Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση όσον αφορά τις κατατακτήριες.Πρώτον επειδή θα δώσω πανελλαδικές μετά απο πολλά χρὀνια(ξανά στα θρανία) θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε περίπτωση που περάσεις στην ίδια σχολή αλλά σε άλλη πόλη.Τώρα θα με ρωτήσετε για ποιά σχολή μιλάω.Ενδιαφέρομαι για ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Εργων υποδομής σε πρώτη φάση αλλά ίσως και χωροταξίας το οποίο είναι ΑΕΙ.Δηλαδή, αν περάσω στην αντίστοιχη σχολή παρ. στο Βόλο κατά πόσο είναι εφικτό να έρθω Θεσ/νίκη ή αντίστοιχα αν περάσω ΤΕΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ή ΛΑΡΙΣΑΣ της ίδια πάλι σχολής τι γίνεται;

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση όσον αφορά τις κατατακτήριες.Πρώτον επειδή θα δώσω πανελλαδικές μετά απο πολλά χρὀνια(ξανά στα θρανία) θα ήθελα να μάθω αν γνωρίζει κανείς τι γίνεται σε περίπτωση που περάσεις στην ίδια σχολή αλλά σε άλλη πόλη.Τώρα θα με ρωτήσετε για ποιά σχολή μιλάω.Ενδιαφέρομαι για ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Εργων υποδομής σε πρώτη φάση αλλά ίσως και χωροταξίας το οποίο είναι ΑΕΙ.Δηλαδή, αν περάσω στην αντίστοιχη σχολή παρ. στο Βόλο κατά πόσο είναι εφικτό να έρθω Θεσ/νίκη ή αντίστοιχα αν περάσω ΤΕΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ή ΛΑΡΙΣΑΣ της ίδια πάλι σχολής τι γίνεται;

φιλε μου καραλαβαινεις οτι το ενα τμημα με το αλλο ειναι 2 διαφορετικά αντικειμενα μηχανικου??? Επισης το χεις σκεφτεί σοβαρα να γίνεις μηχανικός ??? Αν δεν δουλεύεις ηδη στον κλάδο μονο το εξωτερικό υπάρχει
Δημοσ.

Σωστά όσα λέει ο/η bilya πιο πριν και εγώ προσθέτω:

Ξανασκέψου την επιλογή για ΤΕΙ διότι και δύσκολα θα τα βρεις μέχρι να τελειώσεις και δεν θα έχεις το παραμικρό επαγγελματικό δικαίωμα με το πτυχίο σου πέρα από το να βγάζεις ενεργειακά πιστοποιητικά, κάτι που κάνουν όλοι οι κλάδοι μηχανικού, που και αυτά πλέον με τις τιμές που έχουν δεν αξίζει να ασχοληθείς.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ναι έχετε δίκιο για μετεγγραφή μιλάω.Συγγνώμη αν έγραψα κατατακτήριες.Τώρα όσον αφορά τα τμήματα θα ήθελα περισσότερες διευκρινίσεις.Γνωρίζω οτι άλλο χωροταξίας και άλλο υποδομών,σαφώς.Αλλά μια και οι βάσεις είναι θα έλεγα αρκετά κοντά λέω γιατί όχι.Δηλαδή αν είναι να πάω στοχωροταξίας Θεσσαλονίκης μέσω Βόλου νομίζω ότι για αντίστοιχες σχολές όλοι το έχουν σκεφτεί και μην μου πείτε οτι δεν συμβαίνει.Έχουν οι 2 σχολές μια διαφορά της τάξεως των 1500 μορίων.Το θέμα λοιπόν είναι αν περάσεις Βόλο και ξέρεις οτι δεν θέλεις να πάς εκεί αλλά προσδοκάς Θεσ/νἰκη στην αντίστοιχη τι γίνεται,ειδικά με αυτά που ακούω για τις μεταγραφές. Τώρα είναι δηλ άλλη η σχολή υποδομών π.χ. της Λάρισας ή Τρικάλων και άλλο η αντίστοιχη της Θεσσαλονίκης κι αν ναί ως τίτλος σχολής δεν αναγράφεται το ίδιο;Επίσης επειδή επισημάνατε κάτι  το οποίο είναι πολύ σωστό το θέμα δηλ αν είμαι του αντικειμένου, λοιπόν είμαι συναίτερος σε τεχνική εταιρεία τουλάχιστον 7 χρόνια άρα το θέμα εμπειρίας και γνώσης έστω και απο θέση ιδιοκτήτη τεχνικής εταιρείας δεν τίθεται, καταλαβαίνεται γιατί ας πούμε κόπτομαι να μπω σε σχολή συναφή ας πούμε με το αντικείμενο.Το εξωτερικό δεν το σκέπτομαι λόγω οικογένειας και λόγω έλλειψης πτυχίου.Νομίζω οτι έχω το δικαίωμα να δώσω πανελλήνιες και ότι βγεί.

Δημοσ.

Σορρυ αλλα μιλαμε για την μερα με την νύχτα το ενα αντικειμενο με το αλλο για ποιες βάσεις μιλας....μιας κ δεν το χεις για εξωτερικό τραβα υποδομής να μαθεις για οδοποιία κ δικτυα ύδρευσης/αποχέτευσης....ελλαδα που τα παντα τα κανουν οι πολ. Μηχανικοί ακομα κ αν δεν εχουν ιδέα δεν εχει νοημα να ασχοληθεις με urban planning κ τα συναφή

Δημοσ.

θεωρείς οτι το χωροταξίας ας  πούμε είναι χάσιμο χρόνου;Δηλ 5  έτη αν τελειώσεις στην ώρα σου  πάνε χαμένα;Αλλά ας πούμε πως θα τελειώσω λόγω ηλικίας δηλ δεν θα χἀσω κανένα εξάμηνο και πιστεύω επίσης οτι όταν σε βλέπει ο καθηγητής  απο μια ηλικία και μετά σε βοηθάει, δεν εννοώ να σε περνάει έτσι αλλά σαφώς μια ανοχή παράδειγμα με τις απουσίες θα δείχνουν.Δεν είμαι 20άρης για να κάτσω όλη μέρα στο πανεπιστήμιο πρέπει να δουλέψω κιόλας.Όπως επίσης σε σχέση με άλλους συμφοιτητές μου θα προηγούμε λόγω μιας σχετικής εμπειρίας.Γνωστός μου που έχει τελειώσει Πολ.Μηχ. Θεσσαλονίκη μου είπε οτι κατασκευή μας πήγαν επίσκεψη σε οικοδομή ως τριτοετής.Άρα τέτοιο θέμα δεν τίθεται άσε που μπορώ να βοηθήσω αν χρειαστεί σε οικοδομικά θέματα.Τώρα,σαφώς το χωροταξίας ας πουμε δεν έχει και τόσο άμεση σχέση με την κατασκευή είναι πιο πολύ του σχεδίου το θέμα τι μπορούν να υπογράψουν;Δηλαδή δεν ενδιαφέρει ο ρόλος του εργοδηγού αν το Υποδομών σημαίνει κάτι τέτοιο.

Επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω όσον αφορά τις βάσεις.Μιλάω τις βάσεις εισαγωγής δηλ το χωροταξίας Βόλου σε σχέση με το χωροταξίας Θεσ/νἰκης όπως επίσης Υποδομών Τρικάλων ή Λάρισας με το αντίστοιχο τμήμα Θεσ/νίκης.Ειδικά το Υποδομών Λάρισας και Τρικάλων είναι 2000 μόρια παρακάτω απο την Θεσ/νίκη.Αυτό εννοώ,αν και όπως είδα κενές θέσεις ειδικά στο Υποδομών Θεσ/νίκης δεν βλέπω και δεν μπορώ να καταλάβω επίσης γιατί ενώ όλες οι σχολές έπεσαν οι βάσεις τους στο συγκεκριμένο αυξήθηκαν.Επειδή την παρακολουθώ την σχολή απο πέρυσι ήλπιζα να πέσει τουλαχιστον κάτω απο τα 9500 μόρια.Ποιός γίνεται μηχανικός πλέον Εγώ απλά έτυχε να κάνω την συγκεκριμένη δουλειά απο ανάγκη στην αρχή αλλά μετά την αγάπησα.Καλά δεν είπα να γίνει και παιδική χαρά αλλά εδώ έπεσε η Ιατρική ακόμα και το Πολυτεχνείο έπεσε και μάλιστα αν δεν ήθελα να δώσω φέτος και έλεγα του χρόνου θα προετοιμαζόμουν καλύτερα και πιστεύω θα περνούσα.Όταν έδωσα πανελλαδικές εγώ το Πολυτεχνείο ήταν σχεδόν 18200 μόρια,δηλαδή αν δεν ήσουν λίγο φύτουλας δεν μπορούσες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...