Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω ένα home cinema surround 5.1. Αν τα καλώδια που συνδέουν τα μπροστινά ηχεία με τον ενισχυτή είναι αρκετά μικρότερου μήκους σε σχέση με τα καλώδια που συνδέουν τα πίσω ηχεία, υπάρχει περίπτωση να έχω καθυστέρηση του ήχου στα πίσω ηχεία σε σχέση με τα μπροστινά?

Δημοσ.

Αν είναι 'όλα σε ένα' σύστημα, είναι από τον κατασκευαστή μελετημένο να παίζουν όλα τα ηχεία στην ίδια ένταση.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αν είναι 'όλα σε ένα' σύστημα, είναι από τον κατασκευαστή μελετημένο να παίζουν όλα τα ηχεία στην ίδια ένταση.

Είναι όλα σε ένα ναι, απλά στο αριστερό πίσω ηχείο πρόσθεσα περίπου 1m καλώδιο επειδή αυτό που είχε δεν έφτανε.

Δημοσ.

Αν παίζει στην ίδια ένταση με τα υπόλοιπα είναι εντάξει, αν και έχει μικρή διαφορα στο μάκρος. Παλιά σε στερεοφωνικό, στο ένα ηχείο είχε προστεθεί καλωδιο αρκετά μεγαλύτερο σε μάκρος και έπαιζει λίγο πιο σιγά από το άλλο.

Δημοσ.

Αν παίζει στην ίδια ένταση με τα υπόλοιπα είναι εντάξει, αν και έχει μικρή διαφορα στο μάκρος. Παλιά σε στερεοφωνικό, στο ένα ηχείο είχε προστεθεί καλωδιο αρκετά μεγαλύτερο σε μάκρος και έπαιζει λίγο πιο σιγά από το άλλο.

Όχι το ίδιο παίζουν σε ένταση, απ' όσο διαπιστώνω με το αυτί δηλαδή, δεν έχω μετρήσει με κάποιο όργανο. 

Δημοσ.

Οι περισσότεροι ενισχυτές έχουνε "συστήματα" ( DSP ) που φέρνουνε τον ήχο εκεί που πρέπει.

Το μήκος καλωδίου μικρό ρόλο παίζει ( εκτός και αν έχεις αμολύσει 40μ καλούμπα :D ), περισσότερο ρόλο παίζει η απόσταση των ηχείων από την θέση ακρόασης.

Κατά την Dolby & THX πρέπει να είναι equidistant ( δηλαδή όλα τα ηχεία να απέχουνε το ίδιο από την θέση ακρόασης ), αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται σχεδόν ποτέ, οι ενισχυτές εντοπίζουνε ( ή τους δίνεις εσύ τις αποστάσεις ) και κάνουνε τις ανάλογες αλλαγές στο σήμα ( ένταση και καθυστέρηση ) ώστε να φτάνει στην θέση ακρόασης την σωστή χρονική στιγμή και στην σωστή ένταση.

Δημοσ.

Οι περισσότεροι ενισχυτές έχουνε "συστήματα" ( DSP ) που φέρνουνε τον ήχο εκεί που πρέπει.

Το μήκος καλωδίου μικρό ρόλο παίζει ( εκτός και αν έχεις αμολύσει 40μ καλούμπα :D ), περισσότερο ρόλο παίζει η απόσταση των ηχείων από την θέση ακρόασης.

Κατά την Dolby & THX πρέπει να είναι equidistant ( δηλαδή όλα τα ηχεία να απέχουνε το ίδιο από την θέση ακρόασης ), αλλά επειδή αυτό δεν γίνεται σχεδόν ποτέ, οι ενισχυτές εντοπίζουνε ( ή τους δίνεις εσύ τις αποστάσεις ) και κάνουνε τις ανάλογες αλλαγές στο σήμα ( ένταση και καθυστέρηση ) ώστε να φτάνει στην θέση ακρόασης την σωστή χρονική στιγμή και στην σωστή ένταση.

Εγώ ευτυχώς έχω καταφέρει και τα έχω βάλει στην ίδια θέση απόστασης (με λίγα εκατοστά διαφορά ντάξει), όμως ούτως ή άλλος το σύστημά μου είναι "του κουτιού" (logitech z906) και ο ενισχυτής δεν έχει κάποιο ρυθμιστικό για αποστάσεις κλπ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...