Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θέλω μία συσκευή να την βάλω στο σπίτι πάνω στο ρούτερ και να είναι μόνιμα ανοιχτή (NAS).

Ο υπολογιστής στο γραφείο θα έχει τα αρχεία τοπικά και θέλω αυτόματα να τα στέλνει στο nas όταν γίνονται αλλαγές (να έχω επιλέξει κάποιους φακέλους όχι τα πάντα)

Ο υπολοιστής στο σπίτι δεν θα έχει τοπικά αρχεία αλλά θα πρέπει να βλέπει και να επξεργάζεται ότι έχει μέσα το nas και κατόπιν το nas όταν ανοίγω τον υπολογιστή στο γραφείο να του στέλνει όσα αρχεία έγιναν αλλαγές.

Με λίγα λόγια θέλω να κάνω συγχρονισμό (αυτόματο) μεταξύ υπολογιστή γραφείου και nas.

Ποιο nas μπορεί να το κάνει αυτό;

Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το BitTorrent Sync για όποιον το ξέρει αλλά δεν θέλω να κάνω πλεον back up σε υπολογιστή στο σπίτι αλλά σε nas ώστε να είναι 24/7.

Δημοσ.

netgear / seagate και αλλοι υποστιρίζουν bittorrent sync, μιας και το έχεις μαθεί, ρίξε μια ματια ποια nas το υποστηρίζουν

Δημοσ.

Καλημερα. Εχεις καποιος να προτεινει απο πειρα ενα "αξιοπιστο" μοντελο σκληρου δισκου WD η Seagate ειτε 1ΤΒ η 2ΤΒ, SATA 7,200rpm? Η χρονολογια κατασκευης δεν με ενδιαφερει. Η χρηση θα ναι για NAS. Χρηματα απο 50-100€/δισκο. Ευχαριστω

Δημοσ.

Καλημερα. Εχεις καποιος να προτεινει απο πειρα ενα "αξιοπιστο" μοντελο σκληρου δισκου WD η Seagate ειτε 1ΤΒ η 2ΤΒ, SATA 7,200rpm? Η χρονολογια κατασκευης δεν με ενδιαφερει. Η χρηση θα ναι για NAS. Χρηματα απο 50-100€/δισκο. Ευχαριστω

Αν είναι για nas θα πάρεις wd Red είναι για χρήση nas έχουν αυξημένη αντοχή

Δημοσ.

Σωστος για τα Red o speedman αν και  Θεωρουνται καλοι για ημερησια χρηση απο 4-8 ωρες . 

για 24/7 θες RED Pro που ειναι καλυτεροι / ακριβοτεροι.

Δημοσ.

Καλησπερα,

Καλα τα NAS αλλα τα φοβαμαι, σε προστατευουν απο αποτυχια δισκου αλλα οχι απο το ιδιο. Δηλαδη αν χαλασει  πρεπει να βρεις ακριβως το ιδιο.

Σπιτι εχω ενα παλιο μηχανημα με 4 δισκους και raid 5 σε linux. Οσο για το συγχρονισμο με ενα script και robocopy κανεις θαυματα.

ΝΚ

Δημοσ.

πρεπει να βαλεις  υποχρεωτικά UPS στο NAS. και μαλιστα παντα on line ups και οχι stand by ή line interactive....

για linux προσωπικα δεν ξερω...

αλλα αν ειναι γνωστης εταιριας(drobo. synology, qnap ,κτλ) μπορεις να κανεις τους δισκους migration και να σωσεις τα data σου.

που βεβαια οι περισσοτερες χρησιμοποιουν μια δικια τους εκδοση linux οποτε και λογικα θα μπορεις να το κανεις και εσυ με λιγο

ψαξιμο

• Like 1
Δημοσ.

πρεπει να βαλεις  υποχρεωτικά UPS στο NAS. και μαλιστα παντα on line ups και οχι stand by ή line interactive....

για linux προσωπικα δεν ξερω...

αλλα αν ειναι γνωστης εταιριας(drobo. synology, qnap ,κτλ) μπορεις να κανεις τους δισκους migration και να σωσεις τα data σου.

που βεβαια οι περισσοτερες χρησιμοποιουν μια δικια τους εκδοση linux οποτε και λογικα θα μπορεις να το κανεις και εσυ με λιγο

ψαξιμο

Migtration σε αλλο NAS? αυτο ειναι κατι αχρηστο και θα σου πω τι εχω παθει. Χαλασε ενα NAS ακρετα παλιο, χωρις να υπαρχει στην αγορα. ο μονος τροπος μετα απο αρκετο ψαξιμο και χρονο να θρεθει μεταχειρισμενο για να κανω τη δουλεια μου. Οι δισκοι σε linux δεν επαιζαν γιατι ο τροπος που γραφει δεν ειναι ιδιος. Αναλαμβανει ο hardware controller τη διαχειρηση των δισκων και οχι το λειτουργικο συστημα.

Νικος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστω πολύ για τις συμβουλές, θα πάω προς red

Τσέκαρε και αυτόν πριν καταλήξεις. Είναι λίγο πιο φθηνός, λίγο πιο αθόρυβος, τρέχει λίγο πιο γρήγορα και έχει ίδια χρόνια εγγύηση και διπλάσιο MTBF διπλάσια load cycles από τον RED. Το μόνο που ίσως υστερεί (χωρίς να είμαι και σίγουρος) είναι η κατανάλωση σε idle, η οποία μάλλον είναι αρκετά μικρή διαφορά. Αλλά δεν ξέρω γενικότερα τι παίζει, προσπαθώ να βγάλω άκρη τις τελευταίες μέρες και εγώ για ποιον να πάρω αλλά δεν φαίνεται να ξέρει και κανείς άλλος.

Επεξ/σία από Luciddream
Δημοσ.

Τσέκαρε και αυτόν πριν καταλήξεις. Είναι λίγο πιο φθηνός, λίγο πιο αθόρυβος, τρέχει λίγο πιο γρήγορα και έχει ίδια χρόνια εγγύηση και διπλάσιο MTBF από τον RED.

Μήπως κάνεις κάποιο λάθος; Μπήκα και στα δυο site των εταιριών και κατέβασα τα datasheet και των δυο δίσκων και έχουν τα ίδια MTBF. 1M

• Like 1
Δημοσ.

Μήπως κάνεις κάποιο λάθος; Μπήκα και στα δυο site των εταιριών και κατέβασα τα datasheet και των δυο δίσκων και έχουν τα ίδια MTBF. 1M

Μάλλον το έχουν ανεβάσει και οι δύο, υποθέτω απλά για λόγους marketing? Το κατέβασα και εγώ και το είδα τώρα. Σε όποιο review και αν κοιτάξεις θα δεις ότι τον RED τον γράφουν 300.000 και τον seagate 600.000... πώς πήγε απο τα 300.000 στα 1Μ... ύποπτο :P

Δημοσ.

Μάλλον το έχουν ανεβάσει και οι δύο, υποθέτω απλά για λόγους marketing? Το κατέβασα και εγώ και το είδα τώρα. Σε όποιο review και αν κοιτάξεις θα δεις ότι τον RED τον γράφουν 300.000 και τον seagate 600.000... πώς πήγε απο τα 300.000 στα 1Μ... ύποπτο :P

Τα 300.000 και τα 600.000 είναι τα start/stop cycle ή μάλον καλύτερα τα load/unload cycles του κάθε δίσκου.Αυτά δεν έχουν σχέση με τα MTBF.

Μάλον αυτά εννούσες.Στον μεν WD RED είναι στα 300Κ και στον Seagate είναι τα διπλάσια δηλαδή 600Κ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...