kSiS Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 καλημέρα. μένω επαρχία και βρίσκομαι περίπου 2χλμ από το κέντρο του ΟΤΕ. ήμουνα χρήστης φορθνετ εδώ και 5 χρόνια και συγχρονιζόταν η γραμμή στα 12-13-14kBit/s. έχω κρατήσει ένα print screen από το προφίλ πριν λίγες μέρες περίπου. εδώ και λίγες ημέρες γύρισα στον ΟΤΕ και μου είχαν δώσει ένα ρούτερ ZTE μικρό με κεραιούλα. παρατήρησα συγχρονισμό γραμμής στα 17kBit/s και ήμουνα ευχαριστημένος (δεδομένου της απόστασης). Σήμερα όμως αντικατέστησα το ZTE με το Speedport W 724V (που μου προμήθευσε ο ΟΤΕ) και είδα ότι είμαι στα 24.500kbit/s όπως φαίνεται κ στην φώτο.είμαι στο σωστό μενού για να δω την γραμμή μου ή κάποιος λάθος έχω κάνει? αν ναι, σε τι οφείλετε η άνοδος της ταχύτητας? ρωτάω καθαρά από περιέργεια.
rosgr100 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Σε εχουν γυρισει σε vdsl φιλε...προφανως χρησιμοποιεις vdsl modem και σε εχουν βάλει σε καφαο ή αστικο κεντρο του οτε που δινει vdsl ακομα και στις adsl συνδεσεις απλα σε κλειδωνουν στα 24mbit.
Mr_Proper Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Εγώ θα ήθελα να ξέρω γιατι η EETT δεν ενδιαφέρεται να το επιβάλει αυτό σε όλους τους ISP για όλους τους πελάτες τους. Καθώς και γιατι οι καταναλωτές (τόσο μέσω του συνηγόρου του καταναλωτή όσο και με την δική τους φωνή) δεν ασχολούνται με το να απαιτήσουν τα δικαιώματα τους...Πιάνονται απο ένα καραγκιοζιλίκι το "έως" και σαν παιδιά μας κοροϊδεύουν λες και κάτι σημαίνει αυτό (ά ναι το λέει ξεκάθαρα "έως" άρα είναι εντάξει οι κύριοι βεεεβαια) απο την στιγμή που όλοι σχεδόν μπορούνε να έχουν κοντα στις ταχύτητες που πληρώνουν όντας κουμπωμένοι στο ίδιο DSLAM που είναι τώρα με τον ίδιο εξοπλισμό χωρίς καμιά φυσική αλλαγή ή επένδυση απλά με μερικά click (αλλαγή προφίλ γραμμής) και απο εκει που ο καιμένος Παπαδόπουλος πλήρωνε για 24 αρα και κατέβαζε με 900kb θα μπορεί να κατεβάζει με 2-3 MB/s (όπως θα έπρεπε δηλαδή) και τότε το "έως" θα είχε την πραγματική έννοια που έχει και στο εξωτερικό μη εγγυημένο QoS δηλαδή = όχι 3ΜΒ/s καρφωτά αλλά κυμαινόμενα....πχ 2,5-3 κτλ ανάλογα το traffic και άλλους παράγοντες.. και στην Ελλάδα απο αυτό κατρακυλήσαμε να εννοούμε "έως" το "θα σέρνεται η γραμμή σου στο 1/3 της ονομαστικής ταχύτητας της 24/7 και άμα σου αρέσει"και όλα αυτά επειδή κανείς δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει τα δικαιώματα του.
goana12 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Αυτη την στιγμη φιλε μου εισαι συνδεμενος κατα 99% σε καμπινα του ΟΤΕ (σαν και μενα) που δινει ΑDSL στους δικους του πελατες και μονο. Λογο του οτι οι καρτες δυκτιου του mini dslam που περιεχει ειναι και για μελλοντικο vdsl, επειδη εβαλες ρουτερ vdsl κλειδωσες σε vdsl2 στην μεγιστη ταχυτητα που πληρωνεις (κοφτης δηλαδη στα 24/1). Αν κρινω δε απο την αποσβεση γραμμης που ειναι στα 5,9 dB, και με το γεγονος οτι στο vdsl λογω αλλαγης συχνοτητων παντα δειχνει αρκετα μεγαλυτερο νουμερο σε σχεση με το ΑDSL, πιστευω οτι η καμπινα ειναι η εξω απο το σπιτι σου η βαρια-βαρια στη γωνια του τετραγωνου...
kSiS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 στην γωνία του τετραγώνου είναι η καμπίνα. επίσης έχω περάσει καινούρια γραμμή cat5 στο σπίτι, μήκους περίπου 20 μέτρων. επίσης με είχαν ενημερώσει οι τεχνικοί να πετύχω όσο το δυνατόν μικρότερο καλώδιο μετά την πρίζα του τοίχου και ιδού.
Mr_Proper Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 στην γωνία του τετραγώνου είναι η καμπίνα. επίσης έχω περάσει καινούρια γραμμή cat5 στο σπίτι, μήκους περίπου 20 μέτρων. επίσης με είχαν ενημερώσει οι τεχνικοί να πετύχω όσο το δυνατόν μικρότερο καλώδιο μετά την πρίζα του τοίχου και ιδού. Είσαι σίγουρος για αυτό; δεν μου φαίνεται μεγάλο ζήτημα το μήκους του καλωδίου (σε λογικό πλαίσιο) μετά την μπρίζα όλη η υπόθεση είναι το λεγόμενο "last mile" παρατηρώ πάντως την επιμονή του οτε να μην σας χαρίσει ούτε kb βάζει 1 για να κατεβάζεται με 97... αντί να βάλει κάνα 1,5 να κατεβάζετε με 1 ή 1 και κάτι το ίδιο και για το download στο να δίνει είναι γερμανός στην ακρίβεια στο να παίρνει είναι μερακλής και χουβαρντάς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα