xaerialtwistx Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Παίζω MGS απο το 1998. Είναι με διαφορά, το πιο υπέροχο franchise που έχει υπάρξει σε κονσόλα. Ξεπερνάει το παιχνίδι και εντάσεται σε κατι μεταξυ playable ταινίας. σαν ενας απο τους παλαιοτερους παικτες της σειρας, πρεπει να πω πως μονο το mgs του psone μου αρεσε το οποιο ειχα κυριολεκτικα λιωσει.. (τερματισμος σε 80 λεπτα στο hard (και τα 2 cd) με 2 συνολικα save (τα υποχρεωτικα δηλαδη!)). τα 8bitα ηταν κυριολεκτικα αθλια με ολη την σημασια της λεξης (απλα πρωτοποριακα λογο stealth το οποιο παραηταν αυστηρο σε φαση που το παιχνιδι καταντουσε εντελως unplayable, χωρια που δεν ηξερες τι σε περιμενει στην αλλη οθονη ή μεσα στα φορτηγα και το επαιζες κορωνα γραμματα, να μπω ή να μην μπω, να πάω στην αλλη οθονη απο πάνω ή απο κάτω;.). το 2 το ξαναεπαιξα περυσι και το εκανα platinum παρολο που θεωρω τις τοποθεσιες του χαλια (ενα plant και ενα tanker, μηδεν ποικιλια). το οτι σε παει συνεχως μπρος πισω ειναι παρα πολυ κουραστικο και η τελικη μαχη με τα 20 metal gear ray (στο δυσκολο) ειναι απο τις χειροτερες αγγαριες που εχω 'αναγκαστει' να κανω σε βιντεοπαιχνιδι. το 3 επισης παιζει με την πρωτοπορια αλλα μηδεν ποικιλια.. και τα βατραχακια που επρεπε να βρεις εντελως εκτος κλιματος. γενικα θεωρω πως ειναι απο τις πιο υπερεκτιμημενες σειρες με μοναδικο ατου το story (που το 95% των gamers μαλλον δεν εχουν καταλαβει τιποτα και δεν τους αδικω με το μπαχαλο που εχει κανει ο Kojima) και τις πολλες κρυμμενες λεπτομερειες και easter eggs. το καλυτερο stealth για εμενα ηταν το Tenchu επι εποχες psone, παρα τα απειρα ελαττωματα του το παιχνιδι παιζεται καλυτερα απο οποιοδηποτε αλλο τετοιο παιχνιδι και νιωθεις πως οντως εισαι expert στην καλυψη. (και δεν σε στελνουν σε βαση με 200 στρατιωτες άοπλο) ΥΓ) το Ground Zeroes το βρηκα αρκετα καλο αν και αστειο αφου σε μιαμιση ωρα ειχε τελειωσει, το Phantom Pain ειναι στα αμεσα μου σχεδια αν και εχω δει απο κοντα τουλαχιστον 2 ωρες gameplay και φαινεται ενα απλα καλο παιχνιδι (με τιποτα αριστο), και τουλαχιστον με πολυ μεγαλη διαρκεια (για τελειομανεις / οσους συλλεγουν trophy).
suffocater Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Όταν γράφετε για Metal Gear πρώτα θα πλένετε τα χέρια σας με αγιασμό, AZAX, χλωρίνη KLINEX και επανάληψη 3 φορές (και μετά 10 κάμψεις και 20 κοιλιακούς για τιμωρία). Πότε θα βγει για pc πείτε μου αλήθεια... Εισαι ΤΟΣΟ fan του Mgs...
liberostelios Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Ότι και να λέμε, το παιχνίδι είναι μοναδικό στο είδος του και ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο. Ναι, κάποια ήταν καλύτερα κα κάποια χειρότερα, σε κάποια φάση έγινε και η "αρπαχτή" με το Ray, αλλά δυστυχώς πέραν του MGS δεν υπάρχει τίποτα κοντινό (με μοναδική εξαίρεση το Splinter Cell, ίσως, αλλά δεν αποπνέει τον ίδιο αέρα). Ελπίζω να βρει στέγη κάπου αλλού και να μπορέσει να προσφέρει αντίστοιχα ενδιαφέροντα παιχνίδια. Για τη σειρά MGS δε θα "θρηνίσω", γιατί ούτως ή άλλως ήταν ψιλοδεδομένο ότι το 5 ήταν το τελευταίο παιχνίδι της σειράς (κανονικά υποτίθεται ότι ήταν το 4, αλλά μετά άλλαξε γνώμη ο Kojima -ίσως υπό την πίεση της KONAMI-). Παρεμπιπτόντως, εγώ το MGS 5 το βρίσκω εξαιρετικό σε gameplay και κάθομαι και παίζω με πολλά side ops ή και απλά μαζέυοντας κόσμο σε free world. Για μένα, είναι το πιο "διασκεδαστικό" παιχνίδι της σειράς μετά το 1 (που φυσικά ήταν εκπληκτικό σε κάθε του πτυχή). Όσον αφορά στο story, είμαι ακόμα στο 13-14% οπότε δεν ξέρω.
anemobroxhs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 speaking of, μονο εγω βρηκα το MGS5 μετριο; με τοσο hype, διθυραμβικες κριτικες και επαινους, το περιμενα ...λιγοτερο βαρετο; Σαν gameplay ήταν απίστευτο. Η δουλειά που έχει γίνει είναι χωρίς προηγούμενο. Και πιστεύω κάπου εκεί,μεταξύ εγγραφής σεναρίου, σχεδιασμού επιπέδων και ιστορίας , έφυγε ο Kojima. H ιστορία εντελώς flat και χωρίς συνοχή, με ένα μόνο boss fight, και 1-2 μικρά που ποιο πολύ σε cut scenes έφερναν (σε όλα τα MGS , σχεδόν όλοι οι κακοί NPC είναι μεγάλα Boss Fights). Οι αποστολές απλά επαναλαμβάνονται μετά από ένα σημείο, και οι χαρακτήρες χωρίς εξέλιξη. Για μένα το παιχνίδι απλά έμεινε στην μέση, και το μάζεψαν όπως όπως και το έριξαν στα ράφια των καταστημάτων
anemobroxhs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Well, νομίζω το username μου μιλάει μόνο του.. :-P Δεν ξέρω τι να πώ για την Konami.. Πρώτα άφησαν απέξω τον David Hayter και τώρα τον Hideo.. από ότι φαίνεται τείνει προς το να γίνει και αυτή σα την E.A... (=προσβολή) Εμένα μου άρεσε το ότι ο Big Boss ήταν άλλος ηθοποιός απ τον Solid Snake, έπρεπε να είχε γίνει και στο MGS3 (minor spoiler-ξέρω ότι έχει κάποια λογική να έχουν την ίδια φώνη, ) και μου άρεσε πάρα πολύ ο Sutherland σαν Big Boss. Major Spoiler (φαντάσου πόσο πιο γαμάτη θα ήταν η τελευταία σκηνή του MGS4 με Hayter KAI Sutherland μαζί)
spacecowboy Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 το καλυτερο stealth για εμενα ηταν το Tenchu επι εποχες psone, παρα τα απειρα ελαττωματα του το παιχνιδι παιζεται καλυτερα απο οποιοδηποτε αλλο τετοιο παιχνιδι και νιωθεις πως οντως εισαι expert στην καλυψη. (και δεν σε στελνουν σε βαση με 200 στρατιωτες άοπλο) τι ειπες τωρα! tenchu!τι παιχνιδαρος ηταν αυτος! το ειχα λιωσει και εγω τοτε...ωραια χρονια 1
Mr_Proper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Παίζω MGS απο το 1998. Είναι με διαφορά, το πιο υπέροχο franchise που έχει υπάρξει σε κονσόλα. Ξεπερνάει το παιχνίδι και εντάσεται σε κατι μεταξυ playable ταινίας. Το MGS5 το αγόρασα την ιδια μερα που κυκλοφόρησε. Ξεκίνησε απίστευτα δυνατά στην Κύπρο (για οσους το έχουν παίξει) αλλα κάπου στη πορεία κρέμασε σαν Story. Δεν μου άφησε την αίσθηση ολων των προηγουμένων. Φαίνεται οτι η KONAMI ήθελε να το εκδόσει εδώ και τώρα. Το αποτέλεσμα ? Ο Ρόλος του Big Boss να μην αναλυθεί στο βάθος που έπρεπε, το storyline είχε τρύπες, και το τέλος να είναι ενα ελλειπές χάος. Σαν gameplay ειναι μακράν οτι καλύτερο espionage tactics υπάρχει. Σαν story...οχι. Μεγάλη πικρυα που αποχωρεί το βασικότερο στέλεχος της konami. Εγώ ένιωθα τα ίδια πράγματα απο το 4.... αλλά θα συμφωνήσω πως το 5 είναι ακόμη μεγαλύτερη μπαρούφα που ουσιαστικά το lure του ειναι τα 3d βυζιά και τα υπόλοιπα καραγκιοζιλίκια που έχει.... Βασικά πιστεύω απλά βαρέθηκε να κάνει MG .. τόσο απλά Για εμένα το πιο μελετημένο MG απο θέμα υπόθεσης και σκηνοθεσίας ήταν το MGS II: Sons of Liberty το 3 ήταν καλύτερο απο θέμα gameplay επιπέδων και γραφικών αλλά η υπόθεση και η σκηνοθεσία του SoL ήταν το κάτι άλλο (όχι ότι υστερούσε για την εποχή του σε γραφικά και gameplay φυσικά)
sakekosan Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2015 απλα ηλιθιοτητες για αυτο οτι παιχνιδι βγαινει τωρα ειναι για τα σκουπιδια οι ιαπωνες προσπαθουν να εξερωπαιστουν και εχουν διαλυσει ολους τους τιτλους δες final fantasy που απο το 10 και μετα εχει καταστραφει βλεπε resident evil που το απαξιωσανε οσο δεν παει ντρεπομαι πια να πω οτι ηταν καποτε απο τους αγαπημενους μου τιτλους και πολυ απλα βλεπουμε που ωδευει το mgs ενα βγηκε χωρις τον kojima και ηταν αθλιο με τον reiden.πολυ απλα ολα τα games σε ολους τους τιτλους αν εξαιρεσεις το witcher 3 πανε Απιστευτο είναι γιατι κανεις δεν καταλαβαινει οτι εκτος των γραφικων κατι που εχει επιτυχια δεν το αλλαζεις εχουνε καταντισει ολα τα παιχνιδια shooter και το αστειο ειναι οτι τα ονομαζουν rpg εκει γελαει ο κοσμος ευτιχως που βγηκε ενα pillars of eternity να παιξουμε εμεις οι rpgades και ο θεος βοηθος.... Βγαίνουν πολλά και καλά rpg σε kickstarter
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα