!

Επεξ/σία από alexzgt4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά το ίδιο συμβαίνει και όταν είμαι με καλώδιο απευθείας στο router, οπότε δεν είναι θέμα από τα powerlines. Μίλησα με οτε και είπαν θα το δει τεχνικός. Μου ήρθε μήνυμα πριν λίγο ότι ολοκληρώθηκαν οι ενέργειες αποκατάστασης του προβλήματός μου αλλά το πρόβλημα παραμένει. Θα μπορούσα να αλλάξω κάποια ρύθμιση στο router για να δω βελτίωση?

Να προσθέσω ότι προσπαθώ να μπω στις ρυθμίσεις του ρούτερ και δεν με βάζει τώρα...

Επεξ/σία από alexzgt4
Δημοσ.

Επιστρέφω με πληροφορία. Το πρόβλημα εντοπίστηκε. Συμβαίνει μόνο όταν το powerline είναι συνδεδεμένο στο router και ας μην είναι το pc συνδεδεμένο με το powerline. Μόλις συνδέονται, το μπλοκάρει-μπουκώνει με κάποιο τρόπο, οπότε επηρεάζετε ότι είναι συνδεδεμένο με το router, είτε απευθείας με καλώδιο είτε με wifi. Οι ρυθμίσεις του powerline δεν έχουν κάτι για να κάνω. Μέσω router με σταθερή ip ή κάτι άλλο γίνετε τίποτα άραγε? Δεν έχω ιδέα από αυτές τις ρυθμίσεις.

Δημοσ.

Δοκίμασε για αρχη ν'αλλάξεις το καλώδιο σύνδεσης του powerline με το router.

Αν δε δουλέψει, βγάλε λίγο τα powerline και το router από την πρίζα (όχι reset, restart)

Αν είναι μόνο το το ένα powerline στην πρίζα (προφανώς αυτό που είναι δίπλα στο router) το πρόβλημα συνεχίζει;

Αν ναι, δοκίμασε με τον άλλο

Επίσης define "μεγάλο" Στο περίπου ~10ΜΒ, 100ΜΒ,1GB;

Δημοσ.

Μεγάλο αρχείο εννοώ 100mb μέχρι 1gb. Αν είναι μόνο το ένα powerline στο router το κολλάει. Θα δοκιμάσω το απόγευμα να κάνω τράμπα τα powelines. Κατα τα αλλά έχω κάνει και επανεκκινήσεις σε όλα αλλά τίποτα δεν έγινε

Δημοσ.

Άλλαξα τα καλώδια και φαίνεται εν μέρη να λύθηκε το θέμα. κατέβασα 2 φορές τα ubuntu (από 1GB) και μια φορά το itunes(160μβ). Μέχρι πριν, μου κολλούσε. Βέβαια, μέσα από το itunes που προσπαθώ να κατεβάσω μια εφαρμογή 1,5GB περίπου, κολλάει.     

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιό είναι το router σου;

Δοκίμασες ν'αλλάξεις θύρα lan;

Πχ αντί να συνδέσεις το powerline στη θύρα 1 στο router, βάλτο σε μια από τις 2,3,4

Επεξ/σία από solution1
Δημοσ.

Το ZTE που δίνει ο ΟΤΕ. νομίζω ZXHN H108NS

Θα τρελαθώ... Συμβαίνει κάτι πολύ περίεργο. Το pc είναι συνδεδεμένο στο 1 powerlin (το συγκεκριμένο powerline έχει δυνατότητα για wifi) αλλά το άλλο powerline ΔΕΝ είναι πάνω στο router. Έλα όμως που το pc έχει ίντερνετ!! Λες να πήρε τους κωδικούς από το wifi πριν που τα σύνδεσα και τώρα να μην χρειάζεται το άλλο powerline πάνω στο router? Ίσως για αυτό να μπλόκαρε το ίντερνετ? Θα κάνω πάλι δοκιμές και βλέπω...

Δημοσ.

Διαβάζω στην περιγραφή τους:

With a Wi-Fi Clone Button, TL-WPA4230P KIT can automatically copy the wireless network name (SSID) and Password of your router at the push of a button. After pressing the button, you  can place the power-line adapter anywhere and enjoy seamless networking across you entire home or office

Πώς το κάνει πάλι αυτό; Δηλαδή μπορώ να το συνδέσω σε οποιοδήποτε router και να πάρω έτσι απλά τον κωδικό;

Δημοσ.

Πρέπει να πατήσεις πρώτα το κουμπάκι WPA στο router. Εγώ το είχα κάνει την  πρώτη μέρα που τα πέρασα, αλλά αυτές τις μέρες τα έκανα όλα ρεσετ. Τώρα πως πήρε μόνο του το ίντερνετ, δεν ξέρω. Πάντως φαίνεται να δουλεύει. Κάνω ακόμη κάποιες δοκιμές με κατεβάσματα και ελπίζω να μην δω προβλήματα.

Δημοσ.

Μα με αυτόν τον τρόπο που περιγράφεις, το powerline λειτουργεί στην ουσία σαν απλό repeater.

Κρίμα τα λεφτά που έδωσες  Θα μπορούσες να κάνεις τη δουλειά σου πολύ πιο οικονομικά

Anyway, κανονικά θα έπρεπε να λειτουργεί απροβλημάτιστα. 

Ζήτα από κανένα γνωστό σου να το δοκιμάσει κι αν εξακολουθήσει το πρόβλημα δώστα πίσω.

Βασικά πόσες μέρες έχει που τα πήρες; Εντός 15 ημερών δικαιούσαι αναιτιολόγητη επιστροφή του προιόντος.

Παίρνεις να λεφτά σου πίσω και παίρνεις το repeater

Δημοσ.

Έχει κοντά μήνα. Το είχα πάρει νομίζω 82€ από μια προςφορα. Δεν πειράζει, μου μένει ένα powerline για άλλη φορά αν το χρειαστώ σε άλλο δωμάτιο. Εκτός αυτού, αυτά που πήρα έχουν από 3 και 2 θύρες Ethernet όποτε και συνδέω περισσότερα πράγματα. Σε ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...