Hal9000 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Πτωτική πορεία σημείωσαν οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών στη χώρα μας το τρίτο τρίμηνο του έτους σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, μια μείωση η οποία ποσοστιαία είναι αρκετά μεγάλη αφού αγγίζει το 50% σε σχέση με πέρσι. Ο σημαντικότερος λόγος για την τεράστια πτώση είναι όπως φαίνεται οι κεφαλαιακοί περιορισμοί λόγων capital controls, κάτι που οδήγησε την ελληνική αγορά σε «ιστορικά χαμηλά επίπεδα». Εξίσου πτωτική πορεία σημείωσαν οι πωλήσεις υπολογιστών και στην υπόλοιπη Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική αν και σε περιορισμένο βαθμό, αφού σύμφωνα με την IDC η πτώση των πωλήσεων έφτασε το 23% κατά μέσο όρο. Συνολικά 18.4 εκ. συσκευές διατέθηκαν την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου 2015 έναντι 23.8 εκ. ηλεκτρονικών υπολογιστών το ίδιο διάστημα της περσινής χρονιάς, με τις διακυμάνσεις στις συναλλαγματικές ισοτιμίες να παίζουν και αυτές το ρόλο τους για το μεγάλο ποσοστό μείωσης, σε συνδυασμό με την πολιτική αστάθεια στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Στη «γειτονιά» μας, πτώση 21.2% παρουσίασε η Γαλλία και 23.3% η Γερμανία ενώ πιο συγκρατημένη ήταν η μείωση πωλήσεων υπολογιστών στη Μεγάλη Βρετανία στο 11.15% και ακόμα καλύτερα τα πράγματα στην Ισπανία που περιόρισε τις απώλειες στο 3.3% Στις εταιρείες που ξεχωρίζουν στο συγκεκριμένο χώρο, με τις περισσότερες πωλήσεις, βλέπουμε την Hewlett Packard στην κορυφή με μερίδιο 23.7%, αλλά και πωλήσεις μειωμένες κατά 17.1%.Με πτώση στις πωλήσεις κατά 20%, ακολουθεί η Lenovo, διατηρώντας πάντα υψηλό μερίδιο στην αγορά με 20%. Στην τρίτη θέση βλέπουμε την Dell με μερίδιο 10.1%, στη συνέχεια την Acer με 9.6% και την ASUS με 8.2%. Site: Sepe
Δημοφιλής ανάρτηση sepsekasan Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Πηραν iphone και δεν εμεινε σαλιο 38
βασίλης33 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 εντύπωση μου κάνει.... άν σκεφτεί κανείς οτι κάθε μέρα εδώ μέσα κάποιος ζητάει βοήθεια για pc build των 1000+ ευρώ έν μέσο capitals.... κατι δεν πάει καλά... 5
Mr_Proper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 εντύπωση μου κάνει.... άν σκεφτεί κανείς οτι κάθε μέρα εδώ μέσα κάποιος ζητάει βοήθεια για pc build των 1000+ ευρώ έν μέσο capitals.... κατι δεν πάει καλά... Όλοι έχουν δικαίωμα στα όνειρα, εξάλλου ποιοι απο εμάς δεν χτίσαμε ποτε στην άμμο παλάτι; 21
petaw-se-oneiro Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 εντύπωση μου κάνει.... άν σκεφτεί κανείς οτι κάθε μέρα εδώ μέσα κάποιος ζητάει βοήθεια για pc build των 1000+ ευρώ έν μέσο capitals.... κατι δεν πάει καλά... Νομίζω πως το άρθρο μιλάει για έτοιμους υπολογιστές. Αν χτίσει κάποιος υπολογιστή με coolermaster κουτί, intel επεξεργαστή κλπ δεν εντάσσεται ούτε στην dell, ούτε στην Lenovo ούτε πουθενά.. 7
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 εντύπωση μου κάνει.... άν σκεφτεί κανείς οτι κάθε μέρα εδώ μέσα κάποιος ζητάει βοήθεια για pc build των 1000+ ευρώ έν μέσο capitals.... κατι δεν πάει καλά... Σιγά το στατιστικό δείγμα... 16
coffeex Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Καλά τι είναι οι υπολογιστές;; στραγάλια για να τους αλλάζουμε κάθε χρόνο; 8
Mr_Proper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Νομίζω πως το άρθρο μιλάει για έτοιμους υπολογιστές. Αν χτίσει κάποιος υπολογιστή με coolermaster κουτί, intel επεξεργαστή κλπ δεν εντάσσεται ούτε στην dell, ούτε στην Lenovo ούτε πουθενά.. Νομίζω ότι υπάγονται στο "άλλοι" σίγουρα εκει μέσα είναι υπολογιστές που συναρμολογεί το μαγαζί της γειτονιάς (ή πχ το e-shop κτλ) με το hardware που διάλεξες αν παρατηρήσεις το "άλλοι" είναι και ο μεγαλύτερος αριθμός πωλήσεων πράγμα που βγάζει νόημα μόνο αν υπάγονται και τα custom builds μέσα.
Dimitris159 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Ποια capital control ρε παιδιά, αφού μέσω τράπεζας μπορείς μια χαρά να πληρώσεις, το θέμα είναι οτι δεν υπάρχουν λεφτά. 7
Mr_Proper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Καλά τι είναι οι υπολογιστές;; στραγάλια για να τους αλλάζουμε κάθε χρόνο; μα δεν αγοράσαμε όλοι την ίδια μέρα υπολογιστή για να έχει νόημα αυτό που λες είναι πόσες γενιές ανθρώπων στην Ελλάδα εν ζωή αυτή την στιγμή και η κάθε γενιά ακόμη δεν παίρνει pc την ίδια χρονική στιγμή πχ απο την γενιά του 1988 άλλος πήρε το πρώτο του PC στα 16 άλλος στα 5 άλλος στα 25 κτλ και απο εκει και πέρα δεν αναβαθμίζουν όλοι πάλι προγραμματισμένα την ίδια στιγμή άλλος αναβαθμίζει κάθε χρόνο άλλος κάθε 2 άλλος κάθε 4... άλλοι πότε μέσα σε ένα εξάμηνο πότε σε 2 χρόνια ανάλογα με την τεχνολογική και οικονομική τους κατάσταση... όλο αυτό το σύστημα ανθρώπων έχει σαν αποτέλεσμα να εμφανίζει κάθε χρόνο κίνηση στις πωλήσεις υπολογιστών. κίνηση η οποία φέτος (κατά το άρθρο) φαίνεται μειωμένη. 1
Bender83 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Ας περιμενουν αυτοι με την τελευταια πατατα που εβγαλε η Ιντελ και την δωρεαν αναβαθμιση να ανεβει η αγορα. Για τις οικονομικες συνθηκες που παγκοσμια πανε απο το κακο στο χειροτερο δεν λεω τπτ
SPANK Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Εγώ πάλι απορώ ποιος αγοράζει ακόμα έτοιμους υπολογιστές φτιαγμένους απο τα παραπάνω επώνημα brand names. Αν ετσι υπολογίζεται η πτώση ή άνοδος πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα τοτε οκ αλλα μονο για τα έτοιμα brand names 4
markos9 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Ποια capital control ρε παιδιά, αφού μέσω τράπεζας μπορείς μια χαρά να πληρώσεις, το θέμα είναι οτι δεν υπάρχουν λεφτά. πεστα γιατί μερικοί νομίζουν ότι αυτό δεν υπάρχει και ότι το βγάζουμε από το μυαλό μας! 3
Mr_Proper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Εγώ πάλι απορώ ποιος αγοράζει ακόμα έτοιμους υπολογιστές φτιαγμένους απο τα παραπάνω επώνημα brand names. Αν ετσι υπολογίζεται η πτώση ή άνοδος πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Ελλάδα τοτε οκ αλλα μονο για τα έτοιμα brand names Όπως είπα και πιο πάνω είμαι σχεδόν βέβαιος ότι στο "άλλοι" υπάγονται τα custom builds που διαλέγουν οι πελάτες τα κομμάτια και το μαγαζί τους στέλνει την παραγγελία. Τώρα αυτοί που αγοράζουν έτοιμα pc απο μάρκες είναι καταρχήν η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που αγοράζουν laptop απο εκει και πέρα εταιρίες όπως λογιστικά γραφεία, δημόσιο κτλ κατα πάσα πιθανότητα να πάρουν απο μάρκα για την εγγύηση και το service καθώς και το customer support και την σταθερότητα (γιατι υποτίθεται όλο το software και οι drivers είναι επιλεγμένα και δοκιμασμένα για σταθερότητα και συμβατότητα με το hardware) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα