Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω κάποια αντικείμενα μιας class και θέλω να τα αποθηκεύσω σε ένα αρχείο και να τα ξαναδιαβάσω. Έχω προσπαθήσει να περάσω σε ένα vector<object> και να γράψω όλο το vector με την ofstream, αλλά δεν έγινε. Ξέρω από τη java οτι μπορω να γράψω ένα vector αντικειμένων αν αυτά ειναι serializable, αλλά στη c++ δεν έχω καταφέρει να το κάνω. Κάποιο μικρό παράδειγμα θα βοηθούσε. Ευχαριστώ.

• Moderators
Δημοσ.

Εννοείς με τρόπο που να μπορείς να διαβάσεις το αρχείο εσύ; Θα πρέπει να φτιάξεις μια δική σου συνάρτηση που να γράφει τα περιεχόμενα του vector στο αρχείο.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν με ενδιαφερει να ειναι σαν xml ή json ας πουμε. Απλα να μπορω να τα κανω save και μετα οταν ξανατρεξω το προγραμμα να τα κανω load.

Δημοσ.

Στη C++ δεν έχει serializable και τέτοια χαριτωμένα, εκτός από trivial καταστάσεις όταν ακουμπήσει το λάστιχο στην άσφαλτο θα πρέπει να κάνεις τη δουλειά manually γράφοντας σε stream. Βιβλιοθήκες όπως της boost που αναφέρθηκε θα βοηθήσουν στη σωστή οργάνωση και στο να αποφύγεις (άπειρες) παγίδες που υπάρχουν στη γενική περίπτωση, αλλά το manually θα πεις τι πρέπει να γίνει δεν το γλυτώνεις με τίποτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...