Coornio Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Διόρθωση: μειώθηκαν οι πωλήσεις των ΈΤΟΙΜΩΝ υπολογιστών/λάπτοπ. Δεν υπάρχει ίχνος δεδομένων σχετικά με τα επίπεδα πωλήσεων ΕΞΑΡΤΗΜΆΤΩΝ υπολογιστών..
tsalin Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Αυτές οι έρευνες καταδεικνύουν την τάση. Η περίληψη τους που δημοσιεύεται και αναδημοσιεύεται από τα media είναι το 1/100 της έρευνας που πωλείται -δεν είναι free και on line για τον καθένα- και πληρώνεται αδρά απο τους ενδιαφερόμενους. Στην ίδια έρευνα υπάρχουν όλα, από τα custom build μέχρι τις μεταβολές από pc σε tablet αναλυτικά ανά μοντέλο, ανά κατηγορία κλπ κλπ. Τα στοιχεία έρχονται από τους εισαγωγείς, από τις εταιρίες παραγωγής αλλά και από ανεξάρτητες μετρήσεις. Οπότε αυτό που διαβάζουμε είναι τσάμπα αναπαραγωγή της περίληψης ή του δελτίου τύπου της IDC. Χρήσιμο είναι να θυμηθούμε -για τους κάγκουρες με τις customιές- ότι την εποχή του ξεκινήματος της αγοράς -εκεί στα μέσα των 90s- όλοι τα pc ήταν custom made & τα έφτιαχε ο μαστο μήτσος στην Στουρνάρη παρέα με τον Πλαίσιο και την Cosmodata. Όταν μπήκαν οι ηλεκτρικάδες στο κόλπο (Kotsovolos και μετά Media Markts κάπου μέσα του 2000) τότε εμφανίστηκαν αυτά που στον υπόλοιπο πολυτισμένο κόσμο ήταν mainstream, τα branded pcs. Εννοείται φυσικά ότι branded με Mitsos-pc στα ίδια Specs δεν είχαν καμία σχέση... διότι ο Mitsos πάντα είχε καλύτερη Και βαθύτερη γνώση για την απαγωγή της θερμότητας βάζοντας 42 ψύκτρες σε σχέση με τον άσχετο μηχανικό της HP που απάγει μόνο με ψύκτρα άνευ ανεμιστήρα... Τέλος πάντων, και κάπως έτσι ήρθαμε στην εποχή της 2ης κρίσης και των capital controls, όπου η κουτσή Μαρία για να μην της κουρέψουν τα 2000€ που είχε στην τράπεζα, τα επένδυσε σε iPhone και iPad, Samsung S52... Βέβαια οι επιχειρήσεις -που για τον φίλο που απορεί ποιός αγοράζει έτοιμα pcs- δυστυχώς δεν εκτιμάνε τον Mitsos-pc, αλλά προτιμούν την εγγύηση της κάθε Dell και που είναι αυτοί που κρατάνε την αγορά, προφανώς σκέφτηκαν ότι μάλλον δεν είναι καλή εποχή για επενδύσεις και είπαν να περιμένουν...Α, και τα εξαρτήματα των υπολογιστών είναι ελάχιστη αγορά σε σχέση με τα pc... Επίσης πρέπει να σημειώσουμε την έλευση των Win10 που επίσης παίζουν ρόλο για έναν κόσμο που περιμένει να αγοράσει laptop με Brand new λογισμικό και βέβαια την ανακατωσούρα με τα διάφορα προϊόντα που υπερκαλύπτουν το ένα το άλλο... 1
Conan2046 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Εγώ πάλι απορώ ποιος αγοράζει ακόμα έτοιμους υπολογιστές φτιαγμένους απο τα παραπάνω επώνημα brand names. Αν δεν παίζεις παιχνίδια και δεν δουλεύεις επαγγελματικές βαρειές εφαρμογές δεν έχεις κανένα λόγο να τον χτίσεις μόνος σου και δεν συμφέρει και οικονομικά. Διαλέγεις έναν οικονομικό υπολογιστή μιας εταιρείας, γλυτώνεις και τα χρήματα του λογισμικού και το πολύ πολύ να βάλεις και έξτρα ραμ. Εγώ στο γραφείο μου ας πούμε είχα πάρει με 240 ευρώ τον υπολογιστή (το κουτί μόνο εννοώ) και είναι υπεραρκετός, 4 gb ραμ μόνο του πρόσθεσα, αν τον έχτιζα μόνο τα windows θα μου κόστιζαν 100 ευρώ πάνω κάτω.
WorldOfGlass Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Οταν μπορεις να κανεις σχεδον τα παντα με ενα ταμπλετ και ενα κινητο τι να το κανεις το PC. Προσωπικα μονο για καμια εργασια το χρησιμοποιω.
tsalin Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Οταν μπορεις να κανεις σχεδον τα παντα με ενα ταμπλετ και ενα κινητο τι να το κανεις το PC. Προσωπικα μονο για καμια εργασια το χρησιμοποιω. Τι εννοείς μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα?? Αν τα πάντα του κόσμου σου είναι ο φοιτητικός φραπές, το facebook, άντε κανένα twitter και μία στις δύο ημέρες να διαβάζεις (όχι να στέλνεις) κανένα email τότε Οκ. Αν πάλι πρέπει να ανοίξεις -όχι απαραίτητα να επεξεργαστείς- κανένα ecxelόφυλλο, να σκεφτείς, να επεξεργαστείς και να στείλεις ένα μίνιμουμ από 10emails την ημέρα τότε το 5.5'' κινητό σου ή το android τάμπλετ σου δεν κάνουν... Προφανώς για οτιδήποτε παραπάνω -όπως κανονική καθημερινή εργασία με προγράμματα καθημερινότητας -όπως κάθε είδους σουίτα γραφείου, ERP/CRM/ΒΙ, βάσεις δεδομένων, στατιστικά πακέτα αλλά και κάθε εργασία που απαιτεί στοιχειώδη επεξεργασία περιεχομένου (από word έως photoshop, και από BI έως τιμολόγια) το pc -σε οποιαδήποτε μορφή του- είναι μονόδρομος (ευτυχώς...)! ...αφού έμαθες πώς γυρίζει ο κανονικός κόσμος μπορείς να ξαναγυρίσεις στον δικό σου... 2
WorldOfGlass Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Τι εννοείς μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα?? Αν τα πάντα του κόσμου σου είναι ο φοιτητικός φραπές, το facebook, άντε κανένα twitter και μία στις δύο ημέρες να διαβάζεις (όχι να στέλνεις) κανένα email τότε Οκ. Αν πάλι πρέπει να ανοίξεις -όχι απαραίτητα να επεξεργαστείς- κανένα ecxelόφυλλο, να σκεφτείς, να επεξεργαστείς και να στείλεις ένα μίνιμουμ από 10emails την ημέρα τότε το 5.5'' κινητό σου ή το android τάμπλετ σου δεν κάνουν... Προφανώς για οτιδήποτε παραπάνω -όπως κανονική καθημερινή εργασία με προγράμματα καθημερινότητας -όπως κάθε είδους σουίτα γραφείου, ERP/CRM/ΒΙ, βάσεις δεδομένων, στατιστικά πακέτα αλλά και κάθε εργασία που απαιτεί στοιχειώδη επεξεργασία περιεχομένου (από word έως photoshop, και από BI έως τιμολόγια) το pc -σε οποιαδήποτε μορφή του- είναι μονόδρομος (ευτυχώς...)! ...αφού έμαθες πώς γυρίζει ο κανονικός κόσμος μπορείς να ξαναγυρίσεις στον δικό σου... Στον δικό μου κόσμο τα κάνω όλα αυτά με το windows tablet μου. Απ' οτι κατάλαβα στον δικό σου tablet= μονο android με smartphone os. Αλλά εντάξει από το ολο style της απάντησης σου για 15 χρονος έφηβος μου κάνεις. Φοιτητικό φραπέ θα μάθεις να κάνεις σε λίγα χρόνια.
tsalin Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Στον δικό μου κόσμο τα κάνω όλα αυτά με το windows tablet μου. Απ' οτι κατάλαβα στον δικό σου tablet= μονο android με smartphone os. Αλλά εντάξει από το ολο style της απάντησης σου για 15 χρονος έφηβος μου κάνεις. Φοιτητικό φραπέ θα μάθεις να κάνεις σε λίγα χρόνια. Αγαπητέ στον δικό μου κόσμο πρέπει να διαβάζω και να απαντάω σε όχι λιγότερα από μια 50άδα emails την ημέρα, να είμαι στο δρόμο, -αεροδρόμια, ξενοδοχεία, αεροπλάνα και αυτοκίνητα- στο 50% του εργασιακού μου μήνα και να αναγκάζομαι να ξεπερνάω κάποιους μήνες το επαγγελματικό red πρόγραμμα της Vodafone που έχω. Αν υπάρχει κάτι που θα άλλαζε το 7κιλο σακίδιο μου χωρίς να μειώσει σε τίποτα την παραγωγικότητα μου θα το είχα κάνει προ πολλού... ΟΜΩΣ... οτιδήποτε κάτω από 13'' με φυσικό πληκτρολόγιο μου είναι απολύτως άβολο για σοβαρή καθημερινή χρήση. Προφανώς δεν συζητάμε για χρήση μόνο με αφής. Επίσης για να τελειώνει το παραμυθάκι των tablets, η ισχύς που έχεις στα χέρια σου είναι σαφώς πολύ λιγότερη από ένα κοινό laptop. Μία καλή λύση θα μπορούσε ίσως να ήταν ένα air αλλά μια σειρά άλλα μειονεκτήματα καθιστούν ανέφικτο το πείραμα. Ίσως με το νέο surface θα μπορούσε να γίνει... αλλά αν είναι να ξοδέψεις 2 φορές τα χρήματα του laptop τότε η συζήτηση είναι θεωρητική και "να 'χαμε να λέγαμε".... Τέλος, έχω δοκιμάσει αρκετές λύσεις, η καλύτερη έως σήμερα (βάρος, χρήση σε δύσκολους χώρους, value for money) ήταν ο συνδυασμός ενός 13''-14'' laptop με ένα αξιοπρεπές smartphone... 1
d4mage Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 πηγες και πηρες dual core Κινητο 700ε (εστω και με δοσεις?) Σαφώς και το σχόλιο ήταν ειρωνικό. Μπα, βολεύομαι και με galaxy s3 + σπασμένη οθόνη. Δε βαριέσαι για κάνα δυο τηλέφωνα την ημέρα και καμιά 20αριά μηνύματα μαζί με σερφάρισμα... ΚΑΡΑμπόμπα είναι το κινητό μου!
blackhill66 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 εγω ειχα βρει εναν πριν χρονια διπλα σεναν σκουπιδοτενεκε (τον ειχε αφησει καποιος εκει,τον πεταξε δλδ ,)τον πηρα ηταν τελειος ειχε πσασει μονο ενα βιδακι απο τα 4 του ανεμιστηρα του επεξεργαστη του εβαλα ενα λαστιχακι και εδω και 6 χρονια παει σφαιρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα