Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών


evts

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από εμπειρία ποιά κάρτα γραφικών την παλεύει να μπορεί να σηκώσει  games μέσω wine; Για παράδειγμα heroes of the storm. Σε ένα σύστημα με μια ati 6700hd ήταν μαύρα χάλια είτε με open source driver είτε με της ati ενώ αντίστοιχα στα win ήταν οκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην περιμενεις να παιξεις παιχνιδια με τον opensource driver για ati ή nvidia. Δεν φτανουν ουτε στο 20% της αποδοσης των αντιστοιχων κλειστων σε σοβαρο 3d.

Με τον fglrx θα επρεπε να εισαι μια χαρα παντως, αλλα εφοσον μιλαμε για το wine, παιζει ρολο και το ποσο καλα παιζει το ιδιο το παιχνιδι με το wine.

Πχ απο ενα παλιο μου whining για το cs σε wine με fglrx.

 

http://www.insomnia.gr/topic/300292-split-tα-καλύτερα-παιχνίδια-σε-linux-side-discussions/?p=3713757

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκέφτομαι το εξής να βρώ μια καλή nvidia καρτούλα που να παίζει καλά και στο linux και αν δεν κάτσει τόσο καλά το γυρνάω dual boot & win αλλιώς κάποια native games να τα παίζει άνετα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα τα κρατήσω αλλά αν καταφέρω 2-3 πραγματάκια να παίξουν με wine ικανοποιητικά οκ. Επειδή θέλω να πάρω μια κάρτα γραφικών ούτως ή άλλως να βρω μια καλή οικονομική nvidia.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Nvidia proprietary drivers και θα είσαι μια χαρά φίλε μου. Η nvidia δυστυχώς χωρίς να "ανοίξει" τον κώδικα της έχει την καλύτερη απόδοση σε linux συστήματα. Η amd η οποία με τους open source drivers παίζει καλύτερα, παρά με τους catalyst κλειστούς.

 

 Επέρχονται πολλές αλλαγές πάντως για την linux κοινότητα σε σχέση με το gaming, καθώς μεγάλες εταιρείες αρχίζουν να κοινούνται φανατικά προς OpenGl η οποία είναι πολύ πιο γρήγορη απο DirectX, την οποία έχει καθιερώσει-κλειδώσει πολλά χρόνια τώρα η M$ και ήταν μονόδρομος προς τις εταιρείες που βγάζουν λεφτά μέσω των games.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα !

Όλοι όσοι μιλήσανε παραπάνω έχουν απόλυτο δίκιο. Οι ιδιόκτητοι οδηγοί κάρτας γραφικών είναι σχεδόν πάντα καλύτεροι από τους ελεύθερους, ιδίως όταν πρόκειται για παιχνίδια.

Επιπλέον η NVIDIA ανέκαθεν είχε και έχει αρτιότερη υποστήριξη για τους χρήστες του Linux σε σχέση με την ATI. Εκτός απ' αυτό, η εγκατάσταση και ρύθμιση του αναγκαίου λογισμικού στο Linux, είναι συνήθως ευκολότερη για τους χρήστες καρτών NVIDIA.

Προσωπικά, τη μέρα που έστησα τον δικό μου υπολογιστή, εδώ που τα λέμε δεν το σκέφτηκα πολύ και πήρα την πρώτη NVIDIA που βρήκα μπροστά μου. Είναι μια GT 210 με 1GB μνήμης και μάλιστα με παθητική ψύξη.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Φθηνή είναι (περίπου 35 Ευρώ στο κέντρο της Αθήνας), φασαρία δεν κάνει και παίζει και παιχνίδια. Εγκατέστησα τον κλειστό οδηγό που παρέχει η NVIDIA για το Linux κι είμαι μια χαρά.

Χαιρετισμούς,

Νιάααααρρρρρ!

Ο Άσπρος Γάτος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...