Προς το περιεχόμενο

Malware ?

belkin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ακόμα κι έτσι, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τα αποτελέσματα με μια επιφανειακή δοκιμή λίγων λεπτών.

Δεν μίλησα για ολιγόλεπτη επιφανειακή δοκιμή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όποιος γενικά "ψωνίζει" από περίεργα μαγαζάκια που είπε και ο φίλος ποιο πάνω, είναι όχι σαν να παίζει απλή ρώσικη ρουλέτα που είπε και ο coffeex, αλλά, ρώσικη ρουλέτα αλά Ελαφοκυνηγός style!

Για τέτοιου είδους "ψώνια", καλύτερα ένας ξεχωριστός σκληρός δίσκος με το λειτουργικό και χωρίς αρχεία που να σε εκθέτουν! Ψωνίζεις, δοκιμάζεις το προϊόν και ανάλογα με τα αποτελέσματα το κρατάς ή το πετάς.

μιλαμε για malware μεσα στην εφαρμογη τι σημασια εχει που τα κατεβαζεις ? για να δοκιμασεις ενα προγραμμα πρεπει να το τρεξεις οποτε το κακο θα γινει αν δεν εχεις καποιο antimalware με realtime detection

μιλαμε για malware μεσα στην εφαρμογη τι σημασια εχει που τα κατεβαζεις ? για να δοκιμασεις ενα προγραμμα πρεπει να το τρεξεις οποτε το κακο θα γινει αν δεν εχεις καποιο antimalware με realtime detection

Ναι δεν διαφωνώ σε κάτι φίλε μου! Εγώ απλά είπα ότι καλό είναι (για όποιον θέλει) να κάνει τις δοκιμές του σε έναν διαφορετικό δίσκο όπου έχει εγκατεστημένο το OSX και όχι στον βασικό του. Εγώ αυτό κάνω εδώ και χρόνια. Τώρα ο καθένας πράττει όπως νομίζει καλύτερα.

Δεν ξέρω εάν τώρα με κατάλαβες?

Προφανώς εννοεί ότι εάν τα έχεις σε άλλο σκληρό, δεν μπορούν να σηκωθούν να πάνε στον main σου. Αφού και θα είναι μακριά ο άλλος σκληρός και ούτε το case του σκληρού δεν μπορούν να ανοίξουν για να βγουν!

Ναι δεν διαφωνώ σε κάτι φίλε μου! Εγώ απλά είπα ότι καλό είναι (για όποιον θέλει) να κάνει τις δοκιμές του σε έναν διαφορετικό δίσκο όπου έχει εγκατεστημένο το OSX και όχι στον βασικό του. Εγώ αυτό κάνω εδώ και χρόνια. Τώρα ο καθένας πράττει όπως νομίζει καλύτερα.

Δεν ξέρω εάν τώρα με κατάλαβες?

εχεις δλδ 2 μηχανηματα που τρεχουν macos η μεσω vmware ? και ετσι ομως παλι αν δεν εχεις antimalware πως θα ξερεις αν εχει κατι μεσα η εφαρμογη :) 

εχεις δλδ 2 μηχανηματα που τρεχουν macos η μεσω vmware ? και ετσι ομως παλι αν δεν εχεις antimalware πως θα ξερεις αν εχει κατι μεσα η εφαρμογη :)

Υπάρχουν 4 δίσκοι.

1) Ένας είναι ο main, που τρέχει το OS X.

2) Άλλος ένας που τρέχει και αυτός το OS X και είναι για τις δοκιμές, πειράματα, πες το όπως θέλεις.

3) Ένας με 2 Partition: α) TM Backup του main, και β) Φωτογραφίες, βίντεο, ταινίες κλπ κλπ κλπ.

4) Και ο τελευταίος (ένας παλιός) είναι μόνο για το TM Backup του δίσκου για τις δοκιμές που όμως έχω κρατήσει μόνο το Backup με το λειτουργικό όπως το πρωτο-έκανα εγκατάσταση (δηλαδή πριν περαστεί οτιδήποτε).

Στον main δίσκο δεν τρέχω τίποτα παρά μόνο τα προγράμματα που χρειάζομαι για την δουλειά μου! Δεν υπάρχουν ούτε κωδικοί μέσα, ούτε σημαντικά έγγραφα, ούτε ΤΙ ΠΟ ΤΑ! Δηλαδή ότι και να γίνει σε αυτόν τον δίσκο δεν θα βρει κανένας το παραμικρό. Όταν τρέχω το λειτουργικό από αυτόν τον δίσκο συνδέω επάνω τον δίσκο με τα 2 partition για το TM κλπ.

Όταν θέλω να κάνω τα πειράματά μου, λειτουργώ μόνο τον δίσκο για τις δοκιμές. Οι υπόλοιποι δίσκοι δεν έχουν καμία απολύτως επαφή γιατί πολύ απλά τους αποσυνδέω.  ;) Πως θα περάσει λοιπόν το όποιο malware? Θα ανοίξει τρύπα και θα πηδήξει στους διπλανούς δίσκους?

Με λίγα λόγια αυτός ο δίσκος ότι και να κολλήσει ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ γιατί δεν είναι ο main! Τι να το κάνω το antimalware ή το antivirus? Δεν υπάρχει κάτι για να χάσω. Όταν χρειαστεί κάνω μια επαναφορά και τέλος.

Boot του OSX μπορεί να γίνει και από external δίσκο και όχι μόνο με vmware.

Ξέχασα να σου πω ότι οι κωδικοί δεν βρίσκονται σε κανέναν δίσκο αλλά σε 2 διαφορετικά USB stick που είναι αποκλειστικά και μόνο γι' αυτόν το σκοπό. Μερικούς κωδικούς που χρησιμοποιώ στην καθημερινότητά μου τους έχω αποθηκευμένους στο μυαλό μου. Ωστόσο φροντίζω κάθε τόσο να τους αλλάζω παρόλο που δεν είναι λίγων χαρακτήρων.

Πιστεύω ότι σε κάλυψα.

Ξέχασα να σου πω ότι οι κωδικοί δεν βρίσκονται σε κανέναν δίσκο αλλά σε 2 διαφορετικά USB stick που είναι αποκλειστικά και μόνο γι' αυτόν το σκοπό.

Αυτά (ή και οποιοδήπτε άλλο) τα usb stick τα χρησιμοποιείς και στα δύο λειτουργικά? Και στο "καθαρό" και σε αυτό για τις "δοκιμές"? Αν ναι, μόλις βρήκαμε μια τρύπα στο αλεξίσφαιρο σχέδιο σου. :) Θεωρητικά, κάποιο malware θα μπορούσε να περάσει από εκεί. :(

Αυτά (ή και οποιοδήπτε άλλο) τα usb stick τα χρησιμοποιείς και στα δύο λειτουργικά? Και στο "καθαρό" και σε αυτό για τις "δοκιμές"? Αν ναι, μόλις βρήκαμε μια τρύπα στο αλεξίσφαιρο σχέδιο σου. :) Θεωρητικά, κάποιο malware θα μπορούσε να περάσει από εκεί. :(

Δεν χρειάζεται να κάνεις ειρωνική πλακίτσα για να ρωτήσεις αυτό που θέλεις, αλλά οκ το δέχομαι.

Εγώ δεν μίλησα για αλεξίσφαιρο σύστημα αλλά για έναν τρόπο με τον οποίο προσπαθώ να προστατεύσω και τον υπολογιστή μου και τα δεδομένα μου. Εάν κάποιος διαφωνεί με αυτό, ελεύθερα μπορεί να πει την δική του άποψη και τον δικό του τρόπο προφύλαξης.

Κανένας δεν μπορεί να νιώθει ασφαλείς ότι κι αν κάνει.

Πες μας τώρα εσύ τι κάνεις για να προστατεύεις τα δεδομένα σου και τον υπολογιστή σου? Ίσως ο δικός σου τρόπος να είναι καλύτερος. Λοιπόν... περιμένω.

Τα USB για να σου λύσω και την απορία τα χρησιμοποιώ μόνο στο "καθαρό" λειτουργικό.

Ρε αδέρφια... προσωπικά δεν κάνω τίποτα από όλα αυτά, πόσο μάλλον δε τα διαστημικά σχέδια που αναφέρθηκαν. Δεν έχω κολλήσει τίποτα (μία ή δύο φορές έχω ψάξει τον Η/Υ με μεγάλο διάστημα μεταξύ τους), δεν έχω κάποιο πρόβλημα... δεν δεν δεν... 

Τι άλλο κάνετε και κολλάτε διάφορα; Μήπως είναι pebcak η όλη φάση; 

Ρε αδέρφια... προσωπικά δεν κάνω τίποτα από όλα αυτά, πόσο μάλλον δε τα διαστημικά σχέδια που αναφέρθηκαν. Δεν έχω κολλήσει τίποτα (μία ή δύο φορές έχω ψάξει τον Η/Υ με μεγάλο διάστημα μεταξύ τους), δεν έχω κάποιο πρόβλημα... δεν δεν δεν... 

Τι άλλο κάνετε και κολλάτε διάφορα; Μήπως είναι pebcak η όλη φάση; 

Δεν υπάρχει κάτι το διαστημικό φίλε μου.

Το μηχάνημα τρέχει από έναν σκληρό δίσκο. ΟΚ? Ένας άλλος δίσκος που με partition έχει 2 κομμάτια, στο 1 κρατάει το TM Backup του δίσκου και στο 2 αποθηκεύω τα αρχεία μου. Είναι αυτό διαστημικό?

Για να μην πειράζω ανακατεύω την δουλειά μου με τα διάφορα πράγματα που θέλω να δοκιμάζω έχω φτιάξει έναν άλλο δίσκο ξεχωριστό που τρέχει το OSX και κάνω εκεί τις τρέλες μου. Έχω και έναν δίσκο από παλιά που είναι στα τελευταία του πλέον όπου έχω κρατήσει ένα Backup με το TM τον δίσκο που κάνω τις δοκιμές. Είναι και αυτό διαστημικό?

Το ότι δεν κρατάω αρχεία με κωδικούς σε δίσκους αλλά μόνο σε USB για λόγους ασφαλείας είναι διαστημικό?

Για πυρηνική φυσική σας μιλάω ρε παιδιά? Ελάτε τώρα. Ο ένας λέει για αλεξίσφαιρα και ο άλλος για διαστήματα. Εντάξει παιδιά οκ εγώ είμαι λάθος ή τρελός ή ανόητος. Μην ακολουθείται την δική μου μέθοδο, εξάλλου δεν την επέβαλα σε κανέναν.

Παραθέστε τους δικούς σας τρόπους που ίσως είναι καλύτεροι από τους δικούς μου.

Και για το τελευταίο που ανέφερες, προσωπικά εδώ και 7 χρόνια που έχω παρατήσει τα Windows δεν έχω κολλήσει κάτι. Δεν ξέρω για τους άλλους.

Σιγά ρε παιδιά ρώσικη ρουλέτα. Λες και όλοι πια έχετε όλα τα πάντα αγορασμένα. Απλά θέλει προσοχή. Τόσα χρόνια με windows από το 1996 ΠΟΤΕ δεν έπιασα ούτε έναν ιο. 

Τα πράγματα είναι πιο απλά. Μπλοκάρεις με firewall τυπου liitle snitch τις "περίεργες" εφαρμογές και συνδέσεις, οπότε δεν φεύγει τίποτα προς το ιντερνετ από τον υπολογιστή σου και είσαι καλλυμένος ακόμα κ στην περίπτωση που είχε κάποιο malware B)  

• Moderators

Τα πράγματα είναι πιο απλά. Μπλοκάρεις με firewall τυπου liitle snitch τις "περίεργες" εφαρμογές και συνδέσεις, οπότε δεν φεύγει τίποτα προς το ιντερνετ από τον υπολογιστή σου και είσαι καλλυμένος ακόμα κ στην περίπτωση που είχε κάποιο malware B)  

Καθως το Little Snitch και το whitelisting του ειναι απροσπελαστο?

H ασφαλεια -εαν θελουμε οντως να ειναι ασφαλεια- ειναι παντα πολυεπιπεδη. Η μαγκια ειναι να βρεις τη χρυση τομη μεταξυ του αριθμου των επιπεδων και της λειτουργικοτητας. Η οποια χρυση τομη προφανεστατα διαφερει απο χρηστη σε χρηστη αναλογα με τις αναγκες του. Και αυτο ισχυει για καθε λειτουργικο συστημα.

Τίποτα δεν ειναι απροσπέλαστο. Και δεν υπάρχει μόνο το little snitch ένα παράδειγμα έφερα. Αλλα αν κάποιος θέλει να κάνει σοβαρή ζημιά θα την προκαλέσει ότι και να κάνεις. Από εκεί κ πέρα ή αποδέχεσαι το ρίσκο με τις "περιέργες" εφαρμογές κ τελειώνει η υπόθεση ή δεν το κάνεις κ δεν τις εγκαθιστάς. Προσωπικά τόσα χρόνια στα mac δεν έχω συναντήσει "περίεργες" εφαρμογες με malware, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Έχει σημασία και από που επιλέγεις να τις αποκτήσεις καθώς και την προέλευση τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...