Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,εχω την παραπανω μητρικη και κατα τη διαρκεια μεταφορας,εσπασε ενα τρανζιστορ.Η μητρικη επειτα απο συνεχεις δοκιμες,ολων των pci θυρων,μνημων κλπ διαπιστωσαν οτι ειναι σχεδον πληρως λειτουργικη ΕΚΤΟΣ  απο 3 υποδοχες ανεμηστηρων case fan.Λογικα το εξαρτημα αυτο διαχειριζεται τις υποδοχες για τα ανεμηστηρακια,και δυστυχως δεν μπορω να βρω τον κωδικο του για να το αντικαταστησω,μιας και το σπασμενο κομματι χαθηκε.Εχω φαει ολο το ιντερνετ αλλα δε εχω βρει πουθενα να αναφερεται ο κωδικος του, τι επιπλεον μπορω να κανω?Αν εχει καποιος τη μητρικη μπορει να μου στειλει πμ.

παραθετω και φωτο με το προβλημα 12166708_10208137029006630_781947067_n.j

Δημοσ.

Τυχερός είσαι, άσε τις εγχειρήσεις, αφού δουλεύει δουλεύει!

Υπερβολικα τυχερος μιας και εσπασε μονο το συγκεκριμενο,αλλα για το γαμωτο σκεφτομαι να την επιδιορθωσω.Εχω βρει ατομο με μηχανηματα κλπ,που θα μου κοστισει λιγο να το αλλαξει,αλλα δεν εχουμε τον κωδικο.

Βεβαια αν δεν καταφερω να βγαλω ακρη,αγοραζω εναν fan controller και λυθηκε το θεμα

Δημοσ.

Δυστυχως δεν μπορω να το διακρινω καθαρα,και οσες εχω βρει κοντινες για λιγο,δεν φαινεται.Παλευω 3 μερες να βρω μια φυσιολογικη να τη ζουμαρω και να το δω....

Δημοσ.

Καταρχας σε υπερευχαριστω,ειναι επιτελους σχεδον ευδιακριτος ο κωδικος.Πανω ομως που πηγα να χαρω εφαγα τη δευτερη ξενερα, στο δικο μου ειναι μαρκας NIKOS PA10....(χαμμενο κομματι)

και αυτη που μου βρηκες εμφανιζει ενα τελειως αλλο.Αρα πιθανον να ειναι αλλο revision,απο το δικο μου που ειναι το 2.Συνεπως οσοι εχουν γνωσεις μικροηλεκτρονικης,τι κανω?Το αλλαζω και βαζω ταυτο που βρηκαμε?

Επισης ο κωδικος στο κατω μερος του mofset τι εκφραζει?(οχι το 3310GH, το αλλο)

ΝΑ αναφερω οτι δεν υπαρχει πουθενα αλλου πανω στη μητρικη μου αντιστοιχο mofset που να εχει παρομιο κωδικο 

Δημοσ.

Καταρχας σε υπερευχαριστω,ειναι επιτελους σχεδον ευδιακριτος ο κωδικος.Πανω ομως που πηγα να χαρω εφαγα τη δευτερη ξενερα, στο δικο μου ειναι μαρκας NIKOS PA10....(χαμμενο κομματι)

και αυτη που μου βρηκες εμφανιζει ενα τελειως αλλο.Αρα πιθανον να ειναι αλλο revision,απο το δικο μου που ειναι το 2.Συνεπως οσοι εχουν γνωσεις μικροηλεκτρονικης,τι κανω?Το αλλαζω και βαζω ταυτο που βρηκαμε?

Επισης ο κωδικος στο κατω μερος του mofset τι εκφραζει?(οχι το 3310GH, το αλλο)

ΝΑ αναφερω οτι δεν υπαρχει πουθενα αλλου πανω στη μητρικη μου αντιστοιχο mofset που να εχει παρομιο κωδικο 

Αν πάς σε κάποιον ηλεκτρονικό που το κατέχει το άθλημα , καταρχήν θα σου προσδιορίσει , τί ακριβώς τύπος mosfet είναι αυτό ... και θα σου βρεί το ίδιο ή αντίστοιχο.

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/342446/SSC/SSM3310GH.html

Δημοσ.

Το μόνο mosfet της niko-sem που αρχίζει με PA10 φαίνεται πως είναι το PA102FDG. Σε αυτή τη σελίδα (περίπου στο μέσο) φαίνονται όλα τα χαρακτηριστικά του, οπότε μπορεί εύκολα να βρεθεί κάποιο συμβατό: http://products.niko-sem.com/index_en.php?action=prod_list&cat=562

Πάντως το mosfet φαίνεται οτι έχει ανατιναχτεί απο υπερφόρτωση, δεν πρέπει να είναι απο χτύπημα κατα τη μεταφορά.

• Like 2
Δημοσ.

Για μένα μην το ρισκάρεις, είναι καλή μητρική και κινδυνεύεις να γίνει στραβή κόλληση και να την κάψεις.

3 φουρφούρια είναι, βάλε controller! ;)

• Like 1
Δημοσ.

Το μόνο mosfet της niko-sem που αρχίζει με PA10 φαίνεται πως είναι το PA102FDG. Σε αυτή τη σελίδα (περίπου στο μέσο) φαίνονται όλα τα χαρακτηριστικά του, οπότε μπορεί εύκολα να βρεθεί κάποιο συμβατό: http://products.niko-sem.com/index_en.php?action=prod_list&cat=562

Πάντως το mosfet φαίνεται οτι έχει ανατιναχτεί απο υπερφόρτωση, δεν πρέπει να είναι απο χτύπημα κατα τη μεταφορά.

Η μητρικη λειτουργουσε σε πσ φιλου,και ειχε συνδεδεμενους 2 ανεμηστηρες οχι πανω στη μητρικη αλλα κατευθειαν στο τροφοδοτικο.Η μητρικη σταλθηκε με ΕΛΤΑ και το κουτι που εχει τη μητριη μεσα,ειχε και μια gf 210 δυστυχως χυμα.Λιγο το κοπανημα απο τα ΕΛΤΑ,λιγο και το γεγονοςοτι ηταν χυμα φανταζομαι ειχαν αυτο το αποτελεσμα.Και λιγα επαθε...

Για μένα μην το ρισκάρεις, είναι καλή μητρική και κινδυνεύεις να γίνει στραβή κόλληση και να την κάψεις.

3 φουρφούρια είναι, βάλε controller! ;)

Μαλον προς τα εκει κλεινω κα ιεγω.Ευχαριστω παντως ολους,αν αλλαξει κατι θα ενημερωσω.

Δημοσ.

Η μητρικη λειτουργουσε σε πσ φιλου,και ειχε συνδεδεμενους 2 ανεμηστηρες οχι πανω στη μητρικη αλλα κατευθειαν στο τροφοδοτικο.Η μητρικη σταλθηκε με ΕΛΤΑ και το κουτι που εχει τη μητριη μεσα,ειχε και μια gf 210 δυστυχως χυμα.Λιγο το κοπανημα απο τα ΕΛΤΑ,λιγο και το γεγονοςοτι ηταν χυμα φανταζομαι ειχαν αυτο το αποτελεσμα.Και λιγα επαθε...

Συγνώμη που γίνομαι σπαστικός, αλλά θα επιμείνω, η συγκεκριμένη ζημιά στο mosfet κατα 99% είναι απο βραχυκύκλωμα και όχι απο χτύπημα. Κατα συνέπεια το πρόβλημα προυπήρχε απο όταν είχε τη μητρική ο φίλος σου.

Το πλαστικό είναι πολύ χοντρό, θέλει δυνατο χτύπημα με σφυρί ή κάτι αντίστοιχο για να ανοίξει έτσι. Αν το ταρακούνημα κατα τη μεταφορά ήταν τοσο μεγάλο που να χτυπήσει έτσι το mosfet, θα υπήρχαν εκτεταμένες ζημιές και σε άλλα σημεια της μητρικής.

Εδώ ένα δικό μου mosfet, απο το οποίο πέρασε ρεύμα κάποιων 100αδων ampere:

2cz6ebm.jpg

Αν ψάξεις στο google για blown mosfet θα δείς πολλές φωτογραφίες με παρόμοιο ράγισμα απο υπερφόρτωση.

Οπότε αν τελικά αποφασίσεις να αλλάξεις το mosfet πρέπει πρώτα να βεβαιωθείς οτι το βραχυκύκλωμα δέν είναι πάνω στην μητρική, αλλιώς θα σου το ξανακάψει.

• Like 5
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...