me3ikan Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Γεια σας συμφορουμιτες, Σημερα επιτελους εχω ADSL απο τον ΟΤΕ για το οποιο θα μαθετε σε λιγο τι τραβηξα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθει μεγαλο κειμενο εκνευρισμενου πελατη του ΟΤΕ! Πριν ξεκινησω να πω οτι γενικοτερα θεωρουσα τον ΟΤΕ καλυτερο απο τους εναλλακτικους γιατι εχει καλυτερο δικτυο με καλυτερο ping για games, εχει με διαφορα την ταχυτερη και δωρεαν 24ωρη τεχνικη υποστηριξη (ή ετσι πιστευα!) αλλα και γιατι ως γνωστον προσπαθει (παρανομα) να μειωσει την ποιοτητα υπηρεσιων των εναλλακτικων. Ας ξεκινησουμε λοιπον: Κυριακη 27/9/2015 κανω αιτηση για φοιτητικο ιντερνετ μεσω του ote.gr. Στο τελος, με βαζουν να διαλεξω ποτε θελουν να με καλεσουν για επιβεβαιωση στοιχειων. Βαζω επομενη εργασιμη 10-11. Δευτερα 28/9/2015 περιμενω το τηλεφωνημα τους 10-11 αλλα τιποτα. Τελικα με παιρνουν στις 4 το απογευμα οπου ειμουν στη σχολη μου και φυσικα δε μπορεσα να απαντησω. Τριτη 29/9/2015 σαν λογικος ανθρωπος περιμενω μπας και με καλεσουν αυτη τη φορα στην ωρα τους. Αφου πηγε 8 το βραδυ κανω αιτημα για callback μεσω του ote.gr (γιατι ο πανεξυπνος οτε χρεωνει πανακριβα το 13888 απο την θυγατρικη του COSMOTE! ). Μετα απο κανα 20λεπτο με καλουν και μου λενε να βαλουμε νεα ημερομηνια για να με καλεσουν για την επιβεβαιωση. Πεμπτη 1/10/2015 στις 8 η ωρα αφου εννοειται αυτες τις 2 μερες με γραψαν κανονικα ξανα κανω callback και μετα απο μιση ωρα με παιρνουν. Τους εξηγησα οτι με γραφουν κανονικα και οτι θελω να με καλεσουν αμεσως και μου υποσχεθηκαν να με καλεσουν μεσα σε 10 λεπτα. Μετα απο μιση ωρα οντως καλεσαν και επιβεβαιωσαμε τα στοιχεια και με ενημερωσαν οτι τις επομενες μερες θα με παρουν για να κλεισουμε ραντεβου με τον τεχνικο για να συνδεσει τη γραμμη και αφου γινει αυτο θα μου στειλουν τον εξοπλισμο (router) σε 2 εργασιμες. Παρασκευη 9/10/2015 αφου για 8 μερες δεν επικοινωνησαν ξανα κανω callback και με καλουν μετα απο 10 λεπτα. Τους λεω την ιστορια και μου λενε μισο λεπτακι σας συνδεω με τον αρμοδιο. Και εδω εγινε το καλυτερο! Το σηκωνει ενας ΟΤΕτζης του λεω περιληπτικα τι θελω και με ρωταει: "Απο ποιο καταστημα καλειτε;" Εγω ειμαι σε φαση WTF και του λεω τι εννοειτε απο το κινητο μου σας παιρνω! Ααααα μου λεει μαζι μας επικοινωνουν μονο καταστηματα ΟΤΕ αλλα θα δω τι μπορω να κανω για σας. Αφου με εβαλε πολλες φορες στην αναμονη (συνολικα περιμενα 15+ λεπτα) μου ειπε οτι ο τεχνικος "πρεπει" να με καλεσει. Στην ερωτηση ποτε η απαντηση ηταν "συντομα λογικα". Με αλλα λογια σε μπουγατσατζιδικο να με συνδεανε θα ειχα βγαλει καλυτερη ακρη, τουλαχιστον δε θα ετρωγα το χρονο μου! Ξανακανω αιτημα για callback αλλα αυτη τη φορα εκαναν μιαμιση ωρα να με παρουν! (Μαλλον θα εκαναν brake για φαγητο μιας και ηταν μεσημερι! ). Ξαναλεω την ιστορια και μου απαντησε ενας τυπας οτι θα με συνδεσει αμεσως! Προσεξτε ομως του λεω γιατι πριν με συνδεσατε οπου να'ναι! Μου ειπε ενταξει (με περιεργο υφος μαλιστα!). Αυτη τη φορα το σηκωνει μια αλλη κυρια και αφου για πολλοστη φορα εξηγω τι εχει γινει με βαζει σε αναμονη για 1 λεπτο. Μολις το ξανασηκωσε μου ειπε οτι στοιχεια ειχαν καταχωρηθει λαθος και οτι πρεπει να περιμενω να μιλησει με τον προϊσταμενο. Αφου περιμενα αλλα 10 λεπτα μου ειπε οτι το προβλημα λυθηκε και οτι θα ερθει επιτελους ο τεχνικος. Κανω το σταυρο μου και το κλεινω. Δευτερα 12/10/2015 επικοινωνουν επιτελους μαζι μου και με ενημερωνουν οτι ο τεχνικος μπορει να ερθει την Πεμπτη 15/10/2015. Πεμπτη 15/10/2015 με παιρνει επιτελους τηλεφωνο ο ΟΤΕτζης και με ενημερωνει οτι θα ερθει σε 20 λεπτα. Αφου ηρθε και συνδεσε τη γραμμη μου ειπε οτι εχω μαλλον πολυ καλη γραμμη γιατι στον κατανεμητη επιανα 14 mbps. Μου ειπε επισης οτι αμα πιανω 12 πανω καλα ειμαι. Τελικα εκανε μετρηση και επιανα 11 (25 att) και οταν του ειπα οτι για 25 att τα θεωρω λιγα οπως επισης και η χασουρα 3 mbps απο το ισογειο στον 2ο σε οικοδομη του 2009 μου ειπε το γνωστο τελειο:"Μη μιλατε καθολου κυριε πριν ημουν σε μια οικοδομη που απο 16 επιανε 9 πανω λογω υγρασιας!" Τελος παντων του ειπα (εξαλλου δεν ειναι δικο τους θεμα η καλωδιωση της πολυκατοικιας). Μετα με ρωταει αν πηρα τον εξοπλισμο και του λεω με ενημερωσαν οτι θα τον στειλουν μεσα σε 2 εργασιμες αφου ερθετε. Με διαβεβαιωνει φυσικα οτι δεν πρεπει να ανησυχω και οτι θα το τακτοποιησει. Εγω το θυμα φυσικα τον πιστεψα. Δευτερα 19/10/2015 τους παιρνω απο το σταθερο αυτη τη φορα στο 13888 και τους λεω οτι περιμενω το ρουτερ που δεν ηρθε. Η υπαλληλος σαν να μην εγινε τιποτα μου ειπε οτι την Τεταρτη 21/10/2015 θα βρισκεται στην πορτα μου απο τις 9πμ μεχρι της 1μμ. Δεχθηκα παρολο που ειχα μαθημα και ηθελα να παω γιατι μου ειχαν σπασει τα νευρα! Τεταρτη 21/10/2015 ερχεται το ρουτερ κατα τις 1:30μμ (οχι που δε θα αργουσαν! ). Το ξεπακεταρω και βλεπω Speedport VDSL2 Router. Το ανοιγω και αρχικα εκνευριστικα! "Speedport Entry 2i" Οσοι ειχατε το w724 ξερετε ποσο χαλια ηταν στην αρχη (και ακομη εχει θεματα δλδ). Γ@μωτο λεω παλι τον beta tester της deutsche telekom θα κανω με αυτη την καινουρια παπαρια! Αφου το συνδεσα και πηρε τα username και password συγχρονισε στα 11,5mbps αλλα μου εβγαινε ενα μηνυμα απο τον ΟΤΕ οτι δεν εχω ιντερνετ και μου προτεινε να ελεγξω το site τους. Φυσικα το συγκεκριμενο ρουτερ δεν το ειχε ουτε στα VDSL ουτε στα ADSL routers το site του ΟΤΕ. Το αφησα για 10 λεπτα και ευτυχως πηρε μπροστα. Ευτυχως τα 11,5mbps ειναι σε fastpath και οχι σε interleaved! Περιμενα να πιανω 10 οταν θα ζητσουσα fast. Παρακατω παραθετω εικονα με τα στατιστικα της γραμμης. Πειτε τη γνωμη σας αν θελετε και θαυμαστε το "τρομερο" firmware του νεου Speedport το οποιο μαλιστα δειχνει επιπλεον πληροφοριες σε σχεση με το w724!
Mr_Proper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Εγώ απορώ πως λειτουργούν οι "μεγάλες" επιχειρήσεις στην Ελλάδα... μάλλον με κάποια λογική ανάλγητων και σατραπείας... (ενα αφεντικό πολύ ψιλά να μαστιγώνει όλους τους απο κάτω και αυτοί να προσπαθούν να κάνουν το οτιδήποτε για να φάνε λιγότερα ραπίσματα = να αποφύγουν την δουλειά/ευθύνη ή να συζητείται/συνδεθεί το όνομα τους για υπόθεση πελάτη που είχε/εχει πρόβλημα- ) Γιατι σωστό επιχειρησιακό σχήμα δεν παίζει να έχουν ούτε για πλάκα (καλά τις ταμπέλες στα κεντρικά γραφεία μπορεί να τις έχουν για την ουσία μιλάω)Και γενικά πως υπάρχουν ακόμη... βέβαια απορώ πως υπάρχει γενικά η χώρα μας αλλά οκ μάλλον υπάρχει θεός και γίνονται θαύματα 1
orck Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μπορεις να μας ανεβασεις φωτογραφιες απο το ρουτερ, κυριως η πισω μερια του με ενδιαφερει. Ευχαριστω.
me3ikan Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Ωριστε και φωτογραφιες απο το πατατορουτερ! Εμφανισιακα ειναι οπως το w724 περιπου μονο που ειναι λιγο πιο μικρο Υποστηριζει VoIP με 10! SIP accounts μονο που ο ΟΤΕ φροντισε ωστε να μην το εκμαιταλλευτουμε! 1
orck Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Σε ευχαριστω πολυ για τις φωτογραφιες. Δεν το εχω δει ποτε απο κοντα το συγκεκριμενο, εχω το πρωτο speedport και ειμαι ευχαριστημενος. Δεν εχω το παραμικρο προβλημα, ουτε στο ιντερνετ ουτε στην voip.
me3ikan Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Σε ευχαριστω πολυ για τις φωτογραφιες. Δεν το εχω δει ποτε απο κοντα το συγκεκριμενο, εχω το πρωτο speedport και ειμαι ευχαριστημενος. Δεν εχω το παραμικρο προβλημα, ουτε στο ιντερνετ ουτε στην voip. Τυχερος εισαι εσυ! Στο πατρικο μου 1 μηνα το εχουμε και ειναι χαλι μαυρο. Ολο κολλαει χωρις να χασει το συγχρονισμο τα ethernet πολλες φορες αποσυνδεονται και ξανασυνδεονται και αν χαθει ο συγχρονισμος θελει αρκετη ωρα να ξανα συγχρονισει. Και ολα αυτα σε vdsl 30αρα με margin 31+
giorgoslouk Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Κι εγώ με τα της μέρκελ εκτρώματα έχω δει διάφορα προβλήματα σε πελάτες μου. Βάλε ένα ρούτερ του εμπορίου να κάνεις δουλειά σου.
bill2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2015 Κσι εγω το εχω που εχω οτε αλλα εχω τηλεφωνια μεσω αυτου και vdsl με πορτα στα24.5
johnmegarythmos Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 Δημοσ. 5 Απριλίου 2016 τελικα εχετε βγαλει ακρη αμα το entry 2i πως εαν θα πρεπει να εκπεμπει στα 20 ή στα 40 mhz ? . Aλλαζει κατι; παλι μου εριξε τον συνχρονισμο και ενω του εκανα επενεκκινηση τιποτα.. Υπαρχει τροπος να βαλουμε στο ρουτερ να κανει επανεκκινηση μονο του; για να μην κολλαει; και να χρειαζεται να του κανω εγω επανεκκινηση; Σκεφτομουνα να εβαζα ενα χρονοδιακοπτη στο ρουτερ και να κλεινει τις βραδυνες ωρες για να ξεκουραζεται , εξαλλου δεν το χρησιμοποιω την ημερα , επισης δεν εχω voip τηλεφωνια οποτε δεν εχω θεμα με το τηλεφωνο , ειχα ορισει μεσα στις ρυθμισεις να κλεινει το wifi και να ανοιγει το πρωι μεσα απο τις ρυθμισεις αλλα τελικα αυτο δεν βολευει πρεπει να ξεκουραζεται και να μην ζεσταινεται και αυτο , δεν λεω και το κινητο που ειναι ανοιχτο ολη ημερα δεν το χρησιμοποιυμε συνεχεια ενω το ρουτερ ολη την ημερα ειναι ανοιχτο και ζεσταινεται οποτε ειναι λογικο να κολλαει . Αλλα εχω παρατηρησει οτι το wifi στο λαπτοπ εκει που επιανε 4-5 γραμμες ενδειξη τωρα δειχνει 3 ενω ειμαι στο διπλανο δωματιο . Τι να πω δεν ξερω ...
dbconan Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Ζητα και 6αρι snr να πας στα 14+.... Αν στο κανει ο Τρομερος ΟΤΕ.... Γιατι ειναι μεγαλος κοπος απο οτι ξερεις...θα σου πουνε,σε fast-fast,δεν γινετε...
arma1 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 εγω παντως με το ιδιο ρουτερ ειμαι υπερ ευχαριστημενος 1
Lead Poisoner Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Ζητα και 6αρι snr να πας στα 14+.... Αν στο κανει ο Τρομερος ΟΤΕ.... Γιατι ειναι μεγαλος κοπος απο οτι ξερεις...θα σου πουνε,σε fast-fast,δεν γινετε... ναι αλλα περισσοτερα disconnects..
dbconan Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 Δημοσ. 6 Απριλίου 2016 δεν δινει 6 snr ο οτε Δινουν φιλε μου,αλλα πρεπει να εχεις μπαρμπα μεσα στον ΟΤΕ...αστο... Και υπαρχουν και οι εντολες μεσω telnet,που το κανεις και μονος σου...Αν το μοντεμ παντα σε αφηνει... ναι αλλα περισσοτερα disconnects.. Οχι παντα φιλε μου...αν η γραμμη παει καλα,δεν εχεις κανενα...
morby Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 Δημοσ. 10 Απριλίου 2016 ΟΤΕ τι να πεις;;; Εγώ τον αποφεύγω πάντα, οι εμπειρίες μου είναι από HOL και Wind με την Wind να είναι λίγο καλύτερη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα