Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά!

Έχω μια απορία. Όταν δύο χρήστες θέλουν να γράψουν στο ίδιο αρχείο την ίδια (σχεδόν) στιγμή και κλειδωθεί το αρχείο από τον πρώτο με την flock() ... εμφανίζεται μήνυμα λάθους στο δεύτερο ή απλά το αίτημα του δεύτερου παραμένει σε παύση μέχρι να τελειώσει το αίτημα του πρώτου και εν συνεχεία εκτελείται κανονικά το αίτημα του δεύτερου;

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.

Δημοσ.

http://php.net/manual/en/function.file-put-contents.php

This function is identical to calling fopen()fwrite() and fclose() successively to write data to a file.

LOCK_EX Acquire an exclusive lock on the file while proceeding to the writing. In other words, a flock() call happens between the fopen() call and the fwrite() call. 

Άρα ναι.

Sorry που το ξανακάνω αλλά αν δε μάθεις ο,τι είναι αυτό που σου λείπει για να μπορείς να αξιοποιήσεις το documentation θα πάει πολύ μακριά η βαλίτσα.

By the way για απόλυτη σιγουριά the source doesn't lie μπορείς να κάνεις browse online το source της PHP και να δείς ότι και στις δύο περιπτώσεις γίνεται ακριβώς το ίδιο πράγμα (συγκεκριμένα καλείται η php_stream_lock με τα ίδια arguments).

Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ πολύ!

Και όσο και αν δε φαίνεται το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να τσεκάρω στο php.net αλλά δεν ξέρω καλά αγγλικά (τώρα θα μου πεις και γιατί ασχολούμε ακόμα αλλά οκ :P)

Δημοσ.

Kάτσε μάθε αγγλικά, σε αυτό το τομέα αν δεν ξέρεις αγγλικά είναι σαν να πας να παίξεις μπάλα, να έχεις τρομερή τεχνική αλλά να είσαι 200 κιλά. Αν δεν αδυνατήσεις δε θα καταφέρεις να παίξεις σωστά μπάλα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...