jimisvog Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα σας, Σκέφτηκα για τις εργασίες της σχολής αλλά και για προσωπική ενασχόληση να ξεκινήσω να μάθω λίγο LaTeX. Τι θα προτείνατε για editor; Τι σας βολεύει και γιατί; Ευχαριστώ εκ των προτέρων 1
gon1332 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Εγώ προς το παρόν δουλεύω σε overleaf. Είναι όλα έτοιμα για μένα. Παρόμοιο είναι και το sharelatex. Είναι online πλατφόρμες. Για πιο μετά, όταν έχω λίγο χρόνο δηλαδή, βρήκα κάποια υποσχόμενα plugins για vim. Δες πρώτη απάντηση για Latex-box.
groot Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Για MAC OS έχω να προτείνω το TeXShop. Minimal interface και με έχει βολέψει. Βέβαια, δεν έχει τα καλά άλλων, π.χ. autocomplete, αλλά το προτιμώ γιατί τα άλλα έχουν χάλια αισθητική!
Luciddream Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Εμένα με βόλεψε το Texmaker. Απλά σιγουρέψου να ενεργοποιήσεις το automatic save κάθε 10 λεπτά π.χ για να μην χάσεις 4 ώρες δουλειάς όταν κολήσει (true story, το έπαθα). 2
gon1332 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Κι εγώ είχα δουλέψει τον Texmaker. Από ό,τι άλλο υπήρχε μου είχε φανεί το καλύτερο (μπορεί να μην έψαξα και καλά). Δε ξέρω όμως. Δεν έχω βρει τον latex ultimate editor που να τον χρησιμοποιούν και όλοι να λένε "ΝΑ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ!".
Dracon.74 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Εγώ προς το παρόν δουλεύω σε overleaf. Είναι όλα έτοιμα για μένα. Παρόμοιο είναι και το sharelatex. Είναι online πλατφόρμες. Για πιο μετά, όταν έχω λίγο χρόνο δηλαδή, βρήκα κάποια υποσχόμενα plugins για vim. Δες πρώτη απάντηση για Latex-box. Να σε ρωτήσω... Σε αυτά τα δύο, υπάρχουν όλα τα πακέτα που μπορεί να χρειαστεί κάποιος;
Xero1991 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Εγώ προτιμώ TexStudio από tex maker σε Windows πάντως.
gon1332 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Στο overleaf που δουλεύω, μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο περιορισμό στα πακέτα. Ό,τι θέλω να βάλω το δέχεται. Παρόμοια και για το sharelatex που δοούλεψαν φίλοι μου.
jimisvog Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Στο overleaf που δουλεύω, μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο περιορισμό στα πακέτα. Ό,τι θέλω να βάλω το δέχεται. Παρόμοια και για το sharelatex που δοούλεψαν φίλοι μου. Στο Overleaf έχεις την Free έκδοση; Σε καλύπτει πλήρως και μπορείς να κάνεις save την πρόοδο ή πρεπει να γίνει one-shot το πράγμα; Σε ρωτάω γιατι προσπαθώ να μπώ τωρα και μάλλον εχει πέσει η σελίδα. Γινεται συχνά αυτο;
gon1332 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Στο Overleaf έχεις την Free έκδοση; Σε καλύπτει πλήρως και μπορείς να κάνεις save την πρόοδο ή πρεπει να γίνει one-shot το πράγμα; Σε ρωτάω γιατι προσπαθώ να μπώ τωρα και μάλλον εχει πέσει η σελίδα. Γινεται συχνά αυτο; Έχω τη free έκδοση. Δε χρειάζομαι παραπάνω. Saves κάνει πάντα. Όταν λές την πρόοδο εννοείς σε κάποιο repo ας πούμε; Έχει αυτή τη δυνατότητα αν δεν απατώμαι αλλά δε θυμάμαι αν είναι στη free έκδοση. Πάντως, τώρα δούλευα. Έπεσε όντως η σελίδα. Πρώτη φορά συνέβει αυτό τόσο καιρό που το χρησιμοποιώ. Τι του έκανες; 1
gon1332 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Τώρα που το είδα, μπορείς αν θες να κρατήσεις versions. Απλά βάζεις ένα label και αυτό ήταν. 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Από εμένα αυτά που χρησιμοποιώ χρόνια είναι Texshop σε Mac OS X και Texworks σε Linux. Το TexMaker είναι πολύ bloated για τα γούστα μου και από Windows απέχω.
Luciddream Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Κι εγώ είχα δουλέψει τον Texmaker. Από ό,τι άλλο υπήρχε μου είχε φανεί το καλύτερο (μπορεί να μην έψαξα και καλά). Δε ξέρω όμως. Δεν έχω βρει τον latex ultimate editor που να τον χρησιμοποιούν και όλοι να λένε "ΝΑ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ!". Γιαυτό δεν είπα ότι είναι ο καλύτερος. Απλά με δυσκόλεψε λιγότερο απο ότι οι άλλοι. Επίσης έχει το πλεονέκτημα που γράφω παρακάτω. Εγώ προτιμώ TexStudio από tex maker σε Windows πάντως. Επίσης σημαντικό ότι ήθελα να δουλεύω παράλληλα σε windows και linux (Είναι ένα κριτήριο που για μένα παίζει ρόλο σε όλα τα προγράμματα, π.χ qmmp για μουσική, qbittorrent για torrents, κτλπ) Το TexMaker είναι πολύ bloated για τα γούστα μου και από Windows απέχω. bloated απο ποιά άποψη? Εγώ το θυμάμαι πολύ light γενικά. (Έχω αρκετούς μήνες να γράψω κάτι)
pmav99 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2015 Τουλάχιστον, μέχρι πριν κανένα χρόνο, τo πιο ολοκληρωμένο IDE ανεξαρτήτως λειτουργικού ήταν το Kile. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι στο μεταξύ. Προσωπικά πλέον που οι ανάγκες μου είναι μικρές (δεν έχω βιβλιογραφία κτλ) χρησιμοποιώ σκέτο vim χωρίς plugins. Αλλά και μεγάλες να ήταν, παίζει πάλι με σκέτο vim να την έβγαζα. LaTeX + Vim + Git = WIN ΥΓ. Καλά λόγια μου έχουν πει και για building με Scons ΥΓ2. όσοι τρέχετε σε *nix, αυτό είναι χρήσιμο alias alias rmtex="find . -type f \( -name '*.aux' -o -name '*.glo' -o -name '*.idx' -o -name '*.log' -o -name '*.toc' -o -name '*.ist' -o -name '*.acn' -o -name '*.acr' -o -name '*.alg' -o -name '*.bbl' -o -name '*.blg' -o -name '*.dvi' -o -name '*.glg' -o -name '*.gls' -o -name '*.ilg' -o -name '*.ind' -o -name '*.lof' -o -name '*.lot' -o -name '*.maf' -o -name '*.mtc' -o -name '*.thm' -o -name '*.nav' -o -name '*.snm' -o -name '*.out' -o -name '*.synctex.gz' -o -name '*.mtc1' -name '*.bcf' -name '*.fls' -name '*.run.xml' \) -delete" 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα