haris013 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 καλησπέρα έχω το παραπάνω ρουτερ και έχω το εξής θέμα, πολλές φορές κυρίως τα βράδια "κολλάει" η σύνδεση και ενώ το ρουτερ είναι συγχρονισμένο και μια χαρά δεν μπορώ να μπώ σε καμία σελίδα. Το θέμα όμως είναι οτι ιντερνετ έχω κανονικά γιατί αμα βρίσκομαι σε κάποιο online παιχνίδι δεν αποσυνδέομαι, παίζω κανονικά. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στον υπολογιστή μου αλλά σε όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες πάνω στο ρουτερ. δεν βλέπουν καμία σελίδα. σκέφτηκα μήπως έχει θέμα ο dns, αλλάζω καρφωτά απο το ρουτερ και όλα στρώνουν μέχρι την επόμενη μέρα που αρχισαν τα ίδια, με αλλαγμένο dns δεν βλέπει σελίδες(βγάζει το firefox check your connection, url κλπ) έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει?
poulinos Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Θα δοκιμαζα α.Firmware update>β.Ενα Hard reset. Οταν δεν εχεις ιντερνετ θα δοκιμαζα και με καλωδιο περα απο wireless μηπως κολλαει το wifi και επισης θα δοκιμαζα ping ip router Πχ Ping 192.168.1.1 για να δω αν παιρνω απαντηση απο τον ρουτερ. β.Ping 194.219.227.2 για να δω αν μου απανταει η ip. γ. Ping www.insomni.gr για να δω αν κανουν resolve οι Dns. αναλογως που θα κολλησει βλεπουμε και πραττουμε.
haris013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Θα δοκιμαζα α.Firmware update>β.Ενα Hard reset. Οταν δεν εχεις ιντερνετ θα δοκιμαζα και με καλωδιο περα απο wireless μηπως κολλαει το wifi και επισης θα δοκιμαζα ping ip router Πχ Ping 192.168.1.1 για να δω αν παιρνω απαντηση απο τον ρουτερ. β.Ping 194.219.227.2 για να δω αν μου απανταει η ip. γ. Ping www.insomni.gr για να δω αν κανουν resolve οι Dns. αναλογως που θα κολλησει βλεπουμε και πραττουμε. λοιπόν firmware έχει latest συμφωνα με το site της tp link, τώρα είμαι 3 μέρες με google dns και όσο είναι στο pc δεν έχω παρατηρήσει κάτι. ping στο router έκανα κανονικά όταν είχα πρόβλημα και έπερνα respond, αλλά απο βλακεία δεν δοκίμασα να κάνω ping σε κάποιο host ούτε να δοκιμάσω με καλώδιο. θα τα δοκιμάσω αυτά μόλις ξανακολήσει. θα βγάλω τους ρουφιανοdns της google τώρα να βάλω ξανά της grnet να δω τι παίζει.
poulinos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 λοιπόν firmware έχει latest συμφωνα με το site της tp link, τώρα είμαι 3 μέρες με google dns και όσο είναι στο pc δεν έχω παρατηρήσει κάτι. ping στο router έκανα κανονικά όταν είχα πρόβλημα και έπερνα respond, αλλά απο βλακεία δεν δοκίμασα να κάνω ping σε κάποιο host ούτε να δοκιμάσω με καλώδιο. θα τα δοκιμάσω αυτά μόλις ξανακολήσει. θα βγάλω τους ρουφιανοdns της google τώρα να βάλω ξανά της grnet να δω τι παίζει. οποτε με firmware update ειμαστε ενταξει.μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις καρφωτους dns στο ρουτερ οχι στο Pc.δοκιμασε και με τους dns της google που λες οτι παιζεις δοκιμασε και με grnet αλλα και με του παροχου.αν το ξανακανει ναι κανε τις υπολοιπες δοκιμες.καλα και της google να αφησεις δεν υπαρχει θεμα οποτε no worries.
haris013 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 οποτε με firmware update ειμαστε ενταξει.μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις καρφωτους dns στο ρουτερ οχι στο Pc.δοκιμασε και με τους dns της google που λες οτι παιζεις δοκιμασε και με grnet αλλα και με του παροχου.αν το ξανακανει ναι κανε τις υπολοιπες δοκιμες.καλα και της google να αφησεις δεν υπαρχει θεμα οποτε no worries. καρφωτά στο ρουτερ βάζω τα dns και όχι στο pc περιμένω πότε θα το ξανακάνει και βλέπουμε! ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2015 οκ αμα θες δοκιμασε και με τα Dns του παροχου.τωρα γιατι το κανει δεν ξερω.αν τα βγαλεις τελειως και στο ξανακανει δες αυτο με τα Pings διοτι αμα δεν σε πεταει απο το παιχνιδι το πιο πιθανο ειναι οτι για καποιο λογο δεν κανει resolve.
haris013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Λοιπόν με τά default DNS του παρόχου(ίσως απλά να είναι τυχαίο) μου το έκανε μόλις τώρα , δεν μπορώ να μπω σε καμία σελίδα . Κανωντας ping μια local IP, του ρουτερ πχ παίρνω κανονικά reply , άμα κάνω ping http://google.grμου πετάει μύνημα could not find host check name. Τώρα άμα αντί για google.gr κάνω ping την IP που αντιστοιχεί στο hostname παίρνω κανονικά reply . τι στο καλό είναι?
poulinos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Λοιπόν με τά default DNS του παρόχου(ίσως απλά να είναι τυχαίο) μου το έκανε μόλις τώρα , δεν μπορώ να μπω σε καμία σελίδα . Κανωντας ping μια local IP, του ρουτερ πχ παίρνω κανονικά reply , άμα κάνω ping http://google.grμου πετάει μύνημα could not find host check name. Τώρα άμα αντί για google.gr κάνω ping την IP που αντιστοιχεί στο hostname παίρνω κανονικά reply . τι στο καλό είναι? dns.μονος σου το ειπες.κανεις ping το ρουτερ ειναι τοπικο οποτε λογικο να βγαινει μια χαρα. κανεις ping την ip του google και παιρνεις απαντηση.επισης λογικο γιατι δεν χρειαζεται ο dns για να κανει resolve αφου χτυπας ip.και μετα που πας να κανεις ping καποιο site(Host) που εκει πρεπει να γινει resolve παιρνεις error.αρα δεν παιζει ο dns για κποιο λογο.δοκιμασε με αλλους dns να δουμε αν θα το κανει.γιατι απο την μια δυσκολο να φταινε οι dns του isp.θα ειχαν και αλλοι θεμα.μπορει να ειναι θεμα ρουτερ.αλλα καντο ενα try να δουμε αν θα παιξει με dns της google ωστε να ξερουμε αν ειναι καποιο θεμα dns ή θεμα ρουτερ.επισης του παροχου τους δινεις καρφωτα οπως δινεις και τους dns της google ή τους αφηνεις να τους παρει μονο του?αν τους παιρνει μονο του και σου κανει αυτο το θεμα ενω με καρφωτα της google εισαι ενταξει τοτε δοκιμασε καρφωτα του παροχου.
haris013 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 dns.μονος σου το ειπες.κανεις ping το ρουτερ ειναι τοπικο οποτε λογικο να βγαινει μια χαρα. κανεις ping την ip του google και παιρνεις απαντηση.επισης λογικο γιατι δεν χρειαζεται ο dns για να κανει resolve αφου χτυπας ip.και μετα που πας να κανεις ping καποιο site(Host) που εκει πρεπει να γινει resolve παιρνεις error.αρα δεν παιζει ο dns για κποιο λογο.δοκιμασε με αλλους dns να δουμε αν θα το κανει.γιατι απο την μια δυσκολο να φταινε οι dns του isp.θα ειχαν και αλλοι θεμα.μπορει να ειναι θεμα ρουτερ.αλλα καντο ενα try να δουμε αν θα παιξει με dns της google ωστε να ξερουμε αν ειναι καποιο θεμα dns ή θεμα ρουτερ.επισης του παροχου τους δινεις καρφωτα οπως δινεις και τους dns της google ή τους αφηνεις να τους παρει μονο του?αν τους παιρνει μονο του και σου κανει αυτο το θεμα ενω με καρφωτα της google εισαι ενταξει τοτε δοκιμασε καρφωτα του παροχου. του παρόχου δεν τους δίνω καρφωτά, το θέμα όμως ξέρεις ποιο είναι? τους dns της grnet τους είχα δώσει καρφωτά και μου έκανε το ίδιο μετά απο 2-3 μέρες,δεν νομίζω να είχαν θέμα και αυτοί οι dns, απλά μπορεί να είμαι τυχερός και να μην μου έτυχε το πρόβλημα ακόμα με τους dns της google. πολύ φοβάμαι οτι είναι το ρουτερ δυστυχώς και δεν ξέρω τι θα κάνω. θα δω αν θα το κάνει με google dns και βλέπουμε πάλι.
poulinos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 του παρόχου δεν τους δίνω καρφωτά, το θέμα όμως ξέρεις ποιο είναι? τους dns της grnet τους είχα δώσει καρφωτά και μου έκανε το ίδιο μετά απο 2-3 μέρες,δεν νομίζω να είχαν θέμα και αυτοί οι dns, απλά μπορεί να είμαι τυχερός και να μην μου έτυχε το πρόβλημα ακόμα με τους dns της google. πολύ φοβάμαι οτι είναι το ρουτερ δυστυχώς και δεν ξέρω τι θα κάνω. θα δω αν θα το κάνει με google dns και βλέπουμε πάλι. για αυτο και σου εγραψα οτι δυσκολο να φταινε οι dns ειτε του παροχου ειτε και του grnet.μαλλον το ρουτερακι δεν τα παει καλα.δοκιμασε κανα Hard reset και ξανα setup να δεις αν θα το κανει παλι.και ξαναδες μηπως εχει βγει αλλο firmware.προσεχε ποιο revision εχεις γιατι εχουν κατι b1 κατι d1.
haris013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 για αυτο και σου εγραψα οτι δυσκολο να φταινε οι dns ειτε του παροχου ειτε και του grnet.μαλλον το ρουτερακι δεν τα παει καλα.δοκιμασε κανα Hard reset και ξανα setup να δεις αν θα το κανει παλι.και ξαναδες μηπως εχει βγει αλλο firmware.προσεχε ποιο revision εχεις γιατι εχουν κατι b1 κατι d1. hard reset εννοείς απο το κουμπάκι πίσω ή 30-30-30 reset? ψάχνω τώρα και για κανα firmware
poulinos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 απλα απο πισω οχι 30-30-30.αν κανεις και firmware update κανε μετα το hard reset
haris013 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 απλα απο πισω οχι 30-30-30.αν κανεις και firmware update κανε μετα το hard reset βρήκα ένα thread εδώ γιαυτό το ρούτερ και έριξα μια ερώτηση μπας και βρούμε κανα fw, γιατι το site της dlink δεν έχει κάποιο άλλο. πολύ περίεργο πάντως το όλο θέμα.
poulinos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2015 σου απαντησα και στο αλλο θεμα.σε δυο θεματα που κοιταξα ενα αυτο που σου βαλα το link και ενα στο tom's hardware ελεγαν οχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα