Ονειρολογίτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Γειά σας ! Τι γνώμη έχετε για το cumputer programming certificate του harvard ?? Σας παραθέτω το link: https://www.extension.harvard.edu/academics/professional-graduate-certificates/programming-certificate Βέβαια, οφείλω να πω, οτι οι γλώσσες που εχει..... δεν βοηθάν ιδιαίτερα(εκτος της JavaScipt) για αυτό που θέλω να κάνω. Δηλαδή το game development. Πιστέυεται οτι αξίζει όμως ??
Aztec Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Φίλε αν το κόστος που ειδα στα γρηγορα ειναι 9600 usd το ξεχνας . Βασικα πραγματα που παιρνεις απο καθε πανεπιστήμιο πληροφορικής και φυσικα με προσωπικη ενασχόληση . Για μια πιστοποιηση δεν αξιζει . Ριξε τα λεφτα σου καπου αλλου καλυτερα 4
Ονειρολογίτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Φίλε αν το κόστος που ειδα στα γρηγορα ειναι 9600 usd το ξεχνας . Βασικα πραγματα που παιρνεις απο καθε πανεπιστήμιο πληροφορικής και φυσικα με προσωπικη ενασχόληση . Για μια πιστοποιηση δεν αξιζει . Ριξε τα λεφτα σου καπου αλλου καλυτερα Κοίταξε, δεν είναι οτι τα 'χω τα λεφτά και "ανησυχώ" που θα τα βάλω. Θα είναι δανεικά.Οπότε "ρίξε τα λεφτά σου κάπου αλλού" δεν πιάνει ! Εσύ εχεις να μου προτείνεις κάτι καλύτερο ? Γιατί ψάχνομαι και δεν ξέρω ειλικρινά, ποιό αξίζει περισσότερο απο κάποιο αλλο....
Aztec Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Κοίταξε, δεν είναι οτι τα 'χω τα λεφτά και "ανησυχώ" που θα τα βάλω. Θα είναι δανεικά.Οπότε "ρίξε τα λεφτά σου κάπου αλλού" δεν πιάνει ! Εσύ εχεις να μου προτείνεις κάτι καλύτερο ? Γιατί ψάχνομαι και δεν ξέρω ειλικρινά, ποιό αξίζει περισσότερο απο κάποιο αλλο.... Για να μπορέσει κάποιος να δώσει οποιεσδήποτε κατευθύνσεις σπουδών πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον τα εξής (νομίζω)... 1.Συναφές επίπεδο γνώσεων 2.Τυπικά προσόντα (πιστοποιήσεις ,πτυχίο , μεταπτυχιακό κτλ) 3.Επαγγελματική εμπειρία 4.Προσωπικούς στόχους 5.Ηλικία Να πω επίσης ότι τον προγραμματισμό η τον έχεις η δεν τον έχεις. Απαιτεί συγκεκριμένο τρόπο σκέψης που δεν τον έχουν όλοι...στον ίδιο βαθμό τουλάχιστον. Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν απλά κάποιοι θα προσπαθήσουν περισσότερο και ίσως ποτέ να μην φτάσουν το επίπεδο άλλων.
dios231 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Να πω επίσης ότι τον προγραμματισμό η τον έχεις η δεν τον έχεις. Απαιτεί συγκεκριμένο τρόπο σκέψης που δεν τον έχουν όλοι...στον ίδιο βαθμό τουλάχιστον. Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν απλά κάποιοι θα προσπαθήσουν περισσότερο και ίσως ποτέ να μην φτάσουν το επίπεδο άλλων. Γνωμη μου και τελειως φιλικα, πιστευω οτι το παραπανω ειναι απο τις χειροτερες αποψεις (οχι μονο οσον αφορα τον προγραματισμο, αλλα γενικα στην ζωη). Για εμενα τα παντα εινα θεμα α)κοινωνικης θεσης β)εξασκησης και το βασικοτερο γ) θεληση. 2
liberostelios Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Κοίταξε, δεν είναι οτι τα 'χω τα λεφτά και "ανησυχώ" που θα τα βάλω. Θα είναι δανεικά.Οπότε "ρίξε τα λεφτά σου κάπου αλλού" δεν πιάνει ! Εσύ εχεις να μου προτείνεις κάτι καλύτερο ? Γιατί ψάχνομαι και δεν ξέρω ειλικρινά, ποιό αξίζει περισσότερο απο κάποιο αλλο.... Καλύτερα παραχώρησε το χρόνο σου σε πρακτική εξάσκηση συνεισφέροντας σε open source projects. Αφενός μεν θα βελτιωθούν πολλές ικανότητές του (στη συνύπαρξη/συνεργασία και, φυσικά, στον προγραμματισμό), αφετέρου θα έχεις κάποιο contributions που θα αποδεικνύει έμπρακτα το τι μπορείς να κάνεις, καλύτερα ίσως από ότι ένα certification. Και είναι και "δωρεάν" (απλά επενδύεις σε χρόνο). Άποψή μου, πάντα... 2
Aztec Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Γνωμη μου και τελειως φιλικα, πιστευω οτι το παραπανω ειναι απο τις χειροτερες αποψεις (οχι μονο οσον αφορα τον προγραματισμο, αλλα γενικα στην ζωη). Για εμενα τα παντα εινα θεμα α)κοινωνικης θεσης β)εξασκησης και το βασικοτερο γ) θεληση. Έχω δει άτομα στην εργασία μου όπως λες. Χρόνια σε μια συγκεκριμένη τεχνολογία με προσωπική εναχόληση και υπερωρίες στο max και να προσπαθούν τρεις μέρες να κάταφέρουν κάτι. Και να έρχεται ο άλλος χαλαρός, γιατί φυσικά έγινε assign αλλού το πρόβλημα,να βγάζει approach κατα την διάρκεια της συζήτησης και να το φτιάχνει στο τσακ μπαμ. Δεν μπορούν όλοι να γίνουν όλα (τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο) . Αυτός είναι ο δικός μου κανόνας στην ζωή. Έστω και αν δεν ειναι ρομαντικός όπως ο δικός σου
visualizer Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Να πω επίσης ότι τον προγραμματισμό η τον έχεις η δεν τον έχεις. Απαιτεί συγκεκριμένο τρόπο σκέψης που δεν τον έχουν όλοι...στον ίδιο βαθμό τουλάχιστον. Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν απλά κάποιοι θα προσπαθήσουν περισσότερο και ίσως ποτέ να μην φτάσουν το επίπεδο άλλων. Για ποιόν λόγο επικεντρώνεσαι στον προγραμματισμό .. παντού υπάρχουν άνθρωποι που αποδίδουν περισσότερο με λιγότερο κόπο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος που είναι καλύτερος από εσένα. Το παράδειγμα που αναφέρεις μπορεί να τύχει σε εσένα , οπότε με την λογική σου θα πρέπει να αλλάξεις επάγγελμα..
Ονειρολογίτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2015 Για να μπορέσει κάποιος να δώσει οποιεσδήποτε κατευθύνσεις σπουδών πρέπει να γνωρίζει τουλάχιστον τα εξής (νομίζω)... 1.Συναφές επίπεδο γνώσεων 2.Τυπικά προσόντα (πιστοποιήσεις ,πτυχίο , μεταπτυχιακό κτλ) 3.Επαγγελματική εμπειρία 4.Προσωπικούς στόχους 5.Ηλικία Να πω επίσης ότι τον προγραμματισμό η τον έχεις η δεν τον έχεις. Απαιτεί συγκεκριμένο τρόπο σκέψης που δεν τον έχουν όλοι...στον ίδιο βαθμό τουλάχιστον. Όλοι μπορούν να προγραμματίσουν απλά κάποιοι θα προσπαθήσουν περισσότερο και ίσως ποτέ να μην φτάσουν το επίπεδο άλλων. Να σου πω. Για μενα ολοι μπορουν να κανουν τα παντα. Απλα καποιοι ειναι ποιο καλοι απο καποιους αλλους. Καποιοι θα τα πανε κουτσα στραβα, καποιοι θα περασουν με τα μπουνια. Ετσι οπως τα βλεπω μεχρι τωρα, στην πολυ συντομη ζωη μου. Οσο για τα πραγματα που ανεφερες πιο πανω. Εγω ψαχνω ενα certificate, ενα πτυχιο ουσιαστηκα.. Τα επιπεδα γνωσεις μου δεν ειναι πολλα. Τωρα μαθαινω. ΕΙμαι 16 μιση χρονων. Οι στοχοι μου ειναι 2. Game development, Web development.Εχουν μεγαλες διαφορες το ενα με το αλλο. Θα δω. Καποιο ισως χρειαστει να το "κλεισω". προς το παρων προσπαθω να "κινηθω" και στα δυο. Εχω εναν δασκαλο και κανω μαθηματα οποτε εχω χρηματα, για να μαθω την C#(επιδη ειναι σουπερ γαματα δυσκολη)και μαθαινω μονος μου σιγα σιγα html, CSS και βλεπουμε. Ισως σε μερικα χρονια φτασω και στο back end(χλωμο το βλεπω, εχω θεμα με την μνημη, αλλα προσπαθω τουλαχιστον). Καλύτερα παραχώρησε το χρόνο σου σε πρακτική εξάσκηση συνεισφέροντας σε open source projects. Αφενός μεν θα βελτιωθούν πολλές ικανότητές του (στη συνύπαρξη/συνεργασία και, φυσικά, στον προγραμματισμό), αφετέρου θα έχεις κάποιο contributions που θα αποδεικνύει έμπρακτα το τι μπορείς να κάνεις, καλύτερα ίσως από ότι ένα certification. Και είναι και "δωρεάν" (απλά επενδύεις σε χρόνο). Άποψή μου, πάντα... open source projects.... καλη ιδεα. 1 μικρο προβλημα και ενα σουπερ μεγαλο προβλημα. Το μικρο ειναι καταρχας να βρεις μια καλη συννενοησημη ομαδα για κατι τετιο. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι ευκολο. Το σουπερ μεγαλο προβλημα, ειναι οτι απ'οτι καταλαβα λες να μην παρω κανενα certificate-πτυχιο. Εκανα μεγαλο ψαξημο, και σε αυτο το φορουμ, και στο the lab και σε πολλα αλλα, καθως και μεγαλη προσωπικη ερευνα. Εκει που κατεληξα(μεχρι τωρα τουλαχιστον) ειναι, οτι για να πεις οτι μπαινεις σε μια καλη δουλεια χωρις καθολου certificate,(για μια δουλεια για προγραμματιστες back end ιστοσελιδων ΠΧ) σε μια μεγαλη εταιρια με καλο μισθο,(μιλαω για οσες περνουν τετιους, γιατι πρα πολλες δεν εχουν αυτη την επιλογη καν) θες τουλαχιστον 8 χρονια γραπτης προυπηρεσιας. Και το 8 ειναι συγκεκρημενο γιατι το εχω δει.
Aztec Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Να σου πω. Για μενα ολοι μπορουν να κανουν τα παντα. Απλα καποιοι ειναι ποιο καλοι απο καποιους αλλους. Καποιοι θα τα πανε κουτσα στραβα, καποιοι θα περασουν με τα μπουνια. Ετσι οπως τα βλεπω μεχρι τωρα, στην πολυ συντομη ζωη μου. Οσο για τα πραγματα που ανεφερες πιο πανω. Εγω ψαχνω ενα certificate, ενα πτυχιο ουσιαστηκα.. Τα επιπεδα γνωσεις μου δεν ειναι πολλα. Τωρα μαθαινω. ΕΙμαι 16 μιση χρονων. Οι στοχοι μου ειναι 2. Game development, Web development.Εχουν μεγαλες διαφορες το ενα με το αλλο. Θα δω. Καποιο ισως χρειαστει να το "κλεισω". προς το παρων προσπαθω να "κινηθω" και στα δυο. Εχω εναν δασκαλο και κανω μαθηματα οποτε εχω χρηματα, για να μαθω την C#(επιδη ειναι σουπερ γαματα δυσκολη)και μαθαινω μονος μου σιγα σιγα html, CSS και βλεπουμε. Ισως σε μερικα χρονια φτασω και στο back end(χλωμο το βλεπω, εχω θεμα με την μνημη, αλλα προσπαθω τουλαχιστον). Δεν θα αναλωθώ στην παράπλευρη συζήτηση και θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες συμβουλές που φυσικά δεν μπορεί παρά να είναι υποκειμενικές. Στην Ελλάδα των πτυχίων που βρισκόμαστε ενα καλό asset είναι ενα προπτυχιακό σε κομμάτι πληροφορικής η κάτι συναφές. Ειδικά απο καλό πανεπιστήμιο θα σε οδηγήσει στην πόρτα πολυεθνικών. Όταν λεω συναφές μπορεί ας πούμε να ειναι μαθηματικό με μεταπτυχιακό σε πληροφορική ή και κρυπτογραφία. Δεν είναι απαραίτητο να είναι καθαρά πληροφορική. Σου φάνηκε δυκολο , βουνό κτλ ? Με αυτούς θα κληθείς να ανταγωνιστείς στην αγορά εργασίας. Και όταν λέω με αυτούς εννοώ προγραμματιστές που έχουν ΚΑΙ τα τυπικά προσόντα. Εδω δυσκολεύει το πράγμα. Με την έλευση του outsourcing ενα μεγάλο μέρος εργων και μεγάλων εταιριών εχει μεταφερθεί σε χώρες με φθηνό εργατικό δυναμικό. Επομένως έχει απομακρυνθεί η ανάγκη σε ένα βαθμό για καθαρό προγραμματισμό και έχει αυξηθεί η ανάγκη για μηχανικούς λογισμικού και αναλυτές. Και όλα αυτά σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα με περιορισμένες θέσεις εργασίας και μαζική μετανάστευση ταλαντουχων νέων προς το εξωτερικό. Προσεξε ταλαντούχων και μη. Και εδώ έρχεσαι να αποφασίσεις τι θα κάνεις στην ζωή σου και ποιο χαρτι θα σου εξασφαλίσει μια θέση στην πόρτα της εκάστοτε εταιρείας. Φυσικά ότι μπορείς περισσότερο να εξασφαλίσεις. Δεν υπάρχει άλλη λογική. Πρέπει να διαβάσεις δίχως άυριο όταν θα πρέπει και να μπεις σε μια σχολή. Αν το καταφέρεις αυτό και με την αγάπη σου για το αντικείμενο όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Χρειάζονται όμως όλα αυτά τα χαρτιά τελικά ? Χρειάζεται το πτυχίο ? Χρειάζεται το πτυχιο για να γινεις ο νέος μεγιστάνας ή ενα υπόγειο και ενας υπολογιστής ? Μάλλον δεν χρειάζεται . Μια καλή ιδέα είναι που χρειάζεται αλλά για κάθε έναν που πετυχαίνει ειναι εκατοντάδες άλλοι που αποτυγχάνουν. Όσον αφορά τις πιστοποιήσεις απο μόνες τους δεν λένε τίποτα. Ειδικά περι programming. Αν πάρεις πχ το Oracle Database Certified Master έχεις σίγουρη δουλειά αλλα εδω μιλάμε για DBA. Πιστοποιήσεις τέτοιου τύπου έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα. Προσωπικα στον προγραμματισμό πρέπει να μπεις σε software house και να χτίσεις κάνοντας ενα βήμα την φορά. Μετά απλά δεν θα φοβάσαι. Το θεμα είναι να φτάσεις σε αυτή την καταραμένη πόρτα. Και για να το πετύχεις πρέπει να επιστρατεύσεις όλες σου τις δυνάμεις . Δεν θα σου πω περι web development απλά γιατί οι υποκειμενικές απόψεις μου θα σε οδηγήσουν σε άλλα μονοπάτια ίσως πιο δυσβατα γιατί τελικά διαφέρεις όταν ξέρεις αυτό που δεν έχουν καν ακούσει οι άλλοι απόφοιτοι. Φιλικά 1
Ονειρολογίτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δεν θα αναλωθώ στην παράπλευρη συζήτηση και θα προσπαθήσω να δώσω κάποιες συμβουλές που φυσικά δεν μπορεί παρά να είναι υποκειμενικές. Στην Ελλάδα των πτυχίων που βρισκόμαστε ενα καλό asset είναι ενα προπτυχιακό σε κομμάτι πληροφορικής η κάτι συναφές. Ειδικά απο καλό πανεπιστήμιο θα σε οδηγήσει στην πόρτα πολυεθνικών. Όταν λεω συναφές μπορεί ας πούμε να ειναι μαθηματικό με μεταπτυχιακό σε πληροφορική ή και κρυπτογραφία. Δεν είναι απαραίτητο να είναι καθαρά πληροφορική. Σου φάνηκε δυκολο , βουνό κτλ ? Με αυτούς θα κληθείς να ανταγωνιστείς στην αγορά εργασίας. Και όταν λέω με αυτούς εννοώ προγραμματιστές που έχουν ΚΑΙ τα τυπικά προσόντα. Εδω δυσκολεύει το πράγμα. Με την έλευση του outsourcing ενα μεγάλο μέρος εργων και μεγάλων εταιριών εχει μεταφερθεί σε χώρες με φθηνό εργατικό δυναμικό. Επομένως έχει απομακρυνθεί η ανάγκη σε ένα βαθμό για καθαρό προγραμματισμό και έχει αυξηθεί η ανάγκη για μηχανικούς λογισμικού και αναλυτές. Και όλα αυτά σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα με περιορισμένες θέσεις εργασίας και μαζική μετανάστευση ταλαντουχων νέων προς το εξωτερικό. Προσεξε ταλαντούχων και μη. Και εδώ έρχεσαι να αποφασίσεις τι θα κάνεις στην ζωή σου και ποιο χαρτι θα σου εξασφαλίσει μια θέση στην πόρτα της εκάστοτε εταιρείας. Φυσικά ότι μπορείς περισσότερο να εξασφαλίσεις. Δεν υπάρχει άλλη λογική. Πρέπει να διαβάσεις δίχως άυριο όταν θα πρέπει και να μπεις σε μια σχολή. Αν το καταφέρεις αυτό και με την αγάπη σου για το αντικείμενο όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Χρειάζονται όμως όλα αυτά τα χαρτιά τελικά ? Χρειάζεται το πτυχίο ? Χρειάζεται το πτυχιο για να γινεις ο νέος μεγιστάνας ή ενα υπόγειο και ενας υπολογιστής ? Μάλλον δεν χρειάζεται . Μια καλή ιδέα είναι που χρειάζεται αλλά για κάθε έναν που πετυχαίνει ειναι εκατοντάδες άλλοι που αποτυγχάνουν. Όσον αφορά τις πιστοποιήσεις απο μόνες τους δεν λένε τίποτα. Ειδικά περι programming. Αν πάρεις πχ το Oracle Database Certified Master έχεις σίγουρη δουλειά αλλα εδω μιλάμε για DBA. Πιστοποιήσεις τέτοιου τύπου έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα. Προσωπικα στον προγραμματισμό πρέπει να μπεις σε software house και να χτίσεις κάνοντας ενα βήμα την φορά. Μετά απλά δεν θα φοβάσαι. Το θεμα είναι να φτάσεις σε αυτή την καταραμένη πόρτα. Και για να το πετύχεις πρέπει να επιστρατεύσεις όλες σου τις δυνάμεις . Δεν θα σου πω περι web development απλά γιατί οι υποκειμενικές απόψεις μου θα σε οδηγήσουν σε άλλα μονοπάτια ίσως πιο δυσβατα γιατί τελικά διαφέρεις όταν ξέρεις αυτό που δεν έχουν καν ακούσει οι άλλοι απόφοιτοι. Φιλικά "Χρειάζονται όμως όλα αυτά τα χαρτιά τελικά ? Χρειάζεται το πτυχίο ? Χρειάζεται το πτυχιο για να γινεις ο νέος μεγιστάνας ή ενα υπόγειο και ενας υπολογιστής ?" Η ερωτιση του 1 εκατομμυριου νομιζω Θα αρχισω με το spoiler. Μαλλον δεν εχεις καλη γνωμη περι web development ε ? Δεν θα διαφωνισω. Σχετικα με το sofware house, πως καποιος θα σε "παρει" σε ενα software house χωρις να εχεις απολυτως κανενα χαρτι ? Γιατι να παρει εσενα(στο τριτο προσωπο το εσενα) και να μην παρει παραδειγμα καποιον αλλον, που θα εχει χτυπησει και το κεφαλι του για αυτα τα χαρτια. Εγω εκει ειναι που βλεπω το ΜΕΓΑΛΟ σταυροδρομι, και λεω, που να παω ? Στη μια εχεις το καλο οτι θα πονταρεις στην εμπειρια. Και στο αλλο στα χαρτια. προσωπικα πιστευω περισσοτερο στην εμπειρια απο να ειμαι ενας αχρηστος με χαρτια, που θα εχουν το ιδιο νοημα παραδειγμα, με τα χαρτια τουαλετας. Αλλα το θεμα δεν ειναι να κυνηγησεις το τι πιστευεις εσυ σωστο απο την αλλη, αλλα το τι πιστευουν οι μελλοντικοι εργοδοτες σου ως σωστο, και το τι αυτοι ζηταν για να μπορεις να το δωσεις. Αρα, στο διαταυτα, ηρθε η ωρα μου να διαλεξω σε τι θα πονταρω, και αυτο το θεμα με εχει "παλαβωσει".
ALLisCHAOS Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Θύμαμαι σε κάποιο παρόμοιο(?) thread κάποιος μέλος του insomnia( ίσως ο defacer?) ανέφερε τι συζητήθηκε στη συνεντευξή του για τη νέα του δουλειά. Απ όσο θυμάμαι καθ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης δεν υπόθηκε πουθενά τίποτα περί πτυχίου παρά μόνο στο τέλος όταν ήταν να φύγει, του τύπου:-Ααα και που σαι? έχεις κάποιο πτυχίο? -Ναι, το τάδε- Οκ, τα λέμε.Δηλαδή και όχι να έλεγε δε νομίζω να έπαιζε κάποιο ρόλο. Ο μόνος λόγος αυτής της ερώτησης (όπως είχε πει κ εκείνος) ήταν για να δουν αν έστρωσες το κώλο σου κάτω ώστε να πετύχεις να πάρεις κάτι που ήθελες(και το οποίο ήθελε διάβασμα, αφιέρωση χρόνου). Η άποψη μου είναι πως το πτυχίο στο συγκεκριμένο κλάδο(προγραμματισμό) ψιλό είναι 'άχρηστο' (άντε θα σου δώσει ένα extra +). Αν έχεις να δείξεις projects/δουλείες δεν έχεις να φοβηθείς κανέναν πτυχιούχο που θα είναι απλά με το πτυχίο στο χέρι και projects 0.Θα μπορούσες να μπεις σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ πληροφορικής ώστε να σου κολήσει λίγο παραπάνω το μικρόβιο και να μάθεις και κάποια νέα πράγματα τα οποία θα μπορέσεις να τα τελειωποιήσεις έπειτα μόνος αλλά και να μη μπεις έτσι όωπς είνα πλέον το Web μπορείς να βρεις tutorial στα πάντα σχετικά με το αντικείμενο**(Αν δε θυμάμαι καλά τη συζήτηση της συνέντευξης και έβγαλα δικιά μου ιστορία ας με διορθώσει να κάνω edit). 2
Ονειρολογίτης Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Θύμαμαι σε κάποιο παρόμοιο(?) thread κάποιος μέλος του insomnia( ίσως ο defacer?) ανέφερε τι συζητήθηκε στη συνεντευξή του για τη νέα του δουλειά. Απ όσο θυμάμαι καθ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης δεν υπόθηκε πουθενά τίποτα περί πτυχίου παρά μόνο στο τέλος όταν ήταν να φύγει, του τύπου: -Ααα και που σαι? έχεις κάποιο πτυχίο? -Ναι, το τάδε - Οκ, τα λέμε. Δηλαδή και όχι να έλεγε δε νομίζω να έπαιζε κάποιο ρόλο. Ο μόνος λόγος αυτής της ερώτησης (όπως είχε πει κ εκείνος) ήταν για να δουν αν έστρωσες το κώλο σου κάτω ώστε να πετύχεις να πάρεις κάτι που ήθελες(και το οποίο ήθελε διάβασμα, αφιέρωση χρόνου). Η άποψη μου είναι πως το πτυχίο στο συγκεκριμένο κλάδο(προγραμματισμό) ψιλό είναι 'άχρηστο' (άντε θα σου δώσει ένα extra +). Αν έχεις να δείξεις projects/δουλείες δεν έχεις να φοβηθείς κανέναν πτυχιούχο που θα είναι απλά με το πτυχίο στο χέρι και projects 0. Θα μπορούσες να μπεις σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ πληροφορικής ώστε να σου κολήσει λίγο παραπάνω το μικρόβιο και να μάθεις και κάποια νέα πράγματα τα οποία θα μπορέσεις να τα τελειωποιήσεις έπειτα μόνος αλλά και να μη μπεις έτσι όωπς είνα πλέον το Web μπορείς να βρεις tutorial στα πάντα σχετικά με το αντικείμενο **(Αν δε θυμάμαι καλά τη συζήτηση της συνέντευξης και έβγαλα δικιά μου ιστορία ας με διορθώσει να κάνω edit). Οχι, μεσα στο θεμα εισαι. Μαλιστα. Δεν το ηξερα αυτο. Αρα απο τα μεχρι τωρα, βγαζω το εξης. Καλυτερα να μην τρελαθω με τα πτυχια. Καλυτερα να κατσω να διαβασω, να εχω και εναν δασκαλο, και να μαθω τις γλωσσες που θελω, να παρω μερος σε καπια project(να χω και χαρτι που να το λεει φυσικα), κι ετσι ουσιαστηκα να γινει η ολη φαση. Κι αν υπαρχει και καποιο πτυχιο ΑΕΙ/ΤΕΙ εχει καλος. Αλλα να μην ειναι ο πρωτος στοχος μου το πτυχιο δηλαδη. ΟΚ. Το web development το παιζω στα δαχτυλα. Την html την ξερω καλυτερα απο την προσθεση και την CSS λιγα πραματα, γιατι βαριεμαι να την δω. Οποτε δεν θα στηριξω το μελλον μου εκει. Αλλα νομιζω οτι PHP παραδειγμα, που ειναι για server(back-end), και ειναι web development, ειναι καλη γλωσσα. Ειδα, οτι πολλες φορες, ψαχνουν προγραμματιστες, μοναχα γι'αυτη τη γλωσσα. Αληθευει αυτο η κανω λαθος ?? κατι ακυρο με το θεμα. Μου λεγαν οτι μονο 2 γλωσσες ειναι για game development, java script και C#. Αλλα τελικα μου λενε, οτι και με C++ γραφεις σκριπτακια για game dev. Ειναι ετσι ? Πολυ υποκειμενικα ειναι τα πραγματα στον προγραμματισμος....
Moderators Kercyn Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Moderators Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Το web development το παιζω στα δαχτυλα. Την html την ξερω καλυτερα απο την προσθεση και την CSS λιγα πραματα, γιατι βαριεμαι να την δω. Οποτε δεν θα στηριξω το μελλον μου εκει. Αλλα νομιζω οτι PHP παραδειγμα, που ειναι για server(back-end), και ειναι web development, ειναι καλη γλωσσα. Ειδα, οτι πολλες φορες, ψαχνουν προγραμματιστες, μοναχα γι'αυτη τη γλωσσα. Αληθευει αυτο η κανω λαθος ?? Κάτσε, ξέρεις HTML και λες ότι παίζεις το web development στα δάχτυλα; κατι ακυρο με το θεμα. Μου λεγαν οτι μονο 2 γλωσσες ειναι για game development, java script και C#. Αλλα τελικα μου λενε, οτι και με C++ γραφεις σκριπτακια για game dev. Ειναι ετσι ? Πολυ υποκειμενικα ειναι τα πραγματα στον προγραμματισμος.... Εξαρτάται τι engine δουλεύεις.
visualizer Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2015 HTML ξέρει και ο 15 χρονος ανηψιός μου .. είναι ότι ευκολότερο υπάρχει , καλό θα ήταν να ψαχτείς λίγο για το τι ακριβώς είναι web development γιατί προφανώς κάτι έχεις καταλάβει λάθος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα