Προς το περιεχόμενο

Order of Battle: World War II

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Άντε να δω τι θα πρωτοπαίξω.

Ήθελα να περάσω στο Winter War και να αφήσω τους U.S. Marines για μετά, τώρα δεν ξέρω. Πάντως, βλέπω πως το πρώτο σενάριο και από τα δύο αυτά dlc σου δίνει τη δυνατότητα να το παίξεις χωρίς να τα αγοράσεις, για να δεις αν σε ενδιαφέρει να πας για αγορά.

Μετάνιωσα που άφησα την έκπτωση του 10% να περάσει, ελπίζω κάτι να γίνει στα summer sales.

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο βασικό, μπορεί. Στα dlc, αμφιβάλλω. Κανένα δεκαράκι, ίσως. Καλοδεχούμενο κι αυτό, βέβαια.

Σίγουρα η είσοδος στο Steam βοήθησε τη Slitherine/Matrix να χαλαρώσει την άκαμπτη πολιτική της στο θέμα της τιμολόγησης. Και παιχνίδια σε bundles είδαμε, και κάποιες σημαντικές εκπτώσεις. Είχαν κι ένα καλό 30αρι επετειακό λόγω D-Day προ ημερών, DRM-free και κλειδί για Steam.

Γενικά, κινούνται. Μακάρι να πάνε καλά οι πωλήσεις, ώστε και ο κύκλος των wargamers να ανοίξει, και να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με νέα περίοδο εσωστρέφειας.

• Like 1
Δημοσ.

Ήταν πολύ έξυπνη κίνηση να βάλουν δωρεάν το tutorial και τα πρώτα DLC missions στο Steam. Σίγουρα θα αποκτήσει πιο ευρύ κοινό το παιχνίδι τώρα και γενικά το wargaming.

Πριν από αυτή την κίνηση, ήταν κρυμμένο αυτό το διαμάντι πίσω από 36€ τιμή base game + άλλο τόσο τα DLCs.

Snoob μήπως μπορείς να αλλάξεις και το όνομα του thread, γιατί πλέον μετονομάστηκε και το παιχνίδι?

• Super Moderators
Δημοσ.

Ξεκίνησα τις δωρεάν αποστολές της εκστρατείας των Πεζοναυτών στον Ειρηνικό: ενδιαφέρον έχουν, η πρώτη είναι καθαρά επιθετική, η δεύτερη (πρώτη φάση των επιχειρήσεων στο Γκουανταλκανάλ) κυρίως αμυντική με ολίγη από αντεπίθεση. Προϋποθέτουν, πάντως, γνώση των μηχανισμών του παιχνιδιού, δεν είναι οι πλέον ιδανικές για αρχάριους. Πρέπει να έχασα αρκετούς πόρους στο πρώτο σενάριο, γιατί με το σκάρτο 400αρι που ξεκίνησα τη δεύτερη, είναι ζόρικα.

Από όσες έχω δει μέχρι τώρα, και σε αναμονή του Winter War, η εκστρατεία των Ιαπώνων στην Κίνα είναι η πλέον ευνοϊκή για νέους παίκτες.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τελικά, στη 2η μόνο αναβαθμίσεις, αγορές νέων μονάδων και τοποθέτηση σε αφήνει, μετά αν πας να ολοκληρώσεις το deployment phase σου σώζει ό,τι κινήσεις/αγορές έκανες και σε ρωτάει αν θέλεις να αγοράσεις το campaign.

Ελπίζω να το βγάλει η Slitherine/Matrix στις εκπτώσεις του Steam, δείχνει καλό (αν και για τη συγκεκριμένη μάχη, 1η του Guadalcanal, φοβάμαι πως εξασφάλισα τη λάθος εξειδίκευση, νέου τύπου αποβατικά, ελπίζω να μου φανούν χρήσιμα στη συνέχεια).  

Δημοσ.

Ναι μπορεις να παιξεις το 1ο σεναριο του καθε campaign και το deployment phase του 2ου!

Εγω περιμενω πολλα απο το επομενο dlc με τους Φιλανδους..

• Super Moderators
Δημοσ.

Κι εγώ τους Φιλανδούς θέλω να δω, και γενικά πώς θα χειριστούν τη στροφή προς ολόκληρο το Β' Π.Π.

Πάντως, το πρώτο σενάριο στην εκστρατεία των πεζοναυτών είχε ενδιαφέρον, έκανα και κάποια λάθη που σίγουρα μου στοίχισαν req points, αλλά πέρασα στο δεύτερο με 394, που έφταναν για τις αναβαθμίσεις που ήθελα και τις επισκευές, κρατώντας και μερικούς πόντους για επισκευές/αναπληρώσεις.

Για μένα, το μισό γούστο είναι (ειδικά την πρώτη φορά που παίζεις ένα σενάριο) να επιλέγεις τι θα αποκτήσεις και πού θα το διαθέσεις. Και τα σενάρια όπου η ΑΙ περνάει στην επίθεση έχουν ενδιαφέρον -λ.χ. τα αμυντικά σενάρια των Αμερικανών στις Φιλιππίνες ήταν πολύ καλά και ήθελαν προσοχή.

Δεν ξέρω τι απέγινε το Battle of Britain mod, δεν ασχολήθηκα ποτέ και τώρα με την αλλαγή της δομής του παιχνιδιού δεν το βρίσκω. 

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι απέγινε το Battle of Britain mod, δεν ασχολήθηκα ποτέ και τώρα με την αλλαγή της δομής του παιχνιδιού δεν το βρίσκω. 

Για ρώτα στο forum τους, λογικά κάπου θα το έχουν χώσει. 

Είναι κρίμα πάντως να ασχολούμαστε μόνο εμείς οι 2 με το συγκεκριμένο παιχνίδι, καθώς είναι διαμαντάκι και ειδικά τώρα με τα free scenarios ήταν ευκαιρία να το αγαπήσουν κι άλλοι από εδώ μέσα.

Δημοσ.

50% στα 2 "Base" DLCs και 20% στα 2 secondary DLCs στα Summer Steam Sales.

Σχετικά καλά για Slitherine.

• Super Moderators
Δημοσ.

To πήρα το campaign των U.S. Marines και τα 2 πρώτα σενάρια είναι πολύ, πολύ καλά.

Ειδικά το δεύτερο, είναι από τα πιο ενδιαφέροντα που έχω δει, με την Α.Ι. να εξαπολύει 5 συνολικά αντεπιθέσεις, ανάλογα με τη ροή του σεναρίου. Αεροπορία, ναυτικό, πυροβολικό, πεζικό, τεθωρακισμένα, αντιαεροπορικά, από όλα έχει ο μπαξές.

Μόνο πρόβλημα που εντόπισα (και το οποίο σέρνεται από τις δύο πρώτες εκστρατείες, των Αμερικανών και των Ιαπώνων) ότι δεν ενεργοποιούνται σωστά οι ειδοποιήσεις όταν εισάγονται νέες μονάδες/εξοπλισμός. Από τύχη ανακάλυψα ότι μπορούσα να αποκτήσω ένα Sherman (θηρίο) και από ακόμη μεγαλύτερη τύχη είχα φυλάξει τα -ουκ ολίγα- 5 CP προκειμένου να το εντάξω στις δυνάμεις μου.

Το Morning Sun, πάντως, εξακολουθεί να είναι το καταλληλότερο campaign για νέους παίκτες.

Σκεφτόμουν να ετοιμάσω ένα ΑΑR, αλλά μετά από 8 σελίδες σημειώσεων, πώς και γιατί, καταλήγω πως μόνο με βίντεο θα μπορούσε να γίνει, σε κείμενο θα έπρεπε να γράψω σεντόνι από εδώ ως το Γκουανταλκανάλ. 

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κυκλοφόρησε σήμερα μέσα από το site της Slitherine/Matrix και στο Steam το Winter War, DLC με 13 σενάρια του Φίνο-Ρωσικού Πολέμου, με το DLC να σηματοδοτεί και επίσημα τη μετάβαση του ΟοΒ από το θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων στον Ειρηνικό, στην Ευρώπη και τα εκεί μέτωπα του Β' Π. Π.

Οι οπαδοί του DRM-free gaming μπορούν να το προμηθευτούν από τη Slitherine, η οποία δίνει και τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε τον κωδικό και να σας δώσει κλειδί και για το Steam. Με το κουπονάκι των beta testers γλίτωσα και 3,5 ευρώ, μια χαρά. Η πιστωτική έγινε δεκτή αμέσως, θετικότατο και αυτό.

Εντυπώσεις αργότερα, γιατί έχουν πλακώσει τα νέα builds διαφόρων beta στις οποίες μετέχω και το πρόγραμμα είναι πιεσμένο. Τα δύο πρώτα σενάρια, πάντως, είναι πολύ καλά.

• 3 μήνες μετά...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κυκλοφορεί σήμερα το επόμενο DLC της σειράς, ΟοΒ: Blitzkrieg, με το οποίο οι Artistocrats συνεχίζουν την περιήγηση στα Ευρωπαϊκά μέτωπα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Εδώ, έχουμε τους Γερμανούς, από την εισβολή στην Πολωνία μέχρι και την εισβολή στην ΕΣΣΔ και την προσπάθεια να καταλάβουν τη Μόσχα.

Το DLC συνοδεύεται από ένα σημαντικό update για όλες τις υπάρχουσες εκστρατείες, με το οποίο βελτιώνεται θεαματικά το σύστημα τεχνολογικής και στρατιωτικής ανάπτυξης της κάθε χώρας. Πλέον, η επίτευξη των κυρίως και δευτερευόντων στόχων σε κάθε σενάριο μεταφράζεται εκτός των άλλων και σε πόρους έρευνας, με τους οποίους ο παίκτης ξεκλειδώνει επιτεύγματα στο εντελώς καινούργιο tech tree.

Δεύτερο σημαντικό εργαλείο, η δυνατότητα χρησιμοποίησης του στρατού που αναπτύσσει ο παίκτης και σε επόμενες εκστρατείες της ίδιας χώρας, λ.χ. στη Βόρεια Αφρική για τους Γερμανούς ή στην Ευρώπη για τους Αμερικανούς, σε μελλοντικά DLC, ενώ ήδη υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί ο στρατός των Ιαπώνων από το Morning Sun και το Σίνο-Ιαπωνικό πόλεμο, στο Rising Sun και τον "κυρίως" Β' Π.Π.

Μεταξύ των διάφορων μικρών αλλαγών που επιφέρει το update είναι και η βελτίωση των αλεξιπτωτιστών (από τις "αδικημένες" μονάδες ως τώρα) καθώς και η ενίσχυση του ελαφριού πυροβολικού με παράλληλη ελαφρά αποδυνάμωση του βαρέως πυροβολικού και ενίσχυση όλων στην καταστολή του αντιπάλου και την εξασθένηση των οχυρώσεων.

Γενικά, οι Artistocrats δείχνουν ότι ακούνε και βελτιώνουν το παιχνίδι, ενώ προφανέστατα έχουν υλικό για πολλές εκστρατείες ακόμη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...