texnikos01 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Όσοι έχουν δουλέψει το Office (Excel, Access, Powerpoint, Outlook, Onenote) σε άκρως επαγγελματικό επίπεδο δεν υπάρχει σημείο σύγκρισης. Ειδικά σε Excel και Access έχουν μπει περιορισμοί διότι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν άνετα επαγγελματικές CRM/ERP εφαρμογές. 1
AlexKane Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Βέβαια, αυτοί που παραδοσιακά χρησιμοποιούν σπασμένο Office (και windows κτλ), είναι και αυτοί που παραδοσιακά έκαναν την MS μάγκα και την έφεραν εκεί που είναι σήμερα. Απλά για την ιστορία το παραπάνω, μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Καμία ένσταση επί αυτού. Ακόμα και στα ελληνικά πανεπιστήμια (που δεν διαθέτουν χρήματα για να σκουπίσουν τις αίθουσες), τα μηχανήματα των εργαστηρίων έχουν προεγγατεστημένο Office (πχ, εάν χρησιμοποιήσεις Open Office δεν παίζει ενδεχόμενο μίζας). Γενικά, δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο πρέπει οπωσδήποτε μια εταιρία να χρησιμοποιήσει Office αντί ενός ανταγωνιστικού προϊόντος, όπως επίσης δεν αντιλαμβάνομαι το ύφος επίθεσης από πλευράς Google στη MS, και την "κλοπή" των χρηστών. Οι χρήστες δεν αποτελούν ιδιοκτησία ούτε της MS ούτε της Google.
tsalin Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Πρόσφατα το έγραφα και σε άλλο thread, τα google apps είναι πολύ πίσω σε σχέση με το office. Αν το συνδυάσεις με exchange είτε on premise είτε στο cloud, απλά δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Εμείς που έχουμε google apps, στην πράξη χρησιμοποιούμε μόνο το gmail, το calendar και για κάποιες εφαρμογές που είναι privacy free το google drive. Κατά τα άλλα φυσικά και παίζουμε με office και ακόμα και αν κάποιο ανοίξει το preview με τα apps, το αρχείο δουλεύεται με office. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο στην δημιουργία του αρχείου -που αν είναι απλό τότε εντάξει- αλλά στην επεξεργασία ενός ήδη δημιουργημένου ειδικά αν είναι Excel με φίλτρα macro κλπ. Το ίδιο ισχύει και στο powerpoint ή το word αν έχει μορφοποιήσεις. Σε εμάς για παράδειγμα όλοι οι συνεργάτες μας είναι πολυεθνικοί που χρησιμοποιούν είτε spreadsheets απευθείας από ERPs -που συμπληρώνονται και ξανανεβαίνουν- είτε έχουν macro και full λειτουργικότητα. Οπότε δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να παίξει κάτι άλλο εκτός office. To ίδιο με με παρουσιάσεις που έχουν συγκεκριμένα templates (logos, γραμματοσειρές κλπ). Μάλιστα ένας από αυτούς χρησιμοποιούσε για χρόνια Lotus και πρόσφατα μετακόμισε σε exchange... Ακόμα και τότε full office έπαιζε (εκτός outlook). Μπορούν τα google apps να έχουν τύχη? Όπως είναι τώρα όχι... ακόμα και το pdf viewer έχει ασυμβατότητες. Μπορεί κάποια στιγμή στο μέλλον??? Θα μπορούσε, αν και δεν αδυνατώ να καταλάβω γιατί ένας όμιλος θα έφευγε από την M$ για κάτι άλλο -που συνεπάγεται Change Management analysis, trainings κλπ κλπ-. Τέλος, αυτό που κάποιοι πέρα από την ζωή τους δεν βλέπουν τίποτα άλλο με ξεπερνάει... Τα εταιρικά περιβάλλοντα είναι πολύ απαιτητικά και διαφορετικά από το εφηβικό γραφείο με το desktop και τα 52 ανεμιστηράκια. Εκεί το κριτήριο είναι στην παραγωγικότητα. Η διαφορά της επένδυσης από την google στην Μ$ είναι τέραστια σε όφελος της M$. Και μόνο να σκεφτεί κανείς τι ανθρωποώρες εκπαίδευσης χρειάζεται στο δυναμικό μιας πολυεθνικής με παρουσία σε 50 χώρες, για κάτι που ήταν standard έως τώρα αρκεί για να καταλάβει κανείς γιατί η Google δεν έχει προς το παρόν τύχη...
texnikos01 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Καμία ένσταση επί αυτού. Ακόμα και στα ελληνικά πανεπιστήμια (που δεν διαθέτουν χρήματα για να σκουπίσουν τις αίθουσες), τα μηχανήματα των εργαστηρίων έχουν προεγγατεστημένο Office (πχ, εάν χρησιμοποιήσεις Open Office δεν παίζει ενδεχόμενο μίζας). Γενικά, δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο πρέπει οπωσδήποτε μια εταιρία να χρησιμοποιήσει Office αντί ενός ανταγωνιστικού προϊόντος, όπως επίσης δεν αντιλαμβάνομαι το ύφος επίθεσης από πλευράς Google στη MS, και την "κλοπή" των χρηστών. Οι χρήστες δεν αποτελούν ιδιοκτησία ούτε της MS ούτε της Google. Πάντως και σε ξένα site τεχνολογίας ο τίτλος είναι ακριβώς ίδιος και εδώ που τα λέμε όταν πλευρίζεις πελάτες άλλης εταιρίας που έχουν είδη συμβόλαιο με τον ανταγωνιστή και προσφέρεις μόνο σε αυτούς του πελάτες προνομιακά πακέτα τότε τους "κλέβεις".
alex-gate-7-1925 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Όσοι έχουν δουλέψει το Office (Excel, Access, Powerpoint, Outlook, Onenote) σε άκρως επαγγελματικό επίπεδο δεν υπάρχει σημείο σύγκρισης. Ειδικά σε Excel και Access έχουν μπει περιορισμοί διότι θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν άνετα επαγγελματικές CRM/ERP εφαρμογές. Αυτό, με το Excel κάνεις θαύματα. Εγώ το δουλεύω παράλληλα με το ERP και λύνει χέρια. Δεν ξέρω ποιοί επιχειρηματίες στο thread έχουν εταιρίες μεγέθους Vox Media, The Verge, κλπ. Υπάρχουν ένα σωρό εταιρικές οντότητες που δουλεύουν Google Apps. Επίσης ο τίτλος του άρθρου αποσκοπεί στο να κάνει τη Google να φανεί σαν ληστής - πειρατής, χειρότερος απ' όσους χρησιμοποιούν παραδοσιακά σπασμένο Office. Ναι ξέρεις επιχείρηση δεν είναι μόνο η Google και η MS ή το TheVerge (μα καλά το TheVerge? Πως σου ήρθε?) Επιχείρηση είναι και το γραφείο του πολιτικού μηχανικού στη γωνία του σπιτιού σου που απασχολεί 2-3 άτομα. Ε αυτοί λοιπόν πληρώνουν 10 ευρώ το μήνα και έχουν Office 365 και όχι για το Word. Το Office 365 περιλαμβάνει ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν θα βρεις αλλού, πχ Outlook. Έμενα στο γραφείο μου είναι άκρως απαραίτητο το 365 και όχι δεν δουλεύω στη MS αλλά σε μια επιχείριση με λίγους εργαζόμενους σχετικά. Πόσο χρονών είσαι και δεν μπορείς να το καταλάβεις? Ποια είναι η «εταιρική οντότητα» που δουλεύει με Google Apps? Ακόμα και στη Google, MS Office παίζει να χρησιμοποιούν... Επίσης ο τίτλος του άρθρου μια χαρά είναι. Έκφραση είναι που χρησιμοποιείται το "να κλέψει πελάτες" και δεν σημαίνει ότι το κάνει με αθέμιτο τρόπο. Αρχίζω και ανησυχώ για την ηλικία σου (<10?) αν δεν μπορείς να καταλάβεις μια απλή έκφραση.
dimitrisdim14 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Τα office έχουν μια ιστορία χρονια τώρα ... Τα έχει μάθει ο κόσμος και έχει μάθει να δουλεύει πάνω σε αυτά ... Οτιδήποτε άλλο ξενίζει ... Επισεις υπάρχουν χρονια εμπειρίας από την Microsoft σε αυτόν τον τομέα ... Και πλέον ξέρει το θέλει ο πελάτης και το κάνει ! Άσε που πλέον με την ενσωμάτωση του one drive και των cloud υπηρεσιών έχεις όλα σου τα έγγραφα και τα πάντα οπουδήποτε ! Δεν συγκρίνεται μ εκαμια άλλη εταιρία
takjar Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Χρησιμοποιώ τα MS Office 20 χρόνια και ότι και να κάνουμε έχουν ριζώσει μέσα μου, τρέχει το MS Word & Excel από τις φλέβες μου Αλλά λόγω δουλειάς και project όπου συγχρόνως έπρεπε να κάνουμε αλλαγές στο ίδιο excel >40 άτομα, ήρθα σε επαφή με το Google Sheet και είδα ότι μπορεί να κάνει παπάδες!! Το Google Sheet είναι κλάσεις δεκάδες ανώτερο από το Excel Web Sheet του Sharepoint ή το Web Excel από το Office 365. Επίσης το OneDrive το θεωρώ υποδιέστερο από άποψη επίδοσης σε σύγκριση με το Drive της google. Σαν λογική και λειτουργικότητες είναι πιο μπροστά το OneDrive, αλλά αργεί πάρα πολύ να κάνει sync και μερικές φορές δεν το κάνει και ποτέ. Αν και δεν μιλάω για επι πληρωμή εφαρμογές ή Office Suites. Απλώς προσπαθώ να εξηγήσω ότι, παρότι όχι το ίδιο εύκολα, μπορείς να κάνεις τα ίδια και παραπάνω πράγματα με τις εφαρμογές της Google.
Hannibal_Lector Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Πολιτική (εμπορική) κάνει η google ΟΚ, αλλά εδώ το τερμάτισε, δεν υπάρχει σύγκριση των google docs με το office, είπαμε ... αλλά ...
AlexKane Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Ναι ξέρεις επιχείρηση δεν είναι μόνο η Google και η MS ή το TheVerge (μα καλά το TheVerge? Πως σου ήρθε?) Επιχείρηση είναι και το γραφείο του πολιτικού μηχανικού στη γωνία του σπιτιού σου που απασχολεί 2-3 άτομα. Ε αυτοί λοιπόν πληρώνουν 10 ευρώ το μήνα και έχουν Office 365 και όχι για το Word. Το Office 365 περιλαμβάνει ένα σωρό άλλα πράγματα που δεν θα βρεις αλλού, πχ Outlook. Έμενα στο γραφείο μου είναι άκρως απαραίτητο το 365 και όχι δεν δουλεύω στη MS αλλά σε μια επιχείριση με λίγους εργαζόμενους σχετικά. Πόσο χρονών είσαι και δεν μπορείς να το καταλάβεις? Ποια είναι η «εταιρική οντότητα» που δουλεύει με Google Apps? Ακόμα και στη Google, MS Office παίζει να χρησιμοποιούν... Επίσης ο τίτλος του άρθρου μια χαρά είναι. Έκφραση είναι που χρησιμοποιείται το "να κλέψει πελάτες" και δεν σημαίνει ότι το κάνει με αθέμιτο τρόπο. Αρχίζω και ανησυχώ για την ηλικία σου (<10?) αν δεν μπορείς να καταλάβεις μια απλή έκφραση. Για την ηλικία μου είμαι πολύ πιό σοβαρός και ενημερωμένος από εσένα. Φαίνεται από τον τρόπο της απάντησής σου. Πώς μου ήρθε το The Verge; Τί θα σε βόλευε να μου έρθει; Τώρα, σχετικά με πολιτικούς μηχανικούς. Στη γωνία του σπιτιού μου, ο πολιτικός μηχανικός χρησιμοποιεί Google SketchUp, Docs, Drive και Sheets. Το γεγονός ότι εσύ, στο γραφείο σου έχεις εγκλωβιστεί σε Microsoft Apps είναι αποκλειστικά δικό σου πρόβλημα. Είσαι ανίκανος να προσαρμοστείς σε κάτι άλλο. Κοινώς, είσαι απροσάρμοστος. Τώρα, τα περί τίτλου. Δεν ανέφερα πουθενά ότι ο poster έκανε ρεπορτάζ και δεν αντέγραψε το άρθρο από "άλλα" τεχνολογικά site. Οποιοσδήποτε μπορεί να ψαρέψει ένα πικάντικο τίτλο στο διαδίκτυο και να παραθέσει ένα άρθρο όπως τον βολεύει. Γενικά, μπορείς να πείς "καλημέρα" με πολλούς τρόπους. Το ύφος προδιαθέτει τον αναγνώστη ώς προς τη σκοπιμότητα του περιεχομένου (πχ, τίτλος με σωστές λέξεις κλειδιά "επιτίθεται, κλέψει" ενώ παρακάτω έχει λάθος στο "του", το οποίο θα έπρεπε να είναι "τούς", αλλά δεν είναι λέξη κλειδί οπότε αποτελεί λεπτομέρεια). Ή ουσία είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση, η "κλοπή" και τα "προνόμια" αποτελούν υγιή ανταγωνισμό.
tulipas Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Τώρα, σχετικά με πολιτικούς μηχανικούς. Στη γωνία του σπιτιού μου, ο πολιτικός μηχανικός χρησιμοποιεί Google SketchUp, Docs, Drive και Sheets. Και πιστευεις οτι ο πολιτικος μηχανικος της γειτονιας σου ειναι οπως οι εταιρικοι πελατες της Microsoft;
alex-gate-7-1925 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Για την ηλικία μου είμαι πολύ πιό σοβαρός και ενημερωμένος από εσένα. Φαίνεται από τον τρόπο της απάντησής σου. Πώς μου ήρθε το The Verge; Τί θα σε βόλευε να μου έρθει; Τώρα, σχετικά με πολιτικούς μηχανικούς. Στη γωνία του σπιτιού μου, ο πολιτικός μηχανικός χρησιμοποιεί Google SketchUp, Docs, Drive και Sheets. Το γεγονός ότι εσύ, στο γραφείο σου έχεις εγκλωβιστεί σε Microsoft Apps είναι αποκλειστικά δικό σου πρόβλημα. Είσαι ανίκανος να προσαρμοστείς σε κάτι άλλο. Κοινώς, είσαι απροσάρμοστος. Τώρα, τα περί τίτλου. Δεν ανέφερα πουθενά ότι ο poster έκανε ρεπορτάζ και δεν αντέγραψε το άρθρο από "άλλα" τεχνολογικά site. Οποιοσδήποτε μπορεί να ψαρέψει ένα πικάντικο τίτλο στο διαδίκτυο και να παραθέσει ένα άρθρο όπως τον βολεύει. Γενικά, μπορείς να πείς "καλημέρα" με πολλούς τρόπους. Το ύφος προδιαθέτει τον αναγνώστη ώς προς τη σκοπιμότητα του περιεχομένου (πχ, τίτλος με σωστές λέξεις κλειδιά "επιτίθεται, κλέψει" ενώ παρακάτω έχει λάθος στο "του", το οποίο θα έπρεπε να είναι "τούς", αλλά δεν είναι λέξη κλειδί οπότε αποτελεί λεπτομέρεια). Ή ουσία είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση, η "κλοπή" και τα "προνόμια" αποτελούν υγιή ανταγωνισμό. Κανείς λάθος, μια χαρά office χρησιμοποιούν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε κανένα γραφείο από αυτά που έχω γυρίσει (και είναι πολλά) δεν είδα Google Apps, μόνο σε μερικά το OpenOffice. Τώρα αν εσύ εγώ ή όποιος άλλος μπορεί εύκολα να κάνει την αλλαγή όταν έχεις 10 εργαζόμενους δεν μπορεί όλοι να είναι σχετικοί. Κανείς δεν θα μπει στον κόπο. Άσε που μου μιλάς για Drive όταν εγώ με το 365 έχω 1TB σε καθένα από τους 5 χρήστες με κοινόχρηστους φακέλους στον καθένα, χώρια την τεράστια ευκολία που σου δίνουν το Outlook του 365 (Αρχειοθέτηση κτλ), τα κοινόχρηστα ημερολόγια (για συναντήσεις, εργασίες κτλ) και το OneNote πάλι κοινόχρηστο. Δεν συγκρίνεται ο χρόνος που γλιτώνει μια επιχείρηση και κυρίως ότι αποφεύγονται τα λάθη. Δεν θα είχα πρόβλημα να αλλάξω αλλά δεν βρίσκω πουθενά αυτές τις ευκολίες, όπως δεν βρίσκω και το λόγο αυτή τη στιγμή. OneNote δεν βρίσκω πουθενά. Όπως επίσης και στα έγγραφα όσο τα είχα χρησιμοποιήσει τα Google πάντα κάτι μου έλειπε, αν και δεν έκανα εκτεταμένη χρήση. Επίσης (δεν ειρωνεύομαι), αφού τις έχεις χρησιμοποιήσει, υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσεις σε πρόγραμμα τα Google Apps ή μονο online μπορείς να κάνεις χρήση? Όσο για τον τίτλο δεν νομίζω ότι πάει να παραπλανήσει. Η έκφραση να κλέψει πελάτες δεν εννοεί ότι θα το κάνει με παράνομο ή αθέμιτο τρόπο. Επιχειρήσεις είναι, ο ένας θέλει τους πελάτες του άλλου. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω αλλιώς. 1
gv Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2015 Απο macros και vba ή κάτι παρόμοιο πως πάνε οι εφαρμογές της google ? Αν όχι τότε όχι ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα