Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το «Nintendo Entertainment System», γνωστό και ως απλά NES, έκλεισε τα 30 του χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε στην Αμερική, εφόσον η επίσημη κυκλοφορία του ήταν στις 18 Οκτωβρίου του 1985.

Αρχικά, είχε κυκλοφορήσει σε ορισμένα μόνο μέρη της Βόρειας Αμερικής. Πρόκειται για μια κονσόλα που χαρακτήρισε μια ολόκληρη γενιά. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να παίζουν παιχνίδια στο NES.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παιχνίδια που είχαν κυκλοφορήσει στο NES είναι το «Super Mario Bros». Σε μια εποχή που δεν υπήρχε ούτε Virtual Reality ούτε Augmented Reality, το Super Mario Bros προσέφερε ατελείωτες ώρες διασκέδασης, χωρίς να νοιάζεται κανείς για την ποιότητα των γραφικών.

Επιπλέον παραδείγματα ιδιαίτερα δημοφιλών παιχνιδιών του NES είναι το «Double Dragon» και το «Blades of Steel».

Οι κάτοχοι της εν λόγω κονσόλας σίγουρα θα θυμούνται τις άπειρες φορές που είχε χρειαστεί να αφαιρέσουν το cartridge του παιχνιδιού από την κονσόλα, να το φυσήξουν και έπειτα, να το επανατοποθετήσουν στην κονσόλα ώστε να παίξει σωστά. Τότε μπορεί να ήταν ενοχλητικό, σήμερα όμως αποτελεί μια ευχάριστη ανάμνηση εκείνης της εποχής.

Link.png Site: TechCrunch

Επεξ/σία από Perambulator
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Την έχω ακόμη και μάληστα,σάν συλέκτης,3 φορές και το ένα είναι σφραγισμένο στο κουτί...

Άραγε,η Nintendo,θα έχει κρατίσει καμία σφραγισμένη;

• Like 4
Δημοσ.

Στην Ελλάδα άργησε αρκετά να έρθει. Θυμάμαι σαν χτες την γιορτή έναρξης της Nintendo επίσημα στην Ελλάδα, τα Χριστούγεννα του 1991 στο Μινιόν!

• Like 6
Δημοσ.

μετα το atari, αυτες οι παιχνιδομηχανες εμοιαζαν θεικες τοτε.

τωρα ειναι για μουσειο βεβαια,ζητω το PS4 :P

• Like 1
Δημοσ.

Tο εχω απο το 1988 μου το ειχαν φερει απο Γερμανια με πρωτα παιχνιδια duck hunt και gumshoe. Πιο μετα ακολουθησαν τα mario zelda metroid κλπ. Υπαρχει ακομα σε καποιο παταρι με αρκετους τιτλους, μαλιστα ειχα και μια ειδικη θηκη για τα cartridges. Μιλαμε για πολυ σπανια πραγματα πλεον!

Τα Χριστουγεννα του 91 στο Minion ακομα θυμαμαι να παιζουμε με τον αδερφο μου Zelda και Μario και καποια αλλα παιδακια να εχουν μαζευτει και να κοιτανε γτ τα ειχαμε προχωρησει πολυ και ρωταγαν πως το καταφερνουμε. Μαλιστα στο Zelda επαιζε για καποιες ωρες ο αδερφος μου και ειχε προχωρησει σε καποια μπουντρουμια και ειχαμε μαζευτει πληθος απο πισω και κοιταζαμε!

• Like 6
Δημοσ.
μετα το atari, αυτες οι παιχνιδομηχανες εμοιαζαν θεικες τοτε.
τωρα ειναι για μουσειο βεβαια,ζητω το PS4 

Blasphemy!!!
Δεν ειναι για μουσείο ακόμα και τώρα μπορεί να διασκεδάσει κάποιος.
Για μουσείο ειναι το 2600 ή
Ο γιος μου ειναι 3 χρόνων και απλά τρελένεται να με βλέπει να παίζω Mario bros 3 και mega man στο παλιό μου nes.
Στο ps4 δεν μου δίνει καμμία σημασία, ούτε οταν παίζω rayman ή little big planet.
  • Like 4
Δημοσ.

Tο εχω απο το 1988 μου το ειχαν φερει απο Γερμανια με πρωτα παιχνιδια duck hunt και gumshoe. Πιο μετα ακολουθησαν τα mario zelda metroid κλπ. Υπαρχει ακομα σε καποιο παταρι με αρκετους τιτλους, μαλιστα ειχα και μια ειδικη θηκη για τα cartridges. Μιλαμε για πολυ σπανια πραγματα πλεον!

Τα Χριστουγεννα του 91 στο Minion ακομα θυμαμαι να παιζουμε με τον αδερφο μου Zelda και Μario και καποια αλλα παιδακια να εχουν μαζευτει και να κοιτανε γτ τα ειχαμε προχωρησει πολυ και ρωταγαν πως το καταφερνουμε. Μαλιστα στο Zelda επαιζε για καποιες ωρες ο αδερφος μου και ειχε προχωρησει σε καποια μπουντρουμια και ειχαμε μαζευτει πληθος απο πισω και κοιταζαμε!

Πάντα γινόταν αυτό...

Εγώ έπαιζα με τον πατέρα μου DK ή Super Mario Bros και η μάνα μου με την αδερφη μου από πίσω απλά παρακολουθούσαν...

Οι πρώτες ενδείξεις ότι το stream gaming θα μπορούσε να γίνει hype... :P :P

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα τι να γραψεις σε αυτο το topic χωρις να καρφωθεις ηλικιακα...?

Να πουμε πως επισης το παιζαμε και σε 14αρες τηλεορασεις και οτι μαζευοτανε η μιση γειτονια στο σπιτι μονο και μονο για να βλεπουν τους αλλους να παιζουν?

• Like 7
Δημοσ.

Τωρα τι να γραψεις σε αυτο το topic χωρις να καρφωθεις ηλικιακα...?

Να πουμε πως επισης το παιζαμε και σε 14αρες τηλεορασεις και οτι μαζευοτανε η μιση γειτονια στο σπιτι μονο και μονο για να βλεπουν τους αλλους να παιζουν?

• Like 3
Δημοσ.

Το 89 μου το χαν στείλει από Αμερική αλλά...δεν έπαιζε στις pal τηλεοράσεις... Δράματα ...ο ηλεκτρονικός της γειτονιας το έφτιαξε αλλά ασπρόμαυρο... Τα πρώτα χριστούγεννα ζήτησα από τον θείο ποδοσφερακι και μου έστειλε ice hockey...pack ξε pack τα κάρφωνα τα γκολακια...

Τρέλα χρόνια

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...