delapo Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Καλησπέρα, έχω πρόβλημα με τον Υ/Η που με βασανίζει καιρό τώρα, έχω δοκιμάσει τα πάντα, αλλά λύση καμία! Εχουμε και λεμε, ο Υ/Η είναι του 2008. Φοράει μητρική ASUS P5K PREMIUM - RAM 2X4GB DDR2 - σκληρό WESTERN DIGITAL GREEN 1T - CPU INTEL CORE 2DUO 3ghz - ΚΑΡΤΑ ΗΧΟΥ ASUS (κάτι με gaming γράφει πάνω, δεν τη βλέπω πολύ καλά). Ενώ λοιπόν ανοίγω τον πύργο, όλα δουλεύουν κομπλέ (ανεμιστήρες, cooler) δεν ακούγεται κάποιο μπιπ όμως η οθόνη δεν ανάβει! Τι έχω κάνει μέχρι στιγμής? 'Εχω αλλάξει motherboard. Έχω αλλάξει ram - σκληρό Έχω αλλάξει κάρτα γραφικών. Έχω αλλάξει επεξεργαστή. Εννοείται το έχω δοκιμάσει σε 2-3 διαφορετικές οθόνες με διαφορετικά καλώδια. Πάντα το ίδιο, ανάβει ο πύργος, η οθόνη τίποτα, σαν να μην είναι καν συνδεδεμένη. Επίσης έχω κάνει και το "κολπάκι" με το jumper (του αλλάζεις θέση για 10 sec για να κάνει reset το bios, αλλά τίποτα!!! Όποιος έχει καμιά άλλη ιδέα ΕΥΠΡΌΣΔΕΚΤΗ!
Occultist Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 https://youtu.be/jGxj6KHuw_Y 99% είσαι για τροφοδοτικό...
delapo Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 σορρύ που δεν το ανέφερα, αλλά έχω δοκιμάσει και με άλλο τροφοδοτικό!
La_MoRt Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Ε τότε μάλλον κάτι δε κουμπώνεις σωστά. Με τόσες αλλαγές κάπου έχεις κάνει κάπου έχεις χαθεί και είναι λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο. Δοκίμασε να βγάλεις τα parts του υπολογιστή έξω από το κουτί και να τοποθεήσεις μόνο τα απαραίτητα να δεις αν ανοίγει. 1
delapo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Ε τότε μάλλον κάτι δε κουμπώνεις σωστά. Με τόσες αλλαγές κάπου έχεις κάνει κάπου έχεις χαθεί και είναι λογικό να συμβεί κάτι τέτοιο. Δοκίμασε να βγάλεις τα parts του υπολογιστή έξω από το κουτί και να τοποθεήσεις μόνο τα απαραίτητα να δεις αν ανοίγει. αν και τα έχω τσεκάρει όλα, θα το ξανακάνω. Πάντως το θέμα προέκυψε πριν την οποιαδήποτε αλλαγή κάνω εγώ, οπότε....?
La_MoRt Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δεν είπα ότι προέκυψε θέμα αφού το πείραξες απλά λεω πως αφού τα έχεις αλλάξει όλα αυτά που είπες δε παίζει να είναι κάτι άλλο μπορεί από τα νεύρα σου από τη φούρια σου πες το όπως θες , απλά να ξέχασες να βάλεις κάτι ή να μην έβαλες κάτι σωστά. Πάντως καλό θα ήταν να κάνεις τη δοκιμή εκτός κουτιού να δεις τι γίνεται. Στο κουτί έχεις αποστάτες;
ChimairaX Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Στο κουτί έχεις αποστάτες; Αυτό είναι 99% το πρόβλημα. Δε γίνεται να έχει αλλάξει 1 pc σε hardware και να μη δουλεύει.
BlueBlood7 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Τις αλλαγές που έχεις κάνει τις έκανες όλες μαζί ή μία μία. Έτσι οπως το έχεις γράψει δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έχεις κάνει και πως. Ξεκίνα πάλι από την αρχή. Επιλέγεις τροφοδοτικό+οθόνη που να είναι σίγουρα οκ, όπως οκ να είναι και τα καλώδιά τους. Από εκεί και πέρα τσεκάρεις ένα ένα τα parts κάθε φορά με τελευταία την μητρική. Η μητρική μέσα στο κουτί και βιδωμένη. Σιγουρέψου ότι βάζεις όλα τα καλώδια σωστά. Καλό θα ήταν να ανεβάσεις και μια φωτο με το εσωτερικό του κουτιού.
La_MoRt Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Τις αλλαγές που έχεις κάνει τις έκανες όλες μαζί ή μία μία. Έτσι οπως το έχεις γράψει δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έχεις κάνει και πως. Ξεκίνα πάλι από την αρχή. Επιλέγεις τροφοδοτικό+οθόνη που να είναι σίγουρα οκ, όπως οκ να είναι και τα καλώδιά τους. Από εκεί και πέρα τσεκάρεις ένα ένα τα parts κάθε φορά με τελευταία την μητρική. Η μητρική μέσα στο κουτί και βιδωμένη. Σιγουρέψου ότι βάζεις όλα τα καλώδια σωστά. Καλό θα ήταν να ανεβάσεις και μια φωτο με το εσωτερικό του κουτιού. Για να έκανε όλες αυτές τις αλλαγές προφανώς και δεν είναι αρχάριος και γνωρίζει πως να τα τεστάρει. Το η μητρική μέσα στο κουτί γιατί; Αν το πρόβλημα είναι οι αποστάτες ότι μητρική και να βάλει πάλι θα βραχυκυκλώνει. Εγώ για αυτό είπα έξω από το κουτί. Τεκμηρίωσε αν θες την άποψη σου γιατί το να τονίζεις τη μητρική μέσα στο κουτί μοιάζει σαν να μη συμφωνείς που του είπαμε ότι μπορεί να έχει θέμα με τους αποστάτες. Για το TS: αν θέλεις τσέκαρε και τους πυκνωτές των μητρικών που δοκιμάζεις για παν ενδεχόμενο.
BlueBlood7 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Για να έκανε όλες αυτές τις αλλαγές προφανώς και δεν είναι αρχάριος και γνωρίζει πως να τα τεστάρει. Το η μητρική μέσα στο κουτί γιατί; Αν το πρόβλημα είναι οι αποστάτες ότι μητρική και να βάλει πάλι θα βραχυκυκλώνει. Εγώ για αυτό είπα έξω από το κουτί. Τεκμηρίωσε αν θες την άποψη σου γιατί το να τονίζεις τη μητρική μέσα στο κουτί μοιάζει σαν να μη συμφωνείς που του είπαμε ότι μπορεί να έχει θέμα με τους αποστάτες. Για το TS: αν θέλεις τσέκαρε και τους πυκνωτές των μητρικών που δοκιμάζεις για παν ενδεχόμενο. Πολλές φορές όταν η μητρική δεν είναι βιδωμένη και την έχουμε πρόχειρα από βιασύνη κάτι δεν κουμπώνει καλά. Ειδικά μάλιστα από τις τόσες αλλαγές εύκολα μπορεί να γίνει αυτό. Εσύ που το ξέρεις ότι δεν είναι αρχάριος? Δεν υποννοώ κάτι, αλλά είναι σαν τον ξέρεις. Εσύ τι κατάλαβες από όλα αυτά? Ξέρεις τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει και πως το κάνει? Είναι δυνατόν να τα έχει αλλάξει όλα και να μην έχει βρει το πρόβλημα?
La_MoRt Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Όχι αυτό εξηγώ και εγώ για να τα έχει αλλάξει όλα προφανώς και ξέρει να το κάνει αλλιώς δε θα το έκανε. Δε μπορείς να κάνεις όλες αυτές τις αλλγές αν δε ξέρεις που σου παν τα 4 για αυτό λέω ότι ξέρει. Τώρα όσο αναφορά τη συνδεσμολογία στο λέω και πάλι αν διαβάσεις πιο πάνω έχει αναφερθεί και πάλι ότι μπορεί να μην έχει κουμπώσει κάτι σωστά και δε χρειάζεται να το λέμε σε κάθε post, αυτό είπα. Επίσης είναι δεν είναι βιδωμένη η μητρική το να μη κουμπώσει κάτι καλά μπορεί να συμβεί ούτως ή άλλως σε όλους μας έχει τύχει τουλάχιστον σε ε΄μένα αρκετές φορές. Επίσης δε ξέρω τι έχει κάνει και πως το κάνει απλά λέω κάτι που δεν έχει τσεκάρει αν μας πει ότι το τσέκαρε και αυτό και δεν τότε θα έρθω στα δικά σου λεγόμενα και θα πω και εγώ ότι μάλλον κάτι δεν έκανε σωστά. Εμένα η διαφωνία μου είναι καθαρά στον να μη λέμε τα ίδια πράγματα και γεμίζουμε το post του ανθρώπου απλά. Υπόψιν δε τη λέω σε κανένα και δε προσπαθώ να τσακωθώ με κανενα, απλά διευκρινίζω γιατί ο γραπτός από το κανονικό λόγο είναι παρεξηγίσιμος κατά πολύ.
delapo Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Λοιπόν παίδες, δεν είμαι αρχάριος αλλά δεν είμαι και ειδικός. Όλες τις παραπάνω δοκιμές τι έκανα μαζί με φίλο που είναι αρκετά γνώστης των υπολογιστών. Όσο για τη σειρά με την οποία έκανα τις παραπάνω ενέργειες έχει ώς εξής: Για αρχή άλλαξα οθόνη. Μετά άλλαξα κάρτα γραφικών. Μετά ξεκούμπωσα τη motherboard και κούμπωσα μια άλλα (εννοείται συμβατή) Μετά άλλαξα τροφοδοτικό. Μετά τα ξήλωσα όλα και άλλαξα επεξεργαστή (με τις πάστες του εννοείται) Τέλος δοκίμασα το jumper. Το αποτέλεσμα το ξέρετε... τζίφος! Λοιπόν παίδες, δεν είμαι αρχάριος αλλά δεν είμαι και ειδικός. Όλες τις παραπάνω δοκιμές τι έκανα μαζί με φίλο που είναι αρκετά γνώστης των υπολογιστών. Όσο για τη σειρά με την οποία έκανα τις παραπάνω ενέργειες έχει ώς εξής: Για αρχή άλλαξα οθόνη. Μετά άλλαξα κάρτα γραφικών. Μετά ξεκούμπωσα τη motherboard και κούμπωσα μια άλλα (εννοείται συμβατή) Μετά άλλαξα τροφοδοτικό. Μετά τα ξήλωσα όλα και άλλαξα επεξεργαστή (με τις πάστες του εννοείται) Τέλος δοκίμασα το jumper. Το αποτέλεσμα το ξέρετε... τζίφος! όσο για τη συνδεσμολογία κατέβασα το manual της motherboard και τα κούμπωσα όλα βήμα βήμα όπως περιγράφεται! Δεν λέω 100% αλλά 99% δεν έχω συνδέσει κάτι λάθος ορίστε και 2 φώτος, αν μπορείτε να βγάλετε άκρη...
eliasjuve Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Άλλαξε πρίζα (δεν κάνω πλάκα). Δηλαδή έβαλες να παίξει με άλλη μητρική και άλλη CPU και δεν άναβε πάλι η οθόνη;
delapo Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Άλλαξε πρίζα (δεν κάνω πλάκα). Δηλαδή έβαλες να παίξει με άλλη μητρική και άλλη CPU και δεν άναβε πάλι η οθόνη; ακριβώς... σε 3 διαφορετικές πρίζες το έβαλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα