Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1ον, μιλάμε για music production και μου λες για live; Μας κάνεις πλάκα; Μιλάμε για studio και μου λες live... Τι ακριβως θες να καταλάβω;

Όταν έχουν και τα 2 (μιλάω για τους γνωστούς εννοείται -δεν μπορώ να ξέρω σε κάθε γειτονιά τι κάνει ο καθένας-), το ποσοστό δεν είναι 50-50;;;

Στα video έχουν Mac γιατί τα video είναι αμερικάνικα, και στο Αμέρικα οι περισσότεροι χρησιμοποιούν Mac, μέχρι και για να γράφουν κείμενα....

Επίσης, για να είμαι σωστός, θα χρησιμοποιήσω Mac, αυτό το μηχάνημα το οποίο με το τελευταίο Pro Tools, κρασάρει και χάνεις τη δουλειά σου και οι περισσότεροι είναι ακόμα στο 9;;;

Αυτό εννοείς;

Ας μην το συνεχίζουμε άλλο, είμαστε και σε λάθος topic. Το τι γνωρίζει ο καθένας, άσε να το ξέρει ο εαυτός του καλύτερα.

το ableton ειναι απο αγγλια και το cubase απο γερμανια..

εσυ με ρωτησες εγω απλα ειπα την αποψη μου 

κρασαρει το mac απο την εκδοση των pro tools 10 εως 12?

χμμμ..οκ...

απο το 9 και μετα χρειαζεσαι αλλαγη hardware που κοστιζει αρκετα σε επαγγελματικο επιπεδο γιαυτο εχουν μεινει εκει...

δεν το συνεχιζω αλλο και συγγνωμη για το offtopic

Δημοσ.

Θα παω να παρω Mac?

Lol ουτε για πλακα.

Αφου υπαρχει το cubebase, το ableton και το Fl στα windows, δεν με νοιαζει καν.

Δεν ειμαι καθολου φαν των Mac. Πολυ overpriced.

Επισης ο αδερφος μου εχει λουμια και Xbox οποτε πιο πολυ του πανε τα win.

Και γενικα θα θελει να κατεβασει και κανα παιχνιδι (ειδικα το halo wars που θα βγει το 2016)

Υγ: Ο καθε dj (σχεδον) που βλεπεις στα λαιβ εχει MacBook δεν το καθιστα καλυτερο. Σκεψου οτι φορανε beats, ενω δεν ειναι καν στα τοπ 3 καλυτερα ακουστικα.

Απλα πανε με τη μοδα. (:

Yγ2: Τι πεταγεστε να μου πειτε τι να παρω με τα λεφτα μου λες και σας ρωτησα.

Ιδια προγραμματα, ιδιο αποτελεσμα.

Απλα με τα windows εχεις ενα πιο "γεματο λογισμικο" (απο πλευρας προγραμματων και γκειμς)

• Like 1
Δημοσ.

Θα παω να παρω Mac?

Lol ουτε για πλακα.

Αφου υπαρχει το cubebase, το ableton και το Fl στα windows, δεν με νοιαζει καν.

Δεν ειμαι καθολου φαν των Mac. Πολυ overpriced.

Επισης ο αδερφος μου εχει λουμια και Xbox οποτε πιο πολυ του πανε τα win.

Και γενικα θα θελει να κατεβασει και κανα παιχνιδι (ειδικα το halo wars που θα βγει το 2016)

Υγ: Ο καθε dj (σχεδον) που βλεπεις στα λαιβ εχει MacBook δεν το καθιστα καλυτερο. Σκεψου οτι φορανε beats, ενω δεν ειναι καν στα τοπ 3 καλυτερα ακουστικα.

Απλα πανε με τη μοδα. (:

Yγ2: Τι πεταγεστε να μου πειτε τι να παρω με τα λεφτα μου λες και σας ρωτησα.

Ιδια προγραμματα, ιδιο αποτελεσμα.

Απλα με τα windows εχεις ενα πιο "γεματο λογισμικο" (απο πλευρας προγραμματων και γκειμς)

αυτο ειναι που λεμε ελληνας καταλαβες?

οτι και να γινει εκει στο σκαλωμα με τα overpriced

απο τον μεγαλυτερο παραγωγο μεχρι το τελευταιο after σκυλομαγαζο μπορει να εχει macbook αυτο δεν σου λεει κατι?

δεν μιλαω για djs παιδια η φαση εχει αλλαξει ανεβαζουν ολοκληρο εξοπλισμο πανω που παιζουν μαζι με μπαντες δεν λεω να παιζεις χαζοτραγουδα στα clubs

νομιζεις οτι ειναι μονο μοδα?

αφου θες να παιζεις games(σε λαπτοπ) και να εχεις ενα "γεματο" λογισμικο να το παρεις και να το χαρεις εγω ειπα οτι δεν κανει για μουσικη παραγωγη τωρα αν το θες για να φτιαχνει και καφε δεν εχω τι αλλο να πω...

εγω για games σκεφτομαι ενα mini itx σωστο

για την δουλεια μου ποτε ξανα...

ιδια προγραμματα ιδιο αποτελεσμα αλλα με σπασμενα νευρα και χασιμο χρονου

Δημοσ.

Όσοι λένε ότι με τα mac κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου (π.χ. για μουσική) ας αφήσουν τις π*πες τύπου "έχεις δει κανέναν" και "όλοι οι τέτοιοι χρησιμοποιούν" γιατί δεν έχει νόημα να τσακώνεστε για το ποιος μιλάει με περισσότερους DJs και μουσικούς παραγωγούς και ποιος πηγαίνει σε περισσότερα lives κ.λπ. Και εγώ μπορώ να λέω ότι μιλάω με τον Πάπα.

Μιλήστε επιτέλους με επιχειρήματα και τεχνικούς όρους. Τί πάει να πει "καλύτερα"? Είσαστε σε θέση να εξηγήσετε?

Και επιτέλους σταματήστε να παραθέτετε προγράμματα. Ό,τι μουσικό πρόγραμμα θες και πολλά περισσότερα μπορείς να τα έχεις στα Windows.

Δημοσ.

Όσοι λένε ότι με τα mac κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου (π.χ. για μουσική) ας αφήσουν τις π*πες τύπου "έχεις δει κανέναν" και "όλοι οι τέτοιοι χρησιμοποιούν" γιατί δεν έχει νόημα να τσακώνεστε για το ποιος μιλάει με περισσότερους DJs και μουσικούς παραγωγούς και ποιος πηγαίνει σε περισσότερα lives κ.λπ. Και εγώ μπορώ να λέω ότι μιλάω με τον Πάπα.

Μιλήστε επιτέλους με επιχειρήματα και τεχνικούς όρους. Τί πάει να πει "καλύτερα"? Είσαστε σε θέση να εξηγήσετε?

Και επιτέλους σταματήστε να παραθέτετε προγράμματα. Ό,τι μουσικό πρόγραμμα θες και πολλά περισσότερα μπορείς να τα έχεις στα Windows.

φυσικα και μπορω οποτε θελεις δεν γεννηθηκα με μια μηλια εξω απο το σπιτι μου για να μην εχω δουλεψει σε windows ουτε και μου περισσευουν

απλα ειμαστε σε ακυρο post κι εχω να σου πω πολλα

τα προγραμματα ηταν ενα παραδειγμα για κατι συγκεκριμενο γιατι δεν καταλαβε ο φιλος απο πανω τι ηθελα να πω

εσυ εισαι σε θεση να καταλαβεις αυτα που θα σου εξηγησω η σου θιξαμε τα windows?

γιατι για να λες οτι υπαρχουν τα παντα και πολλα περισσοτερα αστο καταλαβα...

Δημοσ.

φυσικα και μπορω οποτε θελεις δεν γεννηθηκα με μια μηλια εξω απο το σπιτι μου για να μην εχω δουλεψει σε windows ουτε και μου περισσευουν

απλα ειμαστε σε ακυρο post κι εχω να σου πω πολλα

τα προγραμματα ηταν ενα παραδειγμα για κατι συγκεκριμενο γιατι δεν καταλαβε ο φιλος απο πανω τι ηθελα να πω

εσυ εισαι σε θεση να καταλαβεις αυτα που θα σου εξηγησω η σου θιξαμε τα windows?

γιατι για να λες οτι υπαρχουν τα παντα και πολλα περισσοτερα αστο καταλαβα...

Ε για γράψε ένα μόνο από τα ισχυρά επιχειρήματα που έχεις (έχω την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία και είμαι σε θέση να καταλάβω). Έχεις ήδη μερικά offtopic σχόλια οπότε άλλο ένα ακόμα δεν πειράζει.

Και δεν ξέρω τι κατάλαβες, πάντως τα Windows έχουν όλα τα προγράμματα που ανέφερες για τα mac και πολλά περισσότερα. Ισχύει, τι να κάνουμε.

Οπότε το θέμα μας δεν είναι το ποιο λειτουργικό σύστημα έχει το τάδε εργαλείο/πρόγραμμα, αλλά γιατί εσύ και άλλοι λέτε ότι κάνεις τη δουλειά σου - με τα ίδια προγράμματα ίσως - καλύτερα στα mac απ' ό,τι στα Windows.

Έχεις το βάρος της απόδειξης.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να θυμησω στους γκρινιαριδες του φορουμ πως ο chrome ξεκινησε να υποστηριζει extensions 2 χρονια μετα την κυκλοφορια του (2010) και η presto opera (ο τελευταιος non-chrome based browser) απο την εκδοση 10 και μετα (2009).

Μονο ο ff ειχε υποστηριξη εξαρχης. Οποτε υπομονη.

https://en.wikipedia.org/wiki/Browser_extension

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1
Δημοσ.
Ε για γράψε ένα μόνο από τα ισχυρά επιχειρήματα που έχεις (έχω την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία και είμαι σε θέση να καταλάβω). Έχεις ήδη μερικά offtopic σχόλια οπότε άλλο ένα ακόμα δεν πειράζει.

Και δεν ξέρω τι κατάλαβες, πάντως τα Windows έχουν όλα τα προγράμματα που ανέφερες για τα mac και πολλά περισσότερα. Ισχύει, τι να κάνουμε.

Οπότε το θέμα μας δεν είναι το ποιο λειτουργικό σύστημα έχει το τάδε εργαλείο/πρόγραμμα, αλλά γιατί εσύ και άλλοι λέτε ότι κάνεις τη δουλειά σου - με τα ίδια προγράμματα ίσως - καλύτερα στα mac απ' ό,τι στα Windows.

Έχεις το βάρος της απόδειξης.

Στην αρχη ειπες ο,τι και τωρα λες αυτα που παραθετω και οχι οτι...

Ξεκιναμε απο το logic που δεν υπαρχει για pc

(Το ξερω οτι υπαρχουν προγραμματα μονο για pc αλλα ειναι μειονοτητα και τα δουλευουν ελαχιστοι σε σχεση με τα προηγουμενα)

Asio drivers ειναι οτι πιο αθλιο εχω ακουσει

Πραγματικα μπορεις να ακουσεις τα σπλαχνα του υπολογιστη να λειτουργουν...

Πολλες φορες οταν δεν εχεις τα παντα κουμπωμενα πανω απο την αρχη για να μπορεσει να τα δει στην καλυτερη κανεις restart το προγραμμα και στην χειροτερη τον υπολογιστη

Η οργανωση των vst και audio units

Οταν κολλησει ενα προγραμμα υπαρχει αυτη η μαγικη επιλογη που λεγεται force quit και μαντεψε τι γινεται με το που πατας....

Κλεινει...κατευθειαν...αμεσως....οχι control alt delete και να περιμενεις ποτε θα του ερθει να κλεισει...

Επισης οταν κατι κολλησει δεν παγωνει ολο το συστημα παρα μονο το συγκεκριμενο προγραμμα ολο το υπολοιπο συστημα λειτουργει κανονικα

Οταν ψαχνει στο internet να βρει drivers που λειπουν η επιλυση προβληματων σου το βρισκει κατι που στα win δεν το εχω δει οσο ζω

Δεν γουσταρω να ειμαι τεχνικος μουσικη θελω να κανω χωρις να ψαχνομαι και να αγχωνομαι και αυτο δεν το προσφερουν τα win εχω ξεχασει τι σημαινει

Anti virus και πολλα αλλα σκαλωματα και εχω το κεφαλι μου ησυχο

Ετσι κι αλλιως το 90 % του software υπαρχει και για τα δυο και δεν εχει διαφορα στην ποιοτητα αφου ειναι τα ιδια

Η διαχειριση ειναι που κανει τη διαφορα

Δημοσ.

Ο edge δεν ειναι ακομα ετοιμος για τον ψαγμενο χρηστη. Οντως του λειπουν τα plugin, προβλήματα στο flash κλπ. Αλλα το 80% των χρηστων κανουν απλο σερφαρισμα, δεν τα χρησιμοποιουν καν. Η ουσια ειναι οτι απο οταν βγηκε ο edge το ποσοστο των χρηστών που χρησιμοποιούν πρόγραμμα της Microsoft για σερφαρισμα αυξανει συνεχως. Στο pc οι 2 αλλοι browsers ειναι σε καλυτερο και ποιο ωριμο επίπεδο.

Σε οθονες αφης παντως, δυσκολο να μη χρησιμοποιήσεις edge, παρα τις ελειψεις του. Απλα εχεις πάντα καβαντζα τον Chrome. Τον firefox απλα τον ξηλωνεις..

Εαν και οταν ολοκληρωθεί ο edge παντως, παει για 1η θέση χαλαρα.. Το θεωρώ απιθανο να χασει τοσο πολυ απο τη σπιρταδα του λογω plugin. Απο τα υπολοιπα δεν θα χασει.

Ο ανταγωνισμός μονο καλο κανει. Ας βελτιώσει και αλλο τον Chrome η Google αν θελει να παραμείνει εκει που βρισκεται. Ο Firefox, μακροχρόνια ειναι καμενο χαρτι αφου αποφασισε να τερματίσει την υποστήριξη αφης. Πας να κάνεις ενα ζουμ με τα χερια και νομιζεις οτι κινηται με κάρβουνο. Με ποντίκι ειναι μια χαρα, δεν καταλαβαινεις εκει τι εννοω. Καλώς ή κακως η αφη ειναι το μελλον και αργα η γρηγορα θα χειρίζονται pc ετσι, ακομα και αυτοι που ορκιζονται για το αντίθετο..

Δημοσ.

Ξεκιναμε απο το logic που δεν υπαρχει για pc (Το ξερω οτι υπαρχουν προγραμματα μονο για pc αλλα ειναι μειονοτητα και τα δουλευουν ελαχιστοι σε σχεση με τα προηγουμενα)

Τα προηγούμενα που είπες υπάρχουν και για Windows. Δεν υπάρχει το Logic, okay. Αν ήταν τόσο απαραίτητο και αναντικατάστατο θα υποστήριζε και Windows, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα δηλαδή. Moving on.

Asio drivers ειναι οτι πιο αθλιο εχω ακουσει Πραγματικα μπορεις να ακουσεις τα σπλαχνα του υπολογιστη να λειτουργουν...

Γι' αυτό αγοράζεις καλό υπολογιστή και κάρτα ήχου. Αν δεν ακούς τα σπλάχνα του υπολογιστή της Apple ίσως είναι έτσι επειδή έσκασες χοντρά λεφτά για να μην τα ακούς. Σκας τα ίδια (και λιγότερα) για PC (όχι Turbo-X :P) και όλα μια χαρά.

Πολλες φορες οταν δεν εχεις τα παντα κουμπωμενα πανω απο την αρχη για να μπορεσει να τα δει στην καλυτερη κανεις restart το προγραμμα και στην χειροτερη τον υπολογιστη

Δεν μπορώ να το εκλάβω ως επιχείρημα αυτό, αφού η δική μου εμπειρία χρήστη διαφέρει από τη δική σου.

Αν έχεις στοιχεία για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα (ίδια έκδοση/build) και συσκευές που το συνοδεύουν και που στο ένα τις βλέπει ενώ στο άλλο όχι τόσο εύκολα ή στοιχεία για μια συγκεκριμένη συσκευή τελοσπάντων... τότε να το δεχτώ ως επιχείρημα έστω και αν αφορά συγκεκριμένο application software + hardware.

Η οργανωση των vst και audio units

Δεν γνωρίζω αρκετά για αυτά, οπότε αν θέλεις γίνε πιο συγκεκριμένος. Τί ευκολίες σου παρέχουν και ποιες είναι ίσως οι ελλείψεις που έχουν προγράμματα στα Windows?

Οταν κολλησει ενα προγραμμα υπαρχει αυτη η μαγικη επιλογη που λεγεται force quit και μαντεψε τι γινεται με το που πατας.... Κλεινει...κατευθειαν...αμεσως....οχι control alt delete και να περιμενεις ποτε θα του ερθει να κλεισει... Επισης οταν κατι κολλησει δεν παγωνει ολο το συστημα παρα μονο το συγκεκριμενο προγραμμα ολο το υπολοιπο συστημα λειτουργει κανονικα

Η ίδια μαγική επιλογή υπάρχει και στα Windows όταν δεν αποκρίνεται ένα πρόγραμμα. Μπορείς να επιλέξεις την αναγκαστική διακοπή του ή να περιμένεις να λειτουργήσει, χωρίς control alt delete. Και ο Task Manager κάνει τη δουλειά του μια χαρά στην ανάγκη.

Αν σου παγώσει όλο το σύστημα και όχι μόνο το πρόγραμμα και πιστεύεις ότι αυτό είναι αποκλειστικότητα των Windows και ότι στα mac και σε άλλα Operating Systems δεν συμβαίνει, τότε κάτι δεν κάνεις και δεν καταλαβαίνεις καλά...

Όταν αγοράζεις υπολογιστή Apple, τα σκας πάντα. Και όταν τα σκας, πληρώνεις και για να μην hangάρει το σύστημα. Ελπίζω λοιπόν, όταν λες ότι κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου σε mac, να έχεις στο μυαλό σου PC αντίστοιχου κόστους.

Αν πάλι σου παγώνει το σύστημα λόγω λογισμικού και όχι επειδή δεν είναι καλό το μηχάνημα, τότε ας πιάσουμε το λειτουργικό.

Τα mac έχουν κλειδωμένο hardware (π.χ. για να δουλεύει το OS απαιτεί συγκεκριμένες επιλογές υλικού) και αυτό είναι καλό και κακό. Καλό επειδή είναι δύσκολο να κρασάρει το σύστημα λόγω κάποιου driver και κακό επειδή είναι περιοριστικό. Τα Windows από την άλλη, διατίθενται με τη λογική να υποστηρίζουν πληθώρα συσκευών και third-party drivers. Μαγκιά τους μεγάλη αλλά γι' αυτό και στο παρελθόν ήταν συχνές οι μπλε οθόνες. Η ελευθερία έχει το κόστος της.

Και πάλι όμως, όταν αγοράζεις μια συσκευή για τα mac, τα σκας πάντα. Να τα σκάσεις το ίδιο και σε καλές συσκευές για PC και δεν θα έχεις προβλήματα.

Υπάρχουν καλοί λόγοι ώστε να είναι δύσκολο να σου παγώσει το σύστημα εκτός αν έχεις κάνει χοντρή βλακεία ή έχει θέμα συγκεκριμένος driver.

Από: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff554836(v=vs.85).aspx

"Each application runs in isolation, and if an application crashes, the crash is limited to that one application. Other applications and the operating system are not affected by the crash."

Δώσε την ίδια περιουσία που δίνεις για τις συσκευές στα mac και για συσκευές PC, μην αγοράσεις Turbo-X κάρτες ήχου ποντίκια κ.λπ. με ό,τι να 'ναι drivers, και για ό,τι αγοράζεις να πηγαίνεις στο site του κατασκευαστή και να κατεβάζεις τους τελευταίους drivers και όλα θα είναι μια χαρά.

Ας πιάσουμε όμως και το ίδιο το πρόγραμμα που κρασάρει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το ίδιο πρόγραμμα (π.χ. το Cubase), ίδιο version και build, είναι προβληματικό για Windows και ότι λειτουργεί απροβλημάτιστα στα mac ή ότι τα Windows έχουν την αποκλειστικότητα σε buffer overflows ας πούμε.

Και τονίζω το "ίδιο version και build" επειδή αρκετοί συγκρίνουν αγορασμένα προγράμματα για mac με αντίστοιχα πειρατικά για Windows (μιας και η πειρατεία στα Windows είναι συχνό φαινόμενο) τα οποία δεν παίρνουν updates. Ε είναι φυσικό το πειρατικό να έχει περισσότερα bugs.

Για να τα συνοψίσω, θεωρώ ότι αν πληρώσεις αρκετά και για PC (σε mac τα σκας ούτως ή άλλως) κάνεις εξίσου καλή δουλειά και έχεις και περισσότερες επιλογές σε προγράμματα λόγω Windows.

Οταν ψαχνει στο internet να βρει drivers που λειπουν η επιλυση προβληματων σου το βρισκει κατι που στα win δεν το εχω δει οσο ζω

Αυτό ισχύει - λίγε φορές μου έχει βρει κάτι. Όμως, όπως είπα παραπάνω τα Windows καλούνται να υποστηρίξουν πληθώρα συσκευών και third-party drivers και δεν είναι περιορισμένα όπως τα mac.

Επίσης είναι αχρείαστη πλέον η "επιλυση προβληματων" επειδή για όλες τις βασικές συσκευές (κάρτα γραφικών, touchpad, Ethernet κ.λπ.) τα Windows κάνουν καλή δουλειά στο να σου βρουν αυτόματα τους drivers.

Και εάν αγοράσεις μια συσκευή πηγαίνεις στο site του κατασκευαστή της (που αλλού δηλαδή?) και κατεβάζεις μόνος σου τους τελευταίους drivers. Σιγά το δύσκολο. Άλλωστε η εγκατάστασή τους θα είναι τύπου next next finish. Δεν θα χρειαστείς κονσόλα αλά Linux...

• Like 2
Δημοσ.

Τα προηγούμενα που είπες υπάρχουν και για Windows. Δεν υπάρχει το Logic, okay. Αν ήταν τόσο απαραίτητο και αναντικατάστατο θα υποστήριζε και Windows, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα δηλαδή. Moving on.

Γι' αυτό αγοράζεις καλό υπολογιστή και κάρτα ήχου. Αν δεν ακούς τα σπλάχνα του υπολογιστή της Apple ίσως είναι έτσι επειδή έσκασες χοντρά λεφτά για να μην τα ακούς. Σκας τα ίδια (και λιγότερα) για PC (όχι Turbo-X :P) και όλα μια χαρά.

Δεν μπορώ να το εκλάβω ως επιχείρημα αυτό, αφού η δική μου εμπειρία χρήστη διαφέρει από τη δική σου.

Αν έχεις στοιχεία για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα (ίδια έκδοση/build) και συσκευές που το συνοδεύουν και που στο ένα τις βλέπει ενώ στο άλλο όχι τόσο εύκολα ή στοιχεία για μια συγκεκριμένη συσκευή τελοσπάντων... τότε να το δεχτώ ως επιχείρημα έστω και αν αφορά συγκεκριμένο application software + hardware.

Δεν γνωρίζω αρκετά για αυτά, οπότε αν θέλεις γίνε πιο συγκεκριμένος. Τί ευκολίες σου παρέχουν και ποιες είναι ίσως οι ελλείψεις που έχουν προγράμματα στα Windows?

Η ίδια μαγική επιλογή υπάρχει και στα Windows όταν δεν αποκρίνεται ένα πρόγραμμα. Μπορείς να επιλέξεις την αναγκαστική διακοπή του ή να περιμένεις να λειτουργήσει, χωρίς control alt delete. Και ο Task Manager κάνει τη δουλειά του μια χαρά στην ανάγκη.

Αν σου παγώσει όλο το σύστημα και όχι μόνο το πρόγραμμα και πιστεύεις ότι αυτό είναι αποκλειστικότητα των Windows και ότι στα mac και σε άλλα Operating Systems δεν συμβαίνει, τότε κάτι δεν κάνεις και δεν καταλαβαίνεις καλά...

Όταν αγοράζεις υπολογιστή Apple, τα σκας πάντα. Και όταν τα σκας, πληρώνεις και για να μην hangάρει το σύστημα. Ελπίζω λοιπόν, όταν λες ότι κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου σε mac, να έχεις στο μυαλό σου PC αντίστοιχου κόστους.

Αν πάλι σου παγώνει το σύστημα λόγω λογισμικού και όχι επειδή δεν είναι καλό το μηχάνημα, τότε ας πιάσουμε το λειτουργικό.

Τα mac έχουν κλειδωμένο hardware (π.χ. για να δουλεύει το OS απαιτεί συγκεκριμένες επιλογές υλικού) και αυτό είναι καλό και κακό. Καλό επειδή είναι δύσκολο να κρασάρει το σύστημα λόγω κάποιου driver και κακό επειδή είναι περιοριστικό. Τα Windows από την άλλη, διατίθενται με τη λογική να υποστηρίζουν πληθώρα συσκευών και third-party drivers. Μαγκιά τους μεγάλη αλλά γι' αυτό και στο παρελθόν ήταν συχνές οι μπλε οθόνες. Η ελευθερία έχει το κόστος της.

Και πάλι όμως, όταν αγοράζεις μια συσκευή για τα mac, τα σκας πάντα. Να τα σκάσεις το ίδιο και σε καλές συσκευές για PC και δεν θα έχεις προβλήματα.

Υπάρχουν καλοί λόγοι ώστε να είναι δύσκολο να σου παγώσει το σύστημα εκτός αν έχεις κάνει χοντρή βλακεία ή έχει θέμα συγκεκριμένος driver.

Από: https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/ff554836(v=vs.85).aspx

"Each application runs in isolation, and if an application crashes, the crash is limited to that one application. Other applications and the operating system are not affected by the crash."

Δώσε την ίδια περιουσία που δίνεις για τις συσκευές στα mac και για συσκευές PC, μην αγοράσεις Turbo-X κάρτες ήχου ποντίκια κ.λπ. με ό,τι να 'ναι drivers, και για ό,τι αγοράζεις να πηγαίνεις στο site του κατασκευαστή και να κατεβάζεις τους τελευταίους drivers και όλα θα είναι μια χαρά.

Ας πιάσουμε όμως και το ίδιο το πρόγραμμα που κρασάρει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι το ίδιο πρόγραμμα (π.χ. το Cubase), ίδιο version και build, είναι προβληματικό για Windows και ότι λειτουργεί απροβλημάτιστα στα mac ή ότι τα Windows έχουν την αποκλειστικότητα σε buffer overflows ας πούμε.

Και τονίζω το "ίδιο version και build" επειδή αρκετοί συγκρίνουν αγορασμένα προγράμματα για mac με αντίστοιχα πειρατικά για Windows (μιας και η πειρατεία στα Windows είναι συχνό φαινόμενο) τα οποία δεν παίρνουν updates. Ε είναι φυσικό το πειρατικό να έχει περισσότερα bugs.

Για να τα συνοψίσω, θεωρώ ότι αν πληρώσεις αρκετά και για PC (σε mac τα σκας ούτως ή άλλως) κάνεις εξίσου καλή δουλειά και έχεις και περισσότερες επιλογές σε προγράμματα λόγω Windows.

Αυτό ισχύει - λίγε φορές μου έχει βρει κάτι. Όμως, όπως είπα παραπάνω τα Windows καλούνται να υποστηρίξουν πληθώρα συσκευών και third-party drivers και δεν είναι περιορισμένα όπως τα mac.

Επίσης είναι αχρείαστη πλέον η "επιλυση προβληματων" επειδή για όλες τις βασικές συσκευές (κάρτα γραφικών, touchpad, Ethernet κ.λπ.) τα Windows κάνουν καλή δουλειά στο να σου βρουν αυτόματα τους drivers.

Και εάν αγοράσεις μια συσκευή πηγαίνεις στο site του κατασκευαστή της (που αλλού δηλαδή?) και κατεβάζεις μόνος σου τους τελευταίους drivers. Σιγά το δύσκολο. Άλλωστε η εγκατάστασή τους θα είναι τύπου next next finish. Δεν θα χρειαστείς κονσόλα αλά Linux...

Ειναι λιγο δυσκολο να υπαρξει για pc το logic γιατι ειναι τις apple η οποια το αγορασε απο την magix αν δεν κανω λαθος στην εκδοση 4(μεχρι τοτε υπηρχε και για pc) και τωρα εχουμε φτασει στην 10 με την σειρα της η magix μετα απο αυτο εφτιαξε 2 προγραμματα το sequoia και το samplitude τα οποια δεν παιζουν σε mac 

σαν software το logic ειναι στα τοπ 5 κατα τη γνωμη μου αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο

φυσικα και εχω καρτα ηχου (με thunderbolt) το οποιο καταλαβαινεις ποσο περιορισμενος μπορει να ειμαι στην επιλογη hardware και ειδικα για laptop δεν ξερω καν αν υπαρχει(αν υπαρχει διορθωσε με)

υπαρχουν στιγμες που θελω να χρησιμοποιησω σαν reference την καρτα του υπολογιστη σε μικρα ηχεια  

μπορει να θελω να παω καπου αλλου και να βαλω κατι να δω πως παιζει 

απο ηχοσυστημα σε σπιτι μεχρι club η συναυλιακο χωρο 

με το mac δεν εχω αναγκη να κουβαλαω και την καρτα ηχου μαζι

οχι οτι ειναι τρομερο σαν ποιοτητα αλλα δεν εχει καμια σχεση 

και στο λεω γιατι το δοκιμασα σε bootcamp αρα η διαφορα ηταν μονο software 

και οχι hardware

αυτο που λες για την αναγκαστικη διακοπη το οτι το πατας δεν σημαινει οτι το κανει κιολας

αλλες φορες ναι μπορει να παρει μερικα δευτερολεπτα και αλλες χρειαζεται να περιμενεις μεχρι οσο αντεξεις 

και μετα πατας control alt delete...

με το force quit μια που το πατησες και μια που εκλεισε δεν υπαρχει συγκριση

το οτι το κανει δεν σημαινει οτι συμβαινει και συχνα απλα οταν συμβει το κανει στο μπαμ

φυσικα δεν συγκρινω τα turbo x(μεγαλη απατη) με τα mac μιλαμε για τα ιδια επιπεδα

η ταχυτητες του mac ειναι πιο γρηγορες ασχετος hardware 

δοκιμασε να κανεις render/export ενα project με 100 καναλια γεματο εφε και στο "Master" καναλι

και δες ποση ωρα χρειαζεσαι με ενα macbook pro και δες ποση ωρα χρειαζεσαι να το κανεις αυτο σε pc desktop

(στην ιδια αξια πανω κατω που σημαινει σιγουρα και ανωτερο επεξεργαστη σε specs  απο το macbook)

Δημοσ.

Μια που τσακώνεστε για το ποιό λειτουργικό είναι καλύτερο, δοκιμάστε τον Vivaldi. Τρέχει σε όλα τα desktop λειτουργικά (OS X, Windows, Linux) και υπάρχει τόσο σε 32bit όσο και σε 64bit. Είναι ακόμα σε beta φάση (όχι για πολύ ακόμα) αλλά είναι ιδαίτερα σταθερός. Βασίζετε στην μηχανή Blinc (βλέπε: Chrome). To UI του είναι χτισμένο με Javascript, React, Node.js και πολλά NPM modules. Βασικός του δημιουργός ο πρώην CEO της Opera, von Tetzchner. 

vivaldi.com

ΥΓ. Vivaldi... Opera... Καταλάβατε τι έκανε εδώ o τύπος, έτσι; :P

Δημοσ.

Μια που τσακώνεστε για το ποιό λειτουργικό είναι καλύτερο, δοκιμάστε τον Vivaldi. Τρέχει σε όλα τα desktop λειτουργικά (OS X, Windows, Linux) και υπάρχει τόσο σε 32bit όσο και σε 64bit. Είναι ακόμα σε beta φάση (όχι για πολύ ακόμα) αλλά είναι ιδαίτερα σταθερός. Βασίζετε στην μηχανή Blinc (βλέπε: Chrome). To UI του είναι χτισμένο με Javascript, React, Node.js και πολλά NPM modules. Βασικός του δημιουργός ο πρώην CEO της Opera, von Tetzchner. 

vivaldi.com

ΥΓ. Vivaldi... Opera... Καταλάβατε τι έκανε εδώ o τύπος, έτσι; :P

καλο το ονομα.....

extensions?

Δημοσ.

καλο το ονομα.....

extensions?

Στην Τechnical Preview 4 (1.0.219.50), όχι. Τουλάχιστον όχι με τον εύκολο τρόπο που όλοι θα θέλαμε, άρα όχι.

Στα τελευταία snapshots (πχ 1.0.303.32 που είναι και beta candidate), ναι. Τα extensions των chrome/chromium. Βέβαια δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα αν όλα ή πόσα δουλεύουν. Adblocker πάντως θα έχεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...