Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως η σκόνη όταν είναι σε μορφή "κουβέρτας" , μπορεί να αρπάξει από έναν σπινθήρα. Αυτό είναι το ουσιαστικό θέμα που μπορεί να σου δημιουργήσει , το να πάρει φωτιά λόγω υψηλών θερμοκρασιών δε γίνεται.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Update.
Μετα απο 3 ωρες με πηραν τηλεφωνο και μου ειπαν οτι εχει γινει παραγγελια απο οτι βλεπει και θα εχω την αλλη σε καμια 10αρια εργασιμες.

Κοινως Laptop και υπομονη.

Για να εκαναν την αλλαγη τοσο γρηγορα στα Πλαισια του RMA σιγουρα δεν θα ηταν δικη μου ευθυνη (αρα ουτε και της σκονης) ή ηταν γνωστο προβλημα στο συγκεκριμενο Batch που δεν θα το μαθουμε ποτε.

Ελπιζω να ερθει εστω και Refurbished απο εξω και να μη μου δωσουν κανενα απο τα εκθεσιακα τους κομματια...ή ακομα καλυτερα να μου δωσουν καμια X αλλα χλωμο

Πάντως η σκόνη όταν είναι σε μορφή "κουβέρτας" , μπορεί να αρπάξει από έναν σπινθήρα. Αυτό είναι το ουσιαστικό θέμα που μπορεί να σου δημιουργήσει , το να πάρει φωτιά λόγω υψηλών θερμοκρασιών δε γίνεται.

Η φωτια μετα τον σπινθηρα,ηταν στην εσωτερικη καλωδιωση και οχι απο την στρωση σκονης btw

Aν επαιρνε εκει θα μιλαγαμε για λιωμενα ανεμιστηρια και μεγαλυτερη ζημια σε ολο το PC

Δημοσ.

Εγώ θα σταματήσω τη συνδρομή μου στο παρών τόπικ, δείχνοντας στον φίλο Soto πόσο καλύτερη μπορεί να κάνει τη κατάσταση με τη σκόνη και με το βάσανο του καθαρίσματος.

Το κουτί μου είναι ένα παμπάλαιο Thermaltake M9. Του έχω 2 ανεμιστήρες εισαγωγής μπροστά με φίλτρα και έναν υψηλής απόδοσης στο πλάι, πάλι με φίλτρο. Επίσης σε άλλη θέση για εισαγωγή αέρα όπου δεν έβαλα ανεμιστήρα έβαλα φίλτρο ούτως ή άλλως. Αυτά τα έκανα, διότι την πρώτη κάρτα που έβγαλα από μέσα, μία HD5850, ήταν τίγκα στην σκόνη σαν του φίλου.

Το αποτέλεσμα τώρα? Πρώτον δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνω κανονικό καθάρισμα του εσωτερικού του κουτιού. Μόνο τα φίλτρα, μιά φορά το μήνα, 5 λεπτά υπόθεση με το ηλεκτρικό σκουπάκι.

Όσον αφορά την κάρτα γραφικών που έχει μάλιστα ανεμιστήρα να χτυπάει συνέχεια πάνω της?

Πρίν λίγες μέρες αφαίρεσα την 7970GHz edition που δούλευε κάθε μέρα για 2,5 χρόνια για να βάλω την MSI 980Ti μου. Η κάρτα δεν καθαρίστηκε ποτέ (ούτε και το κουτί από μέσα τα τελευταία χρόνια) και όπως την έβγαλα, έτσι την έβαλα κατευθείαν πίσω στο κουτί της.

Ορίστε οι φωτογραφίες της που έβγαλα σήμερα:

f7e27ec0-2806-46f6-9622-f8e1bf38e55c_zps

20151023_155931_zps9uwfb4yq.jpg

20151023_155925_zpsicmzx7qy.jpg

Πολύ καλά για κάρτα που δούλευε δυόμιση χρόνια, δεν νομίζετε?

Καλή σας συνέχεια.

• Like 6
Δημοσ.

Κατ'αρχάς ελπίζω να βρεις άκρη.

Κατά δεύτερον, γράφει πουθενά ότι πρέπει να καθαρίζουμε την ψύχτρα για να μην πάρει φωτιά!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;!;

Ήμαρτον με κάποιους... είχα την ΑΤΙ 4870 1gb 7 χρόνια ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΗ(!) και δεν είχε πάθει τίποτα. Μη λέμε ότι θέλουμε... επειδή εσύ (ξέρεις ποιός) καθαρίζεις το κουτί-κάρτα κάθε εβδομάδα, δε σημαίνει ότι πρέπει να το κάνουμε γενικότερα!

Το ότι άντεξε ακαθάριστη μια κάρτα 7 χρόνια δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση. Η ίδια κάρτα σε ένα περιβάλλον/σπίτι με περισσότερη σκόνη μπορεί να άντεχε λιγότερο απο τα μισά χρόνια.

Τώρα για το αν πρέπει η όχι να γίνεται καθαρισμός γενικότερα, κάποια πράγματα είναι αυτονόητα. Ούτε στο Manual του αυτοκινήτου σου γράφει "Πήγαινέ το στο Μπάμπη για πλύσιμο μια φορά το μήνα¨ αλλά το πας. Θα περπατάει και άπλυτο το όχημα αλλά...

• Like 1
Δημοσ.

Αφού έβγαλες άκρη όλα καλά.
Μπορεί να έγινε και από τη σκόνη ο σπινθήρας, μπορεί και όχι. Αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Πρέπει να γίνει έρευνα από μηχανικούς.
Προσωπικά πιστεύω ότι έγινε από τη σκόνη.

Όπως και να έχει την κάρτα γραφικών μόνο καθαρή δεν την λες. Η κατάσταση της είναι τραγική.

Επίσης το Blower από μόνο του δεν κάνει δουλειά. Χρειάζεται λύσιμο, πινέλο και φύσημα με Blower.
Προσπάθησε να καθαρίζεις πιο σωστά και εντατικά το PC. Το Service του PC που είναι καθάρισμα, αλλαγή θερμοαγώγιμων, καθάρισμα από ιούς, κλπ είναι αναγκαίο όπως το Service στο αυτοκίνητο.
Συνέχεια βλέπω Laptop τα οποία τα φέρνει ο άλλος για φτιάξιμο όταν είναι ήδη πολύ αργά. Έτσι δεν γίνεται δουλειά. Το αυτοκίνητο το πας για Service όταν σταματήσει να παίρνεις μπρος; Δεν νομίζω. Ε, έτσι και τα PC.

Φιλικά πάντα. :)

Δημοσ.

Έλα τώρα σοβαρά πειτε την αληθεια.

Μαζευτηκατε όλοι οι ψυχαναγκαστικοι του Insomnia στο θέμα για να τρολαρετε.

Το φούσκωμα στην πάνω μεριά του PCB δεν το βλέπει κανείς;

Έχω και ένα πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού αλλα αφου αρχισε να λέει ο καθένας την εμπεριστατωμένη άποψη του εγώ λέω ότι κάηκε από το κακό μάτι,από βουντού ή από ηλιακή καταιγιδα ή Emp.

Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια είσαστε καθαροί και το pc σας το έχετε στην πένα εμάς των βρωμιαριδων να μας καει το βίντεο.

Φαντασου να μη το καθαριζα και καθόλου κιόλας και ας μην έγραφα σεντόνια τι θα γραφατε :)

Αποδείχτηκε ότι ήταν αστοχία υλικού εκτός αν έχω θείο στο Πλαίσιο ή την Sapphire που ως είναι γνωστό είναι φιλανθρωπικα ίδρυματα και δεν θέλουν να σε βγάζουν εκτός εγγύησης αν έχεις κάνει πατατια.

Πινέλο,οδοντογλυφίδες,λύσιμο,αλλαγή παστας και στον φούρνο λοιπόν που φτιάχνει όλα τα κατασκευαστικά λάθη.

Σας ευχαριστώ για τις καλοπροαίρετες συμβουλές όπως του benign και του πάνθηρα αλλά και όλους τους άλλους κριτές των καλλιστείων σκόνης και τις προσωπικές τους απόψεις όσο offtopic και αν ήταν απλά για να πούνε κατι.

Anyway όταν με το καλό ερθει η κάρτα θα ξανάποσταρω για να δείτε τι κομμάτι μου έστειλαν εκτός αν με προλάβει κανένας τραγικός πάλι και έχουμε αλλά. :)

• Like 4
Δημοσ.

Έχω και ένα πτυχίο ηλεκτρολόγου μηχανικού αλλα αφου αρχισε να λέει ο καθένας την εμπεριστατωμένη άποψη του εγώ λέω ότι κάηκε από το κακό μάτι,από βουντού ή από ηλιακή καταιγιδα ή Emp.

Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια είσαστε καθαροί και το pc σας το έχετε στην πένα εμάς των βρωμιαριδων να μας καει το βίντεο.

Φαντασου να μη το καθαριζα και καθόλου κιόλας και ας μην έγραφα σεντόνια τι θα γραφατε :)

Αποδείχτηκε ότι ήταν αστοχία υλικού εκτός αν έχω θείο στο Πλαίσιο ή την Sapphire που ως είναι γνωστό είναι φιλανθρωπικα ίδρυματα και δεν θέλουν να σε βγάζουν εκτός εγγύησης αν έχεις κάνει πατατια.

Πινέλο,οδοντογλυφίδες,λύσιμο,αλλαγή παστας και στον φούρνο λοιπόν που φτιάχνει όλα τα κατασκευαστικά λάθη.

Σας ευχαριστώ για τις καλοπροαίρετες συμβουλές όπως του benign και του πάνθηρα αλλά και όλους τους άλλους κριτές των καλλιστείων σκόνης και τις προσωπικές τους απόψεις όσο offtopic και αν ήταν απλά για να πούνε κατι.

Anyway όταν με το καλό ερθει η κάρτα θα ξανάποσταρω για να δείτε τι κομμάτι μου έστειλαν εκτός αν με προλάβει κανένας τραγικός πάλι και έχουμε αλλά. :)

η καρτα σου χαλασε επιδι ηταν ελαττωματική. ουτε η σκονη κανει κατι τετοιο ουτε το oc, ιδικα σε ταινιες.

την ξανα βαζεις στο κουτι της, περνεις την αποδειξη και πας στο ποιο κοντινο πλαισιο αν μπορεις, διαφορετικα παρε τηλ να δεις που να την στειλεις, επιδι ειναι μεσα στην εγγυηση λογικα μπορουν να σου κανουν αντικατασταση αλλα εσυ ζιτα πιστωτικό, αν ολα πανε καλα τραβα εδω http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/vga-kartes-grafikwn/Palit-VGA-GTX-950-Storm-Dual-2GB-NE5X950S1041-2063F.htm

η ακομα σε 370 η 380. μην ξανα παρεις σειρα 2χχ της amd ειναι παλια.  

Δημοσ.

Το χνούδι με την σκόνη κάτω απο τους ανεμιστήρες το παρατήρησες? η δεν σε απασχόλησε?

πάντως το χνούδι, δεν ήταν καλό ως προσάναμα, ορίστε και η απόδειξη! :shock:

Δημοσ.

Εγώ θα σταματήσω τη συνδρομή μου στο παρών τόπικ, δείχνοντας στον φίλο Soto πόσο καλύτερη μπορεί να κάνει τη κατάσταση με τη σκόνη και με το βάσανο του καθαρίσματος.

Το κουτί μου είναι ένα παμπάλαιο Thermaltake M9. Του έχω 2 ανεμιστήρες εισαγωγής μπροστά με φίλτρα και έναν υψηλής απόδοσης στο πλάι, πάλι με φίλτρο. Επίσης σε άλλη θέση για εισαγωγή αέρα όπου δεν έβαλα ανεμιστήρα έβαλα φίλτρο ούτως ή άλλως. Αυτά τα έκανα, διότι την πρώτη κάρτα που έβγαλα από μέσα, μία HD5850, ήταν τίγκα στην σκόνη σαν του φίλου.

Το αποτέλεσμα τώρα? Πρώτον δεν χρειάστηκε ποτέ να κάνω κανονικό καθάρισμα του εσωτερικού του κουτιού. Μόνο τα φίλτρα, μιά φορά το μήνα, 5 λεπτά υπόθεση με το ηλεκτρικό σκουπάκι.

Όσον αφορά την κάρτα γραφικών που έχει μάλιστα ανεμιστήρα να χτυπάει συνέχεια πάνω της?

Πρίν λίγες μέρες αφαίρεσα την 7970GHz edition που δούλευε κάθε μέρα για 2,5 χρόνια για να βάλω την MSI 980Ti μου. Η κάρτα δεν καθαρίστηκε ποτέ (ούτε και το κουτί από μέσα τα τελευταία χρόνια) και όπως την έβγαλα, έτσι την έβαλα κατευθείαν πίσω στο κουτί της.

Ορίστε οι φωτογραφίες της που έβγαλα σήμερα:

f7e27ec0-2806-46f6-9622-f8e1bf38e55c_zps

20151023_155931_zps9uwfb4yq.jpg

20151023_155925_zpsicmzx7qy.jpg

Πολύ καλά για κάρτα που δούλευε δυόμιση χρόνια, δεν νομίζετε?

Καλή σας συνέχεια.

Τώρα σοβαρά μιλάς? Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις καθαρίσει την κάρτα 2.5 χρόνια.... Που ζεις στα σύννεφα? Δεν έχεις υγρασία? Σκυλί γατί? Δε καπνίζεις? Τι να πω δεν δεν δεν γίνετε
  • Like 1
Δημοσ.

το ίδιο σχεδόν έπαθε και ή κάρτα ενός φίλου μου.

ήταν μια sapphire HD7870, βέβαια αυτή δεν έδειχνε να έχει τίποτα καμένο επανω της. απλά παρέδωσε πνεύμα.

Δημοσ.

Τώρα σοβαρά μιλάς? Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις καθαρίσει την κάρτα 2.5 χρόνια.... Που ζεις στα σύννεφα? Δεν έχεις υγρασία? Σκυλί γατί? Δε καπνίζεις? Τι να πω δεν δεν δεν γίνετε

Το κλειδί είναι οι ανεμιστήρες εισαγωγής να είναι περισσότεροι από αυτούς της εξαγωγής, ώστε να έχεις θετική πίεση εντός του κουτιού. Αυτό σημαίνει ότι αέρας μπαίνει μέσα μόνο από τους ανεμιστήρες εισαγωγής, οι οποίοι έχουν φίλτρα, ενώ ο αέρας φεύγει έξω από τους ανεμιστήρες εξαγωγής και από οποιαδήποτε χαραμάδα ή άνοιγμα του κουτιού, από τα οποία σημεία σε αντίθετη περίπτωση θα έμπαινε σκόνη.

Σε περίπτωση που έχεις ίδιο αριθμό ανεμιστήρων εισαγωγής-εξαγωγής, θα πρέπει οι εισαγωγής να έχουν μεγαλύτερη δυναμικότητα από της εξαγωγής, ώστε να εξασφαλίσεις θετική πίεση.

Έτσι ο αέρας εισαγωγής είναι απόλυτα ελεγχόμενος και φιλτραρισμένος και δεν μπαίνει σκόνη-χνούδι μέσα.

Αλλά αν δεν καθαρίζεις από έξω τα φίλτρα συστηματικά, αυτά θα μπλοκάρουν και θα ανεβάσεις τις θερμοκρασίες του κουτιού.

• Like 4
Δημοσ.

Το ότι στην άλλαξε το κατάστημα απλά σε εξυπηρέτησε και καλά έκανε. Δεν είναι κόστος γι' αυτούς. 

Αν δεν στην άλλαζαν όμως, φαντάζομαι ότι δεν θα χρησιμοποιούσες το ίδιο επιχείρημα. Θα επέμενες ότι είναι απατεώνες. :)

Δεν είμαστε εμείς ψυχαναγκαστικοί, η κάρτα γραφικών σου είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Απορώ πως μας βάζεις φωτογραφία την κάρτα γραφικών σου με τόση σκόνη. Μας τρολλάρεις;

Δημοσ.

Με εξυπηρετησε;Μαλλον δεν εχεις δει ποσο ευκολα σε βγαζουν εκτος εγγυησης αν φταις εσυ.

Αν εφταιγα θα το βουλωνα και δεν θα εμπαινα καν στην διαδικασια απο την στιγμη που ηταν κατασκευαστικο το λαθος τι ηρθες να μας πεις;

Οσοι με ξερουν εδω μεσα ομως ξερουν οτι δεν αφηνω τιποτα στην τυχη,

Να βγαλεις δικα σου ατεκμηριωτα συμπερασματα και να μας πεις τις προσωπικες σου αποψεις για το τι φταιει και τι θεωρεις εσυ "τραγικη" ποσοτητα σκονης προφανως δεν βοηθαει στο θεμα και εισαι Offtopic αλλα  το post counter ανεβηκε οποτε μπραβο σου.

Εχεις δικιο επρεπε να ντρεπομαι και να κανω Sepuku και Harakiri μαζι για να ικανοποιησω καθε ψυχαναγκαστικο επιμενω με το υπερκαθαρο pc του.

Δημοσ.

Με πηραν τηλεφωνο πριν λιγο.

Ναι γεια σας καναμε ενα λαθος και σας ειπαμε οτι την εχουμε παραγγειλει αλλα δεν υπαρχει η ιδια,διαλεχτε καποια αλλη και θα σας κανουμε εκπτωση.....δηλαδη απο οτι καταλαβα ΟΧΙ αντικατασταση με μια αλλη ιδιων χαρακτηριστικων αλλα παρε μια Overpriced ηδη καρτα και απλα θα σου αφαιρεσουμε ενα ποσο.

Χμμμμμμμμμ και τωρα;

Ζηταω καρτα  256bitη με 2GB

με 1x Display Port /  1x HDMI /  2x DVI και Crossfire X δυνατοτητες;

ή τσιμπαω μια Sapphire VGA R7 370 Dual-X OC 2GB / R9 380 μαλλον που ειναι πιο κοντα στις επιδοσεις της παλιας;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...