badweed Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δεκτό αλλά από την στιγμή που είναι κρυπτογραφημένο μέσα στο χαμηλό επίπεδο του επεξεργαστή θα είναι πιο δύσκολο σε κάποιον πρώτα να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα λειτουργικό σύστημα κλειστού κώδικα με συχνές ενημερώσεις ασφαλείας, που και να μπει γιατί πάντα υπάρχει μία τρύπα θα πρέπει να κατέβει στο χαμηλότερο μηχανικό επίπεδο της συσκευής και να αποκωδικοποιήσει/αποκρυπτογραφήσει το δακτυλικό αποτύπωμα μέσα από το Chip δεν διαφωνω , οι ανυσηχιες μου δεν ειναι για τους τριτους , αλλα για τις εταιριες τις ιδιες . το συστημα ειναι που φοβαμαι , οχι τους απανταχου χακερς, εκει ειναι που φτιαχνονται οι κανονες εργασιας , οι κανονες ασφαλεια , οι πολεμοι , τα συμφεροντα, η διαχειριση της κοινης γνωμης ! .χρειαζεται βεβαια με την υποστηριξη μας , η εστω απλως με την υποταγη μας σε κανονες που δεν παιρνουμε μερος στην δημιουργια τους και στην εφαρμογη τους. η διαχειριση της κοινης γνωμης , εχει τεραστια σημασια οπως ανεφερε ο tetra82 για της υπηρεσιες που του προσφερει η google , ειναι αυτα που θα φυτεψουν στο κεφαλι μας πιπιλιζοντας τα μυαλα μας με πρισματικες πληροφοριες που πολλες φορες ειναι αδιαφορες ουσιαστικα για την καθημερινοτητα μας , και αυτα θα συζητησουμε , οταν βρεθουμε μεταξυ μας (-οσο αδιαφορα και αν ειναι-) οταν εχουμε εκτεθει στο ιδιο προπαγανδισμο και δεν θα συζητησουμε προβληματα , λυσεις η εκδοχες που απορρεουν απο τις δικες μας εμπειριες . Ρε μεγάλε μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε πλήρη ιδιωτικότητα. Αλλά δεν μπορούμε. Μόλις γεννήθηκες σε στάμπαραν. Σε δήλωσαν στο ληξιαρχείο και στην εκκλησία. Μεγαλώνοντας σε δήλωσαν στην Αστυνομία (ταυτότητα), σε υπουργεία (δίπλωμα, φοιτητική ταυτότητα κτλ κτλ) και σε τράπεζες (ακόμα και αν δεν είσαι πελάτης τους). Είσαι δηλωμένος σην Χ υπηρεσία κινητής, στην Ψ υπηρεσία internet και όπου πας έχει κάμερες. Και σε ενοχλεί η Google; Τουλάχιστον η Google δεν μου έστειλε ποτέ μήνυμα στο κινητό να την ψηφίσω ή να ενωθούμε στον κοινό αγώνα. Σε μια κοινωνία "truman show" εκμεταλεύομαι ότι μπορώ για να περνάω καλύτερα περνας καλα τουλαχιστον ;
Neg Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 δεν διαφωνω , οι ανυσηχιες μου δεν ειναι για τους τριτους , αλλα για τις εταιριες τις ιδιες . το συστημα ειναι που φοβαμαι , οχι τους απανταχου χακερς, εκει ειναι που φτιαχνονται οι κανονες εργασιας , οι κανονες ασφαλεια , οι πολεμοι , τα συμφεροντα, η διαχειριση της κοινης γνωμης ! .χρειαζεται βεβαια με την υποστηριξη μας , η εστω απλως με την υποταγη μας σε κανονες που δεν παιρνουμε μερος στην δημιουργια τους και στην εφαρμογη τους. η διαχειριση της κοινης γνωμης , εχει τεραστια σημασια οπως ανεφερε ο tetra82 για της υπηρεσιες που του προσφερει η google , ειναι αυτα που θα φυτεψουν στο κεφαλι μας πιπιλιζοντας τα μυαλα μας με πρισματικες πληροφοριες που πολλες φορες ειναι αδιαφορες ουσιαστικα για την καθημερινοτητα μας , και αυτα θα συζητησουμε , οταν βρεθουμε μεταξυ μας (-οσο αδιαφορα και αν ειναι-) οταν εχουμε εκτεθει στο ιδιο προπαγανδισμο και δεν θα συζητησουμε προβληματα , λυσεις η εκδοχες που απορρεουν απο τις δικες μας εμπειριες . Δεν διαφωνώ, αλλά το να μην κάνεις τίποτα για την προσωπική σου ζωή και να τους τα παρέχεις απλόχερα δεν είναι και το καλύτερο, σαφώς και υπάρχουν ικανότατοι χάκερ σε κυβερνήσεις που μπορούν να λάβουν πρόσβαση, αλλά δεν σκοπεύω εγώ για παράδειγμα να πω δεν πειράζει κλαιν και να τους τα δώσω απλόχερα. Από την στιγμή που υπάρχουν ακόμα εναλλακτικές λύσεις για την ασφάλεια των ψηφιακών πληροφοριών όπως είναι το Linux, Unix, και για Cloud Service το Spideroak.
badweed Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) δεν ειναι κυβερνητικοι χακερ που θα μπουν στην apple η στην microsoft για τα μαζικα δεδομενα ( οι χακερ θα μπουν για τις ενδοεπικοινωνιες των εταιριων , τα δικα τους προσωπικα δεδομενα ) , στα μαζικα δεδομενα , ειναι συνεργατες , δεν θα δινανε την αδεια και θα τους failιριζαν νομικα πριν φτασουν να γιγαντωθουν αν δεν συνεργαζοντουσαν κατω απο καποιους ορους --------- οπως βλεπεις ,δεν ονομαζω καποια κυβερνηση , ακομη και αν υπονοοω οτι ολα αυτα γινονται στις ΗΠΑ . αμφιβαλω πολυ αν οι κυβερνησεις γενικοτερα ειναι ανταποκριτες των λαων (αντιπρωσοπευτικες της αισχατης ματαιοδοξιας και της υστεριας του ανθρωπου γενικοτερα,ευκολα μπορει ) . Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2015 από badweed
Neg Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 δεν ειναι κυβερνητικοι χακερ που θα μπουν στην apple η στην microsoft για τα μαζικα δεδομενα ( οι χακερ θα μπουν για τις ενδοεπικοινωνιες των εταιριων , τα δικα τους προσωπικα δεδομενα ) , στα μαζικα δεδομενα , ειναι συνεργατες , δεν θα δινανε την αδεια και θα τους φαλιριζαν νομικα πριν φτασουν να γιγαντωθουν αν δεν συνεργαζοντουσαν κατω απο καποιους ορους Όταν όμως μία εταιρία αρνηθεί να τους δώσει πρόσβαση στα δεδομένα τότε φυσικά θα πάρει σειρά η παράνομη προσπάθεια πρόσβασης στους Server από τους ίδιους που στέλνανε τα νομικά έγγραφα. 1
KilliK Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Άντε η χαρά της κυβέρνησης. 100 Εκατομμύρια άνθρωποι με καταχωρημένες τουλάχιστον μία φωτογραφία τους, αρκεί για να ξεκινήσεις αρχείο. so fucking what? η κυβερνηση ελεγχεται, κρινεται και αλλαζει απο τους ανθρωπους. αν οι ανθρωποι αφηνουν να κανει οτι γουσταρει, τοτε το προβλημα ειναι με τους ανθρωπους, οχι με την υπηρεσια φωτογραφιων. 1
sepsekasan Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Σοβαρά; Έγραψες τώρα.. έλεος. Αν εσύ επιτυγχάνεις τις επιχειρηματικές σου σχέσεις μέσω του Facebook τότε άνεργος θα είσαι. Δουλεύοντας σε εταιρία πληροφορικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν με το που λάβουν ένα βιογραφικό είναι να κοιτάξουν τα κοινωνικά δίκτυα για αρνητικό περιεχόμενο και έχοντας λάβει περί του θέματος μέρος σε σεμινάριο, μάλλον θα έπρεπε να ξυπνήσεις λίγο γιατί έχεις λάθος αντίληψη με το πώς λειτουργεί το σύστημα. Η καλύτερη τους θα είναι να βρούν το προφίλ σου στο Facebook α ναι ζω μόνος μου γιατί το να μην έχω Facebook μου στερεί τον ελεύθερο λόγο. Σε λυπάμαι πραγματικά είσαι και εσύ ένας από αυτούς που έχουν χάσει κάθε επικοινωνία και γράφουν μέσω Facebook. To οτι εσυ ισως εχεις μαυρο προφιλ στο fb και 10-20 μιζερους φιλους λογικο ειναι να σε προβληματιζει. Μαθε επισης πως στο κοινωνικο δυκτιο fb μπορεις να εισαι απορρητος ως προς της αναζητηση τριτων. Οποτε εμ και δουλευεις σε εταιρια πληροφορικης (αν και με τα λεγομενα σου ευκολα μπορω να μαντεψω θα πουλας τιποτα τυροπιτες εκει μεσα) εμ και δεν ξερεις τι μπορεις να κανεις. Αστο 1ο ποστ στο τοπικ τρολλαρεις και ακομα δεν το εχουν καθαρισει τα mods μη τους κανεις δυσκολοτερη τη δουλεια τους.
Neg Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 so fucking what? η κυβερνηση ελεγχεται, κρινεται και αλλαζει απο τους ανθρωπους. αν οι ανθρωποι αφηνουν να κανει οτι γουσταρει, τοτε το προβλημα ειναι με τους ανθρωπους, οχι με την υπηρεσια φωτογραφιων. Σαν άνθρωπος όμως υποστηρίζεις την υπηρεσία φωτογραφιών που δουλεύει με την κυβέρνηση, άρα έμμεσα είσαι σαν άνθρωπος γνώστης και δεν βοηθάς να αλλάξει αυτό το σύστημα.
tetra82 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Σαν άνθρωπος όμως υποστηρίζεις την υπηρεσία φωτογραφιών που δουλεύει με την κυβέρνηση, άρα έμμεσα είσαι σαν άνθρωπος γνώστης και δεν βοηθάς να αλλάξει αυτό το σύστημα. Aκόμα και να μην έγραφες βλακείες, ο τρόπος που γράφεις και το υφάκι "εγώ τα ξέρω όλα και ολοι οι αλλοι είστε ηλίθια πρόβατα" θα βρει τους πάντες αντίθετους. 1
Neg Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 To οτι εσυ ισως εχεις μαυρο προφιλ στο fb και 10-20 μιζερους φιλους λογικο ειναι να σε προβληματιζει. Μαθε επισης πως στο κοινωνικο δυκτιο fb μπορεις να εισαι απορρητος ως προς της αναζητηση τριτων. Οποτε εμ και δουλευεις σε εταιρια πληροφορικης (αν και με τα λεγομενα σου ευκολα μπορω να μαντεψω θα πουλας τιποτα τυροπιτες εκει μεσα) εμ και δεν ξερεις τι μπορεις να κανεις. Αστο 1ο ποστ στο τοπικ τρολλαρεις και ακομα δεν το εχουν καθαρισει τα mods μη τους κανεις δυσκολοτερη τη δουλεια τους. Το τρολάρισμα το κάνεις εσύ και αν κρίνω από τις προσβολές σου σε κάθε σχόλιο τότε φαντάζομαι ποιος έχει το μαύρο προφίλ και έχω ήδη σχηματίσει γνώμη για την παιδεία σου. Δεν πρόκειται να πέσω άλλο στο επίπεδο σου. Καλή συνέχεια. Aκόμα και να μην έγραφες βλακείες, ο τρόπος που γράφεις και το υφάκι "εγώ τα ξέρω όλα και ολοι οι αλλοι είστε ηλίθια πρόβατα" θα βρει τους πάντες αντίθετους. Ενώ εσύ είσαι λογικός και δεν είσαι πρόβατο υπό την κατοχή εταιριών όπως η Google ώστε να το παίζουν αδιάφοροι οτί δεν τρέχει κάτι. Καλή συνέχεια και σε εσένα. Πρόβατο είσαι εσύ και ο από πάνω από την δική μου βλέψη άμα το πάμε έτσι.
jim5 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Αυτό που με είχε ενοχλήσει με το Google Photos (μέχρι πριν λίγο καιρό, τωρα το άλλαξαν): Google+ και GPhotos ήταν το ίδιο πράγμα. Εντελώς παράλογο/παράξενο. Ξανά, Google+ , που είναι το ίδιο ακριβώς με Facebook, και οι φωτός σου στο G cloud ήταν το ίδιο πράγμα. Μα που κολλάει να είναι ή ίδια εφαρμογή? Ένα λάθος, κάτι να γίνει, και όλες οι φωτός σου να γίνουν δημοσίευση. Τώρα τα χώρισαν. Με το online cloud storage ακόμα δε νιώθω άνετα. Αλλά ναι, προσφέρει ωραία πράγματα, όπως το να μοιραστείς album με άλλους
jmirko15 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Πολιτισμενος ανθρωπος που δεν εχει facebook σημερα δεν υπαρχει ποσο μαλλον στις αναπτυγμενες χωρες που ολες οι δουλειες δημοσιες σχεσεις κλπ γινονται πρωτιστως με αυτον τον τροπο. Aww how cute. Είμαι απολίτιστος. Περαστικά σε όσους προσπαθούν να πουν τα αυτονόητα και "τρακάρουν".. 1
lagermon Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Παιδιά υπάρχει ένα μαγικό κουμπί που απενεργοποιεί το google photos και κάθε υπηρεσία που παραβιάζει το privacy σας. Επίσης από τα τηλέφωνα μπορεί να παραβιαστεί η ιδιωτικότητα οπότε καλύτερα να τα λέτε από κοντά. Ακόμα δορυφόροι μπορεί να βλέπουν μέσα στο σπίτι σας για αυτό κλείστε τις κουρτίνες. Τέλος κατα την γνώμη μου η καλύτερη προστασία της ιδιωτικότητας. είναι να προσέχεις τι ανεβάζεις γενικά. 4
Q-Taxys Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Γιατί, μήπως κάθε ψηφιακή φωτογραφία δεν μπορεί να μάθει η κυβέρνηση από την μηχανή ποιος την τράβηξε; Γι' αυτό φιλμ μόνο, μην πω και σκάλισμα σε πέτρα αντί για φωτογραφία. Το privacy είναι σοβαρό ζήτημα, αλλά όταν φτάνεις στο άλλο άκρο της τεχνοφοβίας τότε πρέπει να το κοιτάς. Αν είσαι τόσο βλαξ ώστε να ανεβάζεις προσωπικές στιγμές ή στιγμές που δεν θες να μοιραστείς στο cloud χωρίς κάποια ασφάλεια είναι δικό σου θέμα. Αν όμως νομίζεις ότι με το να βάλεις τις 34090 φωτογραφίες από το σκυλάκι σου και το ηλιοβασίλεμα από το μπαλκόνι σου ανοίγεις τους ασκούς του Αιόλου, τότε έχεις πρόβλημα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα