Προς το περιεχόμενο

Ubuntu/Δεν αναγνωρίζει τους ελληνικούς υπότιτλους


maou28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,,όπως γράφω και στον τίτλο,,,κατεβάζω κάποιο αρχείο srt με ελληνικούς υπότιτλους,,αλλά δεν αναγνωρίζει την ελληνικά,,όπως και στο Popcorntime (ενώ πρώτα τους αναγνώριζε),,τι να κάνω για να τους αναγνωρίζει;Είχα δώσει την ακόλουθη εντολή,,dconf write /org/gnome/gedit/preferences/encodings/auto-detected "['UTF-8', 'CURRENT', 'WINDOWS-1253', 'ISO-8859-15', 'UTF-16']",,,που μ είχε πει κάποιος να το κάνω και έγινε μετά τους αναγνώριζε,,αλλά τώρα πάλι δεν τους αναγνωρίζει,,γιατί έγινε αυτό; Τι πρέπει να κάνω;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

nautilus script.... (https://help.ubuntu.com/community/NautilusScriptsHowto

 

Instractions:

 

cd ~/.local/share/nautilus/scripts/

chmod +x SRT2UTF8

 

SRT2UTF8 (File with the below)

 

!/bin/bash

FROM_ENC="iso-8859-7"
TO_ENC="utf-8"

for i in "$@" ; do
iconv -f ${FROM_ENC} -t ${TO_ENC} "${i}" > "${i}.utf8"
mv "${i}.utf8" "${i}"
done

 

 

 

μετα δεξι κλικ στο αρχειο με τους υποτιτλους και επιλογη SRT2UTF8 και η μετατροπη εγινε.... 

 

βαλε και VLC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που λες στην αρχη ειναι για να σου ανοιξει το gedit (ο text editor που ερχεται με το gnome/unity) με ενα συγκεκριμενο encoding. Οχι εναν υποτιτλο, ενα αρχειο κειμενου γενικα.

Το σκριπτ που προτεινει ο nikkpap ειναι για να μετατρεπει ενα υπαρχον αρχειο απο iso-8859-7 (η ελληνικη iso κωδικοποιηση) σε utf8. Και αυτο ισχυει για ολα τα αρχεια, οχι μονο για υποτιτλους.

 

Το popcorntime ειναι κατι που δεν περιλαμβανεται στις παραπανω. Κατεβαζει τον υποτιτλο απο καπου και τον παιζει στον player του χωρις να του κανει καποια μετατροπη, οποτε δεν εχει νοημα κανενα απο τα παραπανω. Μπορεις ομως να κανεις το popcorntime να παιζει την ταινια (και τους υποτιτλους) με καποιον εξωτερικο player, και ο player να κανει την μετατροπη μονος του. Πχ να παιζει σε smplayer και ο smplayer να τους μετατρεπει αυτοματα σε utf8 ή iso-8859-7 (εικονα).

post-124002-0-78924900-1445366526_thumb.png

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το δοκίμασα αυτό με το smplayer και όντως λειτουργεί,,,αλλά τελικά ο λόγος που δεν εμφάνιζε σώστα τους ελληνικους υπότιλους ήταν επειδή στις ρυθμίσεις του Popcorntime στην επιλογή Subtitles ήταν επιλεγμένο το Disable εκεί που λέει Default Subtitle,,δεν το είχα ήδη,,βασικλα δεν το είχα ψάξει ποτέ το πρόγραμμα για αυτές τις ρυθμίσεις γιατί συνήθως μου τους εμφάνιζε χωρίς να επίλεξω αυτή την επιλογή,,και οι οδηγίες που μου δώσατε ήταν πολύ χρήσιμες,,σας ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια σας και τον χρόνο σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...