Perambulator Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Η Apple κυκλοφόρησε μια σημαντική αναβάθμιση για τις εφαρμογές «Pages», «Numbers» και «Keynote» σε όλες τις πλατφόρμες. Συγκεκριμένα, οι εφαρμογές iWork αναβαθμίστηκαν στο iOS, στο OS X αλλά και στο iCloud.com. Όσον αφορά το iOS, οι εφαρμογές αναβαθμίστηκαν για να υποστηρίζουν τις καινούριες δυνατότητες πολυδιεργασίας που προσφέρονται από το iOS 9 και το iPad. Ο χρήστης μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί κάποια από τις εφαρμογές iWork ταυτόχρονα με κάποια άλλη, εφόσον κάθε εφαρμογή καταλαμβάνει τη μισή εκταση της οθόνης. Παραδείγματος χάρη, καθίσταται δυνατή η επεξεργασία ενός εγγράφου και η ταυτόχρονη αναζήτηση στο διαδίκτυο για σχετικές πληροφορίες. Ακόμη, η Apple βελτίωσε τη λειτουργία VoiceOver για άτομα με προβλήματα στην όραση. Η χρήση των εφαρμογών μέσω διαδικτύου στο iCloud.com δεν αποτελεί πλέον beta έκδοση. Επιπλέον, προστέθηκαν νέες λειτουργίες που συναντάμε στο Google Docs. Συγκεκριμένα, ο χρήστης μπορεί να προσθέσει σχόλια αναφορικά με κάποιο project που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και να έχει πρόσβαση σε προηγούμενα στάδια του project, όλα μέσω browser. Ακόμη, προσφέρεται μεγαλύτερη γκάμα γραμματοσειρών και είναι δυνατόν να γίνει διαμοιρασμός αρχείων που προστατεύονται με κωδικό. Επιπλέον, τα διαμοιρασμένα έγγραφα είναι πλέον προσβάσιμα και από browser σε κινητά. Στη συνέχεια, χάρη στη νέα αναβάθμιση, είναι δυνατό το άνοιγμα αρχείων που έχουν δημιουργηθεί με παλιότερες εκδόσεις των εν λόγω εφαρμογών (iWork '08 και '06) ενώ έχει βελτιωθεί και η συμβατότητα των εφαρμογών με αρχεία του Microsoft Office. Site: TechCrunch
nikosjc Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τις εταιρίες όπως η google, apple, πρόσφατα dropbox, υπάρχει κάποιος λόγος να επενδύουν σε τόσες εργατοώρες, να πρέπει να αναβαθμίζουν και να προσφέρουν συνεχώς υποστήριξη σε ένα είδος προγραμμάτων (office) που προσπαθούν να αναπτύξουν από το μηδέν, ενώ θα μπορούσαν απλά να πάρουν την άδεια από την ms που έχει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο για τη συγκεκριμένη δουλειά? Και ούτε προβλήματα ασυμβατότητας, ούτε επένδυση σε κάτι που αν όχι για πάντα σίγουρα για πολύ καιρό θα είναι 2ο-3ο? Εντάξει για εμάς είναι πολύ καλό (αν και γεμίζουμε με προβλήματα ασυμβατότητας μεταξύ των εφαρμογών) αλλά αναγκάζεται η ms να παρέχει δωρεάν πολλές υπηρεσίες, όμως για τις εταιρίες μου φαίνεται παράξενο... 1
stfaros Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Παντα συνεπης η apple . Οτι πληρωνεις παιρνεις παντα . Νομος . 5
Dinos_12345 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 iMac με 5400rpm δίσκο, πάντα ότι πληρώνεις παίρνεις βέβαια. Μπράβο πάντως που υποστηρίζει τις εφαρμογές, εμένα το pages με είχε βολέψει 1
timkoni Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Ο nikosjc έχει δίκιο. Θα μπορούσε η Apple και η κάθε εταιρία να πέρνει την άδεια από τη Microsoft και να χρησιμοποιεί το office που είναι το καλύτερο στην κατηγορία του 1
VanJ Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Σε χάλασε που η MS αναγκάστηκε να παρέχει δωρεάν πολλές υπηρεσίες; Δεν ξέρω ποιά δωρεάν υπηρεσία, αλλά το MS Office, το MS office online, το 365, όλα είναι με συνδρομή ή με αγορά, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι δωρεάν και πάρα πολύ αξιόλογα για τον φοιτητή και τον ερασιτέχνη που θέλει να γράφει κείμενα ή φύλλα δεδομένων. Τα σώζεις σαν pdf και τα εκτυπώνεις παντού. Επίσης για εταιρίες που φτιάχνουν έντυπη ύλη, το MS Office δεν κάνει, όλοι χρησιμοποιούν άλλα εργαλεία (In design, illustrator, quarkXpress). Και για εταιρίες που δίνουν οι εργαζόμενοι μια έκθεση την εβδομάδα στον εργοδότη τους, δεν βλέπω το λόγο να πληρώνουν Microsoft όταν μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν άλλο πρόγραμμα που είναι και cloud. Για τις πτυχιακές, διδακτορικά κλπ επίσης μπορείς να παραδίδεις ένα pdf. Γενικά δηλαδή δεν βλέπω λόγο ύπαρξης του Microsoft Office, εκτός από το ότι έχει διεισδύσει σε τόσους πολλούς χρήστες επειδή το κατέβαζε παράνομα και η κουτσή μαρία. Προσωπικά χρησιμοποιώ 80% google docs, 15% office, 5% pages. 3
AtiX Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δεν μπορώ να καταλάβω πως ορισμένοι θεωρούν λύση, ιδανική, να αγοράσεις ένα πανάκριβο πρόγραμμα... Αμάν κάναμε να μην υπάρχει μονοπώλιο...
Lays Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τις εταιρίες όπως η google, apple, πρόσφατα dropbox, υπάρχει κάποιος λόγος να επενδύουν σε τόσες εργατοώρες, να πρέπει να αναβαθμίζουν και να προσφέρουν συνεχώς υποστήριξη σε ένα είδος προγραμμάτων (office) που προσπαθούν να αναπτύξουν από το μηδέν, ενώ θα μπορούσαν απλά να πάρουν την άδεια από την ms που έχει το πιο ολοκληρωμένο πακέτο για τη συγκεκριμένη δουλειά? Και ούτε προβλήματα ασυμβατότητας, ούτε επένδυση σε κάτι που αν όχι για πάντα σίγουρα για πολύ καιρό θα είναι 2ο-3ο? Εντάξει για εμάς είναι πολύ καλό (αν και γεμίζουμε με προβλήματα ασυμβατότητας μεταξύ των εφαρμογών) αλλά αναγκάζεται η ms να παρέχει δωρεάν πολλές υπηρεσίες, όμως για τις εταιρίες μου φαίνεται παράξενο... Φίλε δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά το Pages υποστιρίζει export σε MS Word Document. Όπως ανάφερε ο φίλος πιο πάνω, είναι δωρεάν (σε κάθε Mac, iPad και iPhone και καλύπτει τις ανάγκες μας. 4
badweed Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 επιτελους !!! αχμ ... δεν εχω κατι της "απλης" αλλα τοσες φορες που βλεπω διαφημισεις της, νομισα οτι εχω .
nikosjc Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Ναι ρε παιδιά, ξαναλέω ότι σε εμάς τους καταναλωτές κάνει καλό ο ανταγωνισμός, αν και το ότι κάνουν export σε ms office format δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλά προβλήματα ασυμβατότητας. Άνοιξε ένα αρχείο (σχετικά πολύπλοκο) από office στις ανταγωνιστικές cloud υπηρεσίες και έλα πες μου αν λειτουργεί σωστά ή όχι. Αλλά εγώ πέρα από αυτό μίλησα για τις εταιρείες και απόρησα για ποιον λόγο το κάνουν. Όσο για το ποιον λόγο κάποιοι πληρώνουν (ή κατεβάζουν τζάμπα) το ms office είναι κατά ένα μέρος η συνήθεια, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ότι πιο ολοκληρωμένο κυκλοφορεί. Και δεν μιλάω μόνο για το word ή για απλή χρήση, αλλά πχ το excel έχει απίστευτα εργαλεία που δουλεύουν άψογα σε αντίθεση με τον ανταγωνισμό...
21century Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Καλή προοπτική δεν λέω αλλά περιμένω δωρεάν και στο ipad
Neg Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Καλή προοπτική δεν λέω αλλά περιμένω δωρεάν και στο ipad Οι Εφαρμογές iWork είναι διαθέσιμες σε καινούργια iPad δωρεάν.
gnsX Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Αξιοπρεπής free επιλογή,προσωπικά προτιμω το LibreOffice, αλλά το ότι δινει δικος της OS+Office Suite δωρεάν μόνο θετικό είναι.
Neg Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2015 Αξιοπρεπής free επιλογή,προσωπικά προτιμω το LibreOffice, αλλά το ότι δινει δικος της OS+Office Suite δωρεάν μόνο θετικό είναι. Μακάρι να έδινε και η Microsoft το Office δωρεάν σε αγοραστές SurfaceBook και όχι 30 Μέρες Trial
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα