Dr_Slump Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Είμαι κάτοχος Beelink M808 και μπορώ να πω πως το μηχάνημα είναι άριστο.Όμως θέλω να του βάλω Ubuntu ή Windows 10 και δεν bootάρει από USB, παρά το ότι το επιλέγω ως boot device.Με λίγο ψάξιμο, είδα πως είναι πλέον standard να αγνοείται το boot device λόγω του Secure Boot. Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω επιλογή να το απενεργοποιήσω.Καμια ιδέα;
TheELF Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Πρέπει το usb να είναι φτιαγμένο με uefi για να ξεκινήσει. Τα win 10 τα κατέβασες σαν iso ή σαν αρχεία και απλά τα αντέγραψες; Κατέβασέ το σε iso και κάντο usb με το usb/dvd tool της ίδιας της microsoft. https://www.microsoft.com/en-us/download/windows-usb-dvd-download-tool#installation
Dr_Slump Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Ναι, το έφτιαξα με Rufus αλλά και με το πρόγραμμα της Microsoft, χρησιμοποιώντας πάντα το ISO.Σε όλες τις περιπτώσεις το στικάκι bootάρει σε οποιοδήποτε άλλο σύστημα το δοκίμασα...Απ' ότι βλέπω σε forums, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν χρήστες οικονομικών συστημάτων με Windows 8x. Συνήθως η λύση βρίσκεται σε κρυφό μενού (απενεργοποίηση Secure Boot) στο BIOS αλλά δεν βρίσκω τίποτα για το M808
White_Cat Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα ! Κατ' αρχήν ο χρήστης Dr_Slump μάλλον έχει δίκιο. Τέτοιο μηχάνημα δεν είχα ποτέ, αλλά ψάχνοντας βρήκα μια σελίδα η οποία εξηγεί πώς να εγκαταστήσεις το Ubuntu Linux σε τέτοιο σύστημα. Δε σου λέω να βάλεις Linux σώνει και καλά, αλλά μάλλον το κείμενο που έχει μέσα η σελίδα εξηγεί και γενικότερα πώς να εγκαταστήσεις ένα "ξένο" λειτουργικό σύστημα, εκτός αυτού που επιδιώκει η εταιρεία. Η σελίδα είναι : https://plus.google.com/+IanMORRISON/posts/UNWdwRMqy3j Δεν ξέρω αν βοηθάει, καλή τύχη ! Φιλικά, Ο Άσπρος Γάτος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα