Mikeasdf Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Καλησπερα! Σημερα αποφασισα να πειραματιστω λιγο με το οβερκλοκ του επεξεργαστη μου (το συστημα της υπογραφης) για να παρω λιγη περισσοτερη αποδοση.Μετα απο 10 λεπτα στο prime95 μου βγαζει τα εξης Ο επεξεργαστης ειναι στα 4ghz btw και δεν εχω πειραξει καθολου ρευματα. Ο κανονας λεει: αν τρως error/freeze, ανεβαζεις κατα 1 increment το vcore voltage και ξαναδοκιμαζεις.Eλα ομως που δεν εχω ιδεα ποιο ειναι το vcore voltage στη μητρικη μου! Θα αφησω μερικες φωτογραφιες απο το BIOS για να δειτε τις ρυθμισεις μου στα 4 ghz Στην τελευταια φωτογραφια εχω πατησει 1 φορα το + στα voltage για να σας δειξω και τι με μπερδευει.(ενω στο πλαι λεει οτι ανεβαινει κατα 0,00625 οταν το ανεβαζω 1 φορα δειχνει αλλα) Πριν πειτε να ψαξω στο φορουμ, το εχω κανει ηδη και δε βρηκα κατι να με βοηθησει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Το CPU Manual voltage είναι το vcore. Φαντάζομαι θα ήταν στο Auto και μόλις πάτησες το + πήγε στη μικρότερη τιμή (1.1) . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Το CPU Manual voltage είναι το vcore. Φαντάζομαι θα ήταν στο Auto και μόλις πάτησες το + πήγε στη μικρότερη τιμή (1.1) . Ναι στο auto ηταν.Δηλαδη αυτο ειναι η τιμη που θα παει αν το αφησω ετσι και οχι το πόσο θα προστεθει στο ηδη υπαρχον? Επισης το prime ειναι οκ? Ξεχασα να αναφερω οτι στα 4.2 παγωσε το PC μετα απο 5 λεπτα τεστ.Τωρα μεχρι στιγμης που το τρεχω 15 λεπτα δεν εχει βγαλει τιποτα, μονο self-test passed Απο θερμοκρασιες παει μεχρι 36 το package και 52 το cpu (HWMonitor) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Ναι , αυτή είναι σταθερή τιμή. Αν έχει αντί για manual mode , offset , εκεί όντως προστίθεται στο ήδη υπάρχον vcore. To prime θέλει παραπάνω ώρα για να δεις αν είσαι σταθερός , το πόση ακριβώς θέλει βέβαια είναι κάπως υποκειμενικό , καλύτερα να σου πούνε παιδιά που έχουνε AMD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Ναι , αυτή είναι σταθερή τιμή. Αν έχει αντί για manual mode , offset , εκεί όντως προστίθεται στο ήδη υπάρχον vcore. To prime θέλει παραπάνω ώρα για να δεις αν είσαι σταθερός , το πόση ακριβώς θέλει βέβαια είναι κάπως υποκειμενικό , καλύτερα να σου πούνε παιδιά που έχουνε AMD. Αρα να το βαλω στο offset αντι για manual και να προσθετω ετσι? Το prime γυρω στη 1 ωρα και κατι ξερω και γω οτι πρεπει να το χρησιμοποιησεις για να βεβαιωθεις 100%. Απο αλλες ρυθμισεις bios δεν εχω αλλαξει κατι (LLC κλπ) παρα μονο τα spectrum εκανα disable και το energy saving. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Βάλε offset και παρακολούθησε και πόσο vcore θα έχεις μετά την ώρα του stress test κλπ. Το LLC είναι για να μην έχεις μεγάλο vdrop , η πιο αποδοτική ρύθμιση είναι στο very high(75%). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Το vcore ποσο πρεπει να παιζει κατα τη διαρκεια των stress testing και μετα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alldaynews Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 ρίξε μια ματιά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Οκ αρα το NB δε το πειραζω, αρχικα θα ανεβαζω ελαχιστα vcore και βαζω το LLC στο very high οπως ειπε ο Dennisbest. Thank you! Αν σκαλωσω πουθενα θα απαντησω εδω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Εφοσον freezare στα 4.2, εβαλα το vcore στο 1,300000, εκανα restart και το PC δεν εκανε καν ποστ.Αφου το εκλεισα και το ξανανοιξα μου εβγαλε το μηνυμα "Overclocking failed, please enter setup to reconfigure your system", μπηκα και το ξαναβαλα στα 4ghz με στοκ voltage και τωρα και δουλευει οπως πριν, αφου πηγε το σκατο στην καλτσα γιατι νομιζα πως εκαψα κατι Τι φταιει και μου πεταξε αυτο το μηνυμα? Ηταν παρα πολυ το ρευμα η επρεπε να δωσω και στο NB ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dennisbest Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Λίγο ήταν , δες σε stock πόσο vcore δίνει , και βάλε κάτι ίσο ή μεγαλύτερο από αυτό. Στην πρώτη photo βλέπω 1.416 πάντως , αν ήταν στοκ τότε ίσως πρέπει να ξεκινήσεις γύρω στο 1.4 . Βασικά κάνε μια δοκιμή με 1.35 αρχικά. Αν δεν είναι stable πήγαινε 1.4. Αν αυτό είναι stable ξεκίνα να κατεβάζεις με μικρότερα βήματα για να βρεις μέχρι ποια τιμή είναι σταθερό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) 1.35 με κραταει στα 4.2 αλλα για 4.3 εχω βαλει μεχρι 1.42 και freezarei στο 5λεπτο.. Ακομα και με 1.45 freezarei.Παιζει να μην τα σηκωνει η μητρικη μου.Anyway, τον αφηνω 4.2 με 1.35. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου 2015 από Mikeasdf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Τελικα ουτε και με 1.45 δεν κραταει στα 4.2 Παρατηρησα οτι οταν ειναι idle το vcore κυμαινεται εκει που το εχω σεταρει, αλλα οταν ξεκιναει το stress test πεφτει στα ταρταρα. Απο 1.4 π.χ παει στα 1.31-1.32 Εχω δοκιμασει να κλεισω/ανοιξω LLC (δε βρισκω ρυθμισεις για να το βαλω very high) και cpu spectrum κλπ, παντα το ιδιο προβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Γύρνα default και άστο πραγματικά δεν το έχεις..... Τι να το κάνεις το OC; Εδώ 4200 δεν πήγε. Ή κάτσε διάβασε 1-2 οδηγούς καλά ή άστο τζάμπα το παιδεύει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mikeasdf Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Γύρνα default και άστο πραγματικά δεν το έχεις..... Τι να το κάνεις το OC; Εδώ 4200 δεν πήγε. Ή κάτσε διάβασε 1-2 οδηγούς καλά ή άστο τζάμπα το παιδεύει. Εχω διαβασει ο,τι βρισκω μπροστα μου εδω και 3 μερες.Και γι'αυτο ανοιγω τοπικ και ζηταω βοηθεια. Τωρα αν δε το'χεις ουτε εσυ, καλυτερα μη γραφεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα