Xiezhi Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, πριν κάτι ημέρες έστησα το νέο μου σύστημα. CPU: Intel Core i5-6600K 3.5GHz Quad-Core Processor CPU Cooler: Cooler Master Hyper TX3 Evo 43.1 CFM CPU Cooler Motherboard: Asus Z170 PRO GAMING ATX LGA1151 Motherboard Memory: Kingston HyperX Fury Black 8GB (1 x 8GB) DDR4-2133 Memory Storage: Samsung 850 EVO-Series 250GB 2.5" Solid State Drive Storage: Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive Video Card: Sapphire Radeon R9 390 8GB Nitro Video Card Case: NZXT S340 (Black/Red) ATX Mid Tower Case Power Supply: SeaSonic 650W 80+ Gold Certified Semi-Modular ATX Power Supply Operating System: Microsoft Windows 10 Pro OEM (64-bit) Προχθές που έβαλα να παίξω CS:GO παρατήρησα χαμηλά FPS 40-60 μέσο όρο. Πράγμα περίεργο για το σύστημα. Το έψαξα το θέμα και είδα πως είναι πρόβλημα του CPU διότι ποτέ δεν δίνει πάνω από 800 MHz το Core Clock. Χρησιμοποίησα CPU-Ζ και το AI SUITE και έδειχναν το ίδιο, το multiplier του επεξεργαστή δεν περνάει ποτέ το *8. π.χ. συμπιέζω ένα αρχείο και δεν αλλάζει κάτι, το ίδιο γίνεται και όταν βάζω κάποιο παιχνίδι. Σε αυτό το λινκ θα βρείτε και εικόνες από BIOS με τις default ρυθμίσεις. http://imgur.com/a/LtYcdΈχω δοκιμάσει να κάνω Disable SpeedStep, Disable C States, να το βάλω σε high performance. To έχω σε High Performance και μέσα από τα Power Options των Windows.Ακόμα αν δείτε στις φώτος το voltage είναι 0,896 που είναι αρκετά χαμηλό νομίζω.Τέλος, τρέχοντας το Intel® Extreme Tuning Utility μου δείχνει πως έχω 100% Thermal Throttling και έχω βρει παρόμοιο θέμα εδώ, αλλά δεν βγάζω και πολύ άκρη στο τι να κάνω http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2232697/4790k-locked-800mhz.html .Συγγνώμη για το πολύ κείμενο αλλά είπα όσα θεώρησα πως πρέπει αν ξέρετε. Οποιαδήποτε πρόταση/άποψη είναι καλοδεχούμενη. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2015 από Xiezhi
kaklikos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δες επισης μεσα στα windows οταν κανεις unzip η τρεχεις καποιο stress test εαν η ταση σου μεταβαλεται η αν ειναι σταθερη στο 0.896v και ποσταρε! Edit: Σου το εκανε αυτο απο την ημερα που το στησες η παρουσιαστηκε τωρα;
Xiezhi Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Ναι εκεί είναι, στο 0,896 ότι και αν κάνω. Φαίνεται και στην φώτο που έχω σε spoiler. Απο την πρώτη μέρα φαντάζομαι, απλά προχθές κάθισα λίγο και ασχολήθηκα με το pc, τις άλλες μέρες ίσα που browsing έκανα και μου φαινόταν λίγο αργός για τα χαρακτηριστικά του αλλά δεν το κοίταξα καθόλου το θέμα τότε.
MSSB Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Ο φίλος kaklikos έχει δίκιο. Αν δεν ανεβάσει τάση, δεν μπορεί να σου δώσει core. Η τάση στη μητρική είναι στο auto;
Xiezhi Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Ναι στο auto, τώρα μόλις το πήρα στο 1,200 βάζοντας το στο manual, αλλά δεν βλέπω να αλλάζει κάτι. http://imgur.com/c4dHpDZ
kaklikos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δες εαν υπαρχει καποιο νεοτερο bios να κανεις update την μητρικη σου. Εαν δεν δοκιμασε να βαλεις εσυ manual ταση και πολλαπλασιαστη να δεις αν σου τα παρει. Θεμα μητρικης μου μυριζει παρα επεξεργαστη. Edit: Για αρχη βασικα κανε και ενα clear CMOS μηπως ειναι bugαρισμενο. 1
Xiezhi Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Έγινε, ευχαριστώ, δοκιμάζω και επιστρέφω.
Xiezhi Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δες εαν υπαρχει καποιο νεοτερο bios να κανεις update την μητρικη σου. Εαν δεν δοκιμασε να βαλεις εσυ manual ταση και πολλαπλασιαστη να δεις αν σου τα παρει. Θεμα μητρικης μου μυριζει παρα επεξεργαστη. Edit: Για αρχη βασικα κανε και ενα clear CMOS μηπως ειναι bugαρισμενο. έκανα Update, δεν έγινε κάτι, μετά έκανα clear CMOS και πάλι δεν άλλαξε κάτι. Manual multiplier δεν ξέρω πως βάζω, θα το ψάξω τώρα, πάντως το ρεύμα μου το είχε πάρει στα 1,200 τώρα έχω πάει σε default ρυθμίσεις και είναι πάλι στο 0,896
kaklikos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Τοτε λυπαμαι φιλε μου αλλα εχεις καποιο ελλατωματικο εξαρτημα, και αυτο πρεπει να ειναι η μητρικη σου. Παρε ενα τηλεφωνακι στο καταστημα για να σου την αντικαταστησουν! Edit: Εαν εχεις καποιο φιλαρακι που να εχει 1151 μητρικη ή επεξεργαστη καντε μια δοκιμη να επιβεβαιωσεις τι φταει. BTW ωραιο συστημα εκανες φιλε να το χαρεις με το καλο!
Xiezhi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δυστυχώς δεν έχεις κάποιος για να το δοκιμάσω. Ναι αυτό θα κάνω αύριο, ελπίζω να είναι τουλάχιστον θέμα μητρικής, να την αλλάξουν και να ξεμπερδέψω.Σε ευχαριστώ πολύ.
kaklikos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Παρακαλω φιλε μου. Ευχομαι να λυθει το θεμα σου και να χαρεις το μηχανημα σου! Οτιδηποτε προκυψει μας ενημερωνεις
Kosvog20 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 δοκιμασε να βαλεις την μητρικη σε προφιλ οβερκλοκ μεσα απο το βιος η απο το suite !! η z97 που ειχα πριν ειχε πανω switch για slow mode και δουελευε ετσι ακριβως δες μηπως εχει κουμπι πανω στο board
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα