Tobajara Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Έχω βάλει τη home page της Slitherine σα bookmark και περιμένω είτε το ευρώ να ανέβει είτε μια έκπτωση έστω 25% για να το αποκτήσω. Όσο για τις περιγραφές, απλά υπομονή μέχρι να βγει το XCOM 2 που θα γράφουμε όλοι μαζί σαν τους παλαβούς. Θα ξαναζήσω μέρες Βαγγέλα. 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 To επόμενο expansion του παιχνιδιού θα είναι ο Δεύτερος Σίνο-Ιαπωνικός πόλεμος (1937) όπως προκύπτει από την πρόσκληση για beta tester που ανάρτησε σήμερα η Slitherine. Σύμφωνα με τα όσα περιγράφουν οι devs, στο παιχνίδι θα προστεθούν έτσι σχεδόν 100 καινούργιες μονάδες, ενώ θα δούμε έφιππες μονάδες αλλά και ιππήλατα πυροβόλα. Προστίθεται η δυνατότητα κατασκευής αεροδρομίων σε σημεία που επιλέγει ο παίκτης αλλά και νέα είδη εδάφους (ορυζώνες). Οι Ιαπωνικές δυνάμεις θα στηρίζονται σε νέα όπλα της δικής τους πολεμικής βιομηχανίας (φλογοβόλα άρματα, ελαφρά βομβαρδιστικά κτλ.) ενώ οι Κινέζοι θα παρουσιάζουν περισσότερο ανομοιογενή σύνθεση, καθώς βασίζονται σε εξοπλιστικά προγράμματα με ξένες χώρς και θα έχουν όπλα από τη Σοβιετική Ένωση, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Βρετανία. 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Για polishing θέλουν τους beta testers, δε φαντάζομαι να αργήσει, εφόσον γίνει μέσω Steam και με δεχτούν θα σας κρατάω ενήμερους. Ελπίζω αύριο να καταφέρω να ανεβάσω και ένα pre-battle plan για το σενάριο Θάλασσα των Κοραλλίων, χάθηκα σήμερα με τη δουλειά. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον, πάντως, λίγο που είδα χάρτη και objectives. 1
Tmark Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2015 Έκανα κι εγώ apply για Beta, για να δούμε. Είναι πολύ ενδιαφέρον το μέτωπο που διάλεξαν, δεν νομίζω να έχει ξαναπιάσει game αυτό το μέτωπο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Παρότι δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοεί ένας εκ των dev όταν είπε πως πρέπει να έχεις είτε την έκδοση του Steam, είτε της Slitherine, το αποφάσισα και υπέβαλα υποψηφιότητα για τη beta. Προφανώς δεν είναι standalone, αλλά τα αρχεία πώς θα μας τα δίνουν; Και άντε στη DRM τα έκανα update εγώ. Στο Steam πώς θα τα περάσω; Τέλος πάντων, ας με επιλέξουν πρώτα και βλέπουμε. Εντωμεταξύ, ετοιμάζω κείμενο για την παρουσίαση του χάρτη και των επιλογών μου για την επιχείρηση στη Θάλασσα των Κοραλλιών.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Έχουμε και λέμε: η εκστρατεία προχωρά και, μετά τα εξαιρετικά αποτελέσματα της επιδρομής στις Νήσους Μάρσαλ και Γκίλμπερτ, η διοίκηση με στέλνει νοτιότερα, στις Νήσους Σολομώντα. Οι Ιάπωνες κατέλαβαν το Τουλάγκι και κατασκευάζουν εκεί υποδομές για υδροπλάνα, ενώ παράλληλα καταπλέει από το βορρά στόλος με στόχο το Πορτ Μόρεσμπι, το οποίο βρίσκεται στη Νέα Γουινέα, στα χέρια των Αυστραλών. Σύμφωνα με τη διοίκηση, καταφθάνει συμμαχικός στόλος από τα δυτικά για την υποστήριξη της πόλης, αλλά στο μεταξύ καλούμαι να πλήξω το Τουλάγκι και παράλληλα να επιχειρήσω να εξουδετερώσω τα Ιαπωνικά αεροπλανοφόρα που βρίσκονται στην περιοχή. Το σενάριο αποκλείει και πάλι τις χερσαίες δυνάμεις, ενώ παραχωρεί 20 πόντους για το ναυτικό και 15 για την αεροπορία ναυτικού. Οι βασικοί στόχοι είναι οι εξής: 1. Να βυθίσω ένα Ιαπωνικό αεροπλανοφόρο 2. Να διαφυλάξω τουλάχιστον ένα δικό μου αεροπλανοφόρο για τη συνέχεια 3. Να μην επιτρέψω να πέσει το Πορτ Μόρεσμπι στα χέρια των Ιαπώνων Οι δευτερεύοντες στόχοι: 1. Να πλήξω τις Ιαπωνικές δυνάμεις στο Τουλάγκι 2. Να μη χάσω ούτε ένα δικό μου αεροπλανοφόρο 3. Να προφυλλάξω το συμμαχικό πετρελαιοφόρο που πλέει στην περιοχή 4. Να βυθίσω Ιαπωνικά αεροπλανοφόρα (δεν προσδιορίζεται αριθμός) 5. Να καταστρέψω όλα τα Ιαπωνικά αεροσκάφη (και πάλι δεν προσδιορίζεται αριθμός) Για όλα αυτά η διοίκηση μου παραχωρεί 577 requisition points. Το σκεπτικό μου έχει ως εξής: χρειάζομαι τουλάχιστον δύο στόλους, έναν να κινηθεί αρχικά προς το βορρά και το Τουλάγκι και έναν προς τα δυτικά και το Πορτ Μόρεσμπι. Η διοίκηση μου παραχωρεί προσωρινά τον έλεγχο ενός αεροπλανοφόρου και τριών αεροσκαφών, ενός θωρηκτού, δύο καταδρομικών και αρκετών συνοδευτικών σκαφών. Πρέπει να ενισχύσω αυτές τις δυνάμεις και να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τους πόντους διοίκησης που έχω, αν θέλω να ελπίζω σε επίτευξη όλων των δευτερευόντων στόχων (ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάρριψη αεροσκαφών). Ξεκινάμε με τις αναβαθμίσεις/επισκευές του υπάρχοντος υλικού: 44 req για επισκευές στο καλύτερο μαχητικό μου (1,5/5 αστέρια) 4 για επισκευή των ζημιών στην καλύτερη τορπιλάκατο μου 24 (3 x 8) για αναβάθμιση των τριών αντιτορπιλικών μου στις εκδόσεις '42 10 για επισκευές στο ένα από τα τρία αντιτορπιλικά (δε θα χρησιμοποιηθεί άμεσα αλλά αν μπορέσω να το στείλω στην πορεία το θέλω έτοιμο) 30 για την αναβάθμιση του αεροπλανοφόρου μου Πάμε στις αγορές νέου υλικού: Για να αξιοποιήσω πλήρως τους πόντους διοίκησης αεροπορίας ένα αεροπλανοφόρο δεν αρκεί. Πλην όμως τα αεροπλανοφόρα στοιχίζουν πέντε πόντους διοίκησης ναυτικού, δηλαδή όσο ένα αντιτορπιλικό και μία τορπιλάκατος μαζί. 120 για αγορά μικρού αεροπλανοφόρου τύπου Avenger (μπορεί να επισκευάζει ένα σκάφος τη φορά και να υποστηρίζει δύο, αντί για 3/3 ενός μεγάλου αεροπλανοφόρου αλλά στοιχίζει μόλις 3 πόντους διοίκησης αντί 5) 100 για ένα νέο μαχητικό 120 για ένα ισχυρότερο βομβαρδιστικό που μπορεί να πλήξει αποτελεσματικότερα μικρούς στόχους αλλά δεν μπορεί να οπλιστεί με τορπίλες. Σύνολο: 452 req, και περισσεύουν 125 για ό,τι ανάγκες προκύψουν στην πορεία. Έτσι, μπορώ να αναπτύξω 5 αεροσκάφη (2 μαχητικά, 3 βομβαρδιστικά, 3 x 5 πόντοι, δηλαδή όλους όσους μου παραχωρούνται) που έρχονται να προστεθούν στο 1 μαχητικό και 2 βομβαρδιστικά που μου παραχωρεί η διοίκηση και μαζί τους 2 αεροπλανοφόρα (5+3), 1 καταδρομικό (4), δύο αντιτορπιλικά (2 x 3) και 1 τορπιλάκατο (2). Σύνολο 20 πόντοι διοίκησης, όσους έχω στη διάθεσή μου. Θεωρώ πως οι δυσκολότεροι στόχοι είναι η κατάρριψη των αεροσκαφών, καθώς δεν ξέρω πόσα είναι για να τα "κυνηγήσω" (αν τα καταφέρω θα έχω αντιπάλους πιλότους με ελάχιστη εμπειρία στη συνέχεια) και η προστασία του τάνκερ, κυρίως γιατί το ελέγχει η συμμαχική ΑΙ και δεν ξέρω τι σκοπεύει να κάνει με αυτό (αν τα καταφέρω θα έχω περισσότερους πόντους διοίκησης στη συνέχεια). Γενικά είναι έξοχος χάρτης, με ανοιχτή θάλασσα στο κέντρο και στεριές στα δυτικά και τα ανατολικά για άφθονο "κρυφτό". Ποντάρω πολλά στο θωρηκτό που μου παραχωρεί η διοίκηση (και δυστυχώς δε θα ενταχτεί στις δικές μου δυνάμεις μετά...) και στην αεροπορία μου που αρχίζει να κερδίζει εμπειρία. Όπως ξαναείπα, στη θεωρία όλα καλά. Στην πράξη, θα δούμε. Υ.Γ. Συγγνώμη για το σεντόνι. 4
Super Moderators Snoob Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Και η ναυμαχία στη Θάλασσα των Κοραλλίων πήγε πολύ καλά, αν και πλέον τα σενάρια είναι ιδιαίτερα σύνθετα. Η επιλογή για τρίτο αεροπλανοφόρο (ελαφρύ) δικαιώθηκε απόλυτα, τα 2 επιπλέον αεροσκάφη ήταν υπερπολύτιμα. Η επιδρομή στο Τουλάγκι εξελίχτηκε πολύ καλά, χτύπησα γρήγορα και έφυγα. Το πετρελαιοφόρο που το φοβόμουν ευτυχώς δε μου δημιούργησε θέματα, συν του ότι τράβηξε προς το νότο ένα Ιαπωνικό βομβαρδιστικό, το οποίο περιποιήθηκαν κατάλληλα τα συνοδευτικά καταδρομικά και ένα μαχητικό που περιπολούσε στην περιοχή. Οι στόχοι για αεροσκάφη και αεροπλανοφόρα είναι συνδεδεμένοι και αρκετά δύσκολοι. Στάθηκα τυχερός γιατί τα αναγνωριστικά μου εντόπισαν νωρίς τους Ιάπωνες και ήξερα από πού -περίπου- να φυλάγομαι. Γενικά, δεν μπορώ να πω πολλά χωρίς να προδώσω τελείως την εξέλιξη του σεναρίου, πάντως ήταν πάρα πολύ ενδιαφέρον μέχρι τέλους. Επόμενη στάση, Μίντγουεϊ. 2
Tmark Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Midway, η μητερα των μαχων στο Pacific theatre! 1
Super Moderators Snoob Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Παρενθετικά, προσπαθούν -διαβάζω στο forum από επίσημη πηγή- να έχουν το expansion διαθέσιμο για όλους, είτε έχουν το OoB, είτε όχι. Οπότε, αν σε ενδιαφέρει η beta, δε χάνεις κάτι να δηλώσεις υποψηφιότητα, για την ακρίβεια προτρέπουν όσους ενδιαφέρονται να το κάνουν. Δεν είναι εγγυημένη η συμμετοχή κανενός μας, αλλά δε χάνεις κάτι, νομίζω. 1
Tmark Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δήλωσα συμμετοχή για την beta, προχτές! Ακόμα τίποτα βέβαια.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2015 Έληξε και η ναυμαχία του Μίντγουεϊ με ολοκληρωτικό θρίαμβο: 5 Ιαπωνικά αεροπλανοφόρα (4 βαριά, 1 ελαφρύ) βυθίστηκαν, μαζί με 2 θωρηκτά και 3 καταδρομικά. Γενικά, σφαγή. Κόντεψα να χάσω 2 μαχητικά και 3 βομβαρδιστικά, ενώ το 1 από τα 4 αεροπλανοφόρα μου το γλίτωσα τελευταία στιγμή (μου έστειλε 4 βομβαρδιστικά και 2 μαχητικά στοχευμένα, γιατί δεν πρόλαβα να καταρρίψω το αναγνωριστικό του...) Στην πορεία απέκτησα επίσης ένα διοικητή βομβαρδιστικών και, γενικά, παρότι είχα απώλειες και χρειαζόταν να ξοδεύω συνέχεια για επισκευές, κατάφερα να τους στριμώξω στο τέλος. Στα -σχετικά- μείον ότι περνάω στο επόμενο σενάριο με κάποιες απώλειες που θα μου στοιχίσουν πόρους, συν του ότι θα χρειαστεί να αναβαθμίσω τουλάχιστον δύο ξεπερασμένα βομβαρδιστικά. Μία ολόκληρη μέρα (με διακοπές, εννοείται) για να βγει το σενάριο, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε: 4
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Γκουανταλκανάλ έχει για τη συνέχεια, με τους Αμερικανούς πεζοναύτες να έχουν αποβιβαστεί και να προσπαθούν να ολοκληρώσουν την κατασκευή αεροδρομίου για να καταφθάσουν αεροπορικές ενισχύσεις. Το ναυτικό κρατάει γραμμή άμυνας στα βόρεια με τους Ιάπωνες να αναμένονται από τα βορειοδυτικά. Γενικά, η θέση δεν είναι καθόλου καλή, αφού έχω μέτωπο προς ανατολικά (μικρό σε βάθος, αλλά υπαρκτό), νότο (ζούγκλα και βουνά) και δυτικά/βορειοδυτικά, το μεγαλύτερο σε έκταση. Το θέμα πλέον είναι να επιλέξω τους λιγοστούς req points (296) πού θα τους διαθέσω για αποκατάσταση ζημιών/αγορές και ποιες μονάδες θα πάρω από το pool για να τις ρίξω στη μάχη: έχω περιθώριο 15 στρατού ξηράς και επιλογές από 33, 15 ναυτικού και επιλογές από 38 και 0 (επί του παρόντος) αεροπορία και επιλογές από 26 αλλά μόλις 1 αεροσκάφος του στρατού ξηράς, τα υπόλοιπα είναι του ναυτικού και δεν τα πηγαίνουν καλά με χερσαίες μονάδες. Πρωτεύων στόχος να μη χάσω το αεροδρόμιο, δευτερεύοντες να καταλάβω θέσεις κατά μήκος των ακτών προς το βορρά, να προφυλάξω ένα σκάφος ανεφοδιασμού που ξεφορτώνει προμήθειες (το ελέγχει η συμμαχική ΑΙ), να καταρρίψω 5 Ιαπωνικά αεροσκάφη και να βυθίσω 2 Ιαπωνικά θωρηκτά. Γενικά, παρότι (με εξαίρεση το σενάριο στο Περλ Χάρμπορ, όπου υποψιάζομαι πως δεν προλαβαίνεις ό,τι κι αν κάνεις) έχω καταφέρει να πετύχω όλους τους στόχους στα υπόλοιπα σενάρια, και πάλι (σε βαθμό δυσκολίας 3/5) εύκολο δεν το λες το παιχνίδι σε καμία περίπτωση, παρά τα bonus που σου εξασφαλίζουν οι δευτερεύοντες στόχοι. Κάνω και λάθη, βέβαια, αλλά το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει μία "σωστή" διάταξη για να πετύχεις όλους τους στόχους, από τη στιγμή που αρχίζουν οι επιχειρήσεις τα πράγματα είναι ρευστά. Στόχος είναι να ολοκληρώσω κάποια στιγμή την εκστρατεία των Αμερικανών (αν και βρίσκομαι ακόμη, μετά από 6 ολοκληρωμένα σενάρια, ξεκινώντας το 7ο, μόλις στο καλοκαίρι του '42, άρα έχει ψωμί ακόμη) και να δω την εκστρατεία των Ιαπώνων με δυσκολία 4/5 και ironman mode, όπου σίγουρα δε θα πετυχαίνω όλους τους δευτερεύοντες στόχους (βασικά, σκοπός μου είναι να μην ηττηθώ ακριβώς όπως οι Ιάπωνες). 2
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2015 50 γύρους θα διαρκέσει το συγκεκριμένο σενάριο. Άρα, κρίνοντας από την έκταση, την ενημέρωση ("Μην περιμένετε να παραδώσουν οι Ιάπωνες το αεροδρόμιο χωρίς μάχη") και τις θέσεις άμυνας που έχουν οι ήδη ανεπτυγμένες δυνάμεις, περιμένω επίθεση στην πρώτη φάση από στεριά και θάλασσα. Οπότε, οι 296 πόντοι εξοπλισμού διατέθηκαν ως εξής: 57 για την αναβάθμιση του θωρηκτού μου στην έκδοση '42 (5 πόντοι διοίκησης) 13 για επισκευές του καταδρομικού (4 πόντοι διοίκησης) 69 για επισκευές και αναβάθμιση ενός αντιτορπιλικού σε κλάση Fletcher (3 πόντοι διοίκησης) 66 για αναβάθμιση ενός δεύτερου αντιτορπιλικού στην ίδια κλάση (3 πόντοι διοίκησης) Μερικό σύνολο: 205 πόντοι εξοπλισμού και 15/15 πόντοι διοίκησης Στη στεριά: 28 πόντοι για αναβάθμιση των μηχανικών μου στην έκδοση '42 (2 πόντοι διοίκησης) 26 πόντοι για επισκευή ενός άρματος μάχης (4 πόντοι διοίκησης) 12 πόντοι για επισκευή ενός αντιαεροπορικού (2 πόντοι διοίκησης) 15 πόντοι για ενισχύσεις ενός λόχου πεζικού (3 πόντοι διοίκησης) 81 πόντοι εξοπλισμού (υπόλοιπο 10) και, μαζί με ένα άθικτο πυροβόλο (4 πόντοι διοίκησης) πάμε στους 15/15 Στο ναυτικό τα διλήμματα ήταν ελάχιστα. Αν είχα περισσότερους πόντους εξοπλισμού θα αναβάθμιζα το θωρηκτό μου σε εντελώς νέου τύπου (320 πόντοι εξοπλισμού, άπιαστο...), όμως κατά τα άλλα έκανα ό,τι καλύτερο με τους πόντους διοίκησης που είχα. Στην ξηρά, δεν είμαι σίγουρος αν έκανα καλά με το άρμα μάχης (έχει πολλά ποτάμια και ζούγκλες ο χάρτης) και το πυροβόλο (έχω το ναυτικό σε κοντινή απόσταση και το θωρηκτό με εμβέλεια 9 hexes καλύπτει μεγάλο μέρος του χάρτη). Όμως, το άρμα μου δίνει μια ευελιξία στην άμυνα αρχικά και το πυροβόλο μου δίνει τη δυνατότητα να μην απασχολώ το στόλο συνέχεια με την υποστήριξη του στρατού ξηράς όταν -είναι βέβαιο- εμφανιστεί ο Ιαπωνικός στόλος. Το αντιαεροπορικό επίσης είναι ένα ρίσκο, καθώς δεν είμαι σίγουρος τι αεροσκάφη θα εμφανίσουν οι Ιάπωνες και αν θα επιχειρήσουν να κινηθούν προς το αεροδρόμιο με αυτά. Από την άλλη, το αντιαεροπορικό προσφέρει προστασία στο σκάφος ανεφοδιασμού, οπότε αισθάνομαι πιο σίγουρος για την επιλογή αυτή. Θα τα δούμε στην πράξη όλα αυτά. 2
chek2fire Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2015 αν και το βρήκα σε πολύ καλή τιμή στα κλειδάδικα το πήρα τελικά κουτάτο μια και από τι είδα έχει πολύ προσεγμένη έκδοση με manual κτλ. Αυτά τα game θέλουν ένα απολαυστικό manual να διαβάζεις τις λεπτομέρειες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα