Προς το περιεχόμενο

Parallel print server ερώτηση


ScarletK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα φωτοτυπικό Xerox, στο οποίο υπάρχουν drivers μέχρι winXP. Επειδή υπάρχει πρόβλημα απόστασης μεταξύ PC/Φωτοτυπικού, σκεφτόμουν αν κάποιος print server θα βοηθούσε, κάτι σαν αυτό eshop. Να το στείλω στο router και να το βρίσκω πάλι απ'το δίκτυο του γραφείου αλλά χωρίς να μεσολαβεί ένα δεύτερο PC που είχα. Yπήρχε ένα  xpPC δίπλα στο φωτοτυπικό, και ένα xpPC δίπλα μου και έτσι είχα πρόσβαση μέσω τοπικού δικτύου, αλλά το πρώτο δεν δουλεύει πλέον.

 

Το πρόβλημα είναι η λίστα συμβατότητας. Δεν αναφέρεται το συγκεκριμένο μοντέλο σε δύο συσκευές που κοίταξα τα manuals. Η κύρια ερώτηση λοιπόν σε κάποιον που έχει εμπειρία με print servers, είναι οι λίστες συμβατότητας ευαγγέλιο ή παίζει να λειτουργεί και με το δικό μου μοντέλο; Επίσης αν κάποιος έχει ιδέα για κάποια εναλλακτική λύση εκτός απ'το να το βάψω μπλε και να το ρίξω στην θάλασσα.  

 

pdf compatibility list

Επεξ/σία από ScarletK
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουμε τα εξής ζητήματα:

 

1) Αν ο εκτυπωτής έχει υποστήριξη PCL  ή POSTSCRIPT, τότε πιθανότατα θα δουλέψει, ακόμα και με κάποιον generic driver (π.χ. IBM proprinter κ.λπ).

2) Αν ο εκτυπωτής είναι μόνο GDI, τότε δεν θα παίξει, κατά πάσα πιθανότητα.

 

Στην περίπτωσή σου, πρέπει να ισχύει το 1. Μπορείς να δοκιμάσεις όμως να τον στήσεις σε κάποιο PC, με ό,τι λειτουργικό θέλεις και να κάνεις μία δοκιμή με generic postscript/pcl οδηγούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτες οι jetdirect μας ειχανε σωσει στο παρελθον οπου μετατρεπαμε τα παλια hp μηχανηματα σε δικτυακα.Οι αληθεια ειναι οτι υπηρχανε θεματα συμβατοτητας απο μοντελο σε μοντελο,ομως μαθαμε τι ταιριαζει που και πηγαινε η δουλεια τυφλοσουρτι.

Το προβλημα το μεγαλο που εχεις ,ειναι οτι εχεις xerox μηχανημα και η xerox εχει ιδιοτροπιες διαφορες,θελει να το παιζει γενικως μια κατηγορια μονη της και δεν θελει να παιζει και τα αλλα παιδακια,πραγμα που σημαινει οτι μπορει να εχεις θεμα συμβατοτητας.

Εγω τι θα εκανα στην θεση σου?Θα καλουσα το service της xerox να τους ρωτησω αν μπορει να συνεργαστει ενας τετοιος print server με τον εκτυπωτη μου ή αλλιως,πιο αλλο μοντελο μπορει να συνεργαστει.

Αν θελουν να σε εξυπηρετησουν θα το κανουν,αρκει να πεσεις και σε κανενα παλιο μαστορι το οποιο εχει δουλεψει τετοια μετατροπη γιατι πλεον τα μηχανηματα εφοσον ερχονται με δικτυο αυτοι oι print servers ειναι περιττοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Τώρα με τα πρωτόκολλα που είπες αρχίζει και μπαίνει μια τάξη στην υπόθεση. Βλέπω στην Xerox αυτό drivers και έχει και pcl και postscript versions, οπότε θετικά τα βλέπω τα πράγματα. Παρόλα αυτά όταν πατάω από το προϊόν drivers δεν κάνει list αυτά και με παραξενεύει (μέσω google τα βρήκα), δείχνει μόνο ένα gdi driver που ήταν και αυτό που πέρναγα τόσα χρόνια.

Θα δοκιμάσω να περάσω και κάποιo generic driver που προτείνεις και βλέπουμε.

 

@Roger Θα δοκιμάσω να στείλω κάνα email sto support της Xerox. Αν και καλά κρασιά με τόσο παλιό μηχάνημα. Για leap of faith με βλέπω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...