Fulgore Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Οι κλειδωμένοι skylake έχουν εργοστασιακή ψύκτρα, οι k δεν έχουν. Σε αυτο εχει δικιο και εγω τωρα το ειδα. Η εργοστασιακη ψυκτρα δεν ειναι κακη αλλα στο budget που εχεις ειναι αμαρτια να μην βαλεις μια καλυτερη και πιο αθορυβη απο αυτη. 1
Millennium Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Την 24αρα την ειπα εγω γιατι αφενως μου ειπε οτι δεν θελει παραπανω αφετερου δεν του προτεινα και μεγαλυτερη γιατ υπεθεσα οτι δεν χωαρει στο budget. Τωρα ΑΝ χωραει θα του κανω μια κουβεντα. Φυσικά και χωράει 27'' 1440p στα λεφτά που κοιτάει,μη το συζητάς.Ακόμα και για το γραφείο του να μην είναι σίγουρος,προτιμότερο είναι να αλλάξει γραφείο για τέτοιο σύστημα παρά να καταλήξει με συμβιβασμούς σε γραφείο και οθόνη που θα εξακολουθούν να υπάρχουν και αργότερα. Μια 24'' είναι πολύ λίγη για το σύστημα,δεν θα μπορέσει να το αξιοποιήσει ούτε να το χαρεί και δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να καταλήξει με κάτι τέτοιο σε αυτά τα λεφτά.Σε σχέση με μια 24'' με μια καλή 27'' θα χει καλύτερο panel και color presets στις περισσότερες των περιπτώσεων,καλύτερο coating,μεγαλύτερη ευκρίνεια/λεπτομέρεια και real estate λόγω ανάλυσης,διαφορά στη χρήση σε every day use εκτός gaming με μεγαλύτερο clarity σε κείμενο και πλοήγηση.Αν ,δε, έχει παίξει σε mainstream 24'' και δοκιμάσει "gaming" 27'' με τίποτα sync tech θα τρίβει τα μάτια του.
Fulgore Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Φυσικά και χωράει 27'' 1440p στα λεφτά που κοιτάει,μη το συζητάς.Ακόμα και για το γραφείο του να μην είναι σίγουρος,προτιμότερο είναι να αλλάξει γραφείο για τέτοιο σύστημα παρά να καταλήξει με συμβιβασμούς σε γραφείο και οθόνη που θα εξακολουθούν να υπάρχουν και αργότερα. Μια 24'' είναι πολύ λίγη για το σύστημα,δεν θα μπορέσει να το αξιοποιήσει ούτε να το χαρεί και δεν βλέπω να υπάρχει λόγος να καταλήξει με κάτι τέτοιο σε αυτά τα λεφτά.Σε σχέση με μια 24'' με μια καλή 27'' θα χει καλύτερο panel και color presets στις περισσότερες των περιπτώσεων,καλύτερο coating,μεγαλύτερη ευκρίνεια/λεπτομέρεια και real estate λόγω ανάλυσης,διαφορά στη χρήση σε every day use εκτός gaming με μεγαλύτερο clarity σε κείμενο και πλοήγηση.Αν ,δε, έχει παίξει σε mainstream 24'' και δοκιμάσει "gaming" 27'' με τίποτα sync tech θα τρίβει τα μάτια του. Πραγματικα νομιζω οτι εδω ξεφευγεις αρκετα με αυτο που γραφεις. Ο ανθρωπος ρωταει συγκεκριμενα πραγματα,σιγα μην αλλαξει και ολο το δωματιο για μια οθονη ελεος δηλαδη. Μια 24αρα ειναι πολυ λιγη για το συστημα????Ναι τι ωρα?? Δηλαδη συστημα με i5+8/16gb ram και Gtx 970/r9 390 δεν ειναι ειναι οτι πρεπει για συστημα που θελει να το κρατησει οπως λεει για καιρο και αρα για 1080p??? Αφου ο φιλος του λεει οτι θελει μεχρι 24αρα(και στεκει και στο ολο θεμα Futureproof καλυτερα). Οσο για τα παραπανω που γραφεις αφου στο λεει ο ανθρωπος οτι ο φιλος του δεν πολυ ασχολειται και οτι απλα θελει ενα Pc να παιζει 2-3 παιχνιδια νομιζεις οτι τον ενδιαφερουν αυτα που γραφεις??? Διαφορα σε καθημερινη χρηση γραφεις. Γιατι ειχε ποτε καινουργιο 24ρι monitor ο ιδιος για να κανει την συγκριση??? Ας επιλεξει βεβαια ο ts για τον φιλο του οτι θελει αλλα για αυτα που ζηταει ο ts και που τα ξεκαθαρισε και αργοτερα,θεωρω οτι εισαι τελειως λαθος με αυτα που γραφεις παραπανω(σε γενικες γραμμες συμφωνω με αυτα που γραφεις απλα δεν ειναι για την περιπτωση του ts αυτο εννοω). Να του επιβαλουμε πχ να παρει 27ρι monitor που θα το χρυσοπληρωσει και αν δεν τον βολευει τι θα του πεις μετα''ας μην με ακουγες??'' Και εγω η αληθεια ειναι οτι οσους φιλους μου εχω φερει απο το σπιτι να κατσουμε να αραξουμε,παντα μου λενε πως βολευομαι με τοσο μεγαλο Monitor ενω αυτοι εχουν συνηθισει σε Monitor 22-23αρια. 2
MoviemakerGr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 "Τσακώνεστε" για κάτι που είναι τελείως υποκειμενικό και επιλογή του ενδιαφερόμενου,και που οι δυο έχετε δίκιο. Η Αλήθεια είναι ότι το 27αρι με 1440p είναι λίγο παραπάνω "βαθειά νερά" και πρέπει να είσαι έτοιμος να το υποστηρίξεις ίσως με κάτι παραπάνω στο budget. Άρα πιστεύω ότι εκεί είναι και το κλειδί της επιλογής,με δεδομένη την βάση του @FU (i5 / 8GB ram) βλέπεις τι σου περισσεύει στο παντελόνι τελικά και αποφασίζεις. Η αλήθεια είναι ότι το 27αρι είναι μια οθόνη που θα κάνει απόσβεση και σε βάθος 10ετιας και για εμένα είναι η καλύτερη επιλογή όχι για Gaming άλλα για όλους τους άλλους λόγους σήμερα.. Σίγουρα όμως δεν είναι must αλλά ούτε πανάκεια,και όπως είπα και πιο πάνω ορίζει μια σειρά πραγμάτων και επηρεάζει σοβαρά το budget. To 24αρι και τα 1080p είναι το σιγουρακι το βάζεις,ησύχασες και σίγουρα δεν θα έχεις καμιά έλλειψη και ανησυχία,ίσα ίσα κάποιος με καλό 24αρι ξεπερνάει τον σημερινό "μέσο όρο" Gaming. 1
Fulgore Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Νομιζω οτι ουτως ή αλλως ο ts εχει ψιλο βγαλει ακρη,αρα ας αποφασισει αναλογα. Οτι και να διαλεξει οκ θα ειναι.
pnick Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Έχω αρχίσει να κομπλεξάρω που έχω 24άρα στα 1080p, ειλικρινά...
MoviemakerGr Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 "δεινόν τό γῆρας, οὐ γάρ ἔρχεται μόνον"
VasKag Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Καλημερα. Εγω απλα θα προτεινω και στο μετρο που ειναι δυνατο θα επηρεασω. Η αληθεια ειναι οτι ο μονος υπολογιστης που χρησιμοποει εδω και μερικα χρονια δεν (υπηρχε αναγκη) ειναι ενα 17αρι λαπτοπ με 2gb ram και διπυρηνο@1,83ghz. Οποτε αυτα που συζηταμε τωρα θα ειναι εντελως καινουρια εμπειρια. ειτε με 24αρι, ποσο μαλλον με 27αρι.
pnick Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δεν είναι ισορροπημένο σε ένα σύστημα των 1500€ να μπει οθόνη 450-500€. Θα πρέπει να μπει αρκετά δυνατή (και ακριβή) κάρτα για να την οδηγήσει και δεν θα μείνει κανένα σοβαρό ποσό για το υπόλοιπο σύστημα. Μια χαρά είναι και οι καλές 24αρα οθόνες. Μη τρελαθούμε κιόλας...
liakjim Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Πω πω futureproof. Το θέμα ,είναι πιο είναι το future? Παράδειγμα Α : Κάποιος υποθέτει ότι το μέλλον θα είναι η επικράτηση των κονσολών. Άρα τα PC θα παίρνουν τα ψίχουλα των ports κ κανά ΑΑΑ τίτλο που κ που ( σας θυμίζει κάτι?). Οπότε παίρνει αυτήν http://www.skroutz.gr/s/5242941/Asus-ROG-Swift-PG278Q.htmlκ με τα υπόλοιπα έναν i5 κ μια 960. Και αν πέσει στα 40fps? Με το g sync κανένα πρόβλημα. Παράδειγμα Β : Κάποιος υποθέτει ότι το μέλλον θα είναι στο VR. Οπότε παίρνει την φθηνότερη οθόνη αφού θα είναι μάλλον βοηθητική. Παράδειγμα Γ : Κάποιος πιστεύει στην ισορροπία. Παίρνει τα πιο VFM υποσυστήματα. Νομίζω ένας i6500, μια 970 κ μια καλή οθονούλα 24'' στα 1080p, θα υπερκαλύψουν τον φίλο για την επόμενη 4ετία.
Fulgore Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Πω πω futureproof. Το θέμα ,είναι πιο είναι το future? Παράδειγμα Α : Κάποιος υποθέτει ότι το μέλλον θα είναι η επικράτηση των κονσολών. Άρα τα PC θα παίρνουν τα ψίχουλα των ports κ κανά ΑΑΑ τίτλο που κ που ( σας θυμίζει κάτι?). Οπότε παίρνει αυτήν http://www.skroutz.gr/s/5242941/Asus-ROG-Swift-PG278Q.htmlκ με τα υπόλοιπα έναν i5 κ μια 960. Και αν πέσει στα 40fps? Με το g sync κανένα πρόβλημα. Παράδειγμα Β : Κάποιος υποθέτει ότι το μέλλον θα είναι στο VR. Οπότε παίρνει την φθηνότερη οθόνη αφού θα είναι μάλλον βοηθητική. Παράδειγμα Γ : Κάποιος πιστεύει στην ισορροπία. Παίρνει τα πιο VFM υποσυστήματα. Νομίζω ένας i6500, μια 970 κ μια καλή οθονούλα 24'' στα 1080p, θα υπερκαλύψουν τον φίλο για την επόμενη 4ετία. Το παραδειγμα Α που ανεφερες ειναι οτι πιο ακυρο μπορουσε να αναφερει καποιος και δεν εχει καμια σχεση με την εννοια futureproof. Ναι παρε την 960 η οποια δεν πιανει μια ουτε για αυτη την αναλυση της οθονης Asus ουτε τα παραπανω Hz θα αξιοποιουνται. Μα καλα ορισμενοι τα σκεφτεστε αυτα που γραφετε?
liakjim Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) g sync . Το παράδειγμα είναι τραβηγμένο αλλά ήθελα να δείξω το που δίνει ο καθένας βαρύτητα. Η (ρεαλιστική ) πρόταση στον φίλο , είναι στην τελευταία πρόταση. Πρώτα διάβαζε μετά απάντα. Υ.Γ. Εξάλλου μη γίνεσαι γραφικός. Δεν βλέπει η αγορά τί κάνει? Δεν βλέπεις πόσο δεμένοι χειροπόδαρα είναι η αγορά από τις κονσόλες? Δεν βλέπεις πόσο πετσοκόπηκε το Witcher 3? Πόσο πετσοκόπηκε το Watch Dogs? Εδώ με την 660GTX κ τα είχα στα 40fps κ high. Μια 960 με ένα +40% θα εχει πρόβλημα? Το Pcars κ το έχω στα 60fps με όλα high. Εϊμαστε στο 2015 (τελειώματα ) κ βγαίνουν παιχνίδια με γραφικά Mad Max. Περιμένουμε κάτι στο μέλλον? Υπό αυτή τη λογική, δεν είναι παράλογο κάποιος να δώσει βαρύτητα σε μια υπεργαμάτη οθόνη που θα την κρατήσει κ εξαρτήματα που θα τα αλλάξει σε 2 χρόνια πχ την GPU? Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2015 από liakjim
Fulgore Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 g sync . Το παράδειγμα είναι τραβηγμένο αλλά ήθελα να δείξω το που δίνει ο καθένας βαρύτητα. Η (ρεαλιστική ) πρόταση στον φίλο , είναι στην τελευταία πρόταση. Πρώτα διάβαζε μετά απάντα. Υ.Γ. Εξάλλου μη γίνεσαι γραφικός. Δεν βλέπει η αγορά τί κάνει? Δεν βλέπεις πόσο δεμένοι χειροπόδαρα είναι η αγορά από τις κονσόλες? Δεν βλέπεις πόσο πετσοκόπηκε το Witcher 3? Πόσο πετσοκόπηκε το Watch Dogs? Εδώ με την 660GTX κ τα είχα στα 40fps κ high. Μια 960 με ένα +40% θα εχει πρόβλημα? Το Pcars κ το έχω στα 60fps με όλα high. Εϊμαστε στο 2015 (τελειώματα ) κ βγαίνουν παιχνίδια με γραφικά Mad Max. Περιμένουμε κάτι στο μέλλον? Υπό αυτή τη λογική, δεν είναι παράλογο κάποιος να δώσει βαρύτητα σε μια υπεργαμάτη οθόνη που θα την κρατήσει κ εξαρτήματα που θα τα αλλάξει σε 2 χρόνια πχ την GPU? Τετοιου ειδους οθονες οι οποιες ειναι αναλογες των 4κ οθονων αν θες να τις αξιοποιησεις στο επακρο,αν δεν μπορεις να αναβαθμιζεις αναλογα σε καρτες γραφικων οταν πρεπει ειναι πεταμενα λεφτα. Για παραδειγμα για τετοια οθονη που αναφερεις παραπανω θες ειτε Sli 970,sli 980,ή 980ti αναγκαστικα. Επισης δεν χρειαζονται παραδειγματα για το τι θεωρει ο καθενας Future proof,ο ts ηταν πολυ συγκεκριμενος και ειπε και πιο πισω οτι τον ενδιαφερει να βγαλει το Pc οσο περισσοτερο γινεται χωρις αναβαθμισεις. Δεν τα βγαζω εγω απο το κεφαλι μου τι ζηταει ο ενδιαφερομενος λεω και αυτο μας ενδιαφερει. Καλημερα σε ολους. Ο φιλος ειναι προφανες οτι δεν γνωριζει πολλα απο υπολογιστες. Του εξηγησα απο την αρχη οτι "futureproof" στους υπολογιστες δεν ειναι και τοσο ευκολο. Απλα θελει απο τη στιγμη που θα το παρει, να ειναι "καλυμενος" για 1-2 χρονια (αν μπορει και παραπωνω-λεμε τωρα) και να μην ασχοληθει με επεμβασεις. Την 24αρα την ειπα εγω γιατι αφενως μου ειπε οτι δεν θελει παραπανω αφετερου δεν του προτεινα και μεγαλυτερη γιατ υπεθεσα οτι δεν χωαρει στο budget. Τωρα ΑΝ χωραει θα του κανω μια κουβεντα. Γραφω 1500 +/-. Ισως να μην το διευκρινησα αλλα μπορει να γινει μια μικρη υπερβαση αν χρειαστει. Σιγουρα ομως οχι κοντα στα 2000. Μπορει να πληρωνει αλλος, αλλα ειπαμε να μη φτασουμε μεχρι εκει. Για τα 16gb θα συμφωνησω. Ειναι μικρο το κοστος και δεν υπαρχει λογος να μην μπουνε. Εκει ακριβως και γραφω το οτιδηποτε. Ολα τα αλλα παραδειγματα ειναι να ειχαμε να λεγαμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα