Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα αποφασίσει να γράψω αναλυτικά την ταλαιπωρία μου με πΟΤΕ και Wind (εξού και ο τίτλος) αλλά τελικά επειδή θα έπαιρνε πολύ ώρα και αρκετές παραπάνω παραγράφους (ιδιαίτερα γλαφυρές και με χιούμορ αλλά και με κλάμα βέβαια) αποφάσισα να συρρικνώσω εντελώς την περιπέτεια μου και να αναφέρω απλά το τεχνικό ζήτημα που προέκυψε καθώς και τις παρατηρήσεις μου πάνω σε αυτό.

Σημείωση για να μην μπερδευτεί κανείς με τα νούμερα Μbps (με μικρό b ) = Megabit ανά δευτερόλεπτο ΜΒ/s (κεφαλαίο B ) = Megabyte ανά δευτερόλεπτο και 8Megabit = 1Megabyte.

Συνοπτικά:2014 πήγα οτε για 50mbps υπέγραψα συμβόλαιο για 50 αλλά τελικά είπανε κάνανε λάθος και έχει μόνο 30... είπα οκ.

Με την ΟΤΕ 30άρα χρόνιζα στα ~28 κάτω και ~3 πάνω... κατέβαζα 2,7ΜΒ/s καρφωτά (= ~23,5Mbps) σε torrent, http/ftp μεγάλων σελίδων εξωτερικού, steam downloads κτλ  καμιά φορά είχα peak 2.9MB/s  και http://www.speedtest.net/έβγασα 24-25Mbps όλα αυτά ανεξαρτήτως ώρας  το upload ήταν ~2,8Μbps.

Παρόλα αυτά τους έπαιρνα τηλέφωνα για να παραπονεθώ για την ταχύτητα γιατι είμαι ~750 μέτρα απο το αστικό κέντρο (απόσταση μετρημένη με google maps όχι σε ευθεία γραμμή φυσικά αλλά μέσα απο ζικζάκ σε στενά καθώς και με GPS αυτοκινήτου)

γιατι καλά είναι τα 2.7 αλλά όπως και να το κάνεις 30Mbps = 3.75MB/s δηλαδή ένα ολόκληρο MB/s κάτω ενώ είμαι κοντά στο ΑΚ και αντί για 5Mbps up είχα λίγο πιο πάνω απο το μισό (που εμένα το upload με ενδιαφέρει ιδιαίτερα γιατί σηκώνω υλικό στο ίντερνετ αλλά επίσης streamάρω κτλ)

Απάντηση ΟΤΕ κάθε φορά:  δεν γίνετε τίποτα με την γραμμή ειναι μια χαρά (τα 100€ κάθε δίμηνο ξέρανε όμως να τα ζητάνε προκαταβολικά για μια σύνδεση η οποία ήταν ουσιαστικά καλή ADSL  -μιας και 24Mbps = 3MB/s και εγώ κατέβαζα με 2,7!!!)

Έρχετε τέλη Σεπτεμβρίου η wind και μου λέει διαθέσιμο 50down 10 up vdsl στην περιοχή σου (με τα ίδια λεφτά που πλήρωνα 30άρα στον οτε + έξτρα υπηρεσίες όπως δωρεάν διεθνείς κλίσεις) λέω ψήνομαι....

πέρασα ενα μαρτύριο ανοργανωσιάς και ασχετοσύνης χάθηκαν συμβόλαια χάθηκε η μπάλα κανείς δεν ήξερε τίποτα και δεν μπορούσα εσωτερικά να έρθει σε επικοινωνία με κανέναν.. απο το κατάστημα λέγανε να πάρω τηλέφωνο και απο το τηλέφωνο λέγανε να πάω στο κατάστημα και διάφορα άλλα κομικοτραγελαφικά

Τέλος καλό όλα καλά....

αλλά μάλλον όχι όλα καλά τελικά...

Γιατί; γιατί μόνο 50άρα δεν είναι (καλά ήμουν σίγουρος ότι δεν βάλανε 50άρα κασέτα και ότι θα έπαιρνα απλά απο το KV αλλά δείτε και θα καταλάβετε που βρομάει το ψάρι)

Με wind "50 άρα"  (που όπως είπα ενεργοποιήθηκε σήμερα ) χρονίζω στα 34Mbps (αυτό σημαίνει πως θα έπρεπε με αυτόν τον χρονισμό να κατεβάζω 4,25MB/s) !!!!! το http://www.speedtest.net/γράφει 30Mbps και όντως κατέβασα καινούργιο driver απο nvidia (το αναφέρω γιατι πιστεύω πως οι server τις nvidia είναι καλό benchmark για ταχύτητες εξωτερικού)  κατέβαζα με 3,7ΜΒ/s η μπάρα του download γέμιζε γρηγορότερα απότι αυξάνετε το ελληνικό χρέος!

Το περίεργο που είναι; torrent κατεβάζω 1 ΜΒ/s με 2ΜΒ/s το πολύ (σε γερά torrent με αρκετούς seeds και λίγους leechers που άλλοτε έπιανα πάντα τελικές...) στο steam κατεβάζω με ίδιες ταχύτητες και peak 2,9MB στο speedtest του OTE  5GB αρχείο τρεμοπαίζει απο 1,4 με 2,5 MB/s !!!!!! το www.speedtest.net με server οτε αθήνα ναι μεν όπως είπα λέει 30MBps αλλά με server οτε Θεσσαλονίκη έχει 90 ping (είμαι Κρήτη και Αθήνα έχει 10 ms)  και βγάζει 22... ενω Λονδίνο έχει 90 ping και βγάζει 24 (πολλαπλές φορές σε διάφορες ώρες το τσέκαρα) και επαναλαμβάνω nvidia καρφωτά 3,7MB/s δοκιμασμένο στις ίδιες χρονικές στιγμές που γίνανε και οι άλλες δοκιμές και πολλαπλές φορές όχι μόνο μια.

ΠΩΤΣ ΓΚΕΝΕΙΝ ΑΤΟ;;;;;

hqdefault.jpg

A upload δεν έχω ούτε για πλάκα 10.... έχω ίδιο με πρίν 2,7 -3 Mbps

Πήρα την wind και μου απάντησε το κλασσικό που λένε όλοι: Η γραμμή είναι μια χαρά ( γραμμή 50/10 που χρονίζει 34/3 και κατεβάζει πότε 30/2,7 πότε 18ή24/2,7.. )  και πως δεν γίνεται τίποτα γιατι είμαι πολύ μακριά λέει 1250 μέτρα λένε.... που η απόσταση με μεγάλες κοιλιές στην διαδρομή είναι 750 μετρημένα... μισό χιλιόμετρο κουλούρα στο καλώδιο πρώτη φορά ακούω...

και το άλλο αστείο

Ο Οτε που έλεγε τα ίδια (δεν γίνεται τίποτα με την γραμμή μου)

18/10/2015 ΟΤΕ ίδια γραμμή ίδιο ΑΚ ίδιο DSlam ίδιο router 2.7MB/s down μια μέρα μετά 19/10/2015 WIND ίδια γραμμή ίδιο ΑΚ ίδιο DSlam ίδιο router του ΟΤΕ μάλιστα 3,7MB/s ... απορώ αφού δεν γινόταν τίποτα απολύτως τι κάνανε στην wind μαγικά ή μου περάσανε οπτική ίνα;  απλά μερικά κλικ κάνανε και μου αλλάξανε προφίλ σε 50άρι πάνω στο ΙΔΙΟ DSlam.... στον οτε παρα το γεγονός ότι τους έσκαγα 100άρια παρα ότι τους είπα βάλτε σε 50άρι και ας μην τα πιάσω λέγανε πως 2,7 είναι το ανώτερο που σηκώνει η γραμμή....τόσο μούφα απλά δεν θέλανε να πάρουν πρωτοβουλία και πλήρωνα 100€ για adsl ουσιαστικά...

και αυτό με κάνει να είμαι σίγουρος ότι το ίδιο συμβαίνει και με την wind... αφού δεν έγινε απο μόνο του κατα τύχει σιγά μην μπούν στον κόπο να ασχοληθούν.... 1250 λέει η μέτρηση (που βασίζεται σε attenuation το οποίο μπορεί να είναι προϊόν προβληματικής καλωδίωσης κτλ τεσπα) οπότε άστον να κουρεύεται...  Το ότι οκ έστω χρονίζω  34Mbps και κατεβάζω με 30Mbps ή και πολύ λιγότερο δεν το παρατηρούν βέβαια....

εδώ πιο αναλυτικά τα στοιχεία της γραμμής:

Downstream
33848  kBit/s (έκανε restart και έπεσε λίγο πιο κάτω γενικά εκει πιάνει 33800-34700 περίπου)

Upstream
3444  kBit/s

DSL / Link
In sync

DSL/Internet Status

Transmission mode
VDSL2

CRC Errors (Down/Up)
4297 / 4

FEC Errors (Down/Up)
477125 / 91

SNR (Down/Up)
5.9 / 6.0  dB

Downstream Attenuation
41KHz~857KHz: 21.0dB (απο το ίδιο σπίτι με ADSL είχα 16 περίεργο...)

1.218MHz~1.859MHz: 63.9dB (εδώ είναι το πρόβλημα)

Upstream Attenuation
6KHz~31KHz: 10.0dB

882KHz~1.193MHz: 52.1dB

Δημοσ.

Ξέρεις αν είναι ίνα ή είναι χαλκός; Γιατι αν δε κάνω λάθος το vdsl πάνω απο χαλκό περνάει. Το τέλειο που ψάχνεις πρέπει να είναι κάτω απο 500 μετρα απο το Α/Κ.

Δημοσ.

Ξέρεις αν είναι ίνα ή είναι χαλκός; Γιατι αν δε κάνω λάθος το vdsl πάνω απο χαλκό περνάει. Το τέλειο που ψάχνεις πρέπει να είναι κάτω απο 500 μετρα απο το Α/Κ.

χαλκός είναι σίγουρα απο ΑΚ παίρνω...  το τέλειο είναι να είμαι δίπλα στο DSLAM αλλά επειδή το τέλειο δεν υφίσταται το σίγουρο είναι πως αν είμαι κάτω απο 1000 μέτρα θα πρέπει να έχω καλύτερα χαρακτηριστικά και το περίεργο είναι πως γίνεται να μην είμαι μέσω Λάρισας να περνούσανε τα καλώδια 500 μέτρα διαφορά σε μια μικρή πόλη όπως το ηράκλειο πολύ περίεργο μου φαίνεται... και απο εκεί και πέρα όπως έγραψα η γραμμή έχει αρκετά περίεργη συμπεριφορά γενικά για να τα φορτώσουμε όλα στο attenuation

There, there.

Τον ξέρεις τον Ανέστη; :P

Δημοσ.

30Mbps = 3.75MB/s (σε κενο αερος χαχαχα)

καταρχην, πιανεις περιπου το 80% της max ταχυτητας της γραμμης...ποτε το 100% (θεωρητικο).

εγω χοντρικα το κανω ως εξης...για 10MBit πιανω σχεδον 1MB/sec σε τορρεντ...κ λιγο παραπανω σε direct download/ftp

πληρωνω γκραμμη 50

κ μου ντωσαν γκραμμη 30

αλλα τους ειπα οτι τελω 50

αλλα αυτοι μου παν 30 εκει 50 δεν εκει

κ τους ειπα ντωσει 30 πληρωσει 30

κ μου ειπαν ντωσει 30 πληρωσει 50

πως γκενεν αυτο?

• Like 1
Δημοσ.

Αν και δεν έχει σημασία, καθαρά ενημερωτικά δεν υπολογίζονται έτσι και είναι το λογικό σφάλμα που κάνουμε όλοι.

Ο συγχρονισμός εμφανίζεται (σωστά) σε kbps σε όλες τις συσκευές και όχι σε Mbps.

Έχουμε λοιπόν 30.000kbps μας κάνουν 29,3Mbps (1Mbps=1024kbps) και αυτά με τη σειρά τους αντιστοιχούν σε 3,66MBps.

Αντίστοιχα τα 50.000kbps μας κάνουν 48,83Mbps και αυτά με τη σειρά τους αντιστοιχούν σε 6,1MBps.

Δημοσ.

@jkoukos: Το 1024 δεν ισχύει για τα kb, αλλά για τα ΚΒ. Δες κι εδώ:

http://www.webopedia.com/TERM/K/Kbps.html

Πάμε παρακάτω:

Το μέγιστο θεωρητικό, ακόμα κι αν κάποιος το έπιανε, δεν θα ήταν καθαρός ρυθμός ωφέλιμων δεδομένων, διότι έχουμε και επιβαρύνσεις (overhead), που προέρχονται από τα διάφορα πρωτόκολλα επικοινωνίας (βλ. headers, crc checksums, κ.λπ) και εξαρτώνται και από το μέγεθος των πακέτων που μεταδίδει το δίκτυο.

Συνεχίζω:

Η Wind, ΔΕΝ έχει πακέτο 30 Mbps, αλλά μόνο 50. Ως γνωστόν, τα 30 ή 50 είναι ΕΩΣ 30 και ΕΩΣ 50, όπως έχει γραφεί πάμπολλες φορές. Οπότε, με βάσει την καλωδιακή απόσταση/κατάσταση, συγχρονίζεις ΟΣΟ μπορείς να συγχρονίσεις (εκτός κι αν μπει καμπίνα κοντά σου και σε συνδέσουν εκεί).

Τέλος, πόσο σίγουρος είσαι ότι η συμφόρηση, δεν οφείλεται σε hops πιο πέρα από το αστικό σου κέντρο; Καλός - χρυσός ο συγχρονισμός, αλλά αν το δίκτυο του παρόχου πιττάρει, δε λέει κάτι.

Δημοσ.

καταρχην, πιανεις περιπου το 80% της max ταχυτητας της γραμμης...ποτε το 100% (θεωρητικο).

εγω χοντρικα το κανω ως εξης...για 10MBit πιανω σχεδον 1MB/sec σε τορρεντ...κ λιγο παραπανω σε direct download/ftp

πληρωνω γκραμμη 50

κ μου ντωσαν γκραμμη 30

αλλα τους ειπα οτι τελω 50

αλλα αυτοι μου παν 30 εκει 50 δεν εκει

κ τους ειπα ντωσει 30 πληρωσει 30

κ μου ειπαν ντωσει 30 πληρωσει 50

πως γκενεν αυτο?

Αν και δεν έχει σημασία, καθαρά ενημερωτικά δεν υπολογίζονται έτσι και είναι το λογικό σφάλμα που κάνουμε όλοι.

Ο συγχρονισμός εμφανίζεται (σωστά) σε kbps σε όλες τις συσκευές και όχι σε Mbps.

Έχουμε λοιπόν 30.000kbps μας κάνουν 29,3Mbps (1Mbps=1024kbps) και αυτά με τη σειρά τους αντιστοιχούν σε 3,66MBps.

Αντίστοιχα τα 50.000kbps μας κάνουν 48,83Mbps και αυτά με τη σειρά τους αντιστοιχούν σε 6,1MBps.

Ωραία και οι 2 ξέρετε (κάπως) να μετράτε αλλά τι σχέση έχουν αυτά που λέτε με το post? πάμε εναν έναν

Καταρχήν δεν υπάρχει πουθενά κανόνας που να λέει ότι θα έχεις το 80% της ονομαστικής σου ταχύτητας... η ταχύτητα της γραμμής σου εξαρτάτε απο διάφορα πράματα (όπως crosstalk, attenuation,snr κτλ) και δεν ορίζεται απο ενα αυθέρετο ποσοστό που σκέφτηκες εσύ επειδή η δική σου γραμμή πιάνει το 80% του συγχρονισμού της.....

Κατα δεύτερον 30Mbps στα 50Mbps είναι το 60% της ταχύτητας έτσι μου μάθανε στο σχολείο τουλάχιστον.... οπότε ακόμη και δίκαιο να έιχες πάλι είναι αρκετά πιο κάτω απο το αυθαίρετο ποσοστό σου

Κατα τρίτον ποιος είπε ότι κατεβάζω 30Mbps? αυτό συμβαίνει ΜΟΝΟ όταν κατεβάζω απο την Nvidia drivers για την κάρτα γραφικών σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις κατεβάζω λιγότερο ακόμη και με καλά torrent επίσης τό ότι το Ping μου σε Λονδίνο και το download είναι καλύτερο απότι με Θεσσαλονίκη κ.α και εκεί πήγαινε το "πως γένιν ατό" τώρα για το υπόλοιπο που έγραψε ότι νάνε δεν έκανα κανένα τέτοιο σχόλιο απλά δεν διάβασες ή διάβασες λάθος/δεν κατάλαβες

1) ο χρονισμός μου είναι ~33848 kbps φαίνεται στο OP

2) μια χαρά εμφανίζεται και σε Mbps απλά δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνουν... 30Mbps ΔΕΝ είναι = 30.000kbps ... 30Μbps=30720kbps...  και ούτε ισχυρίστηκα πως 30Mbps=30.000kbps

Το μέγιστο θεωρητικό, ακόμα κι αν κάποιος το έπιανε, δεν θα ήταν καθαρός ρυθμός ωφέλιμων δεδομένων, διότι έχουμε και επιβαρύνσεις (overhead), που προέρχονται από τα διάφορα πρωτόκολλα επικοινωνίας (βλ. headers, crc checksums, κ.λπ) και εξαρτώνται και από το μέγεθος των πακέτων που μεταδίδει το δίκτυο.

Δεν έχει σημασία γιατι η ταχύτητα μετριέται με το αριθμό και τον όγκο των πακέτων που λαμβάνονται όχι με το περιεχόμενο τους (το overhead που λές είναι μερικά bit στην αρχή και το τέλος κάθε πακέτου,)  όταν για παράδειγμα λεμε ότι το crisis είναι 3GB δεν εννοείς ότι ο κώδικας και τα textures,scripts,dllκτλ (ωφέλιμη πληροφορία) είναι 3GB άλλα όλο το game.

===============================================================================================

Δεν ενημέρωσα ακόμη το θέμα με ταχύτητες και μετρήσεις γιατι περιμένω να ισώσει λίγο η γραμμή μου γιατι σαν να φαίνονται κάποιες διαφορές απο πριν θα σηκώσω μετρήσεις σε μερικές μέρες απο τώρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jkoukos: Το 1024 δεν ισχύει για τα kb, αλλά για τα ΚΒ. Δες κι εδώ:

http://www.webopedia.com/TERM/K/Kbps.html

Το λογικό σφάλμα που κάνουμε όλοι μας είναι ότι αναφέρουμε το μετρικό kilobit (kbps), ενώ στην πραγματικότητα έχουμε το δυαδικό kibibit (Kibps).

Αν είχαμε δεκαδικό σύστημα θα λέγαμε 24Mbps Download και 1Mbps Upload.

Στην πραγματικότητα έχουμε αντίστοιχα ενδείξεις 24576 και 1024, που είναι ακριβή πολλαπλάσια στο δυαδικό σύστημα.

Όταν δίνουν πακέτο 8/1Mbps (δεκαδικό), o συγχρονισμός εμφανίζεται σωστά σε δυαδικό 8192/1024 αλλά με λάθος συντόμευση σε δεκαδικό.

Το λάθος ξεκίνησε χρόνια πριν και όλοι οι κατασκευαστές το ακολουθούν διότι το έχουμε συνηθίσει. Και το πράγμα έχει περιπλεχθεί περισσότερο, καθώς οι κατασκευαστές αντί να χρησιμοποιούν το Kibps, εμφανίζουν την μέτρηση σε kBps ή kbps ακόμη και στην ίδια συσκευή (με διαφορετικό firmware).

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.

Η Wind, ΔΕΝ έχει πακέτο 30 Mbps, αλλά μόνο 50. Ως γνωστόν, τα 30 ή 50 είναι ΕΩΣ 30 και ΕΩΣ 50, όπως έχει γραφεί πάμπολλες φορές. Οπότε, με βάσει την καλωδιακή απόσταση/κατάσταση, συγχρονίζεις ΟΣΟ μπορείς να συγχρονίσεις (εκτός κι αν μπει καμπίνα κοντά σου και σε συνδέσουν εκεί).

Τέλος, πόσο σίγουρος είσαι ότι η συμφόρηση, δεν οφείλεται σε hops πιο πέρα από το αστικό σου κέντρο; Καλός - χρυσός ο συγχρονισμός, αλλά αν το δίκτυο του παρόχου πιττάρει, δε λέει κάτι.

το VDSL2 δεν είναι VDSL που σημαίνει ότι μετά το 1000μετρο δεν μειώνεται ο χρονισμός γεωμετρικά... μια απο τις βασικές διαφορές με το VDSL είναι στο ότι μετά τα 1000 μέτρα η γραμμή κρατάει αρκετά υψηλά χαρακτηριστικά  για αρκετές εκατοντάδες μέτρα. (και όλα αυτά ΑΝ έχουν δίκαιο και είμαι 1150 μέτρα μακριά απο το ΑΚ... γιατι με GPS και με googlemaps αλλά και με τον μετρητή της CYTA είμαι περίπου στα 800m -μέσος όρος και των 3ων-)

και πέραν του συγχρονισμού η γραμμή σίγουρα έχει θέμα γιατι δεν γίνεται σε μια σελίδα του εξωτερικού να κατεβάζω 3,7 και σε όλα τα υπόλοιπα σημεία του internet + torrents + ελλάδα + ΟΤΕ speedtest FTP + NTUAFTP να κατεβάζω σημαντικά λιγότερο επίσης δεν γίνετε Λονδίνο να έχει ίδιο ping με θεσσ ούτε να κατεβάζει πιο γρήγορα...

κάτι παίζει

Το λογικό σφάλμα που κάνουμε όλοι μας είναι ότι αναφέρουμε το μετρικό kilobit (kbps), ενώ στην πραγματικότητα έχουμε το δυαδικό kibibit (Kbps).

Αν είχαμε δεκαδικό σύστημα θα λέγαμε 24Mbps Download και 1Mbps Upload.

Στην πραγματικότητα έχουμε αντίστοιχα ενδείξεις 24576 και 1024, που είναι ακριβή πολλαπλάσια στο δυαδικό σύστημα.

Όταν δίνουν πακέτο 8/1Mbps (δεκαδικό), o συγχρονισμός εμφανίζεται σωστά σε δυαδικό 8192/1024 αλλά με λάθος συντόμευση σε δεκαδικό.

Το λάθος ξεκίνησε χρόνια πριν και όλοι οι κατασκευαστές το ακολουθούν διότι το έχουμε συνηθίσει. Και το πράγμα έχει περιπλεχθεί περισσότερο, καθώς οι κατασκευαστές αντί να χρησιμοποιούν το Kibps, εμφανίζουν την μέτρηση σε kBps ή kbps ακόμη και στην ίδια συσκευή (με διαφορετικό firmware).

Τι σημασία έχει η ιστορική λεπτομέρεια απο την στιγμή που μετράμε σωστά τις μονάδες 1Mbit = 1024Kbit μόνο οι κατασκευαστές σκληρών δίσκων και flash αναφέρονται σε 1000bit οταν μιλάνε για Mbit

Δημοσ.

@Mr_Proper, πουθενά σε αυτόν τον πλανήτη (κυριολεκτικά) δεν υπάρχει εγγυημένη ταχύτητα στο xDSL.

Η ονομαστική ταχύτητα του συγχρονισμού έχει να κάνει κυρίως με την απόσταση και τον θόρυβο της γραμμής.

Όμως η πραγματική ταχύτητα πλοήγησης έχει να κάνει με άλλους παράγοντες. Αρχικά με το πρωτόκολλο επικοινωνίας και το overhead που έχει αυτό, που μπορεί να φθάσει την μέγιστη μείωση 21% έναντι της ονομαστικής.

Συνήθως σε VDSL κυμαίνεται στο 4%-8% και σε ADSL 12%-15%, αλλά δεν αποκλείονται περιπτώσεις να φθάσουμε και στην μέγιστη μείωση.

Επιπλέον μείωση έχουμε λόγω κυκλωμάτων και ρυθμίσεων του παρόχου, τον φόρτο του DSLAM, του λειτουργικού που χρησιμοποιούμε και τον server με τον οποίο συνδεόμαστε.

Δημοσ.

@Mr_Proper, πουθενά σε αυτόν τον πλανήτη (κυριολεκτικά) δεν υπάρχει εγγυημένη ταχύτητα στο xDSL.

Η ονομαστική ταχύτητα του συγχρονισμού έχει να κάνει κυρίως με την απόσταση και τον θόρυβο της γραμμής.

Όμως η πραγματική ταχύτητα πλοήγησης έχει να κάνει με άλλους παράγοντες. Αρχικά με το πρωτόκολλο επικοινωνίας και το overhead που έχει αυτό, που μπορεί να φθάσει την μέγιστη μείωση 21% έναντι της ονομαστικής.

Συνήθως σε VDSL κυμαίνεται στο 4%-8% και σε ADSL 12%-15%, αλλά δεν αποκλείονται περιπτώσεις να φθάσουμε και στην μέγιστη μείωση.

Επιπλέον μείωση έχουμε λόγω κυκλωμάτων και ρυθμίσεων του παρόχου, τον φόρτο του DSLAM, του λειτουργικού που χρησιμοποιούμε και τον server με τον οποίο συνδεόμαστε.

Καλημέρα δεν γεννήθηκα χτες χαίρω πολύ.. πότε όμως δήλωσα για εγγυημένη ταχύτητα κτλ;

Μου φαίνεται απλά θέλεις να γράφεις τα δικά σου εσύ.

Συμβουλή τουλάχιστον να διαβάζεις τι γράφουν οι άλλοι αν θες να τους απαντάς....

Tέλος το overhead se VDSL και ADSL είναι το ίδιο πάντα (η διαφορά είναι οτι to VDSL εκμεταλλεύεται περισσότερες μπάντες για να στείλει τα πακέτα, τα πακέτα αυτά καθ αυτά δεν αλλάζουν) και είναι πάντα ανάμεσα στο 15 με ~13% (εξαρτάτε απο τα κενά atmcells) επι του MTU που είναι 1500 για ethernet που μας αφορά.

Δημοσ.

Nope, το overhead έχει διαφορετική τιμή ανάλογα (χοντρικά) του πρωτοκόλλου επικοινωνίας και των πακέτων που μεταδίδονται.

Για το PPPoE/LLC και PPPoE/VC-MUX που χρησιμοποιούμε συνήθως στη χώρα μας, οι μέγιστες τιμές είναι αυτές που ανέφερα (21,1% και 20,6% αντίστοιχα).

Και δεν είναι 1500 το MTU, αλλά συνήθως 1492.

Τέλος μην μπερδεύεις την πραγματική απόσταση ή το μήκος του καλωδίου, με την "καλωδιακή" απόσταση που είναι καθαρά ηλεκτρική μέτρηση (υπολογισμός) βάσει της εξασθένησης.

Δημοσ.

30Mbps = 3.75MB/s (σε κενο αερος χαχαχα)καταρχην, πιανεις περιπου το 80% της max ταχυτητας της γραμμης...ποτε το 100% (θεωρητικο).εγω χοντρικα το κανω ως εξης...για 10MBit πιανω σχεδον 1MB/sec σε τορρεντ...κ λιγο παραπανω σε direct download/ftpπληρωνω γκραμμη 50κ μου ντωσαν γκραμμη 30αλλα τους ειπα οτι τελω 50αλλα αυτοι μου παν 30 εκει 50 δεν εκεικ τους ειπα ντωσει 30 πληρωσει 30κ μου ειπαν ντωσει 30 πληρωσει 50πως γκενεν αυτο?

Έκλαψα αδερφέ απλά

Δημοσ.

προς τον author αυτου του post:

σου ειπε κανεις οτι θα πιανεις 30/1 ΜΒιτ ?

υπαρχει μια εταιρεια που εγγυαται οτι πιανεις τα αναγραφομενα? (υποδειξε μου μια).

γτ εγω μολις μπηκα τωρα (παλι) στα site των εταιρειων κ βλεπω την φραση "εως 24/30/50" κτλ...

περαν τουτου αν διαβασεις για την τεχνολογια DSL θα δεις τους λογους που δεν φερεις το 100% της ταχυτητας.

αποσταση απο DSLAm κτλ....

μετα ερχονται οι απωλειες της γραμμης, overhead κτλ.... (αν κανεις ενα search στο google θα ενημερωθεις γτ δεν πιανεις το 100% της ταχυτητας που τελικα καταφερνεις να συγχρονισεις).

τα αnτιστοιχα κ για το VDSL...

ειπα εγω οτι το 80% ειναι κανονας? ειναι εμπειρικο...

"χοντρικα" εγω το χρησιμοποιω....κ σε ολους που εχω δοκιμασει, αυτα πιανουν....

"χοντρικα" αν εχεις 20ΜΒιτ, θα εχεις 2ΜΒ/sec σε torrent k 2,2-2,3MB/sec se direct download....

αν θες να μιλισουμε επιστημονικα, δεν ειμαι ειδημων, αλλα εχοντας κανει το εξης, διαθεσει λιγο χρονο στο παρελθον για να διαβασω για να δω που οφειλεται αυτο, μου λυθηκε η απορια μου...

αν ειχαμε κ εναν νομικο στη παρεα εδω, θα σου λεγε: "το συμβολαιο λεει οτι πιανεις εως 50MBit, δλδ μπορει να πιανεις κ 0,01ΜΒιτ", κατανοητο αυτο?

επισης εγω οταν απευθηνθηκα στον ΟΤΕ για VDSL, μου ειπαν οτι απαγορευεται να μου δωσουν, γτ ειμαι περιπου

1,3χλμ μακρια... "ποτε δεν δινουμε οταν καποιος ειναι πανω απο 1χλμ μακρια" ειπαν....

κ ναι, χρησιμοποιησαν τη λεξη "απαγορευεται"...

"Κατα δεύτερον 30Mbps στα 50Mbps είναι το 60% της ταχύτητας έτσι μου μάθανε στο σχολείο τουλάχιστον.... οπότε ακόμη και δίκαιο να έιχες πάλι είναι αρκετά πιο κάτω απο το αυθαίρετο ποσοστό σου"

ναι ειναι, απλα εχεις χασει την ουσια παντελως...

οπως ανεφερα προ ολιγου, κ ενας νομικος μπορει να σου πει/ισχυριστει: "η συμβαση αναφερει ως 50ΜΒιτ, που σε απλα ελληνικα που μαθαινουν τα παιδια κ στη 1η δημοτικου, μπορει να ειναι απο 0,00001ΜΒιτ εως 50ΜΒιτ".

κ για να καταλαβω (απο περιεργεια δλδ):

σε ειπε καποιος τυχαρπαστος/λαμογιο/κερατας οτι θα πιανεις 50,0000000 ΜΒιτ download κ εσυ τον πιστεψες?

επισης, σε ειπε κανεις οτι αμα πιανεις 50ΜΒιτ θα κατεβαζεις με 6,2500000ΜΒ/sec κ εσυ τον πιστεψες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...