Perambulator Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Στις αρχές του μήνα, η Sony δημοσίευσε μια λίστα με τις συσκευές που θα αναβαθμιστούν στην έκδοση 6.0 Marshmallow του Android, χωρίς να διευκρινίσει την ακριβή ημερομηνία της αναβάθμισης. Αυτό που γνωρίζουμε όμως στην παρούσα φάση είναι ότι οι συσκευές της λίστας που τρέχουν την έκδοση 5.0 θα αναβαθμιστούν απευθείας στην έκδοση 6.0, παρακάμπτοντας την έκδοση 5.1, η οποία είχε γίνει διαθέσιμη για μια σειρά από Xperia συσκευές όπως το Z2, το Z3 και το Z3 Compact. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Sony, τα Xperia μοντέλα που θα αναβαθμιστούν από την έκδοση 5.0 απευθείας στην έκδοση 6.0 είναι τα ακόλουθα: Xperia M4 Aqua Xperia C4 Xperia C5 Ultra Xperia M5 Xperia Z3+ Xperia Z4 Tablet Σαφώς, η αναβάθμιση ισχύει και για τις εκδόσεις των παραπάνω μοντέλων που δέχονται δύο κάρτες SIM. Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία για τις αναβαθμίσεις, οι οποίες αναμένεται να λάβουν χώρα μέσα στους επόμενους μήνες. Site: PhoneArena Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2015 από Perambulator
Nikolas7_7 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Γιατί ρε Φίλε? Επειδή η Google βγάζει άχρηστες εκδόσεις και η σονυ προχωράει ? Έλεος μερικοί με την κριτική σας. 4
atsddd Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Κι ομως με την 5.1.1, το Ζ3 που εχω εδω και σχεδον ενα χρονο εγινε το κινητο που θα πρεπε απ την αρχη να ειναι. Μηδενικο lag και με τις εφαρμογες που ειναι ανοιχτες στη μνημη να ανοιγουν κατευθειαν χωρις να πρεπει να ξαναφορτωσει τιποτα απ την αρχη. 1
kallair Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Ρε παιδιά ξέρετε να διαβάζετε; αυτά είναι τα κινητά που θα πάνε απευθειας σε 6.0 και θα παραλείψουν την 5.1.1.. όχι τα μόνα από τα κινητά της που θα πάρουν την 6.0. 10
thomasG4 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Γιατί ρε Φίλε? Επειδή η Google βγάζει άχρηστες εκδόσεις και η σονυ προχωράει ? Έλεος μερικοί με την κριτική σας. Άχρηστες εκδόσεις. Μάλιστα. Καμιά επιχειρηματολογία επ'αυτου έχεις ή μπα; Η 5.1.1 διόρθωσε αρκετά bugs και η διαφορά στις επιδόσεις είναι αισθητή σε σχέση με την 5.0.2 2
Nikolas7_7 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Κι ομως με την 5.1.1, το Ζ3 που εχω εδω και σχεδον ενα χρονο εγινε το κινητο που θα πρεπε απ την αρχη να ειναι. Μηδενικο lag και με τις εφαρμογες που ειναι ανοιχτες στη μνημη να ανοιγουν κατευθειαν χωρις να πρεπει να ξαναφορτωσει τιποτα απ την αρχη. Συμφωνω αλλα οπως λεει και ο kallair απλα αυτες οι συσκευες θα πανε απο την 5.0.2 στην 6, κατευθειαν χωρις να παρουν 5.1, που ειναι το προβλημα δλδ? Βριζουν γιατι? θελουν να μεινουν στην 5.1 μηπως? ή νομιζουν οτι ειναι τοσο απλο μια εταιρεια να στηνει νεες εκδοσεις για τοσες συσκευες! Αντι να λεμε μπραβο σε μια εταιρεια που εχει αδικηθει τοσο πολυ γιατι δινει καλες συσκευες και δεν πουλαει τοσο οσο θα αξιζε και παρολα αυτα προσπαθει και υποστηριζει καλα τις συσκευες της εδω και 2 χρονια, μερικοι απλα βριζουν για να βρισουν...κλασσικοι ελληναρες που μονο αυτο μπορουν να κανουν.. Άχρηστες εκδόσεις. Μάλιστα. Καμιά επιχειρηματολογία επ'αυτου έχεις ή μπα; Η 5.1.1 διόρθωσε αρκετά bugs και η διαφορά στις επιδόσεις είναι αισθητή σε σχέση με την 5.0.2 ναι φιλε μου, το επιχειρημα οτι αν τις αφησεις τις συσκευες στην 5.1.1 θα κλαιγεστε ολοι οτι δεν υποστηριζει..τι νοημα εχει να παρει τωρα την 5.1.1 απο τη στιγμη που σε 2-3 μηνες το πολυ θα εχεις την 6?? μου λες? Οσο για την 5.1.1 εγω ξερω οτι το battery drain Πηγαινε συνεφο και τα Ζ3 αν δεν επαιρναν τωρα την νεα αναβαθμιση θα τα γυρνουσαν ολοι σε 4.4.4!! Δεν ειχα δει καμια διαφορα απο 5.0.2 σε 5.1.1 παρα μονο το drain, οποτε μην λες ο,τι θες! Και αυτο γιατι η σονυ εβγαλε μια εκπληκτικη 5.0.2 σε αντιθεση με ολους τους αλλους! Οποτε δεν υπαρχει λογος να φτιαχνει μια 5.1.1 που δημιουργησε προβληματα και την διορθωσε μετα, οταν ηδη ετοιμαζει την 6, λιγη κοινη λογικη ρε πουστη! 3
driftingcris Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Και εγώ πάντως είδα διαφορά με την 5.1 Και η μπαταρία στα ίδια. Με ZU
thomasG4 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 ναι φιλε μου, το επιχειρημα οτι αν τις αφησεις τις συσκευες στην 5.1.1 θα κλαιγεστε ολοι οτι δεν υποστηριζει..τι νοημα εχει να παρει τωρα την 5.1.1 απο τη στιγμη που σε 2-3 μηνες το πολυ θα εχεις την 6?? μου λες? Οσο για την 5.1.1 εγω ξερω οτι το battery drain Πηγαινε συνεφο και τα Ζ3 αν δεν επαιρναν τωρα την νεα αναβαθμιση θα τα γυρνουσαν ολοι σε 4.4.4!! Δεν ειχα δει καμια διαφορα απο 5.0.2 σε 5.1.1 παρα μονο το drain, οποτε μην λες ο,τι θες! Και αυτο γιατι η σονυ εβγαλε μια εκπληκτικη 5.0.2 σε αντιθεση με ολους τους αλλους! Οποτε δεν υπαρχει λογος να φτιαχνει μια 5.1.1 που δημιουργησε προβληματα και την διορθωσε μετα, οταν ηδη ετοιμαζει την 6, λιγη κοινη λογικη ρε πουστη! Δεν υπάρχει battery drain. Πουθενά δεν έχω δει αναφορά στο xda και σε άλλα forums. Μάλλον κάποια εφαρμογή στη κάνει τη δουλειά που μετά το update δυσλειτουργεί. Έκανες επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μετά το update για να έχεις φρέσκια εγκατάσταση της 5.1.1; Άμα δεν το έχεις κάνει δεν έχει νόημα να συζητάμε γιατί μπορεί να φταίει το οτιδήποτε. Πάντως όχι το ίδιο το update. Ότι δεν έχει νόημα να βγει τώρα συμφωνώ. Θα έπρεπε να είχε βγει απο το καλοκαίρι. Αυτό όμως δεν τη κάνει σε καμία περίπτωση άχρηστη έκδοση.
Nikolas7_7 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δεν υπάρχει battery drain. Πουθενά δεν έχω δει αναφορά στο xda και σε άλλα forums. Μάλλον κάποια εφαρμογή στη κάνει τη δουλειά που μετά το update δυσλειτουργεί. Έκανες επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μετά το update για να έχεις φρέσκια εγκατάσταση της 5.1.1; Άμα δεν το έχει κάνει δεν έχει νόημα να συζητάμε γιατί μπορεί να φταίει το οτιδήποτε. Πάντως όχι το ίδιο το update. δεν ξερω ποια φορουμ παρακολουθεις, μπες στο Myphone.gr και δες.. Ολοι οσοι εχουμε Ζ3/Ζ3c με την 5.1.1 το καλοκαιρι, δεν εκανε drain καμια εφαρμογη, απλα η εκδοση αυτη καταπινε την μπαταρια.. Καθαρη εγκατασταση εκανα, 2 φορες και ειχα τις ιδιες εφαρμογες , το ιδιο πολλοι. Γυρισαμε στην 4.4.4 και επαιζε παλι αψογα. Δεν γινεται να τρομαζεις να βγαλεις μια ημερα με τις συσκευες αυτες οταν με 4.4.4 ειχαμε και 3 ημερες..και παντα με ιδιες εφαρμογες! Δεν μιλαω στην τυχη και κυριως δεν κραζω χωρις λογο! Δηλαδη τι θα καταλαβετε να παρτε 5.1.1 για 2 μηνες? σιγα Εγω παρακαλαω να μην κλεισει η σονυ γιατι θα αποσυρθει απο τα κινητα αν και το 2016 δεν παει καλα, και θα κατσω να την κραξω οτι δεν εδωσε και μια ενδιαμεση εκδοση ενω υποστηριζει τοσο καλα με τοσο κακες χρονιες και ζημιες? Οχι βεβαια. Δεν ειναι aple που εχει 2 μοντελα και παλι μετα απο 2 γενιες τα βγαζει αχρηστα με τις αναβαθμισεις. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Παντού το ίδιο είναι στον κόσμο του Android. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της πλατφόρμας είναι οι ενημερώσεις. Ας μη ξεχνάμε ότι φέτος ακόμα και τα Nexus 4 / 7 (2013) / 10 δε θα αναβαθμιστούν σε 6.0 Marshmallow. Όλες οι συσκευές στο android έχουν μόνο στα 2 χρόνια εγγυημένες αναβαθμίσεις και αυτό ισχύει περισσότερο για τα flagship και κάποια mid-range. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και δε το βλέπω να λύνεται σύντομα.
thomasG4 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 δεν ξερω ποια φορουμ παρακολουθεις, μπες στο Myphone.gr και δες.. Ολοι οσοι εχουμε Ζ3/Ζ3c με την 5.1.1 το καλοκαιρι, δεν εκανε drain καμια εφαρμογη, απλα η εκδοση αυτη καταπινε την μπαταρια.. Καθαρη εγκατασταση εκανα, 2 φορες και ειχα τις ιδιες εφαρμογες , το ιδιο πολλοι. Γυρισαμε στην 4.4.4 και επαιζε παλι αψογα. Δεν γινεται να τρομαζεις να βγαλεις μια ημερα με τις συσκευες αυτες οταν με 4.4.4 ειχαμε και 3 ημερες..και παντα με ιδιες εφαρμογες! Δεν μιλαω στην τυχη και κυριως δεν κραζω χωρις λογο! Δηλαδη τι θα καταλαβετε να παρτε 5.1.1 για 2 μηνες? σιγα Στο myphone οι μισοί που σχολιάζουν δεν έχουν κάνει καν επαναφορά εργοστασιακών, όποτε επίτρεψε μου να μην παίρνω και πολύ στα σοβαρά τα σχόλια τους. Σε περίπτωση που έχει γίνει καθαρή εγκατάσταση και έχει ελεγχθεί ότι το πρόβλημα δεν δημιουργείτε απο κάποια εφαρμογή, τότε προφανώς το πρόβλημα έγκειται στο χάλια optimization που έκανε η sony. Σε AOSP δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Όσο αναφορά για τo update, ναι είναι αρκετά σημαντικό και 2 μήνες πριν να υπάρχει, γιατί με τα bugfixes υπάρχουν και σημαντικές ενημερώσεις ασφαλείας (stagefright anyone?) που οι κατασκευαστές τις περισσότερες φορές δεν βγάζουν καν update για να τα διορθώσουν. 1
Nikolas7_7 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Στο myphone οι μισοί που σχολιάζουν δεν έχουν κάνει καν επαναφορά εργοστασιακών, όποτε επίτρεψε μου να μην παίρνω και πολύ στα σοβαρά τα σχόλια τους. Σε περίπτωση που έχει γίνει καθαρή εγκατάσταση και έχει ελεγχθεί ότι το πρόβλημα δεν δημιουργείτε απο κάποια εφαρμογή, τότε προφανώς το πρόβλημα έγκειται στο χάλια optimization που έκανε η sony. Σε AOSP δεν υπάρχουν τέτοια προβλήματα. φιλαρακι χες το, γραψε στο google: xperia Z3 5.1.1 και η αμεσως επομενη λεξη που θα σου βγαλει ειναι "battery".. Στο θεμα τον xperia και ειδικα στη σειρα Ζ3 το εχω παρακολουθησει οσο δεν παιρνει, ολος ο πλανητης ειχε προβλημα εκτος απο εσενα.. Ψαχτο στο google, στο Myphone, οπου θες, στο XDA ολοι κραζανε..τωρα εσυ που το βλεπεις οτι η 5.1.1 ηταν οκ.. Μονο με την τελευταια εκδοση .200 και μετα με την .232 οπου εχουμε τωρα βελτιωθηκε πολυ η μπαταρια, σχεδον στα επιπεδα της 4.4.4. Ελεος με τις ανακριβεις, εχω 5000 ποστ στο myphone και θα μου πεις οτι εκαναν ολοι update OTA και οχι καθαρη. Δημιουργεις εντυπωσεις απλα επειδη ετσι σου αρεσει, και δεν εχεις καμια επαφη με την πραγματικοτητα.. 2
thomasG4 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 φιλαρακι χες το, γραψε στο google: xperia Z3 5.1.1 και η αμεσως επομενη λεξη που θα σου βγαλει ειναι "battery".. Στο θεμα τον xperia και ειδικα στη σειρα Ζ3 το εχω παρακολουθησει οσο δεν παιρνει, ολος ο πλανητης ειχε προβλημα εκτος απο εσενα.. Ψαχτο στο google, στο Myphone, οπου θες, στο XDA ολοι κραζανε..τωρα εσυ που το βλεπεις οτι η 5.1.1 ηταν οκ.. Μονο με την τελευταια εκδοση .200 και μετα με την .232 οπου εχουμε τωρα βελτιωθηκε πολυ η μπαταρια, σχεδον στα επιπεδα της 4.4.4. Ελεος με τις ανακριβεις, εχω 5000 ποστ στο myphone και θα μου πεις οτι εκαναν ολοι update OTA και οχι καθαρη. Δημιουργεις εντυπωσεις απλα επειδη ετσι σου αρεσει, και δεν εχεις καμια επαφη με την πραγματικοτητα.. Πάμε πάλι. Πως γίνεται να κράζεις τη 5.1.1 γενικά σαν update που έχει ελεγχθεί σε καθαρό android και δεν έχει κάνενα θέμα με battery drain, επειδή τα σκάτωσε η Sony; Κάθε φορά τα ίδια εδώ μέσα. Το πρόβλημα είναι στο κατασκευαστή. Όταν μάθετε να τα ξεχωρίζετε και δεν θα κάνετε γενικεύσεις τότε θα μπορούμε να συνεννοηθούμε. Μέχρι τότε δεν έχει νόημα η συζήτηση. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα