Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα. Εχω ενα χωρο στον οποιο μαζευονται πολλα ατομα και θελουν να μπουν στο free wifi που διαθετω. Επειδη ομως διαθετω το συμβατικο router της εταιριας, δεν την εχω αυτη την δυνατοτητα λογω του μεγαλου φορτου μεσα στο δικτυο. Θα ηθελα λοιπον να μου πειτε αν υπαρχει κανενα μηχανημα η οτιδηποτε (router, access point η κεραια) η οποια να μου δινει την δυνατοτητα της χωριτηκοτητας πολλων χρηστων, διαχωρισμο καναλιου για προσωπικη χρηση (πχ να αφησω ενα μερος του καναλιου free και το αλλο μερος να το εχω για προσωπικη χρηση) και τελος την ευχαριστη περιηγηση των χρηστων στο δικτυο. Στην περιπτωση πολλων χρηστων σε μια κεραια θα μπορουσα να "δωσω" bps απο μια αλλη κεραια? Σας ευχαριστω για τον χρονο σας. 

Δημοσ.

Το θεμα σου δεν ειναι μονο το bandwidth, αλλα και η ασφαλεια.

Θα προτεινα για αρχη να φτιαξεις 2 vlans, το ενα με περιορισμενη προσβαση.

Δημοσ.

Καλή η πρόταση αλλά δεν ρωτάς αν η συσκευή έχει αυτή τη δυνατότητα, που συνήθως αυτές που δίνουν οι πάροχοι δεν έχουν.

Πόσες είναι οι συσκευές που συνδέονται ταυτόχρονα στο WiFi;

Ποιο είναι το bandwidth της γραμμής;

Ποια συσκευή έχεις τώρα;

Ποιο το ποσό που διατίθεσαι να δώσεις;

Δημοσ.

Ε πολλα εχουν vlans τωρα πια.... το πιθανοτερο ειναι και ναχει. Ας μας πει τι ρουτερ εχει για αρχη.

Δημοσ.

Άντε και το δικό του modem/router (του παρόχου) έχει VLANs. Και μετά τι θα κάνει;

Δεν θέλει έλεγχο και περιορισμό; Πόσα από αυτά που δίνουν οι πάροχοι έχουν τέτοια δυνατότητα;

Ή μήπως τα πολλαπλά VLANs θα σώσουν το ασύρματο δίκτυο αν συνδεθούν 30 (και πολλούς γράφω) χρήστες;

Δημοσ.

Για αρχη παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις. Κατα δευτερον το ρουτερακι δεν το εχω εδω μαζι μου που ουτως η αλλως σκεφτομαι να το αλλαξω γτ ειναι το συμβατικο που δινει ο ΟΤΕ. Τελος ο χωρος (επειδη προκειται για μαγαζι και για επαγγελματικη χρηση) ειναι μεγαλος οποτε πειτε το maximum 200 ατομα ταυτοχρονα. Οσο για το οικονομικο μπορω να διαθεσω ενα ευκαταφρονητο ποσο αλλα οχι τρελο. 

Δημοσ.

Για 200 ταυτόχρονες συνδεδεμένες συσκευές, ετοιμάσου να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη. Εκτός αν εννοείς 200 πελάτες, που δεν  κάνουν όλοι χρήση του δικτύου. Μας ενδιαφέρει ο μέγιστος αριθμός των συνδεδεμένων συσκευών.

Υπόψη ότι κάθε Access Point μπορεί να διαχειριστεί χοντρικά 15-20 συνδεδεμένες συσκευές, εκτός κι αν πας στα Unifi που μπορούν γύρω στους 80+.

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεσαι και router με δυνατότητα bandwidth management για να μπορούν να μοιράζονται την σύνδεση χωρίς προβλήματα. Βέβαια αν μιλάμε για ADSL σύνδεση και με συγχρονισμό κάτω από τα 15Mbps, τα πράγματα ούτως ή άλλως είναι δύσκολα για πολλές ταυτόχρονα συνδεδεμένες συσκευές.

Δημοσ.

Για τις κεραιες ξερω οτι πρεπει να πληρωσω καπου στα 80-100 ευρω. Απλα εχω δει και κατι ρουτερακια για τα οποια ρωτησα (ειναι της D-Link νομιζω) τα οποια εχουν τρεις κεραιες και κανουν γι αυτη την δουλεια. Το προβλημα μου εμενα ειναι και αλλο: Πως γινεται να χωρεσουν απο ενα καναλι τοσο μικρο τοσοι πολλοι χρηστες? Να σημειωθει οτι το καναλι χρειαζεται και για επαγγελματικη προσωπικη χρηση.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση από μία συσκευή (όσες κεραίες κι αν έχει) να συνδεθούν τόσοι πολλοί χρήστες. Είναι τεχνικά αδύνατον.

Οι πολλές κεραίες ενός router δεν έχουν να κάνουν με τον αριθμό των χρηστών, αλλά με την ταχύτητα που αυτοί μπορούν να επικοινωνούν με τον πομπό.

Τι εννοείς λέγοντας μικρό κανάλι; Όλα τα κανάλια και οι συχνότητες στο WiFi είναι το ίδιο πράγμα και δεν επηρεάζουν τον αριθμό των συνδεδεμένων χρηστών.

Ουσιαστικά αυτό που θέλεις είναι 2 ξεχωριστές εκπομπές. Μία ελεύθερη για τους πελάτες και άλλη μία ασφαλισμένη για το μαγαζί. Ο καλύτερος τρόπος είναι μέσω VLANs που έχουν την δυνατότητα πολλές συσκευές. Αλλά και πάλι θέλεις πολλαπλά Access Point και router με δυνατότητα περιορισμού και διαχείρισης του διαθέσιμου bandwidth.

200 ταυτόχρονα συνδέσεις, δεν είναι απλό πράγμα στα ασύρματα δίκτυα.

Δημοσ.

Αν οι χρηστες συνδεονταν μεσω καλωδιου τοτε θα μπορουσες με μια ip δικτυου 192.168.1.0 /24 να συνδεσεις 2^6-2=254 χρηστες.

Απο 500 χρηστες και πανω θα ειχες προβλημα.

Φυσικα αν εμπαιναν ολοι μαζι, το δικτυο σου θα σερνοταν.

Σε wifi δεν γνωριζω τι ισχυει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...