Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας παιδιά.Εχω στο συστημά μου  κουμπωμενες 8 GB Ram (corsair Vengeance 2x4GB στα 1600 mhz) και λογω μιας τεραστιας ασυννενοησιας-βλακειας μου κατεληξα με αλλα 8 gb της ιδιας ακριβως μνημης μονο που αντι για dual channel,που πρακτικα θα επρεπε να εχω 4χ4gb.τωρα εχω 2χ4gb και 1 8αρα. Ειναι πανομοιοτυπες η μονη διαφορα που εχουν ειναι κατι ψιλα στα latencies.Και ρωταω εγω τωρα που σας κουρασα: Μεγαλο το κακο ? Μπηκα στα Bios και τσεκαρα τις συχνοτητες και αποτι φαινεται και αναγνωριζει και τα 16 gb και λειτουργουν ολα (θελω να πιστευω) στα 1600mhz με 9 9 9 24.Χανω πολλα? Η η διαφορα θα ηταν αμελητεα?Ο υπολογιστης λειτουργει κυριως για gaming 

Δημοσ.

Αφού τις αναγνωρίζει και ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι πιθανότητες να σου βγάλει κάτι είναι ελάχιστες.

Καλού κακού τρέξε ένα memtest

Δημοσ.

κατέβασε ρε ψηλέ το cpu-z και δές τις ραμ  μια μια τι ταχύτητες γράφουν.. αν δν καταλαβαίνεις πολλά στείλε φωτογραφία το καθε στικ στην καρτέλα που εχει το cpuz για ραμ.. θα σου πώ εγώ αν υπολειτουργεί κάποια... γενικά ισχύει οτι ο επεξεργαστης με 2 dims σε dual channel είναι πιο γρήγορος αποτι με 3 στικακια,αν είναι φτιαγμένος για dual channel kai single channel.. εκτός αν μου πείς ποιόν επεξεργαστή ακριβώς εχεις και σου πώ ακριβώς τι παίζει.. τώρα με τη ραμ ετσι κι αλλιώς εκανες χαζομάρα κατα την γνώμη μου που εφυγες απο το διπλό κανάλι γιατι λογικά θα έχεις επεξεργαστή για διπλό κανάλι, οποτε θα υπολειτουργούν και οι 3... μπορείς όμως να βγαλεις μια εκ των 3 και να έχεις διπλό κανάλι με φούλ ταχύτητες ασχετα αν θα προτιμίσεις τα 8 η 12 γκίγκα αμα επιλέξεις να εχεις την 8αρα και την 4αρα.. τα gb δβ μετράνε και τόσο όσο το αν χρισιμοπειεί το κανάλι που ειναι φτιαγμένος να λειτουργεί στα φούλ.. αμα εχεις επεξεργαστή με 3πλο κανάλι η 4πλό (xeon) τότε είσαι λογικα κομπλέ

Δημοσ.

Άδικα στενοχωριέσαι...

Εφόσον λειτουργούν και οι τρεις μνήμες στο ίδιο voltage, όλα τα άλλα μπορεί να τα ρυθμίσει ο ελεγκτης μνήμης και να τις προσαρμόσει να λειτουργούν με τις ίδιες ρυθμίσεις, χρησιμοποιώντας τις πιο αργές.

Από ότι διάβασα μάλιστα όλες οι μνήμες είναι ίδια μάρκα και τύπος (Corsair Vangeance) και ίδια συχνότητα λειτουργίας (1600 Mhz), άρα ουσιαστικά μηδενικές διαφορές.

Μιά χαρά λοιπόν τις διαβάζει η μητρική σου και θα έχεις 16g μνήμη.

Το "dual channel" δεν είναι τόσο σημαντικό, ιδιαίτερα όταν διπλασιάζεις τη μνήμη σου...

Στη θέση σου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα, αντίθετα με το λάθος που έγινε σου έμεινε μια θέση κενή και μπορείς αργότερα να πάρεις μια ίδια 8άρα μνήμη και να έχεις ακόμα περισσότερη μνήμη και dual channel...

Δημοσ.

ψαξε αν ενδιαφερεται κανενας να του δοσεις τις 2Χ4gb και να σου δοσει 1Χ8gb ή το αναποδο επισης θα μπορουσες να παρεις αλλη μια 1Χ8gb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...