Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας, θα ήθελα να φτιάξω ένα σταθερό PC για video editing χωρίς να ξεπερνάει τα 300-400€. Χρησιμοποιώ Premiere Pro CS6. Έχω οθόνη. Τί θα πρέπει να προσέξω? Έχω ακούσει πως περισσότερο ρόλο παίζουν, κάρτα γραφικών, επεξεργαστής και ram.

Να συμπληρώσω πως το υλικό που θέλω να μοντάρω είναι videos 1080p από Action Cam και DSLR.

*Κάρτα ήχου χρησιμοποιώ εξωτερική Focusrite Saffire (firewire)

Δοκίμασα με ένα Macbook Pro 15 του 2009 αλλά δεν μπορεί να κάνει καν playback μετά από απλό color correction και RGB curves ενώ στο export για video ενός λεπτού κάνει γύρω στη μία ώρα, οπότε φαντάζομαι χρειάζομαι κάτι πολύ καλύτερο από αυτό. 

Αν θέλετε κάποια εξακρίβωση παρακαλώ πείτε μου. Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από Babav
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

AMD FX 8320E (128€)

http://www.skroutz.gr/s/5418398/AMD-FX-8320E-Box.html

ή τον

AMD FX 8320 τον κανονικό που είναι 300Mhz υψηλότερα χρονισμένος.

http://www.skroutz.gr/s/2524847/AMD-FX-8320-Box.html

GIGABYTE 970A-UD3P (80€)

http://www.skroutz.gr/s/4046503/Gigabyte-970A-UD3P.html

KINGSTON 8GB DDR3 1600Mhz ( 45€)

http://www.skroutz.gr/s/4719725/Kingston-HyperX-Fury-Black-8GB-DDR3-1866MHz-HX318C10FBK2-8.html

TOSHIBA 1TB  SATA III (HDD) 46€

http://www.skroutz.gr/s/2230191/Toshiba-DT01ACA100-1TB.html

CHIEFTEC 450WATT PSU (40€)

http://www.skroutz.gr/s/6199847/Chieftec-GPA-450B8.html

COUGAR ARCHOn MIDI TOWER (32€)

http://www.skroutz.gr/s/4263744/Cougar-Archon.html?from=drop

+ Μια κάρτα γραφικών ανάλογα το πόσο υψηλά μπορείς να ανέβεις σε κόστος .

Μελλονικά για το premiere πρέπει να προσθέσεις άλλα 8GB RAM το λιγότερο , ενώ καλό είναι να βάλεις και έναν SSD δίσκο.

Καλό θα ήταν να προσθέσεις και μια καλή aftermarket ψύκτρα για χαμηλό θόρυβο και χαμηλές θερμοκρασίες.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2
Δημοσ.

Ξέχασα να πω πως έχω κι αυτό το τροφοδοτικό, κάνει?

http://www.e-shop.gr/imemory-500w-psu-p-PER.806278

Το είχα πάρει πριν κανα 5 χρόνια αν θυμάμαι καλά αλλά δε το χρησιμοποίησα ποτέ... (μπορει να είναι noob ερώτηση αλλά όταν το βάζω στη μπρίζα έτσι σκέτο δεν ανάβει το μεγάλο φουρφούρι που έχει από κάτω, μάλλον πρέπει να θερμανθει για να ανάψει ή απ'τον καιρό χάλασε?)

Δημοσ.

Δεν κάνει το τροφοδοτικό. Αν το βάλεις σε οποιοδήποτε σύστημα σαν το παραπάνω το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τα κάψεις όλα ...

Δημοσ.

Α οκ...αρα τα watt που ειναι περισσότερα δε παίζουν ρόλο...
Κάρτα γραικών, δεν μου γράφεις οπότε μια των 50 ευρώ θα μου κάνει ή πχ πρέπει να φεύγει πάνω από τα 100? Παίζουν ρόλο οι κάρτες γραφικών στο video editing, ή ο επεξεργαστής και RAM περισσότερο?

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως για τις απαντήσεις!

Δημοσ.

Το μεγαλυτερο ρολο στο editing το παιζει ο επεξεργατης κσι η RAM .Αφου το budget ( προυπολογισμος ) σου ειναι στα ~400 € προτεινομενο ειναι βαλεις τα περισσοτερα λεφτα πανω σε αυτα . Οι επεξεργαστες που προτεινε ο adtakhs ειναι οτι πρεπει για το budget σου και γενικος ειναι πολυ καλοι για editing για την τιμη τους . Και οι δυο ειναι οκταπυρηνοι με μονη διαφορα το οτι ο fx 8320E καναλωνει λιγοτερο ρευμα και εχει 0,3 GHz μικροτερο clock αλλα οταν κανει boost τον φτανει τον fx 8320 . Καλυτερα ειναι να προτιμησεις οποιον απο αυτους τους επεξεργαστες βρεις φθηνοτερο .Για την RAM που εχει εξισου σημαντικο ρολο θα χρειαστεις τουλαχιστων για αρχη 8gb ( ddr3 φυσικα ) .Καλο θα ηταν να ειναι πανω απο 1333 MHz αλλα δεν θα δεις διαφορα σε ταχυτητα με 1600 & 1866 MHz . Καλο θα ηταν οταν βρεις ευκαιρια , να εχεις προτεραιοτητα να παρεις αλλες 8gb ram , συνολο 16 . Με 16 GB ram πιστευω δεν θα χρειαστεις παραπανω αλλα ακομα και να το κανεις στην μητρικη σου υπαρχουν 4 slots για ram αρα μπορεις να βαλεις για παραδειγμα 2x4 και μετα 2x8 = και θα εχεις συνολο 24 GB αν πιστευεις οτι θα τις χρειαστεις .Καρτα γραφικων για αρχη δεν χρειαζετε να ξοδεψεις πολλα λεφτα οποιαδηποτε που μπορεις να παρεις και να εχει HDMI και DVI ( οτι προτιμας και οτι υποστηριζει η οθονη που θα χρησημοποιεις ) θα κανει την δουλεια της . Στο μελλον ομως αν θες , θα εχεις την δυνατοτητα να παρεις μια καλυτερη καρτα και καλυτερα να βαλεις πολλα χρηματα σε αυτη. Καλυτερα να παρεις Nvidia γιατι υποστηριζουν την τεχνολογια των Cuda cores και θα βοηθουν τον επεξεργαστη στο rendering . Προτεινω την GTX 960 4GB ( Οποιαδηποτε υλοποιηση βρεις φθηνοτερη )

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Α οκ...αρα τα watt που ειναι περισσότερα δε παίζουν ρόλο...

Κάρτα γραικών, δεν μου γράφεις οπότε μια των 50 ευρώ θα μου κάνει ή πχ πρέπει να φεύγει πάνω από τα 100? Παίζουν ρόλο οι κάρτες γραφικών στο video editing, ή ο επεξεργαστής και RAM περισσότερο?

Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ πάντως για τις απαντήσεις!

To τροφοδοτικό που έχεις είναι Κινεζιά ... (ψευτοκατασκευή δηλαδή) και δεν κάνει .

Για το CS6 θέλεις κάρτα Nvidia λόγω του CUDA.

Στην θέση σου και επειδή η Nvidia το Compute το έχει κόψει κατά πολύ στην τελευταία γενιά gaming καρτών γραφικών της, θα κοιτούσα να βρω κάποια παλαιότερη σειρά μεταχειρισμένη σχετικά οικονομική.   Κάποια GTX 660  ή GTX 660TI ας πούμε.

Παίζει και μια gtx 560 στα μεταχειρισμένα αν θες να κοιτάξεις σε καλή τιμή .

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/537424-msi-560-gtx-twin-frozr-ii/

Προς το παρόν όμως δεν έχεις το budget για να πάρεις μια τέτοια κάρτα. Οπότε θα βάλεις μια μικρή μόνο για τα απλά, (ότι φτηνότερο βρεις) και μαζεύεις χρήματα για νέα.

Κοίταξε πάντως στα μεταχειρισμένα για κάποια ευκαιρία αν θες από τώρα  και εδώ είμαστε.

Για τροφοδοτικό θα ήταν ακόμα καλύτερα να βάλεις ένα AEROCOOL KCAS 600 ή ένα Thermaltake BERLIN 630Watt ώστε να είσαι έτοιμος για όποια κάρτα και αν θελήσεις .

Ανάλογα με το τι θα απαντήσεις στο παραπάνω θα αλλάξουμε και την σύνθεση ώστε να την κάνουμε πληρέστερη και ποιο VFM .

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 2
Δημοσ.

Γειά σας, θα ήθελα να φτιάξω ένα σταθερό PC για video editing χωρίς να ξεπερνάει τα 300-400€. Χρησιμοποιώ Premiere Pro CS6. Έχω οθόνη. Τί θα πρέπει να προσέξω? Έχω ακούσει πως περισσότερο ρόλο παίζουν, κάρτα γραφικών, επεξεργαστής και ram.

*Κάρτα ήχου χρησιμοποιώ εξωτερική Focusrite Saffire (firewire)

Δοκίμασα με ένα Macbook Pro 15 του 2009 αλλά δεν μπορεί να κάνει καν playback μετά από απλό color correction και RGB curves ενώ στο export για video ενός λεπτού κάνει γύρω στη μία ώρα, οπότε φαντάζομαι χρειάζομαι κάτι πολύ καλύτερο από αυτό. 

Αν θέλετε κάποια εξακρίβωση παρακαλώ πείτε μου. Ευχαριστώ

για editing χρειαστεις καλη  cpu και ram για καρτα γραφικων παρε καμια 50~100 ευρω εφοσον δεν θα παιζεις games σε αυτον

Δημοσ.

1) το τροφοδοτικό σου δεν ειναι χαλασμένο... δεν υποτίθεται πως πρέπει να "ανάψει" όταν το βάζεις στην μπρίζα πρέπει είτε να το συνδέσεις σε μητρική και να πατήσεις/βραχυκυκλώσεις το power on είτε να βραχυκυκλώσεις το molex που συνδέεται στην συσκευή δεν πιστεύω να έχει χαλάσει λόγω απραξίας πάντως. 

Η αλήθεια είναι όμως πως είναι απο τις χειρότερες αγορές που θα μπορούσες να κάνεις ακόμη και για φτηνή κινεζιά... (70% απόδοση... 1 έτος εγγύηση κτλ)

2) πες λίγο περισσότερο για την δουλειά που το θέλεις (πχ γάμους κτλ; ανάλυση του βίντεο;) ή θέλεις απλά να μάθεις video editing?

όπως και να έχει 400 ευρώ είναι απελπιστικά χαμιλό ποσό για αυτή την δουλειά απλά δεν θα κάνεις δουλειά... εκτός αν το θές για να μάθεις (= να κάνεις 2,3 βίντεο τον μήνα κτλ)

Ειδικά AMD FΧ είναι απελπιστικά αργοί στο rendering απελπιστικά όμως και στο encoding..... δεν θα το συνιστούσα με τιποτα.

καλύτερα να πάς σε intel αν και θα βγεί λίγο παραπάνω αν σε ενδιαφέρει πες μου να σκεφτώ ενα οικονομικό build με intel.

Δημοσ.

Πήγαινε στη πρόταση του adtakhs.Τη δουλειά σου θα στη κάνει και με το παραπάνω για τα λεφτά.

εγώ δεν θα ενθάρινα τον άνθρωπο αν δεν ξέρουμε τι ακριβώς θέλει να κάνει (και άρα πόσο σημασία για αυτόν θα έχει πχ 1 ώρα διαφορά + σε κάθε project κτλ)

ο 8320 είναι αργός για τέτοιες δουλειές τέλος... ενα απλό transcode έβαλα τις προάλλες να κάνει σε ενα media center που τον φοράει χωρίς να συμπιέσει το βίντεο απλο transcode και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί σε πραγματικό χρόνο...

encoding 3GB 1080p (βασικά ούτε 1080 απλά κοντα εκεί) σε 1 ώρα +++ (βασικά παίζει να ήταν και αρκετά παραπάνω πχ 2 + απλά πέρασε καιρός και δεν θυμαμαι 1 ώρα σίγουρα)

εργασία που με ενα i5 (oυτε καν ι7) θα τις έκανε σε 20- 30 λεπτα max

Δημοσ.

Πανε με AMD .Μην τον ακους τον ανθρωπο που σου λεει να πας με Intel . Ναι , οι Intel ειναι καλυτερη αλλα και πιο ακρηβοι . Ενας FX 8320 δεν θα σου στερισει τιποτα απο αυτα που θες να κανεις .

Αμα παρεις την μητρικη απο το build του adtakhs θα μπορεις να κανεις και ενα καλο over clock αμα σε ενδιαφερει στο μελλον ( Θα χρειαστεις ομως καλυτερη ψυχτρα )

Δημοσ.

Πολύ ενδιαφέρον τα μηνήματά σας! Ευχαριστώ πολύ. Tο σίγουρο συμφωνα με την παραπάνω λίστα είναι ο δικός μου Intel 2.53 GHz Core 2 Duo είναι ίσως πιο αργός κι από όλους αυτούς που υπάρχουν εκεί...
Ένας συμφορουμήτης μου πρότεινε εναν μεταχειρισμένο Intel 3330 i5 με εγγύηση που νομίζω πως είναι καλή περίπτωση, τι λέτε?
Να συμπληρώσω πως το υλικό που θέλω να μοντάρω είναι videos 1080p από Action Cam και DSLR.

Δημοσ.

Ο 3330 είναι πιο αργός και στη μια περίπτωση παίρνεις καινούρια ενώ στην άλλη μτχ.Είναι και το θέμα της τιμής βέβαια αλλά οι 8320/8320Ε πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές για αυτά που προσφέρουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...