dioskouros88 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπερα! Θα μπω κατευθειαν στο θεμα να μην κουραζω με μπλα μπλα.. Σκεφτομαι να στησω ενα καινουργιο build και αυτη την περιοδο ημουν πολυ στο ψαξιμο κυριως με τις lga1150 (z97) και τον i5-4670k κτλ κτλ, οπου ειχα στην αρχη καταληξει, αλλα τις τελευταιες μερες ψηθηκα ασχημα για τα καινουργια που βγηκαν, τις lga 1151 και τους skylake τυπου 6600k... Το build πανω κατω θα ειναι: Mobo: Asus Z170 Pro Gaming (LGA 1151) Cpu: Intel Core i5-6600K 6M Skylake Power Supply: EVGA 850W SuperNOVA G2 SSD: Samsung 850 Pro 128GB Αυτα κυριως σαν βαση για αρχη, περιπου συνολικα υπολογιζω για κανενα 800-900 ευρω και απο τον αλλο μηνα αφου μπει ο επομενος μισθος θα κοιταξω να συμπληρωσω και κανενα τουμπανακι gpu... Για τις motherboards το εψαξα παρα πολυ αλλα δεν εχουν βγει και πολλα reviews ουτε υπαρχουν και πολλες κριτικες πελατων στα ξενα sites μιας και ειναι πολυ καινουργια συστηματα, απλα η asus z170 pro gaming ηταν αυτη με τα λιγοτερα προβληματα εως τωρα οσο το ψαξα... Ισως ακομα αυτες γενικα να εχουν και θεματα bios γιατι σε πολλες γραφανε οι χρηστες οτι χρειαζονται αμεσα bios update.. Παμε λοιπον λιγο τωρα στις ερωτησεις.. 1) Καταρχην λιγο με τις cpu ψυκτρες εχω ενα θεματακι οπως ειναι φυσικο γιατι ακομα ειναι σχετικα νωρις και δεν υπαρχουν και πολλες για 1151, αλλα απλα καπου διαβασα οτι και ψυκτρες των 1150 θα μπορουν να κουμπωνουν και στις 1151... Γνωριζει κανεις κατι παραπανω? 2) Δεν ειχα ασχοληθει ποτε ξανα με το overclocking και γνωριζω ελαχιστα πραγματα για το θεμα... Για παραδειγμα, οταν μια ram ειναι 3000MHz OC αλλα εγω εχω τον cpu κανονικα χωρις overclock, αυτη η καρτα θα δουλευει στην ανωτερη συχνοτητα που πιανει η mobo δηλαδη ξερω γω στην συγκεκριμενη περιπτωση 2133MHz? Ετσι παει η τα μπερδευω? 3) Χρειαζεται ειδικο tower για τις 1151 μητρικες(?), το ρωταω γιατι πχ εβλεπα την Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7 για παραδειγμα, και την ειδα πολυ ''φουσκωμενη'' πισω στις υποδοχες, οπως και παρα πολλες αλλες 1151 μητρικες που ειναι ειναι ετσι... Αυτα βασικα για την ωρα αν εχω στην πορεια και καποια αλλη απορια θα ξαναρωτησω στα σχολια. Ευχαριστω πολυ! EDIT (Συμπληρωση Φορμας) i) Budget : 900-1000 ii) Χρηση : Να ειναι καλος σε ολα και σε editing, music mixing, gaming γενικα να ειναι λιγο τερατακι... iii) Ειδικα Προγραμματα : Adobe Premiere, CyberLink PowerDirector, After Effects, Avid Pro Tools, Steinberg Cubase, Ableton Live iv) Οχι οθονη v) Ναι (πληκτρ. ποντικι κτλ) φθηνα σε τιμη αλλα να ειναι καλης ποιοτητας vi) Αγορα απο διαφορετικα καταστηματα vii) Εγω θα κανω το στησιμο viii) Εχω ηδη λειτ.συστημα ix) Ναι πολυ πιθανο στο μελλον να γινουν μελλοντικες αναβαθμησεις x) Ναι σκεφτομαι καποια στιγμη να κανω OC αφου πρωτα το ψαξω καλα και ξερω ακριβως τι κανω... xi) Για την gpu δεν ειμαι σιγουρος αν ποτε θα κανω OC ισως αρκεστω μονο στον cpu.. xii) Oχι Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2015 από dioskouros88
Αλεξανδρος A.92 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 οι ψυκτρες που κουμπωνουν στο 1150 κουμπωνουν και στις 1151... οχι οι μητρικηες χωρανε στα κουτια αναλογα με τα προτυπα μεγεθη(ATX,Uatx,Itx κτλπ) Το τροφοδοτικο σου μου φαινεται λιγο τεραστιο...αλλα θα δουμε, Συμπληρωσε την φορμα που υπαρχει για να σε βοθησουμε! 1
dioskouros88 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Εχεις δικιο δεν το ειχα δει το sticky.. Εκανα επεξεργασια και προσθεσα και την συμπληρωση φορμας στο αρχικο. Ααα αρα προφανως θα χρειαστω full ATX ε @Αλεξανδρος A.92? Ευχαριστω!
jgeorgiou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 1) όσες ψύκτρες κάνουν για 1150 cpu , κάνουν και για 1151 2) Για τις μνήμες σωστά τα έχεις στο μυαλό σου. 3) Δεν χρειάζεται ειδικό κουτι , πάρε το "αγαπημένο σου" σαν να έπαιρνες 1150 απλά αφού παίρνεις premium-μεγάλη σε μέγεθος μητρική φρόντισε να έχεις και αναλογα-μεγάλο κουτί. 1
dioskouros88 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Ευχαριστω. Απλα ξεχασα να το γραψω οτι σκεφτομουν για κανενα midi tower γυρω στο 60αρι βαρια 80αρι... Μηπως πρεπει να αναθεωρισω τις σκεψεις μου και να κοιταξω για κανενα σοβαρο full atx tower...?
jgeorgiou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 δεν χρειάζεται το 99% των midi tower στο εύρος τιμής που κοιτάζεις χωράει την μητρική αυτή. 1
dioskouros88 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Επισης οποιος θελει να μου προτεινει να αλλαξω κατι απο τα components ολες οι αποψεις ευπροσδεκτες. Εγω πχ για την μητρικη δεν ειμαι ακομα σιγουρος γιατι κοιτουσα και αυτη της gigabyte που εβαλα πιο πανω, κοιτουσα και την z170 sabertooth της asus και γενικα και αλλες αλλα ακομα δεν μπορω να πω οτι εχω καταληξει καπου με σιγουρια.. Το μονο σιγουρο ειναι οτι θα ηθελα κατι μονο σε Asus ή Gigabyte εκτος αν εχετε να μου προτεινετε κατι τοσο τουμπανο της Msi ή της Asrock που θα μου αλλαξει γνωμη... Απλα πχ την sabertooth την ερηξα ακυρο γιατι αν και ειναι τουμπανο σε specs και νεες τεχνολογιες αναγνωριζει ram μονο μεχρι 2400 και γενικα εχει ελαχιστες εως καθολου κριτικες χρηστων εως τωρα και δεν ξερω αν μπορω να την εμπιστευτω και να σκασω εκει ετσι ενα 280αρι στο χαλαρο...
jgeorgiou Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 α) αν πας σε σειρά Κ για o/c επεξεργαστή χρειάζεσαι μια ψύκτρα coolermaster 212 τουλάχιστον για να κάνεις τον υπερχρονισμό (γύρω στα 40ευρώ) β) αν κάποιος ξέρει ποια μητρική είναι καλύτερη για υπερχρονισμό σου προτείνει. εγώ που ΔΕΝ κάνω υπερχρονισμό θα έπαιρνα τον Ι5 6600 με δική του ψύκτρα & με μια φθηνή μητρική και θα γλύτωνα 100ευρώ 1
alldaynews Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Διάβασε και reviews για την sabertooth μην την προσπερνάς 5
dioskouros88 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Σε ευχαριστω πολυ jgeorgiou για το ενδιαφερον που δειχνεις! Ναι εννοειται την ξερω την 212 δεν ειμαι τοσο rookie, στο OC μονο ειπα οτι ειμαι εντελως αρχαριος γιατι δεν ειχα ξανασχοληθει ποτε στο παρελθον, απλα πλεον απο οτι εχω καταλαβει και με τα καινουργια bios κτλ το θεμα εχει γινει πλεον παιχνιδακι ακομα και για αυτους που δεν ξερουν... Απλα το πιο πανω μνμ το εγραψα οχι μονο για σενα που ηδη δειχνεις ενδιαφερον αλλα και για αλλους, να μην διστασουν αν θελουν κατι να προτεινουν ή να γραψουν μια γνωμη, οτιδηποτε. Γιατι φανταζομαι σιγουρα θα ειναι απο τα λιγα threads με τετοιο θεμα καθως το hardaware στο οποιο αναφερομαι ειναι ακομα πολυ φρεσκο και λογικα θα ενδιαφερει πολυ η ολη συζητηση αυτους οι οποιοι σκεφτονται τωρα στα κοντα να στησουν και αυτοι ενα καινουργιο build με βαση τους νεους skylake και τις 1151 z170 mobos...
alldaynews Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Η sabertooth είναι σκυλί και με πολλά χρόνια εγγύηση και ναι δεν έχει τσαχπινιές αλλά φτάνει τον επεξεργαστή αν είναι και καλό κομμάτι στο θεό 2
dioskouros88 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Διάβασε και reviews για την sabertooth μην την προσπερνάς Τωρα που το λες σκεφτομουν εχθες μηπως να περιμενω λιγες μερες-βδομαδες ακομα μηπως δω εξελιξεις και πιο πολλα reviews για την sabertooth γιατι amazon, newegg, kitguru, toms hardware κτλ κτλ που ειδα και εψαξα και γενικα και σε αλλα γνωστα site που δεν βρηκα ακομα πολλα πραγματα ετσι ωστε να ψηθω.. Απλα τη μακακια και αυτο να ειναι τερας η μητρικη και να βλεπει μονο εως 2400 ενω αλλες πολυ φθηνοτερες να βλεπουν εως και 3400-3600... Και επισης και ενα αλλο, καπου νομιζω ειδα οτι την sabertooth εξωτερικο της δινουν 5 χρονια εγγυηση, αλλα στο ελλαδισταν που τετοια σκηνικα....
alldaynews Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=48808&cat=3 Στην Ελλάδα 3 χρόνια 1
dioskouros88 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Χαχα ναι το ξερω τα εβλεπα χτες και προχτες, τις εψαξα εξονυχιστικα ολες τις μητρικες της asus & gbyte και 2-3 τις msi, asrock, αλλα ακομα δεν ξερω εχω αμφιβολιες για ολες χαχα γιατι οι users και στο newegg και στο amazon κυριως αναφερουν πολλα προβληματα σχεδον για ολες τις z170... :P
alldaynews Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2015 Για προβλήματα δεν ξέρω να σου πω αλλα αυτό που ξέρω μιας και έχω saber σε amd βεβαια είναι πως αντέχει πολλά 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα