panos_mp Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Παιδιά έχω ένα περίεργο θέμα με τους σκληρούς στο μηχάνημα. κατ' αρχ'ην το setup A10-7800, asus a88x pro, kingston 1866 2x4gb, r9-270 gpu. windows 7 οι σκληροι είναι ένας 850 evo 250ρης και ενας wd blue 1terra, sata 3 και οι δύο. ο blue είναι για storage. το θέμα είναι ότι ο blue δουλεύει συνέχεια, τον ακούω να σπινάρει ακόμα και όταν sroll-αρω στο fb , και δεν καταλαβαίνω γτ.. δοκίμασα τα εξής: να απενεργοποιήσω το page file τελείως (που δεν ήταν σε αυτόν ούτως ή άλλως) και στο Polices απενεργοποίησα το write caching on the device (το οποίο δεν ξερω και καλά τι κανει.) παρακαλώ τα φώτα σας...
Bender83 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Αυτο παρουσιαστηκε ξαφνικα η απο τοτε που εβαλες το δισκο?
panos_mp Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 τι να πω ίσως δεν το είχα προσέξει αλλα δύσκολο... σκέφτομαι μηπως είναι καποια ρυθμιση...
selianx Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Πίνακας Ελέγχου\Σύστημα και Ασφάλεια\Επιλογές παροχής ενέργειας, αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου (στο ενεργό σχέδιο), Αλλαγή ρυθμίσεων παροχής ενέργειας για προχωρημένους, σκληρός δίσκος. Δες εκεί πόσα λεπτά έχει η ρύθμιση.Στον Blue είναι καθαρά storage ή υπάρχουν και .exe αρχεία τα μπορεί να τρέχουν για παράδειγμα και να σου διαφεύγουν;
panos_mp Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 έχει NEVER ... βάλει η samsung δικό της power plan.. και δέν βλέπω να έχει εκέι χωριστά τους 2 σκληρούς.. μαλον αυτό είναι αλλά γίνετε στον ssd να βαλω να κλείνει?? Στον blue από exe ένα παλιό wow εχω μέσα με free server αλλά δεν είναι εγκατεστημένο standalone είναι.. εκτός άν πειράζανε οι διάφορες συντομεύσεις που έχω στο desktop για μουσικη κτλ κτλ... αν κ δε νομίζω
discoboyminimal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 καλυτερα ειναι ο hdd να μην κλεινει ποτε.το rotation που κανει ειναι φυσιολογικο.. (απο το ανοιξε - κλεισε οι κεφαλες χαλανε , οχι απο το συνεχομενο rotation..) τωρα στην περιπτωση σου , αν ακους να κουνιουντε οι κεφαλες , τοτε κατι διαβαζει ο δισκος.. ειτε βαλεις το sleep σε 5 λεπτα ειτε στο never το ιδιο και το αυτο! αφου πρεπει να διαβασει κατι! σιγουρεψου πως δεν του βαζεις εσυ κατι να κανει..(mtorrent , mp3s , updates..) μετα το μονο που μενει ειναι το να εχεις ιο..
Basilhs1982 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 καλυτερα ειναι ο hdd να μην κλεινει ποτε.το rotation που κανει ειναι φυσιολογικο.. (απο το ανοιξε - κλεισε οι κεφαλες χαλανε , οχι απο το συνεχομενο rotation..) Αυτό που γράφεις ισχύει κυρίως για τους παλιούς μηχανικούς δίσκους. Οι καινούργιοι δίσκοι είναι σχεδιασμένοι για συχνότερο παρκάρισμα και ξεπαρκάρισμα των κεφαλών, ειδικότερα όσοι φέρουν ταμπέλες «eco» «green» κτλ.
discoboyminimal Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 οι παλιοι ακομα χειροτερα..αλλα και οι νεοι hdd και αυτοι ακομα καταπονουντε απο αυτο. εγω απλα δεν τους αφηνω να κοιμουντε ποτε.. οπως εγραψα και σε αλλο post εδω μεσα εχω δισκο απο το 07-08? με 24/7 και 1241 ωρες ενεργοποιησης του δισκου και 3676 εγγραφες κατα της διαρκεια τις ζωης του που εχει 100% επιδωση υγεια.. wd 320gb blue επισης στα ιδια πλαισια εχω εναν seagate 500gb. εχω δει πολλους 'νεους' να χαλανε με πολυ λιγη χρηση.. αμα ειναι να σου 'κατσει', θα σου 'κατσει'.. για 5 watt παραπανω στον λογαριασμο , εγω προτειμω να μου κρατησει λιγο παραπανω ο σκληρος.. οσο για τους 'eco και green' δεν ξερω σε τι οφειλετε το μεγαλο ποσοστο αποτυχειας τους..στο οτι εχουν φθηνοτερα υλικα απο καποιον black? η στο οτι παρκαρουν ξεπαρκανουν για πλακα... σκεψου γιατι δεν δινουν και 5-7 χρονια εγγυηση σε green-eco σειρες.. 1
panos_mp Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 χμμμ δεν το ήξερα αυτό με το παρκάρισμα κτλ.. ενδιαφέρον. Αυτό π με προβληματίζει όμως είναι ότι όταν scrollaro καποιες φορές στο ιντερνετ τον ακούω ανάλογα με το scrool να δουλέβει σαν να τον χρειάζετε το συστημα ψαχνω να δω τι στο καλό άλλο είναι. Ευχαριστώ για τις συμβουλές
discoboyminimal Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 ποιον browser χρησιμοποιεις? που αφηνεις τα temp files σου? που ειναι εγκατεστημενος o browser? στον σκληρο μεσα τι εχεις? (πολλες ερωτησεις μπας και βγαλουμε ακρη)
panos_mp Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Chrome. Temp δεν ξερω δεν εχει επιλογη νομιζω. Ο browser σιγουρα στον ssd. Στον σκληρο τον μηχανικο μεσα εχω βαλει φωτο μουσικη βιντεο . ενα wow vanilla που ειναι standalone install.και ενα φακελο π αποθηκευει τα torrents αλλα ενοειται το mtorrent εινε στον ssd και ΔΕΝ το εχω ανοιχτο παντα μονο οταν θελω να κατεβασω κατι
discoboyminimal Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2015 δες το αρχειο σελιδοποιησης, και μην το βαλεις καθολου στον hdd. αν εχεις πολυ ram (8 και πανω) μην βαλεις καθολου. επισης δες για ιους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα