Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Είμαι επαγγελματίας βιντεογράφος και πρίν μια εβδομάδα ήρθα αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα που συμβαίνει πολύ σπάνια.Το πρόβλημα δημιουργήθηκε σε μια δουλειά που δε γίνετε να ξαναεπαναληφθεί.Ενώ έγραψα κανονικά το υλικό μου χωρίς, η κάμερα να βγάλει κάποια ένδειξη για λάθος όταν πέρασα το υλικό μου στο pc διαπίστωσα ότι το υλικό ήτανε προβληματικό.Δηλαδή, το υλικό αναγνωρίζεται κανονικά απο τα windows, παίζει κανονικα απο όλα τα προγράμματα, ο ήχος του είναι μία χαρα ΑΛΛΑ το βίντεο ανα 1' δευτερόλεπτο ή ανα 2' δευτερόλεπτα μου πετάει μαύρα pixels ή κατεστραμένη την εικόνα τελείως, με αποτέλεσμα να μή μπορώ να πάρω ούτε κάποια μικρά κομμάτια για να μοντάρω.Το υλικό που γράφει η κάμερα είναι AVCHD.Έστειλα την κάμερα στο service να μου την επισκευάσει και μου είπε ότι το πρόβλημα είναι στην πλακέτα της κάμερας και ότι θέλει αλλαγή η πλακέτα.Άρα δεν είναι θέμα καρτών και έγινε στην εγγραφή.Δοκίμασα κάποια προγράμματα για recovery αλλά τίποτα.Η δουλειά ήτανε πολύ σημαντική και δεν γινετε να ξαναεπαναληφθεί.

Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχουνε κάποια προγράμματα για επιδιόρθωση αρχείων να τα δοκιμάσω μήπως καταφέρω να λύσω το πρόβλημά μου...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Δημοσ.

Οι μόνες σου επιλογές είναι να μετατρέψεις κομμάτια της ταινίας σε εικόνες και μετά να σβήνεις μόνος σου όσες έχουν αυτά τα μαύρα pixel και μετά να μετατρέψεις ξανά σε βίντεο της εικόνες αλλά θα έχεις απότομα κοψίματα στο βίντεο και θα χάσει και τον συγχρονισμό με τον ήχο.

Ή το επαγγελματικό που όμως προφανώς δεν αξίζει αφού λογικά δεν θα σε πληρώσουν για την επιπλέον εργασία και θέλει λογισμικό πολύ ακριβό είναι να επεξεργαστείς το βίντεο και να καλύψεις τα μαύρα παίρνοντας εικόνα από προηγούμενα και επόμενα καρέ.

Εδώ την εξηγεί λίγο την διαδικασία. 

http://conradolson.com/frame-by-frame-painting

Δημοσ.

Η διαδικασία αυτη δεν προκειτε να δουλέψει γιατί τα κατεστραμένα frames  έιναι απο 8-15 ανα 1' ή 2 δευτερόλεπτα  και  σε format avchd 1920x1080 25p οπότε νομίζω ότι η διαδικασία αυτη δεν θα δουλεψει...

Σ'ευχαριστώ πολύ όμως!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...