Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας! Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με μία ζεύξη που θέλω να κάνω.

Κατ' αρχήν πιστεύω πως γράφω στο σωστό μέρος.

Θέλω να κάνω μία ζεύξη με δύο Ubiquiti PBE-M5-400-ISO. Η απόσταση σε ευθεία είναι 900 μέτρα (αυτό λέει το google maps). Το πρόβλημά μου είναι πως δεν υπάρχει οπτική επαφή λόγω του ότι και οι δύο κεραίες θα βρίσκονται μέσα σε πόλη. Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου πείτε εαν είναι εφικτή μία τέτοια ζεύξη.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Δημοσ.

Αν ούτε από ταράτσα και με χρήση ιστού δεν υπάρχει οπτική επαφή, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

Στην περίπτωση αυτή μεγαλύτερη πιθανότητα έχεις με κάποια συσκευή που έχει μεγαλύτερο άνοιγμα εκπομπής (>25°) ώστε να λαμβάνει και από ανακλάσεις. Αλλά πάλι θέλει δοκιμή.

Δημοσ.

Φίλε μου Πάνω.
Το ασύρματο διχτυο όταν δεν υπάρχει οπτική επαφή, είναι δύσκολα να έχεις σταθερό ζέβγο, ηδικα σε μεγάλες αποστάσεις.
Για την περίπτης σου εγώ ποτέ δεν θα σου συνιστούσα να δουλευεις στα 5 Ghrz.
Το καλύτερο που μπορείς να κανείς είναι ναι έχεις 2 NanoStation Loco M900 , αν δεν μπορείς να βρεις αυτά, η επόμενη λύσει είναι 2 NanoStation M2.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Διότι έχει καλύτερη διαπερατότητα από τα φυσικά εμπόδια έναντι της μπάντας των 5GHz.

Αλλά και πάλι αν μεταξύ των 2 θέσεων υπάρχουν πολλά ψηλότερα κτίρια, τα πράγματα είναι πολύ ζόρικα για την ζεύξη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...