Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Έχω στην εργασία μου 2 υπολογιστές (xp+7) σε 2 διαφορετικούς ορόφους. Και οι δύο παίρνουν από το ίδιο ρούτερ internet μόνο ενσύρματα. Ο ένας υπολογιστής (Α) είναι επίσης συνδεδεμένος (ενσύρματα) με έναν εκτυπωτή και στέλνει έγγραφα για εκτύπωση. Η ερώτησή μου:

Μπορώ να κάνω τον υπολογιστή Β να επικοινωνήσει με τον Α ώστε να στείλω έγγραφα για εκτύπωση από τον Β μέσω του Α;

Δε γνωρίζω πολλά από δίκτυα, οπότε θα παρακαλούσα είτε να είναι κάποιος λίγο αναλυτικός είτε να με παραπέμψετε σε κάποιο πολύ αναλυτικό και απλό οδηγό. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Καλημέρα !

Η ακόλουθη ιστοσελίδα περιέχει έναν οδηγό που πιστεύω ότι απαντά με απλά λόγια στην ερώτησή σου. Ο οδηγός είναι αρκετά αναλυτικός : http://www.reviversoft.com/el/blog/2013/10/networking-between-windows-xp-and-windows-7/

Για οποιοδήποτε πρόβλημα, σε παρακαλώ ξαναγράψε στο forum και θα κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε.

Καλή συνέχεια,

Νιααααααρ-ρ-ρ-ρ-ρ!

Ο Άσπρος Γάτος

Δημοσ.

α) Με δεξι κλικ στον εκτυπωτη ενεργοποιεις το sharing, το τσεκαρεις δλδ.

β) Στον αλλον υπολογιστη τωρα που θα θες να τυπωνεις.......εκτελεση>\\ip <του υπολογιστη που ειναι συνδεδεμενος ο εκτυπωτης> (π.χ. \\192.168.1.1) και αφου σου ανοιξει το παραθυρο, διπλο κλικ πανω στο εκτυπωτη που θα δεις, αφου τον εχεις κανει κοινοχρηστο πρωτα.

Περιμενεις λιγο και.... ετοιμος.

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

α) Με δεξι κλικ στον εκτυπωτη ενεργοποιεις το sharing, το τσεκαρεις δλδ.

β) Στον αλλον υπολογιστη τωρα που θα θες να τυπωνεις.......εκτελεση>\\ip <του υπολογιστη που ειναι συνδεδεμενος ο εκτυπωτης> (π.χ. \\192.168.1.1) και αφου σου ανοιξει το παραθυρο, διπλο κλικ πανω στο εκτυπωτη που θα δεις, αφου τον εχεις κανει κοινοχρηστο πρωτα.

Περιμενεις λιγο και.... ετοιμος.

Συγγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά ένιωθα υποχρεωμένος να ενημερώσω. Να 'σαι καλά, φίλε μου, με έσωσες! Ήταν τόσο απλό όσο το περιέγραψες! Όχι μόνο έκανα τη ρύθμιση για τον υπολογιστή μου, αλλά και για τους υπόλοιπους συναδέλφους στη δουλειά μου. Και πάλι ευχαριστώ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...