eemix Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Στα 43 μου τώρα έχω περάσει από όλες τις φάσεις των παιχνιδιών. Από ένα παιχνίδι με υπέρυθρες!!! εν έτη 1977, στο μαύρο "ping pong", atari 2600, amstrad/spectrum και μετά PS1,PS2, X360. Εχω παραδώσει σκυτάλη στα παιδιά πλέον αν και, αν ξεκλέψω χρόνο θα πιάσω το χειριστήριο, όπως τώρα με το metal gear. Στο δίλημμα τώρα, μάλλον όπως έχουν πει κάμποσα παιδιά, το μόνο που γέρνει (κυρίως) την πλάστιγγα είναι κάποιες αποκλειστικότητες. Αυτό που είχα παρατηρήσει τουλάχτιστον στη μάχη Χ360/PS3 είναι ότι κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού δεν υπάρχουν εμφανείς (και μη) διαφορές. Το χειριστήριο είναι ένα άλλο θέμα, και εκεί μπορώ να πω ότι της Microsoft είναι ποιοτικότερα κατασκευαστικά. Δεν έχω δει την εργονομία στα νέα. Και τέλος, στη ποιότητα κατασκευής γενικά, σκληρός, laser, που και εκεί κλείνω προς το ΟΝΕ. Αυτό που θα έκανα.... θα έπαιρνα το ΟΝΕ και θα αντάλλαζα για λίγο καιρό με φίλο μόνο και μόνο για τα νέα LAST OF US, UNCHARTED. Και εμπειρικά μιλώντας, όλα αυτά τα παιχνίδια τα ευχαριστιέστε μόνο με παρέα ακόμη και μετα γνωστά "τζαρτζαρίσματα" κατά τη διάρκεια. Μετά από χρόνια, δεν θα θυμάστε τα γραφικά κλπ, παρά μόνο αυτές τις στιγμές με τον φίλο... 5
thanosAIAS Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Κάποιοι λένε οτι σύντομα θα βάλουν καινούριες κονσόλες, μια και αυτές δε τα βγάζουν πέρα με το 4Κ. Έχετε ακούσει τιποτε εσείς;
UncleKim Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Εγώ πιστευω (χεστήκατε αλλά λέμε), ότι την αγορά μιας κονσόλας, σε μεγαλύτερες ειδικά ηλικίες, την κρίνει η παρέα. Αν η παρέα μου ή τέλοσπάντων το παρεάκι που παίζω (γιατί μεταξύ μας, αυτές οι κονσόλες και οι τίτλοι δεν είναι για μόνος σου) πάει κ πάρει PS4, ε αν πάρω κονσόλα, PS4 θα πάρω κ τούμπαλιν. Μέχρι το PS2, δεν ήξερα καν τι χρώμα έχει το xbox, και ας μην παίζαμε τότε live. Με κόλλησε ένας συνάδελφος τότε με το 360 (συγκεκριμένα με το πρώτο Gears) και τελικά πήρα 360. Κόλλησα και εγώ 2-3 φίλους που ήταν να πάρουν κονσόλα, και έγινε το Microsoft παρεάκι. Τώρα, όλοι περιμενουμε τον άλλο, να δούμε τι θα πάρουμε . Όποιος πάρει πρώτος, και ότι πάρει (βέβαια τώρα το πιθανότερο είναι να πάρουμε το One, λόγω προφιλ, τίτλων κλπ) θα πάρει και ο άλλος. Σιγά μην βγάλουμε να μετράμε κ τους πυρήνες κ τα pixels. Πάρτε ότι σας κάνει να περνάτε καλά ! 4
nikosjc Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Εγώ πιστεύω ότι καλύτερο είναι το XBOX ONE γιατί έχει το Forza 6! Εγώ πιστεύω ότι καλύτερο είναι το PS4 γιατί έχει το Uncharted 4! Εγώ πιστεύω ότι καλύτερο είναι το PC γιατί έχει το Dirt Rally! (και καλύτερα γραφικά από όλα!). Εγώ πιστεύω ότι καλύτερο από όλα είναι το PS3 γιατί έχει το Buzz!!! (θεικό παρεϊστικο παιχνίδι!) Εγώ πιστεύω ότι καλύτερο από όλα είναι το Wii γιατί έχει το Super Mario! Όλα τα άλλα είναι για τα μπάζα! Πέρα από την πλάκα εγώ πήρα XBOX ONE για το Forza 6 κυρίως, αλλά και γιατί πιστεύω ότι η MS με τα win10 έχει σκοπό να το εξελίξει σε αρκετό βαθμό (δεν ξέρω κατά πόσο το HW του θα μπορεί να ανταπεξέλθει βέβαια) και να έχεις ένα κοινό οικοσύστημα στο σπίτι σε συνδυασμό με PC, laptop, κινητά, κλπ... Θα ήθελα πολύ PS4 βέβαια για τίτλους όπως το uncharted, αλλά ζυγίζεις τις επιλογές σου και αποφασίζεις (αν δεν μπορείς να τα έχει όλα!)...
Fulgore Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Έχετε πέσει στην παγίδα (όπως ΚΙ ΕΓΩ ήμουν) να 'σαστε φανατικοί gamers (όπως ΚΙ ΕΓΩ παραμένω) και τελικά να 'στε (οι περισσότεροι) χρήστες/ιδιοκτήτες πανίσχυρων PC (δεν είμαι πια)! "What's wrong with this picture?", που λένε και οι Αγγλόφωνοι... Το PC, ένα δηλαδή "Personal Computer", είναι σχεδιασμένο για μυριάδες δουλειές, για ένα σορό άπειρα tasks κτλ., αλλά εσείς το χρειάζεστε ΚΥΡΙΩΣ για να...παίζετε ηλεκτρονικά παιχνίδια! Και το 'χουν "πάρει πρέφα" εδώ και δεκαετίες οι εταιρείες (παιχνιδιών ΚΑΙ hardware/software) και ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ για να σας "μαδάνε", να σας "ξεπαραδιάζουν" κυριολεκτικά. Διότι πολύ απλά, άμα είσαι ατόφιος gamer (και έξυπνος συνάμα), θα πας και θα πάρεις μια κονσόλα (όποια εσύ θεωρείς ότι σου ταιριάζει), θα δώσεις 300+ ευρώ και θα έχεις φοβερά χρώματα/γραφικά/ήχο κτλ. σε ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ (ΠΑΝΤΟΤΕ) σε κάθε παιχνίδι που αγοράζεις και η κονσόλα σου το υποστηρίζει, ενώ έχοντας ένα PC είναι σαν να 'χεις μόνιμα έναν... ΝΤΑΒΑΤΖΗ που σου ζητάει φράγκα κάθε τρεις και λίγο, καθ' ότι τα παιχνίδια ανά 3μηνο-5μηνο βγαίνουν ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΑ σε υπολογιστική ισχύ και αναγκάζεσαι να ΞΑΝΑ-ΜΑΝΑ-τα χώσεις να αναβαθμίσεις/ισχυροποιήσεις το μηχάνημά σου (που ΟΥΤΩΣ 'Η ΑΛΛΩΣ σου κόστισε 1.500-2.000 αρχικά!)... Ναι, σαφώς και στα PC η γκάμα των παιχνιδιών/τίτλων είναι τεράστια, γιατί τεράστιος είναι και ο αριθμός των... ΚΟΡΟΪΔΩΝ που χώνουν μια περιουσία να 'χουν το "high-end" μηχάνημα για να απολαμβάνουν πλήρως το αγαπημένο (και ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΟ) τους παιχνίδι. Εγώ, που ήμουν τέτοιο κορόιδο, είπα επιτέλους "ΤΕΛΟΣ", ως εδώ! Επέλεξα το PS4 (γιατί είναι πιο δημοφιλή κονσόλα, ήτοι έχει περισσότερους τίτλους) και παίζω μια χαρά τα παιχνίδια που μ' αρέσουν στην 42'' FullHD (!!!!) TV του σαλονιού μου (κι όχι σε κάποιο 27'' το πολύ μόνιτορ), με Dolby Surround 5.1 σύστημα ήχου (κι όχι κάτι "παρεμφερές" που έχει κάτι ηχειάκια - για να χωρούν σ' ένα γραφείο - μεγέθους... walkman), δεν χρειάζεται να κάνω ΟΥΔΕΜΙΑ αναβάθμιση πλην τα αρχικά χρήματα που έδωσα (την 300άρα με δώρο 3 παιχνίδια για την κονσόλα, συν ένα επιπλέον χειριστήριο & το καλώδιό του). Αυτά από 'μένα. 300ευρω με 2 controllers και 3 παιχνιδια????Φανταζομαι αναφερεσαι σε used γιατι ποτε δεν εχει πεσει η κονσολα σε τετοια τιμη εκτως αν εχεις μπερδευτει και εννοεις 400ευρω
liberostelios Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Define "σοβαρές"... Για 'μένα σοβαρό game είναι οποιοδήποτε game με διασκεδάζει. Ετσι απλά. Είτε κυκλοφόρησε φέτος, είτε πριν 30 και πλέον χρόνια. Με αυτόν τον ορισμό θεωρώ υπεραρκετό ένα PC των 300€-400€ για να παίξει κάποιος μία ευρεία γκάμα από αυτά που αποκαλώ "τα καλύτερα video games όλων των εποχών". Και επειδή είναι PC, μπορείς επιπλέον να κάνεις με αυτό οτιδήποτε άλλο γουστάρεις. Δε μίλησα για σοβαρό gaming, αλλά για σοβαρές επιλογές. Δηλαδή για επιλογές που σε υποχρεώνουν να πληρώσεις χρήματα για να τις επιτύχεις. Αν σ'αρέσει να παίζει φιδάκι στο Nokia 3210 του πατέρα σου, αυτό δεν το καθιστά ούτε φορητή κονσόλα ούτε σοβαρή επιλογή gaming. Ομοίως, το να παίξεις ps1 και dos emulators σε ένα PC δεν το καθιστά gaming PC, διότι μπορείς να το κάνεις κατά 99% σε μία συσκευή μη-gaming συσκευή που υπάρχει ήδη σπίτι σου. Αν σε καλύπτει αυτό, προφανώς και δεν είσαι ούτε υπέρ της κονσόλας, ούτε υπέρ του gaming pc. Άρα δεν έχεις κανένα λόγο να το συγκρίνεις με ένα PS4/XB1. Το ίδιο ισχύει και με το τι μπορείς να κάνεις με ένα PC. Εγώ έχω "τούμπανο" PC με μία μέτρια κάρτα γραφικών, που όμως είναι εργαλείο δουλειάς και δε θέλω να το ζορίζω ιδιαίτερα για gaming. Το πιο σοβαρό επιχείρημα υπέρ του PC gaming, για μένα, είναι η δυνατότητα modding. Αυτό, πραγματικά, είναι ένα τεράστιο ατού για τα gaming PC και μπορεί να σου επεκτείνει και τη διάρκεια ζωής ενός παιχνιδιού.
kexas22 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Κάποιοι λένε οτι σύντομα θα βάλουν καινούριες κονσόλες, μια και αυτές δε τα βγάζουν πέρα με το 4Κ. Έχετε ακούσει τιποτε εσείς; πριν ένα χρόνο ακριβώς είχε βγει ο υπεύθυνος της Sony Playstation και είχε πει ότι η κονσόλα έχει την δυνατότητα με απλό update να παίζει σε 4K
21century Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Το να κάνεις συγκρίσεις είναι περιττό και εξαρτάται από την ιδιοσυγκρασία του καθένα..
jazzu4ia Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Εγώ πιστεύω ότι καλύτερο είναι το XBOX ONE γιατί έχει το Forza 6! Εγώ πιστεύω ότι καλύτερο είναι το PS4 γιατί έχει το Uncharted 4! Εγώ πιστεύω ότι καλύτερο είναι το PC γιατί έχει το Dirt Rally! (και καλύτερα γραφικά από όλα!). Εγώ πιστεύω ότι καλύτερο από όλα είναι το PS3 γιατί έχει το Buzz!!! (θεικό παρεϊστικο παιχνίδι!) Εγώ πιστεύω ότι καλύτερο από όλα είναι το Wii γιατί έχει το Super Mario! ...Εγώ δεν έχω παίξει ποτέ ηλ. παιχνίδι στη ζωή μου και πιστεύω πώς όλα είναι γιά 12χρονα... ...(...αλλά διασκεδάζω όταν τσακώνεστε...)... ...πρός mods... ...μην λογοκρίνετε, μην μπανάρετε... ...αφήστε τον κόσμο να τσακωθεί ελεύθερα... ...μόνο τότε αξίζει να διαβάζεις τα φόρουμ πλέον...
zio10 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Eπειδή μιλάμε για αποκλειστικότητες μόνο για τις κονσόλες, για τσέκαρε τι παιχνιδάρες υπάρχουν στα pc που δεν έχουν και ούτε πρόκειται να κυκλοφορήσουν ποτέ για κονσόλες... Επίσης, αν δεν παίξεις σε pc, δε θα μάθεις ποτέ τη μαγεία των adventures (ή και των καλών strategies...). Τα adventures που μου αρέσουν (τα παλιά) ευτυχώς τα τρέχουν και παλιά ή αδύναμα μηχανήματα! Αν και τα περισσότερα τα έπαιξα στην ώρα τους Τα παιχνίδια στρατηγικής δεν μου αρέσανε ποτέ, εκτός από 2-3 εξαιρέσεις το περιεργο ειναι οτι εχουν ενδιαφερον για τους κονσολαδες. Ηδη ρε συ στηνεις pc με 500 ευρω. Και με λιγοτερα βεβαια αν δεν σε ενδιαφερουν οι επιδοσεις φτιαχνιες apu με 400 το πολυ. Γενικα ειναι εντελως ατοπο να συγκρινουμε θεμα τιμης γιατι απλα τα pc βγαινουν φτηνοτερα. Αν πχ αντι για ps3 ειχες πισι την προηγουμενη γενια τωρα θα δινες 150 ευρω και θα παιρνες καρτα γραφικων και 2 παιχνιδια δωρο που θα σε βγαλουν μεχρι να ρθει το ps5. Aυτο εκανα και γω κακ χω δωσει 680 τα τελευταια 7 χρονια. Ποσο κοστιζουν 2 κονσολες και η συνδρομη για 7 χρονια... Σε τι σύνθεση μπορώ να παίζω παιχνίδι επιπέδου forza 6 με 400€; Δεν ρωτάω ειρωνικά, αλήθεια θα με ενδιέφερε! (Δεν μπορώ να καταλάβω πως βγαίνει όμως ειδικά αν βάλεις windows κι ένα αξιοπρεπές χειριστήριο στην τιμή)
Izzy Stradlin Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δυσκολη επιλογη μεταξυ PS4 και XBOX. Ειμαι κατοχος του λευκου PS4. Ειμαι ευχαριστημενος γενικα, με ενα δυο αρνητικα αλλα ο κυριως λογος που το επελεξα ηταν για Exclusive τιτλος κυριως το Metal Gear Solid. Βεβαια το Phantom Pain ειναι multi-platform και ετσι δεν ειναι exclusive. Το εμαθα αργα. Αν το ηξερα ισως να ειχα επιλεξει το XBOX για την καλυτερη διαχειρηση θερμοκρασιας. Οποιος βγει και πει οτι δεν εχει ακουσει ποτε το PS4 σα να ειναι ετοιμο να απογειωθει ειδικα στα πρωτα μοντελα θα ειναι ψευτης! Με το χειριστηριο δεν εχω καποιος θεμα που το εχω τωρα ενα χρονο. Τωρα ειναι περι ορεξεως γιατι με τα timed exclusive του XBOX ξερω οτι θα το παρω και εγω σε κανα χρονο αλλα σιγουρα θα τα παρω. Αρα παλι καταληγουμε στο θεμα γουστου για την επιλογη.
ELMastas Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 πριν ένα χρόνο ακριβώς είχε βγει ο υπεύθυνος της Sony Playstation και είχε πει ότι η κονσόλα έχει την δυνατότητα με απλό update να παίζει σε 4K Ενοείται οτι αυτό αναφέρεται στην αναπαραγωγή Video και οχι σε παιχνίδι,ενα απλό player θα είναι που αμφιβάλλω και για το πόσο καλά θα παίζει... Αν περιμένεις παιχνίδι 4Κ σε κονσόλα αυτής της γενιάς απλά ξέχνα το ! εδω στα 1080p και ζορίζονται ...
zio10 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Ενοείται οτι αυτό αναφέρεται στην αναπαραγωγή Video και οχι σε παιχνίδι,ενα απλό player θα είναι που αμφιβάλλω και για το πόσο καλά θα παίζει... Αν περιμένεις παιχνίδι 4Κ σε κονσόλα αυτής της γενιάς απλά ξέχνα το ! εδω στα 1080p και ζορίζονται ... Εντάξει θα ήταν και λίγο παράλογο να ζητάμε από σύστημα των 300€ να παίζει παιχνίδια 4k! Εδώ καλά καλά τα pc δεν μπορούν! 1
NEFTIS Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Ρε μας τα εχετε πρηξει με το Forza. Τοσο ωραιο ειναι? Να παρατησω το rFactor 1 στο πισι και να 'γορασω Xbox One? Δεν υπαρχει ενας στην Πατρα με One και τιμονιερα της προκοπης, να πεταχτω μεχρι το σπιτι του? Πεντε γυρους θα κανω. Κι αν αξιζει, να το τιμησω. Το χειριστηριο του box μ' αρεσει πολυ παντως. Να κανω μια προβλεψη? Πολυ arcade μου φενεται απο τα video. Μπορει να κανω λαθος. Αν και δε νομιζω.
zio10 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Ρε μας τα εχετε πρηξει με το Forza. Τοσο ωραιο ειναι? Να παρατησω το rFactor 1 στο πισι και να 'γορασω Xbox One? Δεν υπαρχει ενας στην Πατρα με One και τιμονιερα της προκοπης, να πεταχτω μεχρι το σπιτι του? Πεντε γυρους θα κανω. Κι αν αξιζει, να το τιμησω. Το χειριστηριο του box μ' αρεσει πολυ παντως. Να κανω μια προβλεψη? Πολυ arcade μου φενεται απο τα video. Μπορει να κανω λαθος. Αν και δε νομιζω. Δε νομίζω ότι φτάνει σε επίπεδο ρεαλισμού τους σκληροπυρηνικούς εξομοιωτές των pc (αν και δεν έχω παίξει κάποιον από αυτούς) αλλά είναι ένα πολύ ωραίο παιχνίδι γενικά και πολύ όμορφο! Με απενεργοποιημένες τις βοήθειες είναι και αρκετά δύσκολο. Εγώ πάντως όταν ρώτησα αν υπάρχει φτηνό pc που να μπορεί να τρέξει κάτι αντίστοιχο αναφερόμουν και στα γραφικά και στα τεχνικά στοιχεία γενικά του παιχνιδιού. Αν είναι μόνο για την εξομοίωση παίζω richards burns στον pentium 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα