Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, κατέβασα μια βάση με προιόντα από virtuemart σε μορφή .csv. Το πρόβλημα μου είναι πως αυτήν την βάση την μετατρέπω σε σωστό αρχείο excel. Δηλαδή όταν βλέπει seperator( , ). να τα βάζει στο επόμενο κελί. Συγκεκριμένα τώρα μου τα βάζει όλα σε ένα.

Δημοσ.

Καλησπέρα, κατέβασα μια βάση με προιόντα από virtuemart σε μορφή .csv. Το πρόβλημα μου είναι πως αυτήν την βάση την μετατρέπω σε σωστό αρχείο excel. Δηλαδή όταν βλέπει seperator( , ). να τα βάζει στο επόμενο κελί. Συγκεκριμένα τώρα μου τα βάζει όλα σε ένα.

Δοκίμασε να αλλάξεις την κατάληξη του αρχείου .csv σε .txt και να το ανοίξεις με το excel μετά.

Δημοσ.

το ανοίγεις με excel. έχει επιλογή για τον delimiter/separator. 

Μου το ανοίγει κατευθείαν δεν μου δίνει τις επιλογές που θα έπρεπε...

Δημοσ.

Εάν το ψάξεις λίγο στο google θα βρεις πως γίνεται. 

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να δοκιμάσεις με Neo ή Open Office που, εάν θυμάμαι καλά, δίνουν αυτές τις επιλογές. 

Δημοσ.

Ανοίγεις ένα κενό φύλο excel και μετά πας Data/From Text επιλέγεις το αρχείο που θέλεις να ανοίξεις και μετά σε ρωτάει πως να χωρίσει τα πεδία (tab, semicolon κλπ) και τη μορφή θα έχουν τα πεδία (ημερομηνία, αριθμός, κείμενο κλπ)

Δημοσ.

Ανοιξε το αρχείο με εναν editor και κανε replace τον χαρακτηρα που εχει σαν delimiter με το ελληνικο ερωτηματικο ";" και φορτωσε το κανονικα στο excel

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...