Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή άρχισαν να με πειράζουν κάποια πράματα που λέτε..... Σας μίλησε κανένας για 4κ gaming;σοβαρά δηλαδή. 1440p motitor έχω σε τόσο θα παίζω.

Τώρα για το 4κ edit. Θα έχω ένα video σε 4κ δεν σας νοιάζει από που.(από go pro, smartphone) θα το βάλω στο premier μετά στο after effects. Και θα το κάνω render.(render σε 4κ.όποιος μου λέει για 1151 γελαω.)και θα το ανεβαζω στο youtube.(σας παρακαλώ μην μου πείτε γιατί να το βάλω στο youtube 4k video).Και αμα θελω να δω το video το παιζω στην 4κ tv.

υπάρχει σύνθεση στα 2000 ευρώ να παίζει gaming σε QHD και να κάνει render ενα video 4k;

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/5297910/Intel-Core-i7-5820K-Box.html

http://www.skroutz.gr/s/6815098/MSI-X99A-SLI-Krait-Edition-3-1.html

http://www.skroutz.gr/s/6267053/Kingston-HyperX-Fury-32GB-DDR4-2133MHz-HX421C14FBK4-32.html

http://www.skroutz.gr/s/7514333/Gigabyte-GeForce-GTX980-Ti-6GB-GV-N98TWF3OC-6GD.html

http://www.skroutz.gr/s/4862110/Phanteks-Enthoo-Pro-Window.html

http://www.skroutz.gr/s/418813/Phanteks-PH-TC14PE.html

http://www.skroutz.gr/s/7593717/Samsung-SM951-128GB.html12

http://www.skroutz.gr/s/5129877/Super-Flower-Leadex-Gold-850W.html

Εγω αυτο θα επερνα ετσι ακριβως. Προτιμω την αεροψυξη (για διαφορους λογους) οποτε το overclock  θα ειναι περιορισμενο. Το συστημα ειναι φτιαγμενο με μονο σκεπτικο την αποδοση. Ο ssd ειναι οτι καλυτερο για editing.

Η μονη αλλαγη που θα κοιταγα ειναι να πηγαινα στα 16gb μνημης. Και να εδινα τα λεφτα σε κατι αλλο (υδροψηξη, σκληροι). Το μονο προβλημα ειναι οτι με την 980τι και αυτον το δισκο σε περιοριζει πολυ σε storage. Αλλα σε 1440 gaming δεν εχεις πολλες αλλες επιλογες. Αλλα μπορεις να αλλαξεις τον 951 με καποιον κλασικο ssd και hdd μεγαλυτερη χωρητικοτητα. Η διαφορα στην αποδοση θα φενεται κυριως στο editing(ειδικα στο 4Κ).Το τροφοδοτικο εχει μπει για πιθανο sli (αν και δεν  ειμαι φαν). Επισης γαι το editing  θα χρειαστεις και εναν δευτερο απλο ssd (ας πουμε 60αρη) σαν sratch disk.

http://www.skroutz.gr/s/6288189/Crucial-MX200-250GB-2-5.html

http://www.skroutz.gr/s/2195298/Western-Digital-Red-2TB-SATA-III.html

Δυστηχως αν πας στο eshop θα σου βγει αρκετα παραπανω. Κοιτα σκρουτζ η εξωτερικο.

• Like 2
Δημοσ.

Το παλικάρι είναι λιγάκι άσχετο,διότι έχει αγοράσει πρόσφατα monitor 1440 ενώ θα μπορούσε

με τα ίδια σχεδόν λεφτά να πάει σε 2160.

Από την άλλη πάλι υποστηρίζει οτι θα κάνει editing 4Κ στο Pc και θα το προβάλλει στην UHD τηλεόραση που έχει. Έρχομαι λοιπόν και σε ρωτώ.Που θα το βρει το 4Κ;

Αν είχε δει ποτέ στην ζωή του 4Κ δεν θα ξαναγύριζε σε κατώτερες αναλύσεις και θα ερχόταν και θα σου έλεγε

θέλω να παίζω παιχνίδια σε 2160,οπότε φτιάξε μου μια σύνθεση.

Το τελικό συμπέρασμα είναι ο,τι το παλικάρι θέλει να παίζει παιχνιδάκια στα 1440 και μελλοντικά να ασχοληθεί με το 4Κ. Και εγώ του λέω,πήγαινε σε 1151 να παίζεις όμορφα και ωραία σε 1440 τα παιχνιδάκια σου και όταν μετά από κανά δυο χρονάκια βρεις το 4Κ υλικό για να το κάνεις editing ,το ξανασυζητάμε το πράγμα.

'Οποιος παρακολουθεί 2160 βίντεο σε καθημερινή βάση και ειδικά σε μεγάλη οθόνη,δεν ξαναγυρίζει ούτε στο 1080 ούτε στο 1440.

Αλλά είπαμε,άλλο να θεωρητικολογείς περι 2160 και άλλο να βλέπεις ποδοσφαιρικούς αγώνες σε 2160.

Δείτε κανά βιντεάκι σε 2160 και μετά ελάτε να μου μιλήσετε για gaming στα 1440 και για editing 4K υλικού σε 1440 monitor.

Συμβουλή:Είναι το λιγότερο ανόητο να πείτε την γνώμη σας σε κάποιο που θέλει να ασχοληθεί π.χ. με gaming στα 2160 όταν εσείς οι ίδιοι δεν έχετε ούτε τον εξοπλισμό,ούτε έχετε παίξει παιχνίδια σε 2160 αναλύσεις.Εκεί λοιπόν πήγαινε και η παραπομπή στον ποδοσφαιρικό αγώνα.Για να σας δείξω ότι δεν μιλάτε με κανέναν άσχετο όταν αναφέρεστε σε αναλύσεις 2160 και σε editing 4Κ.

Διότι και τα συστήματα έχουμε για να κάνουμε 4Κ editing και απολαμβάνουμε σε καθημερινή βάση το 2160.

Αντιλαβού κύριε RTW4ever;

Σου απάντησε αντί για μένα ο ts με αυτό:

Λοιπόν επειδή άρχισαν να με πειράζουν κάποια πράματα που λέτε..... Σας μίλησε κανένας για 4κ gaming;σοβαρά δηλαδή. 1440p motitor έχω σε τόσο θα παίζω.

Τώρα για το 4κ edit. Θα έχω ένα video σε 4κ δεν σας νοιάζει από που.(από go pro, smartphone) θα το βάλω στο premier μετά στο after effects. Και θα το κάνω render.(render σε 4κ.όποιος μου λέει για 1151 γελαω.)και θα το ανεβαζω στο youtube.(σας παρακαλώ μην μου πείτε γιατί να το βάλω στο youtube 4k video).Και αμα θελω να δω το video το παιζω στην 4κ tv.

υπάρχει σύνθεση στα 2000 ευρώ να παίζει gaming σε QHD και να κάνει render ενα video 4k;

Κατά τα άλλα στο ξαναλέω, έλεγξε το θέμα με την φροϋδική επέκταση του "την έχω πιο μεγάλη", γιατι οδηγείσαι σε αλαζονική έπαρση και εκτός θέματος.

Απο μένα τέλος το ζήτημα αυτό.

Κατά τα άλλα προς τον tsaki5:

Επειδή στο παρελθόν είχα ασχοληθεί εντατικά με video rendering, αυτό που έχω να σε συμβουλεύσω είναι να έχεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ δύο δίσκους στο σύστημα, έναν που θα διαβάζει το βίντεο προς επεξεργασία και έναν που θα έχει τα προσωρινά αρχεία του προγράμματος επεξεργασίας (cache, scratch κλπ.) και που στο τέλος θα γράφει και το τελικό επεξεργασμένο βίντεο. Θα κερδίζεις απίστευτα σε χρόνο και το σύστημα δεν θα κουράζεται. Δεν είναι μόνο η ταχύτητα του ίδιου του δίσκου στο γράψε σβήσε που πρέπει να σε απασχολεί, αλλά και το κανάλι σύνδεσης του δίσκου με την μητρική, θα πρέπει μόνο να γράφει ή μόνο να διαβάζει, για μέγιστες ταχύτητες.

Εννοείται ότι ο δεύτερος δίσκος που σου λέω πρέπει οπωσδήποτε να είναι SSD, και επειδή και το λειτουργικό θα πρέπει να το έχεις σε SSD, σου προτείνω να πάρεις ΔΥΟ SSD δίσκους και να έχεις και ακόμα έναν HDD για αποθήκη.

Αφού εξασφαλίσεις αυτά, τότε προχωράς και στα άλλα υποσυστήματα. Εκτός αν το video rendering δεν θα το κάνεις συνέχεια, αλλά μια φορά το μήνα π.χ., οπότε δες τι σου προτείνουν τα άλλα παιδιά.

• Like 1
Δημοσ.

Τελικα η αγορα εγινε απο σκρουτζομαγαζα. ξεφυγα απο τα 2000 αλλα τι να κανουμε.

μου αρεσε πολυ η συνθεση που εκανε ο φιλος giorgosx93 και ετσι πήρα

corsair obsidian 750D
evga supernova G2 gold 850w
msi x99a krait sli
i7 5820k
corsair vegeance quad channel 16gb 2666ghz
gigabyte 980ti
850 evo 240gb (windows)

corsair LS 120gb
WD 1tb caviar blue
coolermaster nepton 240mm +2 fan για pushpull 

• Like 2
Δημοσ.

corsair obsidian 750D

msi x99a krait sli

i7 5820k

gigabyte 980ti

850 evo 240gb (windows)

corsair LS 120gb

WD 1tb caviar blue

Αψογα τα παντα εκτως απο τον Ssd που χωραγε ανετα ενας 250ρης αλλα δεν πειραζει αφου το τελικο αποτελεσμα ειναι αυτο καλο καψιμο.

Δημοσ.

corsair obsidian 750D

msi x99a krait sli

i7 5820k

gigabyte 980ti

850 evo 240gb (windows)

corsair LS 120gb

WD 1tb caviar blue

980ti για gaming 1440

16gb ram για χρήση rendering 4Κ

2000+ case με τροφοδοτικό gold.

ερώτησεις-απορίες ενός άσχετου σαν εμένα:

1.Για gaming 2160 τι κάρτα πρέπει να αγοράσω αν για 1440 πρέπει να αγοράσω την 980ti ;

2.Τι πρέπει να ρεντάρω για να πάω στα 32 ή 64 gb ram; 8k βίντεο μήπως;

3.Τα τροφοδοτικά platinum σε τι case μπαίνουν;Από 5000 ευρώ και πάνω;

Καλορίζικο λεβέντη μου!

Δημοσ.

980ti για gaming 1440

16gb ram για χρήση rendering 4Κ

2000+ case με τροφοδοτικό gold.

ερώτησεις-απορίες ενός άσχετου σαν εμένα:

1.Για gaming 2160 τι κάρτα πρέπει να αγοράσω αν για 1440 πρέπει να αγοράσω την 980ti ;

2.Τι πρέπει να ρεντάρω για να πάω στα 32 ή 64 gb ram; 8k βίντεο μήπως;

3.Τα τροφοδοτικά platinum σε τι case μπαίνουν;Από 5000 ευρώ και πάνω;

Καλορίζικο λεβέντη μου!

Απο την στιγμη που η αγορα εγινε εχουν νοημα οι παραπανω ερωτησεις?

Δημοσ.

Απο την στιγμη που η αγορα εγινε εχουν νοημα οι παραπανω ερωτησεις?

Σαφώς και έχουν νόημα.Για να μαθαίνουμε και εμείς οι άσχετοι.

Δημοσ.

Έχω και άλλες απορίες.Μου επιτρέπετε να τις εκφράσω;

To overclocking άραγε για ποιο λόγο θα γίνει;

Δεν φτάνει η 980ti για τα 1440 ή τα 4Κ στα 60mbps ροή δεδομένων που δίνει μέγιστο η go-pro είναι
πάρα πολλά και κλατάρει ο 5820 σε εργοστασιακές ρυθμίσεις όσο αφορά το rendering;

Δημοσ.

Έχω και άλλες απορίες.Μου επιτρέπετε να τις εκφράσω;

To overclocking άραγε για ποιο λόγο θα γίνει;

Δεν φτάνει η 980ti για τα 1440 ή τα 4Κ στα 60mbps ροή δεδομένων που δίνει μέγιστο η go-pro είναι

πάρα πολλά και κλατάρει ο 5820 σε εργοστασιακές ρυθμίσεις όσο αφορά το rendering;

Φιλικα παντως αλλα τσαμπα ρωτας :)

Αν εχεις οντως σοβαρες ερωτησεις ανοιξε καινουργιο θεμα στην καταλληλη ενοτητα,γιατι σε αυτο το θεμα δεν νομιζω να σου απαντησουν και πολλοι.

Δημοσ.

Φιλικα παντως αλλα τσαμπα ρωτας :)

Αν εχεις οντως σοβαρες ερωτησεις ανοιξε καινουργιο θεμα στην καταλληλη ενοτητα,γιατι σε αυτο το θεμα δεν νομιζω να σου απαντησουν και πολλοι.

Φιλικά πάντως στο λέω, πως αν είχες διαφορετικές απαντήσεις από τις δικές μου,στις απορίες

μου, θα τις είχες γράψει.

"Στο σπίτι του κρεμασμένου,δεν μιλάνε για σκοινί".

Δημοσ.

Φιλικά πάντως στο λέω, πως αν είχες διαφορετικές απαντήσεις από τις δικές μου,στις απορίες

μου, θα τις είχες γράψει.

"Στο σπίτι του κρεμασμένου,δεν μιλάνε για σκοινί".

Διαφορετικες απαντησεις απο τις δικες σου στις αποριες σου. Δηλαδη απαντησες εσυ παραπανω στις αποριες σου??

Μαλιστα........ :rolleyes:  :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...